Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кой е най добрия Windows?

PopoFF

Препоръчан отговор

преди 2 минути, vpvelev написа:

Тази програма освен да е някоя по-специфична игра?

Щях да си кажа игра, не програма. 😅 Игрите ми са антични, мога да ги подкарам под всичко. С изключение може би на новото Диабло 2, което чакам сега, ама това е само от несекваща любов към класическото. 

преди 1 минута, jhoro написа:

За такива неща не е нужна машина за 2К. 

За такива неща според мен не е нужна втора изобщо. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Вероятно е И тежък - значи варианта „виртуалка“ отпада.

Макар, че при „16 gb ram, intel core i7, nvidia geforce gtx, 500gb ssd“ може би ще работи прилично

преди 3 минути, Валентина Йорданова написа:

За такива неща според мен не е нужна втора изобщо. 

:(

Такива неща ...

преди 11 минути, Валентина Йорданова написа:

... да си отварям пощата и да си водя конферентните срещи три пъти седмично 

си ги правя на телефон за 200 лева (преди 3 години)!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 минути, Валентина Йорданова написа:

Щях да си кажа игра, не програма. 😅 

Сещам се за една такава програма, работеща само под Windows, защото брат ми е учител и ги задължават точно нея да ползват, въпреки че има други по-добри работещи и на Linux, и на Windows.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, vpvelev написа:

Сещам се за една такава програма, работеща само под Windows, защото брат ми е учител и ги задължават точно нея да ползват, въпреки че има други по-добри работещи и на Linux, и на Windows.

Не се напъвай - да се сещаш! Ще ти кажа поне десетина!
И никой не те задължава - просто нямат адекватна алтернатива!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 минути, jhoro написа:

Не се напъвай - да се сещаш!

По-добре за сещане да се напъвам, че за друго е опасно ;)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 10 минути, jhoro написа:

Такива неща ...

си ги правя на телефон за 200 лева (преди 3 години)!

Да подкараш конферентния можеш навсякъде, но примерно като те изпитват да разпознаваш в реално време клетъчни структури в снимка на микроскопски препарат при екран с диаметъра на телефона, нещата добиват друго измерение и веднага става ясно какво голямо значение има размерът. 😅 

Ама айде стига сме спамили на момчето темата. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Темата вече е и твоя, значи не спамим!

Да подкараш конферентния можеш навсякъде, но примерно като те изпитват да разпознаваш в реално време клетъчни структури в снимка на микроскопски препарат при екран с диаметъра на телефона, нещата добиват друго измерение и веднага става ясно какво голямо значение има размерът. 😅 

За „диаметър на телефон“ - сефте чувам! Освен това - телефона беше само пример!

Щом ти трябва голям екран - може да стриймваш на телевизора, да ползваш външен дисплей ...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 8 минути, Валентина Йорданова написа:

Така е, но доколкото разбрах трябва екрана да е голям и не виждам ролята на ОС?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 13 минути, vpvelev написа:

Така е, но доколкото разбрах трябва екрана да е голям и не виждам ролята на ОС?

Ставаше дума, че при дистанционното обучение в Зуум върви стрийм, в който се пускат и обсъждат снимки, съответно ако си се включил през телефона е трудно да се видят и разпознаят добре, пък да отговаряш в общия чат едновременно с това е съвсем тегаво. Явно не ми се получи хуморът, щом се налага да обяснявам шегата. 😅 И да, това няма общо с ОС, именно затова е спам.

Това, което беше по темата, е, че колкото и да харесвам и Линукс (а аз се бях регистрирала в тоя форум преди три години специално за да чета мненията в Линукс раздела), не съм чак толкова фанатична фенка, че да запазя ОС, която по дадена конкретна причина за момента не ми върши работа, просто ей така, на всяка цена. Всичко, което съм го правила преди, го правя и под Уиндоус 11. Не е съвсем същото, разбира се, ама се преживява все още. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 7 минути, Валентина Йорданова написа:

Ставаше дума, че при дистанционното обучение в Зуум върви стрийм, в който се пускат и обсъждат снимки, съответно ако си се включил през телефона е трудно да се видят и разпознаят добре, пък да отговаряш в общия чат едновременно с това е съвсем тегаво. Явно не ми се получи хуморът, щом се налага да обяснявам шегата. 😅 И да, това няма общо с ОС, именно затова е спам.

Това, което беше по темата, е, че колкото и да харесвам и Линукс (а аз се бях регистрирала в тоя форум преди три години специално за да чета мненията в Линукс раздела), не съм чак толкова фанатична фенка, че да запазя ОС, която по дадена конкретна причина за момента не ми върши работа, просто ей така, на всяка цена. Всичко, което съм го правила преди, го правя и под Уиндоус 11. Не е съвсем същото, разбира се, ама се преживява все още. 

Уаууу, прозореца, до 11-таверсия ли стигнаха, не знаех! Бива, напредват, сигурно и вирусите им са се увеличили!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Този който Сата Надала ни обещава

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

@Валентина Йорданова ще ви кажа, а Вие ме разбирайте както можете.

Типичен случай на „човек, който иска да си надскочи сянката“!

Само под Windows работи или проэесионален, или спезиализиран (сегментиран) софтуер. Залагам на първото - дали сте една камара пари.
Ако аз бях дал толкова - щеше да е за работа, с която лаптопа ще се изплати за 2-3 месеца. Максимум!
Не искате втора употреба. Добре. За под 1000 лева се купува чисто нов лаптоп (без ОС), който ще ви върши работа за всичко, под Линукс. Десктопите са по-евтини! С приличен телевизор - получавате и бързина, и голям екран!

Последно - какво точно искате да направите?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

@Валентина Йорданова Даваш ли си сметка, че за всичко което плащаш под Прозорец, може да го използваш напълно безплатно и безопасно, под друга форма на операционна система? Да не ти говоря за бързината!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, ДзВяРа! написа:

@Валентина Йорданова Даваш ли си сметка, че за всичко което плащаш под Прозорец, може да го използваш напълно безплатно и безопасно, под друга форма на оперативна система? Да не ти говоря за бързината!

Е, почти всичко!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 22 минути, jhoro написа:

Е, почти всичко!

Съгласен съм напълно със теб и ще ти отговоря!

Може да ползваш ВСИЧКО, абсолютно всичко което предлагат от прозореца. При някои случаи има алтернативни решения, но ги имат! Вършат работа и никой не може да ме убеди във обратното. Дори някои алтернативи се оказват по-добри от тези на които са произведени. Лично съм се уверил в това.

Става въпрос за конкретни програми, дори и да проявиш желание да използваш оргиналните програми под Линукс, ами може, стига да го искаш!

На теб ли точно трябва да ти обяснявам, ти знаеш много добре. Аз на терминала съм бог, мен ме тормозят някои настройки.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 14 минути, ДзВяРа! написа:

Съгласен съм напълно със теб и ще ти отговоря!

Може да ползваш ВСИЧКО, абсолютно всичко което предлагат от прозореца. При някои случаи има алтернативни решения, но ги имат! Вършат работа и никой не може да ме убеди във обратното. Дори някои алтернативи се оказват по-добри от тези на които са произведени. Лично съм се уверил в това.

Става въпрос за конкретни програми, дори и да проявиш желание да използваш оргиналните програми под Линукс, ами може, стига да го искаш!

На теб ли точно трябва да ти обяснявам, ти знаеш много добре. Аз на терминала съм бог, мен ме тормозят някои настройки.

С една уговорка - без виртуалки!

Някой програми са комерсиални и тежки, затова нямат алтернативи. Кой ще прави нещо, което не може да продаде?
Покажи ми адекватна алтернатива за SolidWorks или SketchUp?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 21 минути, jhoro написа:

С една уговорка - без виртуалки!

Някой програми са комерсиални и тежки, затова нямат алтернативи. Кой ще прави нещо, което не може да продаде?
Покажи ми адекватна алтернатива за SolidWorks или SketchUp?

Искаш ли и двете да ти ги подкарам под МИНТ?🙂

Редакция.

Ти каза без виртуалки!

А програмата wine, за виртуалка ли се брои?

Редакция, отказавам се, не мога.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 40 минути, ДзВяРа! написа:

Ти каза без виртуалки! А програмата wine, за виртуалка ли се брои?

Редакция, отказавам се, не мога.

Да!  ;)

Бих предпочел image.png.f6d4b403ea4f3e2cd217deac731d1448.png   ама  ... представи си:

• първи слой - Линукса;
  • втори слой - VirtualBox с Windows
  • трети слой - програмата, примерно SolidWorks.

И каква машина ми трябва - за да работи спокойно?
В момента имам два таба на Edge - това тук и ТВ - и температурите са 70 - 75 градуса!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 17 минути, jhoro написа:

Да!  ;)

Бих предпочел image.png.f6d4b403ea4f3e2cd217deac731d1448.png   ама  ... представи си:

• първи слой - Линукса;
  • втори слой - VirtualBox с Windows
  • трети слой - програмата, примерно SolidWorks.

И каква машина ми трябва - за да работи спокойно?
В момента имам два таба на Edge - това тук и ТВ - и температурите са 70 - 75 градуса!

🙄 Олеее, пълно мазало, ти си знаеш де, щом се оправяш!

Аз, virtualbox не съм го използвал от доста години, преди инсталирах на него разни прозорци, но това беше преди, сега не ми е необходим и не го ползвам.

А при Виното, чат пат качвам някоя носталгия, като игра например! Не искам да прозвучи като че, не мога да си инсталирам игра, няма такава която да съм поискал и да не съм я играл на Минта. Но не съм геймър, и винаги избирам по-лесния вариант. Както и да е, не е важно но се опитвам да обясня на другите, че винаги имат и други възможности, въпрос на практика и знание. Човек, като свикне и има желание да се учи на нещо ново, винаги ще има варианти! Така че, прозорци много, всеки си решава кой да отвори!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 11 часа, ДзВяРа! написа:

Както и да е, не е важно но се опитвам да обясня на другите, че винаги имат и други възможности, въпрос на практика и знание.

Да, но когато има много предварителни условия - възможностите намалят!

преди 49 минути, Joss Bomon написа:

Да напомня, да погледнете заглавието на темата, в което не фигурират други ОС освен Windows!

Да ти напомня ли думите на Хераклит?
Πάντα ῥεῖ (Панта рей) - Всичко тече, всичко се променя.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 12 минути, jhoro написа:

всичко се променя.

Променя се, защото някой позволява това да се случва...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 7 минути, Joss Bomon написа:

Променя се, защото някой позволява това да се случва...

... или такъв е естествения ход на нещата!

На теб лично - какъв ти е проблема?
Това ... чел ли си:

Цитат

2.9 Не е желателно публикуването на коментари, в които се критикуват други потребители за неспазване на правилата, както и за техния правопис. За тази цел ползвайте бутона "Докладвай", намиращ се под всеки един пост. Използвайте тази функция САМО, за да докладвате за съдържанието на дадено съобщение, което според Вас трябва да бъде модерирано, а не като средство за комуникация с модератор с други цели. Постове, излизащи извън рамките на изискването, ще бъдат трити или редактирани.
2.18 Ако една тема бъде изчерпана или излезе по какъвто и да е начин от рамките на правилата на форума, по преценка на администраторите или модераторите, или по препоръка на някой потребител, може да бъде заключена. Ако се появи информация по темата, която трябва да се сподели с останалите потребители, добре е да се обръщате към администрацията на форума за съдействие по публикуването ѝ
.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 8 минути, jhoro написа:

... или такъв е естествения ход на нещата!

На теб лично - какъв ти е проблема?
Това ... чел ли си:

Хайде и ти прочети малко:

Цитат

1.2 Форумът да се ползва по предназначение.

Цитат

2.5 Не са желателни прекомерните off-topic – мнения, които не са свързани с темата.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, Joss Bomon написа:

Хайде и ти прочети малко:

Чел съм - всичко това съм чел!

Цитат

1.2 Форумът да се ползва по предназначение.

Интернет форум, също като уебфорум е онлайн форум, или още наричан на някои "места за съобщения", е уебсайт за онлайн дискусии, където анонимни или регистрирани потребители могат да участват. За разлика от чата има статичен вид и се заражда се като уебсайт с различни теми за дискусии.“

Цитат

2.5 Не са желателни прекомерните off-topic – мнения, които не са свързани с темата.

Когато TOPIC-а е „мутирал“ - привидния off-topic си е БАШ-topic!

Ако имаш още въпроси - обърни се към администрацията!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...