Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Отношенията между САЩ и Русия

Proshark

Препоръчан отговор

След намесата на Русия в Сирия, и особено след изборите ,отношенията започват да се обтягат.Появиха се обвинения за хакерска намеса,в резултат на което 35 руски дипломати са помолени да напуснат страната.Затварят се два обекта на Русия в Ню Йорк и щата Мериленд в отговора на кампанията за тормоз на американски дипломати в Москва .Докъде ще се стигне...и ще успее ли новият американски президент да намери ли общ език с Русия...

http://katehon.com/sites/default/files/usa_vs_russia.jpg

Christmas Crackers, Moscow-Style

If something went wrong, Putin must have done it.

Цитат

Initially, the story claimed that the Russians were trying to discredit and damage America’s democratic institutions, but the tale soon morphed into an elaborate account of how Moscow was operating covertly to help elect Donald Trump. It is now being claimed in some circles that the Russian intervention, together with public statements by FBI Director James Comey, was decisive in defeating Democratic candidate Hillary Clinton, and it has also been alleged that Vladimir Putin himself ordered the operation. Without a doubt, if all of that is true it is a serious matter, and calls for a thorough investigation of what took place are not misplaced.

Initially, the FBI did not agree with the still-classified CIA report, but eventually it was convinced, and the report’s conclusion has also been publicly embraced by both Hillary Clinton and the White House. Nevertheless, even though it has been nearly three weeks since the Washington Post initially reported the story, no hard evidence has been provided to identify the actual hackers or to link them to the Russian government, much less to President Vladimir Putin.

The White House could, of course, order the release of at least some of the evidence for Russian perfidy to end all the confusion, but that does not seem to be in the cards. President Barack Obama may be hesitating because he is protecting intelligence sources and methods, but he should also be aware of the fact that the continuous Russia-bashing will have consequences even if President Donald Trump does succeed in moderating the vitriol toward Moscow once he is in office.

http://www.theamericanconservative.com/articles/christmas-crackers-moscow-style/

American Conservative: Западните медии се опитват да „сдавят руската мечка”

Spoiler
Американските медии достигат до абсурд в опитите да демонизират Русия, при това на тях дори не им трябват доказателства, за да отправят поредното обвинение към Москва, пише Филип Джиралди в The American Conservative.

Във Фейсбук може да се намери огромен брой разкази за несполуки и нещастие, след които някой задължително в коментарите, че, образно казано, „Путин е виновен”. Това показва до какъв абсурд идват американските политици и медии, демонизирайки Москва. Джиралди отбелязва, че всичко започва с твърденията на ЦРУ, че Русия или неин помагач пробил пощенски акаунти, имащи отношение към изборите в САЩ, а след това се възползвал от откраднатата информация.

Изминаха три седмици, откакто Washington Post съобщи тази новина, но никой не представи убедителни доказателства, не назова хакерите и не откри връзка между тях и руското правителство, още по-малко с Путин, се казва в статията.

Както пише The American Conservative, Белият дом можеше да разпореди да бъдат оповестени поне част от доказателствата за „руското вмешателство”, за да се сложи край на неразборията, но нищо такова не последва.

„Ловът на Русия се превърна в любим вид спорт във Вашингтон... Може да се забележи как предсказуемо се обединяват вашингтонските медии и аналитични центрове в опит да сдавят руската мечка” – пише авторът.

Като пример той дава бившия изпълняващ длъжността директор на ЦРУ и съветник на Клинтън по външна политика Майкъл Морел: „Морел заяви пред изборите, че Путин вербувал Тръмп, правейки го „нищо не подозиращ агент на Русия”. Той призоваваше тайно да убиват руснаци и иранци в Сирия, за да дадат сигнал, а сега Морел твърди, че мнимата хакерска атака с участието на Русия станала „политически еквивалент на 11 септември” – пише Филип Джиралди.

Бившият съветник на Клинтън призова да се отговори на „руското вмешателство” с кибератаки, разрушителни санкции, а така също с доставка на въоръжение за Украйна, при това той призова да се действа открито. „Така трябва, за да ни видят. Тайните ответни действия съществено ограничават ефекта на сдържане и застрашаване” – твърди Морел.

Джиралди обаче веднага отбелязва, че откритото нападение над Русия с използване на военни и киберсредства е равносилно на обявяване на война. Все пак прагматичните и предпазливи действия са по-добри, отколкото започване на трета световна война, обобщава публикацията.

Редактирано от NIKISHARK (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• Отговори 7,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Отношенията между САЩ и Русия са си просто икономически. В Сирия и двете държави си продадоха старото оръжие на фракциите, които се бият и си тестваха съответно новото. Всичко в ефира е просто един театър за налагане на страх и параноя за хората, които не мислят и вярват на всичко в интернет, медии и прочие. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, NIKISHARK написа:

Изминаха три седмици, откакто Washington Post съобщи тази новина, но никой не представи убедителни доказателства, не назова хакерите и не откри връзка между тях и руското правителство, още по-малко с Путин, се казва в статията.

Както пише The American Conservative, Белият дом можеше да разпореди да бъдат оповестени поне част от доказателствата за „руското вмешателство”, за да се сложи край на неразборията, но нищо такова не последва.

Айде бе ?

Цитат

Ограничительные меры коснутся Федеральной службы безопасности и Главного разведывательного управления Министерства обороны России. Объектами санкций стали компании ЦОР Security, "Специальный технологический центр", а также автономная некоммерческая организация "Профессиональное объединение конструкторов систем информатики". В Вашингтоне подозревают эти компании в финансировании кибератак.

В список персональных санкций вошли начальник Главного разведывательного управления Генерального штаба Вооружённых сил России Игорь Коробов, его заместители Владимир Алексеев, Сергей Гизунов и Игорь Костюков, а также хакеры Алексей Белан и Евгений Богачев.

Президент США Барак Обама пообещал в ближайшие дни представить Конгрессу доклад о российском вмешательстве в выборный процесс с помощью кибератак.

В четверг Федеральное бюро расследований опубликовало отчет, в котором подробно описываются технические методы, используемые российскими разведслужбами для ведения хакерских операций против правительственных и частных компьютерных систем в Соединенных Штатах.

http://www.svoboda.org/a/28204353.html

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Нещата в политиката ,особено в отношенията м/у Щатите и Русия ,ми приличат на  Интернет и Darknet...Има много неща скрити и не за общо ползване....А страха...не знам дали е точно страх,но сме свидетели на ефекта от изострянето на отношенията... и гледайки глобалната карта...хич не ми се струват само икономически....

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 10 минути, NIKISHARK написа:

Нещата в политиката ,особено в отношенията м/у Щатите и Русия ,ми приличат на  Интернет и Darknet...Има много неща скрити и не за общо ползване....А страха...не знам дали е точно страх,но сме свидетели на ефекта от изострянето на отношенията... и гледайки глобалната карта...хич не ми се струват само икономически....

Двете държави просто си разпределят сферите на влияние. Това е нормално и се прави не отсега. Още откакто човек съществува това нещо се прави. Сега обаче не може да има глобален конфликт, защото това ще означава край за планетата и човечеството. Поради тази причина се правят малки локални конфликти. За пример - Югославия, Сирия, Либия, Чечня, Украйна, Ирак, Афганистан и т.н. 

Тактиката е следната. Прави се умишлено да има гражданска война в дадената държава. Съответно се продават оръжия. Екшъна е определено време, след което се започва - Влизане на Сини каски ( умиротворителни войски), влизане на чужди фирми, които да възстановяват разрушенията, а в същото време дадената държава се ограбва и приватизира. Понеже това не може да се представи така пред обществото си има начини. Всява се ужас и страх от терористични групи финансирани от същите тези държави, правят се тук там атентати и обществото е готово да се страхува и да има параноя. Съответно си затваря очите за вички неща, които се случват в дадената държава, където е конфликта и така.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 25 минути, miro20 написа:

Хубаво си дал връзка,ама ти май не си чел доклада....Моите уважения,ама на мен ми прилича на курс за интернет неграмотници ...отколкото на "подробен доклад с категорични обвинения"

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Вчера най-после публикуваха доклад: https://www.us-cert.gov/sites/default/files/publications/JAR_16-20296A_GRIZZLY STEPPE-2016-1229.pdf

(не съм го разглеждал още).

Пу... най-после една тема обща за САЩ и Русия, вместо 150. Иначе конкретно за тези обвинения. Първо да кажа, че аз нямам твърдо мнение станало ли е или не. Но мен нещо ме гложди... "Русия ще хакне изборите ни".... "Русия хакна изборите ни".

Какви са фактите. Русия със сигурност има ведомсствени хакери. Примери: атаката към енергопреносната мрежа на Украйна от тази и миналата година, атаките от... 2008 ли беше - срещу Естония, има документирани атаки към България (не на Плевналиев глупостите, но може и те да са. Все пак има достъп до класифицирана информация - ние с вас нямаме), лично според мен - мои си спекулации - атаката към TV5Monde, която беше от джихадисти уж, после казаха, че е Кремъл... склонен съм да го вярвам. Просто някакви неуки средновековни главорези да направят нещо такова... айде-айде. И други.

Но! в случая нещата са малко по-различни. Първо, не знам защо не се споменава, но още преди няколко месеца не помня кой - някъв професор май, обясни, че изборите им няма как да бъдат хакнати. Няма единна система, а е децентрализирана. След това в разследването дейно участие вземат две компании със супер противоречива репутация: Crowdstrike и Fireeye/Mandiant. И двете са заинтересувани да "намерят" доказателства, че става дума за Путин. Апропо съвсем наскоро Fireeye сключи тлъста сделка с НАТО.

Иначе, защо ще използват една и съща C&C инфраструктура, методи и инструменти. Тъпи ли са? Не знам, но нещо ме гложди... И защо се забравя Китай. Това за изборите. Иначе за DNC и Подеста, нищо чудно и Кремъл да е.

А защо е толкова важно? Защото и Столтенберг и Клинтън заявиха, че на кибератака ще отговоррят с конвенционална атака. Администрацията на Тръмп влиза и те се разбързаха. Пак казвам, че това са си мои спекулации, но нещо не ми се връзва тук. Може и да греша, но в Кремъл не са толкова тъпи.

Редактирано от Методи Дамянов (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Последни напъни на Обама да "осере" всичко. Много са ми смешни обаче нашите родни анализатори и коментатори - все разбирачи, които от нищо не разбират!

Редактирано от Кумчо вълчооо (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Точно, че те, не само нашите могат вече да винят путински хакери за какво ли не. Това пък с нашето оръжие и путинската пропаганда беше... (бляк). Ами, ако решат да върнат изборите (не знам възможно ли е) под претекст, че е повлияно от хакери? Че те всички ще започнат така да правят.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 21 минути, Методи Дамянов написа:

Вчера най-после публикуваха доклад: https://www.us-cert.gov/sites/default/files/publications/JAR_16-20296A_GRIZZLY STEPPE-2016-1229.pdf

Иначе, защо ще използват една и съща C&C инфраструктура, методи и инструменти. Тъпи ли са? Не знам, но нещо ме гложди... И защо се забравя Китай.

Методи,на всички е ясно,че изпълнението (дадено в доклада) е аматьорско...ама много аматьорско...Аз имам усещането,че по-скоро се прави за да може да се пречи на Тръмп...Аналогията с нашия и техния...е...повече от очевадна..

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 29 минути, Методи Дамянов написа:

Но! в случая нещата са малко по-различни. Първо, не знам защо не се споменава, но още преди няколко месеца не помня кой - някъв професор май, обясни, че изборите им няма как да бъдат хакнати. Няма единна система, а е децентрализирана

Всъщност не това е акцента. Достатъчно е не да хакнеш избиртелната система, а да насочиш и манипулираш с определена цел.

Това именно бяха и публикуваните имейли на Клинтън и др изтекла информация от щаба на демократите.... А дали е "аматьорско" хакване... може и с детско налучкване на парола да е :) но е важното че даде резултат и ударуха Клинтън.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 8 часа, miro20 написа:

Всъщност не това е акцента. Достатъчно е не да хакнеш избиртелната система, а да насочиш и манипулираш с определена цел.

Това именно бяха и публикуваните имейли на Клинтън и др изтекла информация от щаба на демократите.... А дали е "аматьорско" хакване... може и с детско налучкване на парола да е :) но е важното че даде резултат и ударуха Клинтън.

И това е единствената причина да изберат Клинтън? А не е заради Бенгази или заради това, че партията на Клинтън не се справи с положението в страната? Не е и заради подменения вот на американците и това, че Бърни Сандърс е бил изтикан без да се вземе предвид подкрепата за него? Не е и заради репликата basket of deplorables? Или заради това, че Клинтън излъга за Ирак? За подкрепата ѝ за джихадистите?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Когато везните на кантара са приблизително равни , и перце обръща резултата.

Но никой не би казал - перцето е единствената причина.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Цитат

Putin said he agreed with Trump’s suggestion, made during the campaign, that the hacks could have been carried out by an individual sitting on their bed. “The president-elect was absolutely right to note that nobody knows who these hackers are. Maybe they were in a different country, and not in Russia. Maybe it was just someone sitting on their sofa or bed. It’s very easy now to show one origin country, when you’re actually in a different place.”

Putin declined to comment on Barack Obama’s claim that he had personally asked Putin to put a stop to hacking efforts. “I never talk about what is said in personal conversations with other leaders,” he said.” More important than who did the hacking were the revelations contained in them about the Democratic party, he said, but “instead of apologising to their voters they started shouting about who organised the attacks”.

Asked about recent comments by Obama that “Ronald Reagan would roll over in his grave” over poll findings that 37% of Republican voters admitted to being fans of Putin, the president said it was a sign that the two countries were close.

“That means a large part of the American people have the same views as us about how the world should be organised,” he said, adding that many Americans “agree with our understanding of traditional values”.

Много са ядосани и объркани от развоя на изборите...Сетих се за оня виц...

В нощта на изборите Хилъри(уверена в избора и) се обърнала към Бил Клинтън с думите:

-Тази нощ ,за пръв път в историята на САЩ ,в едно легло ще легнат двама президенти..

След обявяването на изборния резултат Бил проплакал:

-Сега..аз ли да ходя при Тръмп..или той ще дойде....

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Цитат

WikiLeaks' Julian Assange has insisted that the Russian government is not the source of the Podesta and DNC e-mails. That may well be true, and it can still be true even if the Russian government had a hand in directing or funding the operation. But that is all speculation—the only way that the full scope of Russia's involvement in the hacking campaign and other aspects of the information campaign against Clinton (and for Trump) will be known is if the Obama administration publishes conclusive evidence in a form that can be independently analyzed.

Което няма да се случи.

http://arstechnica.com/security/2016/12/the-public-evidence-behind-claims-russia-hacked-for-trump/

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Много конспиративни теории могат да се развиват. Въпросът обаче е: Каква полза има Русия да хаква изборите в САЩ? Каквото и да значи това хаква. Според мен: никаква. Не виждам изобщо никаква полза от това.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 часа, Емил Костов написа:

Отношенията между САЩ и Русия са си просто икономически. В Сирия и двете държави си продадоха старото оръжие на фракциите, които се бият и си тестваха съответно новото. Всичко в ефира е просто един театър за налагане на страх и параноя за хората, които не мислят и вярват на всичко в интернет, медии и прочие. 

Отношенията на САЩ с когото и да било, никога не са просто икономически. С Русия пък съвсем. САЩ иска Русия и няма да се спре пред нищо. Почти я бяха овладяли и сега са бесни...

Редактирано от язе (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 часа, miro20 написа:

Ами Щатите трябва да се срамуват, че една феодална държава с крепостни селяни им е избрала президента :P

Макар че то работата не е за смях, а за тъга. Всемогъщите САЩ си намериха майстора в лицето на един единствен човек - Путин, посочил с пръст и казал, да, нека е Тръмп. Хаха. Великата държава САЩ я хванаха по долни гащи. Трябва им Тръмп, трябва им... Трябва им да ги направи пак държава, от която всички се страхуват.  Колкото и някои наши казионни медии да хвърлят лафове от рода на ..." от Тръмп та на глог", едва ли нещата са толкова розови за САЩ, след като една смята на за нищо държава, приравнявана едва ли не с държави като нашата, им решава изборите. По същата логика и двама български хакери могат да решат изборите в САЩ. Е, тогава кво правим с великата демокрация и интернационализма...пардон глобализма?

преди 5 минути, язе написа:

Отношенията на САЩ с когото и да било, никога не са просто икономически. С Русия пък съвсем. САЩ иска Русия и няма да се спре пред нищо. Почти я бяха овладяли и сега са бесни...

По-скоро са бесни, че избирателите им не искат така, а искат мир с Русия. Ей там им е проблема на тия, дето са на потъващия кораб в момента.

преди 43 минути, darco написа:

Много конспиративни теории могат да се развиват. Въпросът обаче е: Каква полза има Русия да хаква изборите в САЩ? Каквото и да значи това хаква. Според мен: никаква. Не виждам изобщо никаква полза от това.

По принцип демократите и някои републиканци се опитват да изкарат Тръмп като подкупна личност. В мом,ента им е останал само тоя сценарий, защото следващите няколко години няма да имат много думата. опитват се и да създадат някакво мнозинство между републиканци и демократи, което в скоро време ако не импйджмънт, то поне саботаж на цялостната политика на Тръмп, като по тоя начин го принудят дори да остане президент, да отстъпи на техните искания. Тоест, тук имаме обвинение в корупция ЧРЕЗ КОРУПЦИЯ. Тук излизат и наяве мафиотските връзки между някои републиканци и демократи. Просто бяха притиснати и вече се налага да се издадат, че са били винаги заедно.  

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Заявление Президента Российской Федерации

30 декабря 2016 года
15:15
Цитат

Новые недружественные шаги уходящей администрации США расцениваем как провокационные, направленные на дальнейший подрыв российско-американских отношений.

Это явно противоречит коренным интересам как российского, так и американского народов.

С учётом особой ответственности России и США за сохранение глобальной безопасности – наносит ущерб и всему комплексу международных отношений.

По сложившейся международной практике у российской стороны есть все основания для адекватного ответа.

Оставляя за собой право на ответные меры, мы не будем опускаться до уровня «кухонной», безответственной дипломатии и дальнейшие шаги по восстановлению российско-американских отношений будем выстраивать исходя из политики, которую будет проводить администрация Президента Д.Трампа.

Возвращающиеся на Родину российские дипломаты проведут новогодние каникулы в кругу родных и близких – дома.

Мы не будем создавать проблем для американских дипломатов. Мы никого не будем высылать.

Мы не будем запрещать их семьям и детям пользоваться привычными для них местами отдыха в новогодние праздники.

Более того, всех детей американских дипломатов, аккредитованных в России, приглашаю на новогоднюю и рождественскую ёлку в Кремль.

Жаль, что администрация Президента Б.Обамы заканчивает свою работу подобным образом, но, тем не менее, поздравляю его и членов его семьи с наступающим Новым годом.

Поздравляю и избранного Президента Д.Трампа, весь американский народ!

Желаю всем благополучия и процветания!

http://kremlin.ru/events/president/news/53678

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 часа, miro20 написа:

Когато везните на кантара са приблизително равни , и перце обръща резултата.

Но никой не би казал - перцето е единствената причина.

Когато везните са равни според някои неправителствени организации, то издънката идва като гръм от ясно небе. Пример - СДС навремето, като пропусна парламента, въпреки многото парички от спонсори и "подкрепа" на социологическите агенции. Интересното бе, че СДС не липсваше на никого години наред, с изключение на държавици като САЩ. 

преди 3 минути, NIKISHARK написа:

Заявление Президента Российской Федерации

30 декабря 2016 года
15:15

http://kremlin.ru/events/president/news/53678

Май на някой почна да му присяда примирието в Сирия. Имам предвид сенатори като Джон Маккейн и естествено Хилъри Клинтън. Миналите месеци много пъти аха да се решат проблемите в Сирия и хоп, обвинения за какво ли не, главно за загинали цивилни от руски бомби. Нищо, че български такива пък трепят други цивилни. И нашите се оправдават, как видиш ли, ние сме изнасяли за някъде, пък какво ставало после, не било важно и никой не знаел. Айде де! 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 35 минути, язе написа:

САЩ никога няма да овладеят Русия по никакъв начин.

1. Русия има 33% неразработени богатства в света - руди, метали, нефт, земен газ и прочие.

2. Русия не отстъпва по военна мощ на САЩ каквито и технологии да се измислят. Ядрените оръжия в момента пазят света от трета световна война.

3. Русия и САЩ си поделят света. Говоря за по-дребните и все още непревзети държави. Китай няма как да бъде докоснат то е ясно. Всичко което се дава по ТВ и по интернет са просто едни театри и това не е отсега. Като прегледаш историята особено в двете световни войни ще разбереш за какво говоря.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 минути, Емил Костов написа:

1. Русия има 33% неразработени богатства в света - руди, метали, нефт, земен газ и прочие.

2. Русия не отстъпва по военна мощ на САЩ каквито и технологии да се измислят. Ядрените оръжия в момента пазят света от трета световна война.

3. Русия и САЩ си поделят света. Говоря за по-дребните и все още непревзети държави. Китай няма как да бъде докоснат то е ясно. Всичко което се дава по ТВ и по интернет са просто едни театри и това не е отсега. Като прегледаш историята особено в двете световни войни ще разбереш за какво говоря.

Извинявай, но ти тези факти откъде си ги научил ? Или смяташ, че книгите и вестниците няма как да бъдат манипулирани ?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 7 минути, Емил Костов написа:

Може би човека имаше предвид, че САЩ аха да завладеят Русия, както завладяха България и други подобни нам държави. Тоест владеене на политическите лидери, които прокарват политиката на САЩ. Иначе за чисто физическо владеене, САЩ най-много да завладеят Гренада, за друго нямат сили. Най-малкото няма да могат да се справят с партизанско движение и терористични организации.

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, Ken написа:

Извинявай, но ти тези факти откъде си ги научил ? Или смяташ, че книгите и вестниците няма как да бъдат манипулирани ?

Ами просто преглеждаш материали, статии, филмчета, клипчета, в последно време и доста неща се разсекретиха. Като се позамислиш малко и като приложиш няколко принципа всичко си идва на мястото. Освен това нещата не са се променили още откакто се е създал човека. Вземи например Римската империя. Нещата случвали се там са същите които се случват днес само че технологиите са по-развити.

току-що, bildera_ написа:

Може би човека имаше предвид, че САЩ аха да завладеят Русия, както завладяха България и други подобни нам държави. Тоест владеене на политическите лидери, които прокарват политиката на САЩ. Иначе за чисто физическо владеене, САЩ най-много да завладеят Гренада, за друго нямат сили. Най-малкото няма да могат да се справят с партизанско движение и терористични организации.

Никой не ни е завлядял. Ние сами не искаме да си оправим държавата и обвиняваме другите затова. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...