Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

виждали ли сте, как се краде?

Featured Replies

• Автор
преди 10 часа, stoian32 написа:

Можеше и дисковете да свалят.

твойте свалят ли ги

Купих си кола(преди време). На втората седмица някой ми беше откраднал капачките на вентилите на предните гуми. Бяха метални и лъскави капачки. На задните гуми капачките си стояха. Стоя, гледам че капачките ги няма, цъкам с език и си мисля "Божеее, прост народ".

Отивам в Кауфланд и случайно видях, че продават и капачки за вентили. Металните ги пропуснах и взех една кутийка с пластмасови. Вътре две капачки. Обаче, всички други кутийки с по 4 капачки. И пак си помислих "Божеее, прост народ". Явно на някого са му трябвали само две капачки, та ги е извадил от кутийката и си ги е прибрал в джоба, без да ги плаща на касата. А цената на 4 капачки беше около 1,50 лв.

преди 16 часа, A.com написа:

..."Божеее, прост народ"...

Толкова прост, че вече дори не се учудвам на такива случаи. Наистина рядко прост народ...

преди 21 часа, Николай Димитров_8564 написа:

твойте свалят ли ги

Случват се такива неща,живея в Германия и мога да ти кажа че не веднъж да ми крали номерата.Да не говоря за дузина мой познати който осъмват без джанти и ДА и дори без дискове,всичко що им е нужно никакви секретни шайби и защити не ги спира.  

Имаше един виц на времето(когато се крадяха и чистачките).

Фирма за авточасти. Влиза клиент в офиса и пита дали имат преден ляв фар и мигач за Мерцедес, модел еди кой си.

Човекът, зад бюрото поглежда в една тетрадка и казва:

- На улица "Чучулига" №6, от понеделник до петък, след 18 ч. Отивате и си сваляте каквото ви е необходимо.

на 12/18/2016 в 17:10, A.com написа:

Купих си кола(преди време). На втората седмица някой ми беше откраднал капачките на вентилите на предните гуми. Бяха метални и лъскави капачки. На задните гуми капачките си стояха. Стоя, гледам че капачките ги няма, цъкам с език и си мисля "Божеее, прост народ".

Отивам в Кауфланд и случайно видях, че продават и капачки за вентили. Металните ги пропуснах и взех една кутийка с пластмасови. Вътре две капачки. Обаче, всички други кутийки с по 4 капачки. И пак си помислих "Божеее, прост народ". Явно на някого са му трябвали само две капачки, та ги е извадил от кутийката и си ги е прибрал в джоба, без да ги плаща на касата. А цената на 4 капачки беше около 1,50 лв.

Същото, че и по-лошо става и тук(Канада), а убеден съм и навсякъде другаде по света!!!С очите си съм виждал хора, които отварят пакетче чипс, изяждат една част, а отвореният пакет го оставят в магазина.Ставал съм свидетел на няколко кражби тук.Последното което се сещам, беше един тарикат, който влизаше в склада на една верига магазини, окрадваше 4 бутилки(по-скоро бидони са де) от минерална вода и отиваше отпред да ги върне.Всеки бидон/бутилка струва към 10 кинта и от касата му плащаха 40 кинта.Кокошкарска работа, ама все пак си е кражба.

Чета, чета и все още не мога да разбера, защо българите сме толкова черногледи и нещастни (в ЕС според статистика на евростат сме най-нещастната нация за 2013-а).Аз самият трябваше да дойда тук, за да видя например, че има и места(провинции),дори  с по-лоши пътища от тези в Родината ни, да видя че и тук се краде, че има просяци, че има простаци и т.н. и т.н.Странни хора сме....

• Автор
преди 16 часа, stoian32 написа:

Случват се такива неща,живея в Германия и мога да ти кажа че не веднъж да ми крали номерата.Да не говоря за дузина мой познати който осъмват без джанти и ДА и дори без дискове,всичко що им е нужно никакви секретни шайби и защити не ги спира.  

no coment

преди 2 часа, badsector написа:

В Германия също има българи.

Повече цигани,Но казват че българин го е направил все пак идват от България.По изкусните български джамбази не си играят с джанти. :Д

Редактирано от stoian32 (преглед на промените)

преди 14 часа, StoqnS написа:

Същото, че и по-лошо става и тук(Канада), а убеден съм и навсякъде другаде по света!!!С очите си съм виждал хора, които отварят пакетче чипс, изяждат една част, а отвореният пакет го оставят в магазина.Ставал съм свидетел на няколко кражби тук.Последното което се сещам, беше един тарикат, който влизаше в склада на една верига магазини, окрадваше 4 бутилки(по-скоро бидони са де) от минерална вода и отиваше отпред да ги върне.Всеки бидон/бутилка струва към 10 кинта и от касата му плащаха 40 кинта.Кокошкарска работа, ама все пак си е кражба.

Чета, чета и все още не мога да разбера, защо българите сме толкова черногледи и нещастни (в ЕС според статистика на евростат сме най-нещастната нация за 2013-а).Аз самият трябваше да дойда тук, за да видя например, че има и места(провинции),дори  с по-лоши пътища от тези в Родината ни, да видя че и тук се краде, че има просяци, че има простаци и т.н. и т.н.Странни хора сме....

Че и по света има такива случаи не ме учудва. Ама това не е толкова важно. Важното е, че тук, в България, се случват подобни простотии. Имам някаква особена непоносимост към подобни търгаши и дребни душици.

преди 9 часа, A.com написа:

Че и по света има такива случаи не ме учудва. Ама това не е толкова важно. Важното е, че тук, в България, се случват подобни простотии. Имам някаква особена непоносимост към подобни търгаши и дребни душици.

Казват, че простотията ходи по хората. Ние българите също сме хора ;-)

Колкото до дребните душици...ще ти споделя една случка от тук, на която е станала свидетел жена ми.Та.... един юнак минава пред щанда с козметиката в един магазин, взима дезодорант, тип рол он, маже се по....интимните части и....го връща най-културно на рафта! Как ти се струва?

И аз да споделя пример от вчера.

Значи една приятелка живее на квартира в един от бая големите блокове в центъра. И решават миналата неделя и правят една малка елхичка - 30-40см, украсяват я с няколко играчки и гирлянди и я поставят във входа вътре. Той се заключва. 2 дни. Толкова издържа. Вчера вече там няма елхичка.

Баси много малко неща ме вбесяват повече от безпричинното унищожение на нещо, което е за всички. Щото никой не може да ме убеди, че на някой му е притрябвала тая елхичка или три-4 пласмасови топчици...

преди 3 минути, flare написа:

Баси много малко неща ме вбесяват повече от безпричинното унищожение на нещо, което е за всички. Щото никой не може да ме убеди, че на някой му е притрябвала тая елхичка или три-4 пласмасови топчици...

Така е - но ако някой я беше счупил, смачкал или нещо подобно... щеше да е максимално тъпо.

В случая е открадната - може би ще се ползва по предназначение.

току-що, jhoro написа:

Така е - но ако някой я беше счупил, смачкал или нещо подобно... щеше да е максимално тъпо.

И това е вярно, ама както писа приятелката, за която споменах:

Цитат

Колко ниско трябва да паднеш, за да откраднеш елхата на входа???
И с какво сърце ще празнуваш Коледа с крадената Елха?

Знаеш ли, някак си не мога да си представя, че някоя самотна майка я е свила, защото няма 5лв да купи на детето си. Не защото няма майки без стотинка за Коледа. А щото личните ми наблюдения са, че такива дето им пука за елха на детето, не ходят да крадат...

Затова трябва да има камери абсолютно навсякъде, сателитно наблюдение и като се види някой да краде нещо, директно разстрел.

преди 5 часа, flare написа:

И аз да споделя пример от вчера.

Значи една приятелка живее на квартира в един от бая големите блокове в центъра. И решават миналата неделя и правят една малка елхичка - 30-40см, украсяват я с няколко играчки и гирлянди и я поставят във входа вътре. Той се заключва. 2 дни. Толкова издържа. Вчера вече там няма елхичка.

Хе-хе, пак 2 дни е изкарала.Тук един приятел се похвали, че при преместването от едно жилище в друго, една малка масичка на която си слагал лаптопа, оставили я за няма и пет минути до стълбището, че не могли да я вземат с тях и да я качат в минивана, връщат се и...масичката "хванала крачета", така да се каже!

На мен ми се случи нещо, къде забавно, къде тъпо.Местехме се от един апартамент в друг - на същия етаж на блока, но в по-голям апартамент.Разстоянието от единия до другия беше минутка ходене пеша.И като премествах едното легло, една от частите му паднала на пода, а той беше постлан с мокет и не съм чул когато е паднала.Та след няколко минути(5-10) забелязах липсата на въпросната част и тръгнах по коридора и из апартаментите да я търся.Едни китайци ме видяха, че се въртя из коридора и ме попитаха какво е станало.Обясних им, а те влязоха в апартамента и ми извадиха частта.

- Това ли търсиш?,  казват.

Да, точно това.

- Ами ние го видяхме и решихме да го приберем.

А, защо?, питам на свой ред аз.

– Може някога да ни влезне в употреба.

Както и да е, върнаха ми го и всичко завърши благополучно, благодарих им разбира се, но мисълта ми е, че навсякъде има прибрани хора, така да се каже.

Така е, и не е баш така. Все говорите за неща - цяла маса, част от... нещо си - които са годни.

Сещам се един много стар случай - от годините на развития социализъм. Като ученици отиваме в едно предприятие на "практика" - електротехници в цеховите работилници. Работниците - за да им е мирна главата, не ни дават да бутаме онговорни неща - не се знае какво ще объркаме. Вместо това ни възлагат друга задача - едно шкаф табло, гръмнало, да го разглобим и всичко годно за някаква употреба - да приберем в работилницата. Става дума за болтчета и гайки, гнезда за предпезители и планки и прочие.

Нещата, които за абсолютно нищо не стават - проводници със стопена изолация, счупени гнезда и капачки, разни пластмасалиии, ама полустопени - трябваше да изхвърлим в контейнерите. Тогава за рециклиране почти никой не беше чувал - много рядко се правеха кампании и то за хартия основно. И понеже контейнера беше на 200-300 метра - първо демонтирахме и трупахме в една РК1К (ръчна количка с едно колело).

И така - демотаж, първа партида, пак демонтаж, втора партида... упс - защо количката е празна? Приятеля отива за третата партида, а аз спирам и гледам. Появават се работници и взимат боклуците, които току-що сме оставили в количката...

- Ама защо ги взимате? Това за нищо не става?
- Абе.. не става, ама може да потрябва - беше отговора.

Нищо ново под слънцето - и тогава, и сега.

• Автор
на 18.12.2016 г. в 22:17, Емил Костов написа:

Е добре, аз се изказах неподготвен, а на теб са ти откраднали гумите с джантите. Продължавай в същия дух!

не мерси! новобранка си личи

на 21.12.2016 г. в 12:19, jhoro написа:

глупости

Бе много възмутени! Хайде да се поогледаме. Всеки подсъзнателно е пакостник. Мнозина тук съфорумници неведнъж са одобрявали неправилни неща, но пък се пишат моралисти. Един манипулират километражи на коли, свян нямат и ощетяват други. Други пък смятат, че движение със 150 км.ч. си е нормално, макар и забранено от закона! Трети  не смятат да понасят вина почти блъскайки човек на пешеходна пътека! Всичко това писано тук в различни теми от различни съфорумници! Всичко това е нередно и ощетява някого пряко или косвенно. Или ако ни ощетят се възмущаваме, но когато ние ощетяваме си е редно. Паокстници сме и тъмни балкански субекти със анадолски манталитетец. Да си призная и аз, че в някои случаи ми минава през главата - а не мога ли да го тафна това!!!!

преди 42 минути, Кумчо вълчооо написа:

Бе много възмутени! Хайде да се поогледаме. Всеки подсъзнателно е пакостник. Мнозина тук съфорумници неведнъж са одобрявали неправилни неща, но пък се пишат моралисти. Един манипулират километражи на коли, свян нямат и ощетяват други. Други пък смятат, че движение със 150 км.ч. си е нормално, макар и забранено от закона! Трети  не смятат да понасят вина почти блъскайки човек на пешеходна пътека! Всичко това писано тук в различни теми от различни съфорумници! Всичко това е нередно и ощетява някого пряко или косвенно. Или ако ни ощетят се възмущаваме, но когато ние ощетяваме си е редно. Паокстници сме и тъмни балкански субекти със анадолски манталитетец. Да си призная и аз, че в някои случаи ми минава през главата - а не мога ли да го тафна това!!!!

Остави това, ами има и такива, които зрелищно с фойерверки напускат форума и след ден-два пак цъфнали тук.
Че и наставления се опитват да дават.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.