Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Повреден лаптоп след престой в хладилника.

Featured Replies

Стефане, кво ти става в последните седмици? Където прочета твой пост пишеш за тийнове, как форума западал и тн. сякаш някой го интересува. Като не ти харесва, бий отбой и ни лиши от тия си постове.
Все повече имам чувството, че някой тийнейджърка те е отрязала и сега всички други са ти виновни. :)
Най-тъпото е, че цивриш навсякъде за това, във всички раздели.
Сори, но това са фактите и моето мнение.

• Отговори 78
  • Прегледи 6,1k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 12 часа, pconline написа:

Как техните лаптопи дуржани 24 часа даже ако не беше и фризер си работят. Вадят го от фризера и той си е включен и работи.

ключова фраза - не може да му се случи температурен шок.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

Абе дядо ви Стефан си е прав-да кажа пък аз. Верно малко е куку човека, ма дай боже да сте ''куку'' като него на тези години. 

И що е прав ли? Ами щото заради такива пишлемета и всезнайковци във форума вече почти няма истински компетентни мнения от хора, които наистина знаят и разбират за това което пишат. Ни за компове, ни за лаптопи, ни за телевизори, ни за аудио техника и т.н.т. Почти, да не кажа всяка тема се превръща в мерене на пишки и кой е по-по най без да има наистина конструктивни и градивни мения, при които знаещите вместо да си обединят познанията почват да се ,,надскачат,, и превръщат темите в болашик. По мое мнение единствено темите в които вземат участие членовете на HJT Team са на ниво. И то пак благодарение, че там не се позволява на ''всезнайковците'' да взимат участие.

Намират се все още броени на пръсти такива мнения от хора, които наистина разбират, ма истината е, че на хората им писна и повечето наистина избягаха от тоя форум, или просто спряха да пишат.

преди 1 час, XYconstant написа:

Стефане, кво ти става в последните седмици? Където прочета твой пост пишеш за тийнове, как форума западал и тн. сякаш някой го интересува. Като не ти харесва, бий отбой и ни лиши от тия си постове.
Все повече имам чувството, че някой тийнейджърка те е отрязала и сега всички други са ти виновни. :)

Аз не съм ти искал мнението! И със "Стефане" ще се обръщаш към мен, когато изтъпаниш и твоето име!На мен нищо не ми става през последните дни за жалост на много от Вас!  Що се касае за лишаване от моите постове - хората са ти го направили много удобно. Игнорираш ме и не ме четеш. Аз не се занимавам като теб с тинейжърки и не са ми приоритет. И никой не ми е виновен. Фактите за теб са такива, но както забелязваш, ти не си целият форум.Има много други, които мислят като мен, а не като теб.

Хич не съм куку, защото ако бях, отдавна да съм спрял да пиша тук.Когато един човек загуби разсъдък, то се забелязва. Ако наблюдавате такова нещо при мен, то можете спокойно да ми го кажете, защото за разлика от Вас - аз не се обиждам. А и няма да го направя към никого.

преди 1 час, XYconstant написа:

Беше модератор и дейно е участвал в дигане на нивото на форума! То и доста други имаше ма ги няма вече!. Само,че не им се чуваше думата. Градят върху нещо което не е тяхно.

Прегледах набързо темата - вчера я пропуснах. Макар, че не съжалявам.

Само един съвет - не бъдете чак толкова катогерични, независимо за какво става дума.

на 11.12.2016 г. в 18:24, Емил Костов написа:

94 градуса са критични за всеки компютър.

на 11.12.2016 г. в 18:51, GoreshtMoment написа:

Просто се изключва понякога и се замислих какво ли щеше да стане ако стигне 100+ градуса

Има "по-студени" и "по-топли" машини. Преди време и точно преди почистване, моя сегашен лаптоп (Acer Aspire 7715z) няколко пъти е стигал до 105 и чак тогава изключваше. 

преди 3 часа, * СТЕФАН * написа:

Важното било че се "развивал,(форумът) по думите на един модератор. 

Дали се разива или развинтва - има ли значение???

преди 1 час, jhoro написа:

Има "по-студени" и "по-топли" машини. Преди време и точно преди почистване, моя сегашен лаптоп (Acer Aspire 7715z) няколко пъти е стигал до 105 и чак тогава изключваше.

Не, няма студени и топли машини. Има машини, които са изградени с инженерна мисъл и такива с грешки в дизайна.
Щом грее - или тоя хардуер не е за тая кутия, или на тоя хардуер охлаждането му е много долнопробно.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Просто са решили да експериментират ,да видят какво ще стане .Явно страха от родителското тяло е взел връх :) .Ако се е очаквало "съветване" след изпичането на лаптопа .В такива моменти децата правят още по-голяма глупост ,за да замажат предишна ........само дето кашата става все по-голяма .Проблема е ,че не четат,не се ограмотяват ..........ако беше слушал в часовете по физика е щял да знае  какво ще се случи ако вкараш врящ лаптоп в хладилника.Simtech  е много прав........има безумно асемблирани машини, измислени като конструкция в часа по трудово на третокласници.Онзи ден с брат ми купихме една машинка на майка ми ,2-ра ръка настолно PC Viglen Vig ......от тия де стоят на бюрото.И понеже доста тежеше за толкова малка машина ,реших да я отворя ............ми вътре всичко беше подредено ,направено със акъл .Изобщо не се чува като работи,все едно го няма

преди 7 часа, skalata_73 написа:

Абе дядо ви Стефан си е прав-да кажа пък аз. Верно малко е куку човека, ма дай боже да сте ''куку'' като него на тези години. 

И що е прав ли? Ами щото заради такива пишлемета и всезнайковци във форума вече почти няма истински компетентни мнения от хора, които наистина знаят и разбират за това което пишат. Ни за компове, ни за лаптопи, ни за телевизори, ни за аудио техника и т.н.т. Почти, да не кажа всяка тема се превръща в мерене на пишки и кой е по-по най без да има наистина конструктивни и градивни мения, при които знаещите вместо да си обединят познанията почват да се ,,надскачат,, и превръщат темите в болашик. По мое мнение единствено темите в които вземат участие членовете на HJT Team са на ниво. И то пак благодарение, че там не се позволява на ''всезнайковците'' да взимат участие.

Намират се все още броени на пръсти такива мнения от хора, които наистина разбират, ма истината е, че на хората им писна и повечето наистина избягаха от тоя форум, или просто спряха да пишат.

В Линукс раздела няма такива драми ,там всичко е спокойно :) .И се водят сериозни дискусии

на 11.12.2016 г. в 21:07, simtech написа:

Припой е. "Тинол" е търговска марка, не означение за оловно-калаена сплав.

Ако не се лъжа, "тинол" не е ли вид сплав, която е припой? Защото той припоя, не е само една сплав?

Редактирано от Blue Ray (преглед на промените)

Търговска марка е била преди време ,немска фирма ..........така както Дел Ко ,Гедоре,Ксерокс и прочие търговски марки станали нарицателно за определен продукт

преди 20 минути, Иво Димов написа:

Просто са решили да експериментират ,да видят какво ще стане .Явно страха от родителското тяло е взел връх :) .Ако се е очаквало "съветване" след изпичането на лаптопа .В такива моменти децата правят още по-голяма глупост ,за да замажат предишна ........само дето кашата става все по-голяма .Проблема е ,че не четат,не се ограмотяват ..........ако беше слушал в часовете по физика е щял да знае  какво ще се случи ако вкараш врящ лаптоп в хладилника.Simtech  е много прав........има безумно асемблирани машини, измислени като конструкция в часа по трудово на третокласници.Онзи ден с брат ми купихме една машинка на майка ми ,2-ра ръка настолно PC Viglen Vig ......от тия де стоят на бюрото.И понеже доста тежеше за толкова малка машина ,реших да я отворя ............ми вътре всичко беше подредено ,направено със акъл .Изобщо не се чува като работи,все едно го няма

В Линукс раздела няма такива драми ,там всичко е спокойно :) .И се водят сериозни дискусии

Непознато им е какво е това "Linux"... Нали гледаме там нещо на монитора по някакви кабели... КАКВО ТОВА операционна система? Иначе колкото до настолните компютри, при тях нещата стоят по-различно, особено ако не са готови. На пазара, се продават най-различни кутии с най-различни размери, като всяка има различни топлопроводими качества. Сега пластмасовите кутийки за 20-30 лева е логично колко добре ще спомогнат за обмена на топлина в кутията...

преди 6 часа, jhoro написа:

Само един съвет - не бъдете чак толкова катогерични, независимо за какво става дума.

При някои компютри, защитата, при която се изключват зависи как е предварително заложена да работи. При някои BIOS, е възможна дори такава промяна... Това далеч не означава, че 100 градуса са нормална температура, при която системата може да работи, нито 90. Лично според мен, допустими са, до около 60-65 градуса на процесора. Всичко нагоре е леко ненормално, като се има предвид абсолютно пълно натоварване... Понякога грешката е съвсем малка, поради която се получават подобни проблеми... Не добре прилепнало охлаждане, стара или некачествена термо паста, задръстени и непочистени радиатори и други. Всеки, желаещ малко да удължи живота на хардуера, който притежава, е редно да се погрижи за системата, когато засече първите признаци за проблем, от които най-основен е прегряването. Не че можете да спасите хардуера от повреда, просто е напълно възможно доста да го удължите...

преди 3 минути, Иво Димов написа:

Търговска марка е била преди време ,немска фирма ..........така както Дел Ко ,Гедоре,Ксерокс и прочие търговски марки станали нарицателно за определен продукт

Това е ясно... Просто вече се употребява доста често и почти навсякъде тази сплав се нарича така, не че всички сплави за припой, наричани тинол са еднакви де... 

преди 7 часа, * СТЕФАН * написа:

...Хич не съм куку, защото ако бях, отдавна да съм спрял да пиша тук.Когато един човек загуби разсъдък, то се забелязва. Ако наблюдавате такова нещо при мен, то можете спокойно да ми го кажете, защото за разлика от Вас - аз не се обиждам...

Е ти па дано наистина не си се обидил, казах го на майтап бре. А ако си се обидил - извинявай.

А за температурите...Ами моя ''главен'' лаптоп (вече дъртото, но за времето си върхов модел Qosmio, с процесор i7-2670QM и NVIDIA GTX 560M) си признавам си е топличка машинка. Уж се води геймърска машина (поне за времето си) и охлаждането му е добре направено, обаче да, ама не -както викаше Петко Бучаров. В ''покой'' си държи 60+ градуса, а когато пусна един Blu-Ray филм, или се заиграя с някой от софтуерите за обработка на снимки съм го забелязал да си се сгрява и до към 85 - 87 градуса - особено при по ''тежък'' филм. Профилактиран и почистван си е редовно, но толкова си може гада.

I7QM са горещи процесори

преди 10 часа, ExaFlop написа:

ключова фраза - не може да му се случи температурен шок.

Тъй де ама това е ясно на знаещите, а не на масовия зрител. Както и това че вутре има SSD и изпускането в случая не е драма а шоу за неразбиращи. А оня дет се качи въеху него ?? Що стъпи на тия ръбовете, а не на другите или в средата?

Е те това са подвеждащи трикове и що децата го сложили в хладилника ми щот костюмираните чичковци казват, че е ок!!!!

Аз също съм разочарован от посоката на развитие на форума. Превърна се в долнопробна журналистика. Важното е да има драми, скандали което е равно на мнго постове, а че те ще са пумия няма значение. Понижава се качеството за сметка на количеството, което е история с предизвестен край. Въпрос на време. 

преди 3 часа, Blue Ray написа:

Ако не се лъжа, "тинол" не е ли вид сплав, която е припой? Защото той припоя, не е само една сплав?

Тинол е търговска марка за припой по формата на тръбичка на бивш немски производител на припой. И памперс е памперс е пелена, хилти е къртач, Гедоре е тресчотка, Ксерокс е копирна машина.

преди 10 минути, pconline написа:

Е те това са подвеждащи трикове и що децата го сложили в хладилника ми щот костюмираните чичковци казват, че е ок!!!!

То щото някой им вярва?

преди 4 часа, Иво Димов написа:

Най ме кефи... едно Хилти Бош... като чуя!!!

преди 11 часа, jhoro написа:

Аз съм КАТЕГОРИЧЕН, че тази машина ще си замине, а постващия да прави каквото иска. ЩЕ ми се после ти да му обяснип защо лаптопа му не работи.

преди 1 минута, Емил Костов написа:

Аз съм КАТЕГОРИЧЕН, че тази машина ще си замине, а постващия да прави каквото иска. ЩЕ ми се после ти да му обяснип защо лаптопа му не работи.

Мноооо-го си категоричен, а не трябва. Не говорех за този лаптоп конкретно, а за топли и студени. На моя критичната температура е 110. 

Приятен ден.

преди 27 минути, jhoro написа:

Мноооо-го си категоричен, а не трябва. Не говорех за този лаптоп конкретно, а за топли и студени. На моя критичната температура е 110. 

Приятен ден.

Да! категоричен съм. Стига с тези 110 градуса. Това не са котлони и печки а компютри. Това, че чипа на процесора може да държи на подобни темепратури не значи че другия хардуер по платката може. 

Няколко пъти лаптопа на постващия се е изключвал, така че това е достатъчно предупреждение, че нещата са вече повече от лритични. Но какво ще направи си е негово желание.

Аз не съм ти искал мнението! И със "Стефане" ще се обръщаш към мен, когато изтъпаниш и твоето име!На мен нищо не ми става през последните дни за жалост на много от Вас!  Що се касае за лишаване от моите постове - хората са ти го направили много удобно. Игнорираш ме и не ме четеш. Аз не се занимавам като теб с тинейжърки и не са ми приоритет. И никой не ми е виновен. Фактите за теб са такива, но както забелязваш, ти не си целият форум.Има много други, които мислят като мен, а не като теб.

Хич не съм куку, защото ако бях, отдавна да съм спрял да пиша тук.Когато един човек загуби разсъдък, то се забелязва. Ако наблюдавате такова нещо при мен, то можете спокойно да ми го кажете, защото за разлика от Вас - аз не се обиждам. А и няма да го направя към никого.

Живеем в свободна страна и на никой не му дреме кой на кого и защо не искал мнението.

Със "Стефане" ще се обръщам, докато никът ти е такъв. Обръщам се към хората чрез техните никове - след като твоят е такъв, то ще се обръщат и така към теб! Много си се изнежил ми се струва...

Другият път внимавай на каква баба ще попаднеш, че видиш ли си започнал във форума да пишеш как бабите сриват държавата ни и нещата, които профилактично си ляляш.

ПС: А относно принципите ти за "блокиране" - защо не посочиш точните никове на хората, които визираш и защо не ги докладваш до админите, а само заприличваш на тях като натякваш във всяка тема как имало такива хора?

Колеги! Темата и без това по клони към празните приказки, та ако ще спорите помежду си нека да е на лични. На постващия мисля, че му стана ясно какво е направил неговия приятел и какво трябва да направи той самият ако все още иска да си използва компютъра.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

току-що, skalata_73 написа:

А добър ден, макар че е вечер :)

Оставям я тук, за да могат да я видят повече хора. Такива случаи все повече зачестяват. Преди време имах следния случаи. Обажда ми се клиент и се оплаква, че му прекъсва интернета. След това казва, че използва лаптоп, които е заличван поне 8 пъти с кола и дали проблема може да е от това.

на 12/11/2016 в 17:41, GoreshtMoment написа:

Та има ли начин да го спипат ми кажете.

Тук е ключа според мен, хлапето не го интересува че е убило машинката а дали ще го спипат. Ако не го хванат, ще му купят нова вместо да го рестриктнат/шамаросат/затворят в мазето за месец.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.