Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Овърклок на рам памет

Featured Replies

преди 1 час, nikolela написа:

Сега се вглеждам в XMP профилите на снимката и разбирам защо никой не си клоква рама над 1600 MHz.

Той XMP профила подава 1.65v на 1866MHz. За да прехвърлиш 2000 MHz ще трябва  - предполагам волтаж над 2 волта. То май дъното не може толкова да пусне.

Неее.Моята рам е на 1.2v по JDEC а на XMP е на 1.35v.За бенчове съм я пускал на 1.6v така че ... :)

А отностно неговата DDR3-ка си е напълно безопасно на 1.67 до 1.7 е ок

• Отговори 148
  • Прегледи 12,6k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 8 минути, tux написа:

Неее.Моята рам е на 1.2v по JDEC а на XMP е на 1.35v.За бенчове съм я пускал на 1.6v така че ... :)

А отностно неговата DDR3-ка си е напълно безопасно на 1.67 до 1.7 е ок

На 1.6v не те ли е страх имайки в предвид, че нямаш информация за температурата на рама. Моята съм я докарвал почти до 3300MHz като работи стабилно при товар. Стои ли ми компютъра в покой не се товари процесора а тогава не ми работи и охладителя на процесора. В този случай до час два  ми се появява и син екран. Не е трудно да се досетя, че рама прегрява защото процесора не я охлажда.

Редактирано от nikolela (преглед на промените)

Цитат

Thus the only way to test the RAM modules is to pump up the voltage to 1.65V... 
We are able to achieve DDR3-2133 easily with the HyperX Fury, with a clock timing of 11-12-12-33, and a command rate of 1T. While it is possible to push it further to DDR3-2400, I felt the resulting timings were pretty high, so it is really your call.

http://aphnetworks.com/reviews/kingston_hyperx_fury_hx318c10fk2_16_2x8gb/10

преди 45 минути, Neext написа:

Флашнах няква друга пак тая ... не ми дава да кача снимката пише максимален общ размер на файловете 0,06МВ

Как да я стабилизирам на 2133 поне пробвах да променям тия волтажи ама като не разбирам ...

Пробвай я на 1.65 и малко vccsa сложи едни 20mV отгоре.

преди 10 минути, nikolela написа:

На 1.6v не те ли е страх имайки в предвид, че нямаш информация за температурата на рама. Моята съм я докарвал почти до 3300MHz като работи стабилно при товар. Стои ли ми компютъра в покой не се товари процесора а тогава не ми работи и охладителя на процесора. В този случай до час два  ми се появява и син екран. Не е трудно да се досетя, че рама прегрява защото процесора не я охлажда.

Имам датчик за температурата на паметта...и да...пържи се якооо..и процесора вдига някой друг градус отгоре зажото се товари много яко контролера ..а и кеша съм клокнал.

преди 19 минути, tux написа:

Пробвай я на 1.65 и малко vccsa сложи едни 20mV отгоре.

Това vccsa има 0.925 / 1.016 / 1.107 и 1.2V ?

Редактирано от Гост (преглед на промените)

преди 8 минути, Neext написа:

Има 0.925 / 1.016 / 1.107 и 1.2V ?

Винаги с по-една стъпка.Първо вдигни VTT с една идея и остави VCCSA на auto и тествай

преди 19 минути, tux написа:

Винаги с по-една стъпка.Първо вдигни VTT с една идея и остави VCCSA на auto и тествай

VTT като е на аuto ми показва 1.076 направих го на 1.085 сега ще пусна един стрес от cpuz то пък това не товари паметта , а тоя мемтест нещо не работи при мен с каква друга програма да тествам?

Редактирано от Гост (преглед на промените)

преди 1 минута, Neext написа:

VTT като е на аuto ми показва 1.076 направих го на 1.085 сега ще пусна един стрес от cpuz

О с толкова малко едвали ще стане ...ма пробвай.

Screenshot_18.png

преди 12 минути, tux написа:

О с толкова малко едвали ще стане ...ма пробвай.

Screenshot_18.png

Стигнах до 1.253V до колко ми позволяваш да вдигам?

Ами недей вдига повече.Явно волтаж на рамта трябва.

пс

А процесора клокнат ли е ?

Ако да то може да върнеш едно мулти назад и пак да тестваш рамта.Другия ти вариант е да утепеш от бой процесора :)

Редактирано от tux (преглед на промените)

преди 1 час, tux написа:

Ами недей вдига повече.Явно волтаж на рамта трябва.

пс

А процесора клокнат ли е ?

Ако да то може да върнеш едно мулти назад и пак да тестваш рамта.Другия ти вариант е да утепеш от бой процесора :)

Без да искам си подкарах проца на 4.8 обаче с тая рам не мога да се оправя ...

преди 1 час, Neext написа:

Без да искам си подкарах проца на 4.8 обаче с тая рам не мога да се оправя ...

РАМ се клоква доста по-трудно от процесор.Може ако искаш да пробваш да си върнеш процесора на сток и така да тестваш рамта дали ще се задържи.

Но пак не ми каза на какъв волтаж я пускаш тая пуста рам памет.

При клок на рам памет трябва да си поиграеш със vccio,vccsa и vtt волтажите но най-вече с волтажа на самата рам памет.Не се страхувай пробвай до 1.675v не е проблем.Ако ли не се отказвай.

Успех!

току-що, tux написа:

При клок на рам памет трябва да си поиграеш със vccio,vccsa и vtt волтажите но най-вече с волтажа на самата рам памет.Не се страхувай пробвай до 1.675v не е проблем.Ако ли не се отказвай.

преди 3 часа, Neext написа:

Това vccsa има 0.925 / 1.016 / 1.107 и 1.2V ?

преди 11 часа, ExaFlop написа:

Да ама явно не иска да си играе с волтажа...а и честно казано го разбирам отчасти . .все пак не е пробвал и е нормално да има човек старх да не изпържи нещо.За vccio може като максимално напрежение да стигнеш до 1.1v за за vccsa до 1v.Но при тази платформа няма да видиш кой знае каква разлика...това не е x99 ;)

на 2.12.2016 г. в 19:04, ExaFlop написа:

Явно това са възможностите на дъното/биоса.

На ga z68a d3 b3 си вървеше на 10 12 12 29 1 и даже още кво променях там на 24 рефреша на 5000 и ми даде 40 000+ точки ама те все авторите виновни , че не дават инфо 

преди 21 часа, Neext написа:

На ga z68a d3 b3 си вървеше на 10 12 12 29 1 и даже още кво променях там на 24 рефреша на 5000 и ми даде 40 000+ точки ама те все авторите виновни , че не дават инфо 

Може дъното да е подавало повече волтаж на паметта.......примерно.

преди 10 часа, tux написа:

Може дъното да е подавало повече волтаж на паметта.......примерно.

Стигнах до 1.68 колко повече ...

преди 1 час, Neext написа:

Стигнах до 1.68 колко повече ...

Може би предното дъно е overvolt-вало други волтови вериги.Не зная.Всичко на auto ли го клокваш?

преди 3 часа, tux написа:

Може би предното дъно е overvolt-вало други волтови вериги.Не зная.Всичко на auto ли го клокваш?

На старото не съм пипал волтажи.

преди 18 часа, Neext написа:

На старото не съм пипал волтажи.

Това казвам и аз.Може предното дъно да е подавало голям волтаж като си го оставил на auto,което е много вероятно.

А ти рамта как я тестваш за стъбилност ?

преди 13 часа, tux написа:

Това казвам и аз.Може предното дъно да е подавало голям волтаж като си го оставил на auto,което е много вероятно.

А ти рамта как я тестваш за стъбилност ?

С половин час на някоя игра :D , но то се разбира още с тръгването , ако не е стабилна те изхвърля почти веднага ...

преди 2 часа, Neext написа:

С половин час на някоя игра :D , но то се разбира още с тръгването , ако не е стабилна те изхвърля почти веднага ...

Умник си ми!:yanim:

преди 10 часа, Neext написа:

Не това е напълно погрешен подход.Свали си процесора на сток честота и пробвай рамта.Може и процесора да не е стъбилен с по-висока рам памет.

преди 8 часа, _Alex&Vanko_ написа:

Умник си ми!:yanim:

Може да съм всякакъв , но поне не съм злобарче като теб ...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.