Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Препоръки за бас каса

Featured Replies

Здравейте, искам да ми препоръчате някой хубав бас и усилвател за колата.
CD:CDX GT620U :  https://www.crutchfield.com/p_158GT620U/Sony-CDX-GT620U.html
Може и нови но не бих дал повече от 300лв.

Благодаря :)

Тази свирка с прилични говорители е напълно достатъчна! Съсредоточи се в пътната обстановка и работата на двигателя!

Всичко друго е неясно и бих казал излишно - зависи от вид и модел на колата, наличие на газова бутилка и трябва ли ти багажника, тенекиите и колко е ръждясала. Ако все пак си решил главата ти да става на тупАн - отнеси се към специализирана фирма. Има съображения за захранване, кабели и други неща.

По-важна е бас колоната,но бюджета ти е колкото цената на една нова,но добра.Например JBL GT5-1204BR е супер,но е без усилвател.Може обаче да се купи някой усилвател втора употреба,за да си малко над бюджета.Ето една за 300лв. с вграден усилвател Alpine SWE-815 ,но няма да свири по-яко от този JBL ,предложен горе...

Усилвател втора ръка или DIY.  За него ще ти трябва да спретнеш DC/DC повишаващ конвертор с мощни транзистори. Продават ги готови в hitelectronics или Петров. Останалото е някакво стъпало, което да носи 4 или 2 ома в мост. И нискочестотен филтър. Най-добре да се ориентираш в клас D. В ebay можеш да намериш готиви мощни китове.  В колата не ти трябва толкова качество, и надали ще усетиш разлика, но разликата в ефективността е голяма, което за кола е важно.

+ DIY субуфер с 12" драйвер с голям обем и дебели плоскости. И главата ти ще стане на тъпан. Само гледай да подбереш добър говорител с T/S параметри, а не неизвестно китайско дърво.

Също е добре да кажеш каква е колата, какъв е алтернатора и акумулатора. Ако се дири висока мощност, е добре да се сложи кондензатор, за да не ти премигват фаровете, осветлението и всичкото в колата.

Предполагам едни 200-250 вата биха те устроили понапълно за приятно и умерено усилено слушане. Ако искаш да ти се тресе колата и ламарините, ще ти трябва нещо друго.

В кръга на шегата, едно предложение от мен:

Притурка -  00031.jpg

• Автор
преди 5 часа, Atanas Pachov написа:

Усилвател втора ръка или DIY.  За него ще ти трябва да спретнеш DC/DC повишаващ конвертор с мощни транзистори. Продават ги готови в hitelectronics или Петров. Останалото е някакво стъпало, което да носи 4 или 2 ома в мост. И нискочестотен филтър. Най-добре да се ориентираш в клас D. В ebay можеш да намериш готиви мощни китове.  В колата не ти трябва толкова качество, и надали ще усетиш разлика, но разликата в ефективността е голяма, което за кола е важно.

+ DIY субуфер с 12" драйвер с голям обем и дебели плоскости. И главата ти ще стане на тъпан. Само гледай да подбереш добър говорител с T/S параметри, а не неизвестно китайско дърво.

Също е добре да кажеш каква е колата, какъв е алтернатора и акумулатора. Ако се дири висока мощност, е добре да се сложи кондензатор, за да не ти премигват фаровете, осветлението и всичкото в колата.

Предполагам едни 200-250 вата биха те устроили понапълно за приятно и умерено усилено слушане. Ако искаш да ти се тресе колата и ламарините, ще ти трябва нещо друго.

Колата: BMW e39 520i IMG_20161229_000014_980222.jpg
Акумулатор: http://akumulatori.bg/190/Product/416/EXIDE 72Ah Premium
Не разбирам грам от (  DC/DC  ,  DIY , T/S ) или каквото и да е било свързано с бас усилвател и музика за кола.
Искам да си сложа някакъв среден клас бас, който да бъде плътен. Не се стремя към бас, който ще ми пръсне колата. Просто искам да е добро :)

Също искам да добавя, че възнамерявам да сменя и оригиналните колони с нещо качествено. Малко след, като сложа бас и да го имате на предвид ако и те се свързват към усилвателя, защото си нямам и на идея къде се свързват те :D 

преди 4 часа, * СТЕФАН * написа:

В кръга на шегата, едно предложение от мен:

Притурка -  00031.jpg

хахахаха :D

Редактирано от Metinr (преглед на промените)

Не ти е голям бюджета, тъй че каквото и да вземеш качество не можеш да търсиш. Още повече с тая кола. Поразгледай в olx-а, за тия пари има готови решения с кабели подарък. Не знам какво точно търсиш, тъй като уклончиво го раздаваш, но за мен баса трябва да пълни средните и високите и да не ги надвишава като чуваемост. Та си мисля, че нещо, на което пише 200 вата (реални 50 може би) ще ти е напълно достатъчно. Придържай се към доказали се марки, тъндър мъндър ги подминавай. Тия във вратите няма нужда да ги свързваш към усилвателя, тъй като ще падне едно окабеляване, което няма да ти е приятно, щото ще трябва да прекараш кабел от всяка врата до багажника. Правил съм го на кола като твоята, досадна работа е, щипките на корите са стари, чупят се. Та, по-удачно ще е да ги свържеш с оригиналните кабели направо към касетофона.

пс. как не те досрамя да окепазиш оригиналния панел на бмв-то..

• Автор
преди 2 часа, Silvering написа:

Не ти е голям бюджета, тъй че каквото и да вземеш качество не можеш да търсиш. Още повече с тая кола. Поразгледай в olx-а, за тия пари има готови решения с кабели подарък. Не знам какво точно търсиш, тъй като уклончиво го раздаваш, но за мен баса трябва да пълни средните и високите и да не ги надвишава като чуваемост. Та си мисля, че нещо, на което пише 200 вата (реални 50 може би) ще ти е напълно достатъчно. Придържай се към доказали се марки, тъндър мъндър ги подминавай. Тия във вратите няма нужда да ги свързваш към усилвателя, тъй като ще падне едно окабеляване, което няма да ти е приятно, щото ще трябва да прекараш кабел от всяка врата до багажника. Правил съм го на кола като твоята, досадна работа е, щипките на корите са стари, чупят се. Та, по-удачно ще е да ги свържеш с оригиналните кабели направо към касетофона.

пс. как не те досрамя да окепазиш оригиналния панел на бмв-то..

Просто не ми се отделят много пари за бас. Бих дал повече за яки колони от колкото за бас, защото не искам да си взривя колата с басове :D
И да нямам и кабели. Тъндъри и такива тъпотии не бих взел никога :D

Тези как са
1: https://www.olx.bg/ad/usilvatvl-tandar-s-bas-kasa-payner-ID5GdKK.html#3d7c155a84

2: https://www.olx.bg/ad/bas-kasa-usilvatel-ID6kdHY.html#0e03dce34d

3: https://www.olx.bg/ad/bas-kasa-hertz-i-4ri-kanalen-usilvatel-sony-ID6rJy8.html#105ce5aa98 10 инча

4: https://www.olx.bg/ad/bas-kasa-jbl-jt5-1204br-1100w-promotsiya-160lv-ID6i2bS.html#4d3028b2f9

5: https://www.olx.bg/ad/bas-kasa-jbl-i-usilvatel-kenwood-ID6uWDK.html#4d3028b2f9

От тези имали някой сносни?

Редактирано от Metinr (преглед на промените)

Излишно големи, за какво ти е такова голямо нещо? Аз бих се насочил към 8 инчов.

• Автор
преди 7 минути, Silvering написа:

Излишно големи, за какво ти е такова голямо нещо? Аз бих се насочил към 8 инчов.

Не знам и аз :D може би си прав двоен бас като този на axton е излишно голямо нещо до 10 12 най - много.

преди 1 минута, Metinr написа:

Не знам и аз :D може би си прав двоен бас като този на axton е излишно голямо нещо до 10 12 най - много.

Момче, да си го направиш сам не се изисква кой знае какво. 10 е добре, 12 е много. Това е моето мнение. Спирам със съветите, че ми порастнаха цици и съм зает с тях тая вечер.

• Автор
току-що, Silvering написа:

Момче, да си го направиш сам не се изисква кой знае какво. 10 е добре, 12 е много. Това е моето мнение. Спирам със съветите, че ми порастнаха цици и съм зает с тях тая вечер.

Хахха добре :D  Благодаря за помощта. Ще се насоча до 10 инчови. Приятна вечер :)

GZ GZIB 80XBT

Кутията е изчислена според говорителя. 150RMS 8 инчов говорител. За усилвател и кабели ще трябва да отделиш още кинти щото ако вземеш това бури, кеша няма да стигне.

преди 10 часа, Metinr написа:

Не разбирам грам от DC/DC  ,  DIY , T/S ) или каквото и да е било свързано с бас усилвател и музика за кола.

преди 17 часа, Филипов написа:

отнеси се към специализирана фирма

Нещо неясно?

преди 11 часа, Metinr написа:

Просто не ми се отделят много пари за бас. Бих дал повече за яки колони от колкото за бас, защото не искам да си взривя колата с басове :D
И да нямам и кабели. Тъндъри и такива тъпотии не бих взел никога :D

Тези как са
1: https://www.olx.bg/ad/usilvatvl-tandar-s-bas-kasa-payner-ID5GdKK.html#3d7c155a84

2: https://www.olx.bg/ad/bas-kasa-usilvatel-ID6kdHY.html#0e03dce34d

3: https://www.olx.bg/ad/bas-kasa-hertz-i-4ri-kanalen-usilvatel-sony-ID6rJy8.html#105ce5aa98 10 инча

4: https://www.olx.bg/ad/bas-kasa-jbl-jt5-1204br-1100w-promotsiya-160lv-ID6i2bS.html#4d3028b2f9

5: https://www.olx.bg/ad/bas-kasa-jbl-i-usilvatel-kenwood-ID6uWDK.html#4d3028b2f9

От тези имали някой сносни?

Последните две са супер,стига да функционират нормално.

• Автор
преди 16 часа, Филипов написа:

Нещо неясно?

Филипов, това не бях го прочел :D

Димитър 59, ще се насоча към тях.
Stoyannnov, хубав е но не знам към какъв усилвател да взема ако избера този бас.

преди 35 минути, Metinr написа:

Stoyannnov, хубав е но не знам към какъв усилвател да взема ако избера този бас.

Усилвател, кабели.

Усилвателя е малко по-мощен от говорителя, но няма да връткаш до край потенциометъра,за да не гъгне. Не вярвам пък да го изгориш с 50 вата повече, които я ги изкара я не. Усилвателя е втора ръка.

Кабелите са достатъчно дебели, за да издържат на мощността, бушона също е предостатъчен 60А. Комплекта кабели включва кабелни обувчици, шлаух, RCA кабел от CD-то до усилвателя 5 метров е. 5 Метра кабел за + и метър  за -. На чинчовете или отделно, имаш тънък REMOTE кабел, който служи когато включваш CD-то усилвателя също да се включва.

• Автор
преди 21 часа, Stoyannnov написа:

Усилвател, кабели.

Усилвателя е малко по-мощен от говорителя, но няма да връткаш до край потенциометъра,за да не гъгне. Не вярвам пък да го изгориш с 50 вата повече, които я ги изкара я не. Усилвателя е втора ръка.

Кабелите са достатъчно дебели, за да издържат на мощността, бушона също е предостатъчен 60А. Комплекта кабели включва кабелни обувчици, шлаух, RCA кабел от CD-то до усилвателя 5 метров е. 5 Метра кабел за + и метър  за -. На чинчовете или отделно, имаш тънък REMOTE кабел, който служи когато включваш CD-то усилвателя също да се включва.

Пич много ти благодаря за положения труд да се занимаваш и да ми търсиш всичко, което ми трябва. Само искам да попитам 10 инча ли се води този бас и тези кабели на "Ground Zero" какъвто е и баса http://caraudio-bg.com/Ground-Zero-GZPK-10 не са ли по - добри от другите, разлика 5 лева. Цената отива на 370 лв, но аз съм ценител, ако тази комбинация, която ми направи е добра и баса е силен плътен и си заслужава, ще ги прежаля.

Баса е 8 инчов 150 вата реални + 1 година гаранция. 10-инчовия бас е малко по-скъп 225 лева.

Разликата между кабелите е в дебелината. Предложих ти другите, защото ми се видяха по-евтини. Иначе не е проблем да вземеш и тези, които си посочил. Те също са достатъчно дебели, но имай предвид, че ако мислиш да слагаш по-мощна каса, следователно и по-мощен усилвател, над 300RMS ще се наложи да сменяш кабелите с по-дебели.

Също така от страната на акумулатора, + -совия кабел го правиш с кабелна обувчица и си го слагаш прилично към клемата.  Няма да го овиваш около нея нито пък да го лепиш и т.н. Бушона се слага от 20 до 40 максимум 50 см от акумулатора. Бушона се развива от двете страни, за да влезе кабела. 

Забележка: Ако случайно имаш окисление по клемите на акумулатора. Разкачаш всякакви кабели от него и със ситна шкурка тръкваш клемите. 

koroziq.jpg

Минуса ще вземеш от шасито. Отзад в багажника ще потърсиш за болт където да го захванеш. Силно препоръчително е да е за НЕ боядисаната част! Ако е боядисана леко със шкурка тръкни около болта, колкото да се махне боята. Минуса също си го направи с кабелна обувчица. Без овивания, лепене и т.н. 

П.С. Другата разлика между кабелите е, че (поне на снимките) на GroundZero кабела за минуса и плюса от едната страна е направен с кабелна обуква, а при другата марка кабели не е. 

• Автор
преди 1 час, Stoyannnov написа:

Баса е 8 инчов 150 вата реални + 1 година гаранция. 10-инчовия бас е малко по-скъп 225 лева.

Разликата между кабелите е в дебелината. Предложих ти другите, защото ми се видяха по-евтини. Иначе не е проблем да вземеш и тези, които си посочил. Те също са достатъчно дебели, но имай предвид, че ако мислиш да слагаш по-мощна каса, следователно и по-мощен усилвател, над 300RMS ще се наложи да сменяш кабелите с по-дебели.

Също така от страната на акумулатора, + -совия кабел го правиш с кабелна обувчица и си го слагаш прилично към клемата.  Няма да го овиваш около нея нито пък да го лепиш и т.н. Бушона се слага от 20 до 40 максимум 50 см от акумулатора. Бушона се развива от двете страни, за да влезе кабела. 

Забележка: Ако случайно имаш окисление по клемите на акумулатора. Разкачаш всякакви кабели от него и със ситна шкурка тръкваш клемите. 

koroziq.jpg

Минуса ще вземеш от шасито. Отзад в багажника ще потърсиш за болт където да го захванеш. Силно препоръчително е да е за НЕ боядисаната част! Ако е боядисана леко със шкурка тръкни около болта, колкото да се махне боята. Минуса също си го направи с кабелна обувчица. Без овивания, лепене и т.н. 

П.С. Другата разлика между кабелите е, че (поне на снимките) на GroundZero кабела за минуса и плюса от едната страна е направен с кабелна обуква, а при другата марка кабели не е. 

В четвъртък или петак, ще ида до някой магазин да огледам да имам някаква представа за какво става на въпрос да преценя как ще свири.

преди 10 часа, Stoyannnov написа:

Минуса ще вземеш от шасито. Отзад в багажника ще потърсиш за болт където да го захванеш. Силно препоръчително е да е за НЕ боядисаната част! Ако е боядисана леко със шкурка тръкни около болта, колкото да се махне боята. Минуса също си го направи с кабелна обувчица.

:D:D:D

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.