Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Отношенията между САЩ и Русия

Featured Replies

преди 1 час, NIKISHARK написа:

В същото време пропускаш реалните  неща..нещата от ежедневието...а там има много истини...за които си сляп...та от тази гледна точка си ..неприятно разпознаваем...кон с капаци...

Всъщност е точно обратното. Разликата между нас е че аз не се нахвърлям със заяжданици и злоба САМО защото си имате мнение. Защо виждам обаче насреща си толкова комплексарщина и наивна детинщина, идея си нямам.

Нормалните хора биха опонирали с аргументи. Не с личностни нападки.

преди 1 час, Agentpat™ написа:

Ако си мислиш, че (както правиш ти) номерирам, копирам и прошнуровам, всеки твой локум, дебнейки за подходящ момент да го забия, като нож в гърба ти, то жестоко си се объркал. :biggrin: Благодари, че и толкова внимание ти обръщам. :lol6:

мхм.. от 9 кладенеца вода.. само цитат няма. Все една можеше да "изкопаеш" ... Ама уви,. няма :)

Публикуваха подробности за новите санкции , в сила от  27-ми   :

https://www.novayagazeta.ru/news/2018/08/24/144475-vstupayuschie-v-silu-27-avgusta-amerikanskie-sanktsii-vvedut-zapret-na-okazanie-vneshney-pomoschi-i-prodazhu-oruzhiya?utm_source=novaya&utm_medium=fb&utm_campaign=regular

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

• Отговори 8,6k
  • Прегледи 479,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Мацката го обяснява много добре и разбираемо дори и за неспециалисти с малко здрав разум. Ааааа , ма чакай, това сигурно пак е фейк и пропаганда на руснаците. А картинката е точно обратната.

• crazy katon
    crazy katon

В Холандия се намериха хора, на които им писна да демонизират Русия и ще издават вестник за истинското положение там, който ще се казва "другият вестник" или "другата страна". Инициативата е хубава, н

• Тези удари са повече за пред медиите и да напомнят на света, че международното право не съществува.

Публикувани изображения

Цитат

Документ Госдепартамента США о новых санкциях в отношении России за применение в Великобритании отравляющего вещества «Новичок»

Доказателства намериха ли или просто на юнашко доверие...

• Автор

Русия това,Русия онова...

New York Times: Американските шпиони в Москва притихнаха...

Цитат

САЩ получават все по-малко информация от своите осведомители в Москва. Причината за това е ефикасната работа на руското разузнаване, пише New York Times. По данни на вестника, много от информаторите на ЦРУ и други шпионски агенции на САЩ са "притихнали" през последните две години. "Източниците на вестника не вярват засега, че информаторите може да са били разкрити, заловени или убити", се посочва в статията. Отбелязва се още, че осведомителите "са преминали в нелегалност заради агресивното контраразузнаване на Москва". Според информацията, с която разполага вестникът, тези проблеми може да бъдат свързани с екстрадирането на американските разузнавачи от РФ. В статията се посочва още, че заради недостига на данни разузнавателните служби на САЩ не са в състояние "да посочат конкретните намерения" на Москва в контекста на междинните избори в САЩ. От ЦРУ са отказали да коментират за изданието информацията за "мълчанието" на осведомителите на САЩ в Русия

За сметка на това обаче пускат яки партенки....включително и за ваксинирането....

Всъщност, точно обратното. на тоя фронт за които не се говори и шуми, те са най ефективни :)

За израелците да си чул нещо ? НЯма и да чуеш .

Но само ще се върна да припомня как се развиха първите кибер-разкрития че руснаците са пробили американските институции. - Именно израелците "подсказаха" на американците че руснаците разполагат с доста информация от секретни американски обекти, а са научили  /израелците/ това , след като са хакнали   техни отдели /и вътрешни мрежи на Касперски в частност/  и са  намерили секретно инфо от АНС и т.н.

Другото  по което можем да съдим за ефективността е  че продължават арестите и делата в руските институти  разработвали прословутата ядрена ракета с която се хвалеше Путлер, и за която се оказа че отдавна е изтекла информация "на запад" :)

Да, в РФ , както и във всички диктаторки режими е трудно да се добива информация. Прекалено висок контрол  и страх . В това няма спор.

на 25.08.2018 г. в 8:37, NIKISHARK написа:

информаторите на ЦРУ и други шпионски агенции на САЩ са "притихнали" през последните две години.

В Китай направо изчезват един по един и никой не знае какво става. :biggrin: След това са започнали да заглъхват в Русия. Нали санкции ала бала , гонят дипломати...те ти сега.

на 25.08.2018 г. в 8:37, NIKISHARK написа:

Според информацията, с която разполага вестникът, тези проблеми може да бъдат свързани с екстрадирането на американските разузнавачи от РФ. В статията се посочва още, че заради недостига на данни разузнавателните служби на САЩ не са в състояние "да посочат конкретните намерения" на Москва в контекста на междинните избори в САЩ. От ЦРУ са отказали да коментират за изданието информацията за "мълчанието" на осведомителите на САЩ в Русия

Ама какви агенти-разузнавачи? Там има радетели за демокрация, идеалисти-алтруисти и русофили! Откъде-накъде пък и шпиони? Не се връзва нито с демократичните идеи, нито с евроатлантическите ценности. Кой тръгва да послушва и шпионира своите партньори? Путин да не е Меркел?

А може би наистина намаленият бюджет си казва думата и хората губят мотивация? Миро като вътрешен човек да каже има ли такова нещо? Но и България не е Русия, нека не забравяме. Нашето контраразузнаване е известно със своята неизвестност, ако въобще съществува. Май ги поразформировахме тия сектори през 90-те години, не и без да се посъветваме с някои западни ментори. Но като няма държава, за какво й е разузнаване, за какво ѝ е армия? Макар и да не ни го казаха в прав текст (скандал да не стане), нищо нелогично не се е случило от гледна точка на външните големи играчи и лапачи.

Ето и американците толкова се посветиха на просветителска работа тип "министерство на истината", че съвсем забатачиха разузнаването. Примерно, защо им беше да обявяват, че Асад ще последва Кадафи като очевидно им е била неточна информацията... Но пак е по-добре да си кажеш, че не знаеш, а не като британците да вадиш някакви "доказателства" из ръкава и да се доверяваш на бълнуванията на разни стари моми и лелки.

" Новия " Скрипал "

преди 7 часа, Lumberman написа:

Там има радетели за демокрация, идеалисти-алтруисти и русофили! Откъде-накъде пък и шпиони? Не се връзва нито с демократичните идеи, нито с евроатлантическите ценности. Кой тръгва да послушва и шпионира своите партньори? Путин да не е Меркел?

А може би наистина намаленият бюджет си казва думата и хората губят мотивация? Миро като вътрешен човек да каже има ли такова нещо?

Виждам че си лаик в тази тема, аз поне чета , и очевидно повече от теб, преценявайки по глупостите които пишеш  :)

Цитирах по назад малък пример защо "тихите води са най дълбоки" , давайки пример с Израел. Виждам не вдяваш... ми нищо пвоече не мога да коментирам за теб. Ти отново нищо няма да разбереш :)

преди 7 часа, Lumberman написа:

Но и България не е Русия, нека не забравяме. Нашето контраразузнаване е известно със своята неизвестност, ако въобще съществува. Май ги поразформировахме тия сектори през 90-те години, не и без да се посъветваме с някои западни ментори. Но като няма държава, за какво й е разузнаване, за какво ѝ е армия? Макар и да не ни го казаха в прав текст (скандал да не стане), нищо нелогично не се е случило от гледна точка на външните големи играчи и лапачи.

Половината  от това са глупости. България бе филиал на руските служби, а в днешни дни е ... както други разузнавания / а не аз/  казват... "Централа на руските операции за Балканите."

А за запада сме много тдавна "троянски кон в ЕС и НАТО" . Никой не си прави илюзии кой командва тук парада. Колкото и жълтении и простотии да плямпате за злите хАмериканци как диктували, Сорос морос бла бла бла...  на висчки е ясно че сме изцяло под  контрол на руснаците. В енергийния сектор и политика пък да не говорим . Много партии  и хора вече не се и крият какви са.

пп

Чечи, ето ти специално за теб :

:lol6:

преди 4 часа, miro20 написа:

Виждам че си лаик в тази тема, аз поне чета , и очевидно повече от теб, преценявайки по глупостите които пишеш  :)

A, де, и като четеш какво? (Знам, че го правиш, нали това ти е работата.) И като кажеш, че си чел това е равно на това, че си ме оборил, така ли? Или просто поредно напомняме, че няма смисъл да се занимавам с тебе?

преди 4 часа, miro20 написа:

Половината  от това са глупости. България бе филиал на руските служби, а в днешни дни е ... както други разузнавания / а не аз/  казват... "Централа на руските операции за Балканите."

А, значи Путин е виновен за сегашното ни нещастно състояние? Пак ли той ще обере пешкира? Ама вие наистина Путин сънувате и във всеки храсталак руски агент съзирате! А тези другите "разузнавания" търсеха и на Саддам Хюсеин "ядреното оръжие"! Жалки неудачници! Ти толкова ли не можеш да отсееш тяхната пропаганда, Миро, тя е за чуждите, а ти си уж от "своите" - не би трябвало да се хващаш като шаран на такава гола кука! Добре, че съм аз да те светна (като го няма нашия приятел Джугашвили).

Май повече няма те отварям какво си писал. Пак нищо ново под слънцето. Няма ли най-накрая да се засрамиш? Питам и отговор не искам.

Иначе е много хитро да се обвинява Русия за положението в България, това отчитам. Сигурно Путин е виновен и затова, че се отказахме от Южен Поток ("уж" под натиск от ЕС и американците)? Като знам как работи наглосаксонският ум, Путин задължително е виновен за неща, с които няма общо, а какво остава за тези, за които наистина е "виновен"/отговорен? Там направо следва екзекуция без съд и присъда, превантивен ядрен удар бонус към поредната порция западна пропаганда. А ти за пореден път се доказваш като прикрит рашист и путинист в тоя форум, защото зорлем направи путинофили дори и неутралните хора във форума.

преди 7 минути, Lumberman написа:

А, значи Путин е виновен за сегашното ни нещастно състояние? Пак ли той ще обере пешкира? Ама вие наистина Путин сънувате и във всеки храсталак руски агент съзирате! А тези другите "разузнавания" търсеха и на Саддам Хюсеин "ядреното оръжие"! Жалки неудачници! Ти толкова ли не можеш да отсееш тяхната пропаганда, Миро, тя е за чуждите, а ти си уж от "своите" - не би трябвало да се хващаш като шаран на такава гола кука! Добре, че съм аз да те светна (като го няма нашия приятел Джугашвили).

Май повече няма те отварям какво си писал. Пак нищо ново под слънцето. Няма ли най-накрая да се засрамиш? Питам и отговор не искам.

Те глупостите му край нямат, но поне си е занимавка.:biggrin: Всички го разбраха, че е на тролска заплата и дори и малкото му останали фенове го напуснаха и сега е сам.

преди 5 часа, Lumberman написа:

Добре, че съм аз да те светна (като го няма нашия приятел Джугашвили).

хехе :) тоя твой  сталинист всеки път е ставал за смях коги му обърна внимание. Последно представяше  "airsoft game" стрелба за хамериканци в Украйна :lol6:

То и с теб е същото де :)  Както казах .. по въпроса за разузнаванията е казано и писано много , дори не от мен /подчертавам/ но .. ти хем не си го чел, хем не искаш. При теб ещата са .. едно си пенка пее.. едно си знае... :)

Сигурно Путин е виновен и затова, че се отказахме от Южен Поток

Вече не знам в колко теми съм обяснявал за монополния изнудвачески проект ЮП.  ПАк сте далеч от реалните параметри на нещата и си плещите пропагандата.

А ти за пореден път се доказваш като прикрит рашист и путинист в тоя форум, защото зорлем направи путинофили дори и неутралните хора във форума.

Да, определено ви радикализирам. Спор няма. Но това си е ваш проблем, защото и вие много добре разбирате че съм прав. И понеже няма с какво да опонирате, затова сте бесни , но на себе си  :)

Аз съм си русофил, ценя руската култура, чета руски медии, често ги цитирам, гледам руски телевизии, слушам руска музика, но , с едно голямо НО - не съм путинист.

Реципрочно - Не е нужно да си предан до гроб на бат Бойко , за да си българофил, нали ? Или ако не го харесвваш , значи си  българофоб ???

Пълна тъпотия , нали  :)  Ето затова сте ми смешни с тъпотиите когато не правите разлика между русофил и путинист.

преди 15 минути, miro20 написа:

....Вече не знам в колко теми съм обяснявал за монополния изнудвачески проект ЮП.....

Ако писането на "тра-ла-ла" означава "обяснявам" , бога ми - желязно си прав ! :lol6:

..... Дааа ! А Маккейн се вдигна да дойде у нас , да му цапне една сливова с шопска и да плюска кебапчета ! :lol6:

В това ти си незаменим. Някога с някакви факти , цитати на такива, позоваване на нещо авторитетно , за което никой не спори, и е далеч от жълтении  в стил ШОК , САМОС ЕГА, ПУТИ РАЗМАЗА , бла бла  , ще се аргументираш ли ? ?

По темата, как реагира бизнеса на политиката

в хАмерика :

и в РФ

https://www.bbc.com/russian/news-45126462

преди 15 минути, miro20 написа:

В това ти си незаменим. Някога с някакви факти , цитати на такива, позоваване на нещо авторитетно , за което никой не спори, и е далеч от жълтении  в стил ШОК , САМОС ЕГА, ПУТИ РАЗМАЗА , бла бла  , ще се аргументираш ли ? ?

Ти като си сляп и глух (за мислене върху факти пък въобще не отварям дума) , аз какво да направя ? :angry:

То отстрани най добре се вижда :)

Я си виж клиповете които цитираш по  горе бре. Някой , дори от твоите фенове дето ти лайкват простотиите без да ги гледат, дали са чули за залп от 1 000 руски ракети в Черно море, след което хамериканския флот  в паника тръгнал да бяга ?

:lol6:а ?

Те това са ти "фактите "  :angry:

преди 2 часа, miro20 написа:

........................

Аз съм си русофил, ценя руската култура, чета руски медии, често ги цитирам, гледам руски телевизии, слушам руска музика, но , с едно голямо НО - не съм путинист.

Реципрочно - Не е нужно да си предан до гроб на бат Бойко , за да си българофил, нали ? Или ако не го харесвваш , значи си  българофоб ???

Пълна тъпотия , нали  :)  Ето затова сте ми смешни с тъпотиите когато не правите разлика между русофил и путинист.

Мирча Кришан и Сорина Дан - Краставицата_(480p).mp3

преди 13 часа, miro20 написа:

То отстрани най добре се вижда :)

Я си виж клиповете които цитираш по  горе бре. Някой , дори от твоите фенове дето ти лайкват простотиите без да ги гледат, дали са чули за залп от 1 000 руски ракети в Черно море, след което хамериканския флот  в паника тръгнал да бяга ?

:lol6:а ?

Те това са ти "фактите "  :angry:

Ти като си тъп и/или не гледаш внимателно клиповете , аз какво да направя ?!

Играят си "електронни игри" .......подават сигнал за атака - засичат сигнал за атака ......!

Тъпата ти кратуна да не би да си мисли , че са изстреляли 1000 истински ракети ?! Но ясно показват , че е реалност , и че могат всеки момент да им ги нахлузят ......... Подобно като при "Доналд Кук"...... :nono:

Това са ми фактите ......:angry:

За това казвам , че си сляп и глух , без достъп за мислене ....:lol6:

А на говедарите им е напълно достатъчно да подвият опашки и да бягат ! Кой е този луд генерал , а и кой е този екипаж дето ще седи за "гола мишена"...... :angry:

В същност вместо 5 дни , на втория ден , предсрочно ми приключи  учението........ ! :lol6:

преди 23 часа, by_chechi написа:

Ти като си тъп и/или не гледаш внимателно клиповете , аз какво да направя ?!

Играят си "електронни игри" .......подават сигнал за атака - засичат сигнал за атака ......!

Тъпата ти кратуна да не би да си мисли , че са изстреляли 1000 истински ракети ?! Но ясно показват , че е реалност , и че могат всеки момент да им ги нахлузят ......... Подобно като при "Доналд Кук"...... :nono:

Това са ми фактите ......:angry:

Ало балоните :) ИЗгледай си сам отново клиповете бре. Какви електронни игри и къде се споменава това ???

То бива бива фейкомет , ама твоето оръдие е уникално :) че и се оправдава като ученичка.. "електронни игри " било :) :)

Пък хамериканците бягали през глава... :lol6::party4:

Тотален фейкомет.  В пълния си блясък.

преди 1 час, miro20 написа:

Ало балоните :) ИЗгледай си сам отново клиповете бре. Какви електронни игри и къде се споменава това ???

То бива бива фейкомет , ама твоето оръдие е уникално :) че и се оправдава като ученичка.. "електронни игри " било :) :)

Пък хамериканците бягали през глава... :lol6::party4:

Тотален фейкомет.  В пълния си блясък.

Тези , твоите тра-ла-ла върви ги "обяснявай" на китайците . Те от електронни игри разбират...! :lol6:

" Китайские СМИ - Россия выгнала США из Чёрного моря " .

Ето и руски "поздрав" :

Никакво съмнение няма .......какво и колко "разбираш" ! :)

на 28.08.2018 г. в 9:12, by_chechi написа:

" Новия " Скрипал "

трлала фейк нюз

Къде са ти електронните игри ? кога и къде хамериканците са бягали рпез глава ??

Къде са ти изстреляните 1000 ракети ?

току-що, miro20 написа:

трлала фейк нюз

Тъпак ! "Новият" Скрипал се отнася за първия клип .....Баси сбърканяка ! 

преди 7 минути, by_chechi написа:

Ето и руски "поздрав" 

Същия фейк нюз:party4:

преди 2 минути, by_chechi написа:

Тъпак

Къде са ти 1000 ракети и кога са бягали хамериканците ?

Умник :):party4:

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.