Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Отношенията между САЩ и Русия

Proshark

Препоръчан отговор

преди 1 минута, Емил Костов написа:

Ами просто преглеждаш материали, статии, филмчета, клипчета, в последно време и доста неща се разсекретиха. Като се позамислиш малко и като приложиш няколко принципа всичко си идва на мястото. Освен това нещата не са се променили още откакто се е създал човека. Вземи например Римската империя. Нещата случвали се там са същите които се случват днес само че технологиите са по-развити.

Никой не ни е завлядял. Ние сами не искаме да си оправим държавата и обвиняваме другите затова. 

Стига бе :)

Я се съвземи и си отвори очите. САЩ ни владеят чрез родната ни мафия. Тоест, тук имаме власт чрез подкрепа на местна мафия, както е и в много други страни от нашия калибър. Друг начин за владеене са неправителствените организации, част от които са тролове като Миро. Те са дребни изпълнители на една глобална цел. Миро може само това - да те обижда, да те изкарва некадърник и да си мисли, че така ще  завладее народното настроение :) Естествено, той си мисли така, не и господарите му, които знаят, че без подкрепа на мафиоти тук, на местна почва, нямат шанс за успех. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• Отговори 7,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

преди 8 минути, bildera_ написа:

Стига бе :)

Я се съвземи и си отвори очите. САЩ ни владеят чрез родната ни мафия. Тоест, тук имаме власт чрез подкрепа на местна мафия, както е и в много други страни от нашия калибър. Друг начин за владеене са неправителствените организации, част от които са тролове като Миро. Те са дребни изпълнители на една глобална цел. Миро може само това - да те обижда, да те изкарва некадърник и да си мисли, че така ще  завладее народното настроение :) Естествено, той си мисли така, не и господарите му, които знаят, че без подкрепа на мафиоти тук, на местна почва, нямат шанс за успех. 

Хайде сега пък родната мафия. Че тя я имаше и по време на комунизма и преди това. Не ни е виновна мафията и тази мафия я има във всички други страни. Просто ще ти дам един пример. Всяка сутрин отивам до едно кафе, където пия кафе. Вътре не се пуши, но има преградено място, където може да се пуши. Има хора, обаче които стоят пред кафето и пушат. Срещу тях през пътя има 3 кошчета, в кафето има 2 кошчета с още 10 пепелника. Всички, които пушат пред кафето ( различни хора са) хвърлят фасовете на земята. Без изключение. Наблюдавал съм го многократно. Българина не се цени и няма самосъзнаение, поради тази причина му е зле и държавата. Това е.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 28 минути, Емил Костов написа:

Всичко което се дава по ТВ и по интернет са просто едни театри и това не е отсега.

преди 20 минути, Емил Костов написа:

Ами просто преглеждаш материали, статии, филмчета, клипчета, в последно време и доста неща се разсекретиха.

Не мислиш ли, че си противоречиш ?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, Ken написа:

Не мислиш ли, че си противоречиш ?

Не, не си противореча. Ти си от старата генерация и си научен на кое да вярваш и на кое не както и кое е правдоподобно. Освен това съм имал и възможност да говоря с хора минали през тези събития. И да не забравим, че това е мое мнение. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, Емил Костов написа:

И да не забравим, че това е мое мнение. 

С това трябваше да започнеш.
Другото няма да коментирам, понеже е доста забавно.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 13 минути, Ken написа:

С това трябваше да започнеш.
Другото няма да коментирам, понеже е доста забавно.

Ами на всеки тук това са само мнения. Никой не е правил собствено проучване. Гледат се и се цитират статии от непроверени източници, така че доказателство никой не може да даде. Но ако човек прегледа историята на тези две държави ще разбере какво правят в момента. 

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 5 минути, Емил Костов написа:

Но ако човек прегледа изторията на тези две държави ще разбере какво правят в момента. 

Ти по какво беше учител ?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 5 минути, BMW Маниак написа:

Ти по какво беше учител ?

Това няма нищо общо с темата. Всеки прави грешки. Благодаря, коригирах си правописа.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 57 минути, Емил Костов написа:

САЩ никога няма да овладеят Русия по никакъв начин.

1. Русия има 33% неразработени богатства в света - руди, метали, нефт, земен газ и прочие.

Eто защо я искат! И всички можем да забележим, не с просто око ами даже и без око, че неистово се опитват да затегнат обръча около нея. По всякакъв начин и с всякакви средства... И го затягат наистина. Благодарение на идиоти като нас...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 52 минути, Емил Костов написа:

Хайде сега пък родната мафия. Че тя я имаше и по време на комунизма и преди това. Не ни е виновна мафията и тази мафия я има във всички други страни. Просто ще ти дам един пример. Всяка сутрин отивам до едно кафе, където пия кафе. Вътре не се пуши, но има преградено място, където може да се пуши. Има хора, обаче които стоят пред кафето и пушат. Срещу тях през пътя има 3 кошчета, в кафето има 2 кошчета с още 10 пепелника. Всички, които пушат пред кафето ( различни хора са) хвърлят фасовете на земята. Без изключение. Наблюдавал съм го многократно. Българина не се цени и няма самосъзнаение, поради тази причина му е зле и държавата. Това е.

Какво общо имат игричките на САЩ с хвърлените фасове на земята? Само да си спомним едно мафиотско Косово, създадено с благословията на САЩ и подкрепено от България. дали не бяхме и първите, признали тая държава...Преди да бъде създадено Косово като държава, всички знаеха, че каналите на наркотици минават от там. След това държавата бе създадена и ето ти узаконени канали, в които участваха и може би още участват много български мафиотски компании.  В България проблемът е на много високо ниво, а не на ниско, както се опитваш да го представиш. Да, на ниско ниво си хвърляме фасовете, но това е така, защото и на високо ниво няма кой да ни спре. Между другото, аз никога не хвърлям дори дребна хартйка, като билет например, на Земята. Ако няма де да я хвърля, държа я в джоба си, докато някой ден я изхвърля в кошче. Но това не може да бъде критерий за това, дали САЩ ни владеят или не. А кажи, как САЩ ще ни владее като си хвърляме или не хвърляме хартийки и фасове по земята? Може би искаш да кажеш, че сме си некултурни, без възпитание, но какво общо има това със САЩ? И какво общо с Русия? Ако приемем, че тия, дето подкрепят Русия като мен са некултурни, резонно е да попитам, защо тогава не си хвърлям хартийките по земята? Да не говоря за фасове, че отдавна не пуша, но и тогава никога не съм ги хвърлял по земята, а първо съм гасил и след това в кошчето. Имало е случаи, когато съм си носил фаса дълго време с мен, докато не намеря кошче. някак си логиката ти куца. Имам бан, задето напсувах един идиот тук преди 2 седмици, но пък хартийки по земята не хвърлям! А кажи ми, де е връзката, като толкова много разбираш нещата и си модератор!

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 12 минути, язе написа:

Eто защо я искат! И всички можем да забележим, не с просто око ами даже и без око, че неистово се опитват да затегнат обръча около нея. По всякакъв начин и с всякакви средства... И го затягат наистина. Благодарение на идиоти като нас...

Не могат да я вземат. Но лесно могат да се вземат богатствата на Африканския континент. И затова в момента се правяр тези театри там.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 минути, Емил Костов написа:

Не могат да я вземат. Но лесно могат да се вземат богатствата на Африканския континент. И затова в момента се правяр тези театри там.

А театрите около Русия, някакви спонтанни ли ти се виждат? Дежа вю,мон ами...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, bildera_ написа:

Какво общо имат игричките на САЩ с хвърлените фасове на земята? Само да си спомним едно мафиотско Косово, създадено с благословията на САЩ и подкрепено от България. дали не бяхме и първите, признали тая държава...Преди да бъде създадено Косово като държава, всички знаеха, че каналите на наркотици минават от там. След това държавата бе създадена и ето ти узаконени канали, в които участваха и може би още участват много български мафиотски компании.  В България проблемът е на много високо ниво, а не на ниско, както се опитваш да го представиш. Да, на ниско ниво си хвърляме фасовете, но това е така, защото и на високо ниво няма кой да ни спре. Между другото, аз никога не хвърлям дори дребна хартйка, като билет например, на Земята. Ако няма де да я хвърля, държа я в джоба си, докато някой ден я изхвърля в кошче. Но това не може да бъде критерий за това, дали САЩ ни владеят или не. А кажи, как САЩ ще ни владее като си хвърляме или не хвърляме хартийки и фасове по земята? Може би искаш да кажеш, че сме си некултурни, без възпитание, но какво общо има това със САЩ? И какво общо с Русия? Ако приемем, че тия, дето подкрепят Русия като мен са некултурни, резонно е да попитам, защо тогава не си хвърлям хартийките по земята? да не говоря за фасове, че отдавна не пуша, но и тогава никога не съм ги хвърлял по земята, а първо съм гасил и след това в кошчето. Имало е случаи, когато съм си носил фаса дълго време с мен, докато не намеря кошче. някак си логиката ти куца. Имам бан, задето напсувах един идиот тук преди 2 седмици, но пък хартийки по земята не хвърлям! А кажи ми, де е връзката, като толкова много разбираш нещата и си модератор!

Е кой ни е виновен? Знаехме, че се прави далавера по-време на ембаргото, а целия български народ тичаше за да изкара пари от тази далавера. Българина така е свикнал .Да прецакаме някой и да направим далавераа. Затова и държавата му е в това положение. Никой не ни е виновен затова, но лесно обвиняваме другите. И примера с цигарите е доста показателен. Нали се сещаш, че ако нямаш култура, възпитание, уважение нищо няма и да постоигнеш. 

Това с псуването вече си е твое решение. 

току-що, язе написа:

А театрите около Русия, някакви спонтанни ли ти се виждат? Дежа вю,мон ами...

Нищо не става в Русия. Както виждаш колкото и театри да има нещата са нормализирани. Русия продължава да дава на Европа горива, които минават пре Украйна. Колкото до Deja vu, това се прави откакто света съществува. За пример по-горе дадох времето на Римската империя. В момента е същото само, че с по-нови технологии.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 минути, Емил Костов написа:

Е кой ни е виновен? Знаехме, че се прави далавера по-време на ембаргото, а целия български народ тичаше за да изкара пари от тази далавера. Българина така е свикнал .Да прецакаме някой и да направим далавераа. Затова и държавата му е в това положение. Никой не ни е виновен затова, но лесно обвиняваме другите. И примера с цигарите е доста показателен. Нали се сещаш, че ако нямаш култура, възпитание, уважение нищо няма и да постоигнеш. 

Това с псуването вече си е твое решение. 

По време на ембаргото ходих в Сърбия два пъти. Да ти кажа, във всяко второ изречение псуваха. Ако гледаш някой известен сръбски или югославски филм ще видиш, че и там псуват на поразия и то на майка. Брат ми бе доста време в Чехия, Полша и Испания. В Полша пак всяко второ изречение е с думичката кurvа. В Испания са още по-зле. Там липсата на култура е издигната в култ. Достатъчно е да гледаш някой испански сериал и ще разбереш, що е то култура и има ли почва у нас. После ела обвинявай българина, че не може да търпи вечно, та псува понякога на воля. Добре че само псува, а не взема други мерки, че тогава не знам какво ще става...

И между другото, отвори си Google и погледни снимки да кажем от испанския град Мурсия. Виж, прилича ли си с нашите цигански махали. Аз останах потресен от видяното. Добре, че има Google,  та виждаме за какво мечтаем.

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Но всички знаем как приключват нещата с Римската империя, нали? Лошо за нея...

преди 8 минути, Емил Костов написа:

Нищо не става в Русия. Както виждаш колкото и театри да има нещата са нормализирани. Русия продължава да дава на Европа горива, които минават пре Украйна. Колкото до Deja vu, това се прави откакто света съществува. За пример по-горе дадох времето на Римската империя. В момента е същото само, че с по-нови технологии.

Нормализирани? Явно представите ни за нормално са доста различни.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 9 минути, bildera_ написа:

По време на ембаргото ходих в Сърбия два пъти. Да ти кажа, във всяко второ изречение псуваха. Ако гледаш някой известен сръбски или югославски филм ще видиш, че и там псуват на поразия и то на майка. Брат ми бе доста време в Чехия, Полша и Испания. В Полша пак всяко второ изречение е с думичката кurvа. В Испания са още по-зле. Там липсата на култура е издигната в култ. Достатъчно е да гледаш някой испански сериал и ще разбереш, що е то култура и има ли почва у нас. После ела обвинявай българина, че не може да търпи вечно, та псува понякога на воля. Добре че само псува, а не взема други мерки, че тогава не знам какво ще става...

И между другото, отвори си Google и погледни снимки да кажем от испанския град Мурсия. Виж, прилича ли си с нашите цигански махали. Аз останах потресен от видяното. Добре, че има Google,  та виждаме за какво мечтаем.

Това, кой град и държава на какво прилича е без значение. Важно е НАШАТА държава на какво прилича. Давам ти примери да се замислиш. В далаверата по времето на ембаргото учавтваше целия български народ, а обвиняваме правителството в корупция и мафия. По-времето на ликвидирането на държавата през 1989 година чрез така наречените ликвидационни съвети участваше отново целия български народ, а сега обвиняваме политиците, че крадат. Ако българина е в нарушение или е направил някаква беля гледа да мине метър или ако може да се направи нещо, а се ядосва, че крадеца и измамника не влизат в затвора. Сега разбираш ли какво искам да кажа. 

Държавата ни потъва и не върви, но САЩ или пък Русия са ни виновни. Проблема е в нас. Надявам се българина скоро да го разбере, защото инак е свършено с него.

преди 5 минути, язе написа:

Но всички знаем как приключват нещата с Римската империя, нали? Лошо за нея...

Нормализирани? Явно представите ни за нормално са доста различни.

Нормални са да. Ако бяха ненормални тук нямаше да имаме ток. Преди няколко години се случи подобно нещо, когато Русия спря кранчето на нефта и земния газ, към Украйна. Само за 1 месец в цяла Европа настана паника. Тук даже се запасяваха с нафта, защото се чудеха как училищата ще изкарат зимата. Мисля, че си го спомняш това време.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 часа, NIKISHARK написа:

Заявление Президента Российской Федерации

30 декабря 2016 года
15:15

http://kremlin.ru/events/president/news/53678

В превод.... гузно наведе главичка /като виновен ученик , който ясно му е показано какво е сгафил/  и преглътна хапа.

преди 1 час, Емил Костов написа:

Русия не отстъпва по военна мощ на САЩ каквито и технологии да се измислят.

Прочети мнението на един многоуважаван академик - Юрий Рижов, и заповядай пак

http://www.mk.ru/science/2016/12/25/akademik-yuriy-ryzhov-rossiya-stoit-na-poroge-zhutkogo-krakha.html

преди 10 минути, Емил Костов написа:

Преди няколко години се случи подобно нещо, когато Русия спря кранчето на нефта и земния газ, към Украйна. Само за 1 месец в цяла Европа настана паника. Тук даже се запасяваха с нафта, защото се чудеха как училищата ще изкарат зимата. Мисля, че си го спомняш това време.

Да, давал съм този пример и аз, когато ББ спешно си прекъсна коледните празненства и свика Булгаргаз и сие да обясняват защо нямаме договор и т.н.

Всъщност, оказа се партенка, но паника имаше. Европа  не я бърка. Балъците сме само ние, със 100% зависимост от настроението на Миллер и Пу.

Европа е само на 30% зависима от руските доставки. така че въобще не ги бърка. Диверсификация и алтернативи му се вика. Което нашите продажници лобисти не могат да усвоят, дори щяха да узаконят за още векове този 100% монополен грабеж с  проекта ЮП . :)

А Украйна отдавна не купува газ от РФ. Транзитира към Европа, но скъсаха отдавна отношенията си с РФ, и зареждат реверсивен газ от Полша, Норвегия и др. Даже бях цитирал как организираха аукцион - последния половин кубометър газ от РФ :)

Редактирано от miro20 (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, язе написа:

Тези данни и сравнения за БВП  спрямо света, може да ти е интересно също : за пръв път пада под 2 %

Россия в % к миру

Показатели/Годы 1885 1913 1922 1938 1942 1961 1989 1998 2008 2016
Население 4,22 5,00 4,56 4,75 4,57 3,94 2,84 2,49 2,13 1,99
ВВП по ППС 4,69 5,16 2,01 6,08 3,44 6,13 4.44 1,96 2,51 1,94
ВВП на душу населения по ППС 114,0 103,2 44,0 127,9 75,3 155,8 156,0 78,4 119,7 97,3

Источник: расчет по данным А.Мэддисона, МВФ, Мирового Банка и ФСС России.

Относительный уровень душевого ВВП в России в 2016 г. опустился ниже среднемирового показателя и составил 97,3%.

Таким образом, сегодяшняя Россия – это страна с численностью населения и величиной ВВП, составляющими менее 2% от соответствующих мировых показателей, с душевым ВВП ниже среднемирового уровня.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Мрежата на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа хакната. А на бас, че не може да познаете кой е?

http://www.securityweek.com/osce-confirms-major-cyber-attack

Е, тея от incident response екипите им, баси нинджите.

Цитат

According to French daily Le Monde, which first reported the incident, a Western intelligence agency believes that Russian hackers group APT28 was behind the attack.

lol

Цитат

Европа  не я бърка.

Дообре, чичо. Ние не сме ли Европа?

Редактирано от Методи Дамянов (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 9 минути, miro20 написа:

Тези данни и сравнения за БВП  спрямо света, може да ти е интересно също : за пръв път пада под 2 %

Россия в % к миру

Показатели/Годы 1885 1913 1922 1938 1942 1961 1989 1998 2008 2016
Население 4,22 5,00 4,56 4,75 4,57 3,94 2,84 2,49 2,13 1,99
ВВП по ППС 4,69 5,16 2,01 6,08 3,44 6,13 4.44 1,96 2,51 1,94
ВВП на душу населения по ППС 114,0 103,2 44,0 127,9 75,3 155,8 156,0 78,4 119,7 97,3

Источник: расчет по данным А.Мэддисона, МВФ, Мирового Банка и ФСС России.

Относительный уровень душевого ВВП в России в 2016 г. опустился ниже среднемирового показателя и составил 97,3%.

Таким образом, сегодяшняя Россия – это страна с численностью населения и величиной ВВП, составляющими менее 2% от соответствующих мировых показателей, с душевым ВВП ниже среднемирового уровня.

И защо ми ги даваш тези данни? Какво опровергават или доказват?

преди 12 минути, Методи Дамянов написа:

Дообре, чичо. Ние не сме ли Европа?

Ми май не. Според Европа сме периферия...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, miro20 написа:

В превод.... гузно наведе главичка /като виновен ученик , който ясно му е показано какво е сгафил/  и преглътна хапа.

Напротив, виновния ученик би ударил шамар ;) Почна да си измисляш вече. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Сетих се за написаното от К.Кеворкян

Цитат

Ето какво мисли Народа за Магарето: Магаре от срам не мре. Магарето и на хаджилък да иде, пак магаре ще се върне ...

иначе по темата

Цитат

Целта на прогонването на руските дипломати е вътрешно политическа. Тя цели да докаже, че "службите са установили намеса в изборите" и поради тази причина да се отменят самите избори. Т.е. Обама ползва авторитета на действащата власт, за да попречи на встъпването на следващата. В САЩ, за разлика от България, гражданите доста силно вярват на държавата, и подобни "разкрития" се приемат сериозно.

Историята с руските хакери е абсолютно бутафорна, просто защото победата на Тръмп се крепи на победа в няколко ключови щата. Именно там се продъни многомилиардната кампания на Хилари. Провалът е в гласуването, а не в броенето на гласовете. В 3 щата всъщност правиха второ преброяване по искане на прикрит съюзник на Хилари, и резултатът на Тръмп дори се увеличи. Освен всичко друго, машините за гласуване не са свързани с Интернет, и руските хакери би следвало да ходят и ръчно на място да манипулират всяка машина. Няма признаци за такова стълпотворение на хакери, разглобяващи компютри пред очите на комисиите.

С последните си действия, старият президент на САЩ очевидно се опитва да предизвика конституционна криза. Но страхът на системата от промените е толкова голям, че вероятно са готови на всякакъв хазарт вече, за да се спасят.

Вероятно за да не им помага, Путин стиска зъби и не отвръща остро

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Балъците сме само ние, със 100% зависимост от настроението на Миллер и Пу.

Балъкът си само ти. Не обвинявай другите за собствените ти грешки, неуспехи и за провала на идолите ти Боко тиквата и Плевньо марионетката.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Изобщо положението стои някак си така:

Глутница уръфани кучета и няколко кържави пумияри гравитиращи си придават смелост и лаят и се опитват да хапят, налитат  (т.е. САЩ, ЕС и разни ) на расови породи ( т.е. Русия)   Лаят пумиярите от страх и знаят, че ако ухапят, то после ще им бъдат отхапани главите! Не искаме да си признаем, но си е така! Към момента Русия се очертава първа военна,  ресурсна, че защо не и икономическа сила!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...