Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем със запазването на единият дял на хард диска

Featured Replies

Аз те изгубих, но пак да кажа. Не виждам поста ти, както ми пристига в пощата

Цитат

Изтеглих Windows 7 Ultimate SP1 x86 EN Super Lite CD

Трябва ти x64 и флашката направен с проверен инструмент (не мога да вярвам на UltraISO)

https://www.microsoft.com/en-us/download/windows-usb-dvd-download-tool

http://rufus.akeo.ie/

http://www.linuxliveusb.com/

https://www.pendrivelinux.com/universal-usb-installer-easy-as-1-2-3/

https://sites.google.com/site/shamurxboot/home

За да свалиш данните, става с всяка LinuxLive дистрибуция (която можеш да си направиш с USB flash и инструментите по-горе) или:

Active@LiveCD http://www.livecd.com/  http://lsoft.net/store.aspx

Hiren's BootCD https://www.hiren.info/pages/bootcd 

UltimateBootCD 4Win http://www.ubcd4win.org/

• Отговори 69
  • Прегледи 9,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

не знам какво сте направили има 3 опции за направа на флашка ...  това което съм дал и още 2 опции за формат на флашката  ntfs   и exfat  - общо 6 варианта за бутваща флашка и  все някой би трябвало да стане 

аз да питам  един технически въпрос като uefi   е по ново и поддържа над 4 тб  за разлика от другото защо не чете  ntfs а трябва да е фат32 с ограничение на 4 гб файлове

биоса  не трябва ли да се нагласи на  legacy .......

• Автор

INSTALL WINDOWS.avi Вижте какво се получава по принцип да го видите нагледно.

8.JPG

груьо как ше стане като си направил бутваща флашка да оправя проблем за gpt  в легаси сюпорт ....   буут мод ....

дай формат първо

и там на  жълтото триъгълниче какво пише

• Автор
преди 21 минути, Yvan Sergeev написа:

8.JPG

груьо как ше стане като си направил бутваща флашка да оправя проблем за gpt  в легаси сюпорт ....   буут мод ....

дай формат първо

и там на  жълтото триъгълниче какво пише

Сега ще ти обясня, когато беше на UEFI. Когато съм в bootmenu не ми излизаше нищо (с моята флашка в началото). Когато го смених на legacy ми се появиха hdd dvd usb за да избера кое да отвори и да пусна windows.
Сега го смених пак на UEFI на тази флашка с windows, която сега направих с вашата програма и пак не ми излязоха само това изписва EFI NETWORK0 for ipv4 и ipv6.

вижте видеото INSTALL WINDOWS.avi
Ето какво излиза на SHOW DETAILS

5.JPG

Редактирано от Metinr (преглед на промените)

преди 2 часа, ExaFlop написа:

Тъкмо се радвах на написаното по-горе от теб, докато стигнах до експертната квалификация.

Аз нямам нищо против изпитаните от производителите методи. Имам против "любителските" образи, в които някой (не)знаен специалист е шарил/рязал/оптимизирал/тунинговал. Мисля, че на всички ни е известен терминът "гаражен образ", и конкретно кои сборки обхваща.
И понеже съм спрял подписите, хвърли ми едно линкче на лично, че ми е интересно да пробвам(не говоря за урока ти, а за тулче за интеграция).

преди 9 минути, Metinr написа:

INSTALL WINDOWS.avi Вижте какво се получава по принцип да го видите нагледно.

Добре, а цъкна ли на (Show Details) на грешката за незаделената част от диска?

добре  де даваш new  ама дай преди това формат

Нещо не правиш както трябва. Моля те, просто изтегли един чист 64-битов Enterprise, запиши го по метода, който ти описах и пробвай отново. Трябва да си в UEFI режим и спри Legacy support-a, понеже имам чувството, че ти все си зареждаш в legacy режим с флашката. В Boot менюто трябва да пише UEFI: пред флашката.

току-що, Yvan Sergeev написа:

Не можеш да форматираш НЕЗАДЕЛЕНО пространство! Първо се създава ДЯЛ! След това, ТОЗИ ДЯЛ се форматира.

Редактирано от hudyr (преглед на промените)

• Автор
преди 11 минути, Yvan Sergeev написа:

11.JPG

Така извинявайте аз не бях запазил настройките когато го смених по горе на UEFI. Когато е на UEFI не ми излиза нищо освен това и не мога да избера да пусне windows с флашка или каквото и да е било.12.JPG

14.JPG

А когато е на Legacy ми излизаха и аз за това го бях оставил на Legacy.

Ето и тука погледнете настройките да не е проблема в това също13.JPG

Ето ти видео за биос

Ето ти и как се разделят дисковете

• Автор
преди 5 минути, -Bobi- написа:

Ето ти видео за биос

Така направих го но проблема не е в това да стигне до инсталацията а по време на инсталацията не може да се оправи това не може да сложи windows на този дял не може да се направи нов дял от NEW върху него.
Трябва решение на конкретния проблем с GPT ли какво беше точно.

1.JPG5.JPG Видео INSTALL WINDOWS.avi

Прехвърли информацията от диска на флашка изтрий всички дялове и ги създай наново. Друг начин незнам

преди 2 минути, Metinr написа:

Трябва решение на конкретния проблем с GPT ли какво беше точно.

• Автор
преди 1 минута, -Bobi- написа:

Прехвърли информацията от диска на флашка изтрий всички дялове и ги създай наново. Друг начин незнам

Само ми кажете как да ги прехвърля по точно и го правя веднага, защото аз не знам.

На Лаптопа няма Windows изтрито е всичко без снимките, които са на втория ред като дял.

току-що, Metinr написа:

Само ми кажете как да ги прехвърля по точно и го правя веднага, защото аз не знам.

Това трябваше да го помислиш преди да започнеш. Освен с разкачане на дискове и подобни гимнастики за друго не се сещам. 

• Автор
току-що, -Bobi- написа:

Това трябваше да го помислиш преди да започнеш. Освен с разкачане на дискове и подобни гимнастики за друго не се сещам. 

Не съм срещал никога такъв проблем не съм очаквал това. Ако съм знаел да го направя, просто исках да стане по бързо.

току-що, Metinr написа:

Не съм срещал никога такъв проблем не съм очаквал това. Ако съм знаел да го направя, просто исках да стане по бързо.

Няма начин трий и разделяй наново. Толкова ли е важна тая информация на диска

Пич, ти не четеш, повтаряш едно и също 3 страници.

Изпратено от моят HUAWEI GRA-L09 с помощта на Tapatalk

• Автор
преди 2 минути, -Bobi- написа:

Няма начин трий и разделяй наново. Толкова ли е важна тая информация на диска

Еми за мен може да не е но за този на който е лаптопа с сигурност имаше много снимки клипове и други не мога да му изтрия спомените ей така. Не е някой малак, който ще му е все тая.

преди 1 минута, Topper написа:

Пич, ти не четеш, повтаряш едно и също 3 страници.

Точно към теб щях да се обърна сега за hiren, защото чак сега имах време да ти пиша на теб.

Отварям линка на Hiren но там има много софтуери кое точно трябва да изтегля. Благодаря!

Както казах, за 3 път - не.четеш.
Да искаш помощ е едно, да искаш някой да ти преразказва....

• Автор
преди 23 минути, Topper написа:

Както казах, за 3 път - не.четеш.
Да искаш помощ е едно, да искаш някой да ти преразказва....

Извинявай вече тотално се обърках какво да правя. Преди малко направих с winsetupfromusb windows 7 64bit на флашката. От тук нататък какво трябва да направя.Ясно трябва да изтегля линукс не windows 7 и да го сложа с някой от тези програми на флашката. Сложих Hiren boot сега как да оправя дяловете отворих mini XP но там ми излиза така.

Къде мога да намеря информацията от харда, която е с снимките или какви действия да направя вече. Поне за да оправя дяловете, защото в тези папки няма нищо.16.JPG

този го дават с windows 8.1,,,,,,,   и щом  е с повече от 4 gb ram  само 64 бита

моите варианти са 2

от видеото с уж фикса 

първо 1 диск със gpt   ако не стане след това с  mbr  аз така като го гледам клипа ми идва  логично обратното  да стане с GPT  а не с MBR  формат ехfat

преди 27 минути, Metinr написа:

Извинявай вече тотално се обърках какво да правя. Преди малко направих с winsetupfromusb windows 7 64bit на флашката. От тук нататък какво трябва да направя.Ясно трябва да изтегля линукс не windows 7 и да го сложа с някой от тези програми на флашката. Сложих Hiren boot сега как да оправя дяловете отворих mini XP но там ми излиза така.

Къде мога да намеря информацията от харда, която е с снимките или какви действия да направя вече. Поне за да оправя дяловете, защото в тези папки няма нищо.16.JPG

Ще направя последен опит.

С добре направена флашка от ОРИГИНАЛЕН х64 Уиндоус, уверяваш се в сетъпа на компютъра, че тръгва в UEFI режим, слагаш флашката и стартираш инсталцията от нея. Не би трябвало да има проблем.

Ако все пак има и вместо да губиш повече време, да изчистиш целия диск и да оставиш инсталатора сам да се оправя - като си стартирал Hiren's BCD монтирай от DiskManager-a дяла от проблемния диск в лайф Win'XP, копирай каквото трябва по мрежа/на диск/на флашка и пристъпи към нова инсталция.

• Автор
преди 26 минути, Topper написа:

Ще направя последен опит.

С добре направена флашка от ОРИГИНАЛЕН х64 Уиндоус, уверяваш се в сетъпа на компютъра, че тръгва в UEFI режим, слагаш флашката и стартираш инсталцията от нея. Не би трябвало да има проблем.

Ако все пак има и вместо да губиш повече време, да изчистиш целия диск и да оставиш инсталатора сам да се оправя - като си стартирал Hiren's BCD монтирай от DiskManager-a дяла от проблемния диск в лайф Win'XP, копирай каквото трябва по мрежа/на диск/на флашка и пристъпи към нова инсталция.

Пич това го отварям за първи път колкото и да се напъвам не мога да знам кое къде трябва да отворя трябва последователност отварям флашката с hiren натискам на мини xp отваря се това, което е на снимката после къде мога да намеря този diskmanager. На снимката се вижда, че този дял от 37 или 40 гб ли колко беше в който е информацията не се вижда и не знам къде е този diskmanager и как да открия тези файлове в момента.17.JPG Когато отваря с Hiren мини XP и вляза в device manager виждам, че не разпознава харда на лаптопа за това не ми излиза информацията.

:D Отварял съм го знам какво е но не знам, какво имаш предвид и как работи този софтуер може и да не се отваря, когато е включен мини xp ами от менюто в началото не знам, както и да е от къде просто не можех да се сетя от къде точно се отваряше този manager. И както по горе показах не разпознава и не показва харда.

:D Малко го обърна на еб*вка вече ама както и да е.

Благодаря за помощта все пак ще продължа да се мъча.

18.JPG

Знаеш ли, предлагам ти да забравиш за инсталация на Уиндоус, както и да помагаш на който и да е, преди да научиш нужния минимум за това "как работи Windiws OS"

Последствията може да са фатални.

И понеже виждам, че само с YT може да научиш нещо, ето какво е DiskManager

https://www.partitionwizard.com/partitionmanager/windows-cannot-be-installed-to-this-disk.html#error-1

полезно четиво пише нещо за 

2. Change Boot Mode If the Motherboard Supports Both Legacy and UEFI Boot

Currently, most motherboards support both Legacy boot and UEFI boot, and users can choose the most appropriate one manually. If you select Legacy only, it will be impossible to install Windows on GPT disk. At this time, you can enter BIOS and set the boot mode to CSM boot or choose Both: 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.