Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Конфигурация до 1200-1500лв

Featured Replies

@kyoshinn грешиш за wow.Аз я играя на 8 от 10 с карта Амд с над 90 кадъра и около 60 в рейд. Вярно е че върви по-добре на Нвидиа но и с една 480 ще лети. А набичен докрай ще смаже и Титан Х така че това не е мерило. Просто има опции за ако не се лъжа 8х вътрешен DSR, което  на нормален монитор няма идея защото  графиката си е стара и не става по-добра.Освен това има отделна графа за настройка в рейд и човек може там да си намали ефектите а навън да си щъка на готина графика. Но като цяло wow не впечатлява с графика а с геймплей.

• Отговори 71
  • Прегледи 4,5k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 15 часа, Wildzet написа:

http://nikem-bg.net/cart/55014p1r2172p1r56731p1r56541p1r54936p1r57439p1r1005p1rf.html Какво мислите? Гледах доооста видеа в ютуб за да са равностойни процесора и видеото. Така са уравновесени за 1080р и цената е перфе..

Вместо I3 , I5 6400, моя грешка. Пак влиза в бюджета перфе

Определено не. Процесор - траш (i5-6400/i3-6100 все тая...) ; Видеокарта - траш (3 ГБ... Осакатеното теле :D ) ; РАМ паметта е за лаптоп ; Захранването също е прекалено скъпо.

преди 5 часа, Tommygun написа:

@kyoshinn грешиш за wow.Аз я играя на 8 от 10 с карта Амд с над 90 кадъра и около 60 в рейд. Вярно е че върви по-добре на Нвидиа но и с една 480 ще лети. А набичен докрай ще смаже и Титан Х така че това не е мерило. Просто има опции за ако не се лъжа 8х вътрешен DSR, което  на нормален монитор няма идея защото  графиката си е стара и не става по-добра.Освен това има отделна графа за настройка в рейд и човек може там да си намали ефектите а навън да си щъка на готина графика. Но като цяло wow не впечатлява с графика а с геймплей.

С 290Х беше нали ? Все пак може ли да я вдигнеш на 10/10 и да направиш 1-2 снимки ?

преди 4 часа, kyoshinn написа:

С 290Х беше нали ? Все пак може ли да я вдигнеш на 10/10 и да направиш 1-2 снимки ?

Ето заповядай. Това е актуално най-тежкото място в играта,защото Stormwind е пълен с хора. В новите земи рядко падат кадрите под 90.Обърни внимание на никаквата визуална разлика спрямо загубата на кадри. Факт е обаче,че дори и най-бързите карти едва ли биха лепнали любимите на някои колеги минимум 60 фпс навсякъде.Фпс-а е горе на лентата на интерфейса ми, в момента съм без RTSS заради последните изпълнения за които писах в темата за картите.

преди 37 минути, Tommygun написа:

Ето заповядай. Това е актуално най-тежкото място в играта,защото Stormwind е пълен с хора. В новите земи рядко падат кадрите под 90.Обърни внимание на никаквата визуална разлика спрямо загубата на кадри. Факт е обаче,че дори и най-бързите карти едва ли биха лепнали любимите на някои колеги минимум 60 фпс навсякъде.Фпс-а е горе на лентата на интерфейса ми, в момента съм без RTSS заради последните изпълнения за които писах в темата за картите.

Благодаря.

• Автор
преди 17 часа, bildera_ написа:

http://nikem-bg.net/cart/55014p1r2172p1r56541p1r55905p1r54144p1r56729p1r57513p1rf.html А така как е? Минава бюджета ама.. ще се оправя ;д 
И допълнително рам мога да добавя по-късно. 8гб не са ли доста? Те са по 100лева, след време ако има голяма нужда ще добавя още 8...

преди 18 минути, Wildzet написа:

http://nikem-bg.net/cart/55014p1r2172p1r56541p1r55905p1r54144p1r56729p1r57513p1rf.html А така как е? Минава бюджета ама.. ще се оправя ;д 
И допълнително рам мога да добавя по-късно. 8гб не са ли доста? Те са по 100лева, след време ако има голяма нужда ще добавя още 8...

Неподходящо дъно за процесора. От една крайност скачащ в друга. Просто парите ти са малко и трябва да избираш. Абсолютно същата работа върши и i5 6600  без отключен множител. И двата процесора си работят на 3.6 GHz  при 4 активни ядра. Разликата е точно 0. Така, че ако по някое време не мислиш да сменяш и дъно, няма абсолютно никаква нужда от тоя процесора.  Освен това не съм сигурен, че i5 6600K  идва с боксово охлаждане. По-скоро не, така като му гледам снимката. Та и там ще трябва да се замисляш какво да вземеш за охл;аждане на процесора, та парите стават още по-много. Ако държиш на i5 6600, то вземай тоя без K  накрая за 480 лева. 

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

Дъно за 150лв. тука се счита за скъпо. Да коригирай се Кико!

Аз незнам как не търпят загуби компаниите и да изчезнат Н170 и В150 чипсетите?

преди 1 час, bildera_ написа:

Добре, да коригираме така нещата:

2016-12-26_192310.jpg

линк.

Да коригираме още малко ? http://nikem-bg.net/cart/57232p1r2242p1r56106p1r2172p1r2088p1r53058p1r57174p1rf.html:D 

преди 33 минути, kyoshinn написа:

Не си заслужава да се пестят 40 лева от процесор. Това са 300 MHz  разлика! Иначе за дъното може да се помисли, макар че Asus  е с по-добра захранваща схема. Също така не бих си взел тая 4GB RX480.  Всеизвестно е, че АМД ползват повече видеопамет в игрите...ала бала. 

преди 31 минути, bildera_ написа:

Не си заслужава да се пестят 40 лева от процесор. Това са 300 MHz  разлика! Иначе за дъното може да се помисли, макар че Asus  е с по-добра захранваща схема. Също така не бих си взел тая 4GB RX480.  Всеизвестно е, че АМД ползват повече видеопамет в игрите...ала бала. 

Нещо бъркаме конфигурациите, аз съм сложил GTX 1060 на Палит. Иначе може да се смени процесора, но надвишаваме бюджета, по принцип със Zalman Z1 кутията ще се спестят около 50 лева за 6600.

преди 31 минути, kyoshinn написа:

Нещо бъркаме конфигурациите, аз съм сложил GTX 1060 на Палит. Иначе може да се смени процесора, но надвишаваме бюджета, по принцип със Zalman Z1 кутията ще се спестят около 50 лева за 6600.

Той човека каза, че ще прежали 40 лева.  Но не си заслужава да се пестят 40 лева от процесор. Ако трябва да се пести, може да се спести от скъпото му дъно и скъпото захранване дори. Един Чифтек за 70 лева идеално ще се справи.  Те на тия захранвания им вдигат цените заради вас. :P

преди 1 час, _Alex&Vanko_ написа:

Дайте още да спестиме! Дядо му ще му направи кутия от дърво.

Човека сам се хвърля на неща, които не са за тия пари. Аз в началото му дадох що годе балансирана конфигурация, но той явно си е решил нещо, подтикнат от някои коментари тук. Ако става въпрос, моята конфигурация е с карта като тая, която иска да купи, но като цяло съм вложил в нея по цени към тоя момент над 3000 лева!!! Абсурд е за 1500 лева да искаш нещо подобно. Най-малкото ще трябва да орежеш 3-4 неща. Че аз дадох над 1400 лева само за процесор, дъно и памет. Какво остава за видеокарта, кутия, захранване, хард дискове...

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

преди 10 минути, bildera_ написа:

Човека сам се хвърля на неща, които не са за тия пари. Аз в началото му дадох що годе балансирана конфигурация, но той явно си е решил нещо, подтикнат от някои коментари тук. Ако става въпрос, моята конфигурация е с карта като тая, която иска да купи, но като цяло съм вложил в нея по цени към тоя момент над 3000 лева!!! Абсурд е за 1500 лева да искаш нещо подобно. Най-малкото ще трябва да орежеш 3-4 неща. Че аз дадох над 1400 лева само за процесор, дъно и памет. Какво остава за видеокарта, кутия, захранване, хард дискове...

Главно LoL, WoW Legion, Overwatch, CS GO.

За това GTX660 достатъчна тоест GTX1050 Ti. и i3 6300. Ти тука също участваш в една активна кампания психоза за кадри и вече i7 не ти стига и GTX970?

преди 14 минути, _Alex&Vanko_ написа:

Главно LoL, WoW Legion, Overwatch, CS GO.

За това GTX660 достатъчна тоест GTX1050 Ti. и i3 6300. Ти тука също участваш в една активна кампания психоза за кадри и вече i7 не ти стига и GTX970?

Аз съм му дал конфигурация за 1350 лева - нещо средно за бюджета му. А GTX660  не поддържа някои неща, например fast sync, което може и да му е интересно. Ако ще е GTX660,  то подобре една Палитка GTX750Ti StormX Dual 2G. Само че тук го има момента и с малкото видеопамет, която е важна за доста нови игри. Просто приеми, че GTX660  си е изпяла песента вече.  Аз в кампании не участвам. Аз казвам на хората, какъв хардуер им трябва за определени игри. Това е истината. Всичко останало е наистина кампания...вероятно за продажба на стария ви хардуер. Както виждаш, последната седмица на два пъти се опитвам да откажа хора, решили да купят GTX970  на старо, защото виждам какви кожодери има в ОЛХ. Ако някой иска GTX970,  ще му я дам на минимална цена, но не и за кожодерските 500 лева!!!

Не аз гледах изискванията в game debate и двуядрен i5 670 май беше. А тая Палитка е 192 битова що ми се струва скъпа? И защо пак Никем? Vario е много по-готин магазин.Ся ако ми кажете че там няма количка и не е удобно ще падна от стола.

преди 3 минути, _Alex&Vanko_ написа:

Не аз гледах изискванията в game debate и двуядрен i5 670 май беше. А тая Палитка е 192 битова що ми се струва скъпа? И защо пак Никем? Vario е много по-готин магазин.Ся ако ми кажете че там няма количка и не е удобно ще падна от стола.

Аз също гледах препоръчителните изисквания за WoW,  но те са за 30  fps.  За минималните изобщо не става дума. GTX1050Ti  си струват толкова пари в България. Ти какво искаш при долар, почти равен на евро? Когато аз вземах примерно GTX750Ti за 270 лева, то долара бе около 1.40. Сега не е така и всичко е скъпо. И Vario  може да е готин магазин, но в Никем се   прави най-бързо конфигурация, а и сме му свикнали на сайта. Имам чувството, че тоя Vario  е едно към едно с HL, който вече го няма. Поне хората са същите. 

Магазин не се предлага според това дали има такава кошница а за кошница като асортимент говоря!

Ко мрънкаш ето колко струва ама е резана:

http://www.stealtech.org/video/EVGA_GeForce_GTX_750_Ti_-_2GB_GDDR5_128_bit_DVI-I_HDMI_DisplayPort_02G-P4-3751-KR_id64032/

И ако ти потрябва сервиз в Никем ела да видиш една на телефона дет нищо не разбира! Ти кажи тия игри искат ли четириядрен процесор ти си спеца.:P

• Автор
преди 11 часа, tux написа:

На tux конфигурацията най-много ми допада, само ще сменя кутията. Vario не го знаех като сайт, там като че ли по-евтино и има по-голям избор. 

+1 и за сайта 

преди 23 часа, _Alex&Vanko_ написа:

Магазин не се предлага според това дали има такава кошница а за кошница като асортимент говоря!

Ко мрънкаш ето колко струва ама е резана:

http://www.stealtech.org/video/EVGA_GeForce_GTX_750_Ti_-_2GB_GDDR5_128_bit_DVI-I_HDMI_DisplayPort_02G-P4-3751-KR_id64032/

И ако ти потрябва сервиз в Никем ела да видиш една на телефона дет нищо не разбира! Ти кажи тия игри искат ли четириядрен процесор ти си спеца.:P

Че кой ти предлага магазин? Аз предлагам части и долу горе цени, пък който иска и където иска да си ги търси, ако ще и в JAR. няма да му се разсърдя. Ако в Nikem мога да ти сглобя нещо за минута, то на други места това би ми отнело поне 10 минути и много ядове, та не е много ясно и дали ще завърша сглобката :P

А пък Vario  ако е сайт...утре ще изчезнат като предшественика си HL  и а иди търси гаранция. 

преди 1 час, Wildzet написа:

На tux конфигурацията най-много ми допада, само ще сменя кутията. Vario не го знаех като сайт, там като че ли по-евтино и има по-голям избор. 

+1 и за сайта 

С тая 3GB  карта ще си имаш ядове, ама ти си знаеш. Не е каквото да не съм предупредил. 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.