Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Генерал Румен Радев - новият президент на България

Featured Replies

преди 13 минути, miro20 написа:

мухльо съм защото съм искал проверка на всички служители на МО ли ???

Че колко пъти да се проверяват? До колкото си спомням в закона не пише, че трябва да се проверяват по волята на някой си Миро от Калдата.

• Отговори 20,8k
  • Прегледи 849,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• communismatic
    communismatic

Между другото, тоя @Борил е пак акаунт на тира. Веднъж се обърнах към него, а след 10 минути ми отговори @ДзВяРа!. Беше се объркало момчето пак...

• Успех на генерала! Според мен ще е много по-добър президент от американската подлога Плевню.

• Госпожо или госпожице, добре че в постулатите на сериозната политика "симпатията" не стои на дневен ред. Не сме на първа среща, не сме на банкет, не сме на дискотечка. Нормално е да мислите прека

Публикувани изображения

преди 27 минути, miro20 написа:

Няма никакво противоречие. И служителите са за проверка, и мухльото петнящ институцията Президент - за импийчмънт.

Ти нарече "тотален мухльо" Президента, защото е обвинил правителството за шпионите, а в същото време сам искаше проверка на целият списъчен състав на МО. Щом той за тази си си позиция според теб е тотален мухльо, логично е след като споделяш същото мнение и ти да си тотален мухльо :hit:

преди 1 час, ivottoshev написа:

Ти нарече "тотален мухльо" Президента, защото е обвинил правителството за шпионите, а в същото време сам искаше проверка на целият списъчен състав на МО. Щом той за тази си си позиция според теб е тотален мухльо, логично е след като споделяш същото мнение и ти да си тотален мухльо :hit:

тези проблеми се решават от редовно правителство - в случая е виновен киро харвърта

"След повече от 20 г. рушвети от Газпром, малодушие пред Путин и откровено предателство на българския национален интерес в полза на руския монопол и колониaлен имперски интерес в България, днес най-после се открива газовият интерконектор между България и Гърция. Историята е голяма присмехулница - на времето прати Първанов да подписва членството ни в НАТО. Днес изпраща Радев - онзи, "Крим е руски, какъв да е...", нали помните - да открива интерконектора. То няма и кой друг да отиде по заслуги. Цялата българска политическа класа позорно държа България 30 години след рухването на комунизма в подчинение на руския енергиен колониализъм. И не само енергиен... "

Огнян Минчев

на 26.09.2022 г. в 21:10, ivottoshev написа:

кое от казаното по назад не разбра  ?

- гредъ тошееееффф пак гредъ.. пак изкарваш логика тип " ти аквариум имаш ли ? Не ? значи си п...раст" .

Няма никакво противоречие. И служителите са за проверка, и мухльото петнящ институцията Президент - за импийчмънт.

Така по ли ти е ясно ?

Нещо не ти се отдава троленето ... все със собствените фекалии се зариваш :)

преди 53 минути, miro20 написа:

кое от казаното по назад не разбра  ?

- гредъ тошееееффф пак гредъ.. пак изкарваш логика тип " ти аквариум имаш ли ? Не ? значи си п...раст" .

Така по ли ти е ясно ?

Нещо не ти се отдава троленето ... все със собствените фекалии се зариваш :)

Щом ТИ си "за" проверка на целият списъчен състав на министерството, значи се съмняваш в тях. Когато Радев изрази такива съмнения, ти го нарече "тотален мухльо"

А какъв е този човек, който споделя едно и също мнение с "тотален мухльо", ще те оставя сам да се сетиш :wub:

преди 18 часа, ivottoshev написа:

Щом ТИ си "за" проверка на целият списъчен състав на министерството, значи се съмняваш в тях. Когато Радев изрази такива съмнения, ти го нарече "тотален мухльо"

А какъв е този човек, който споделя едно и също мнение с "тотален мухльо", ще те оставя сам да се сетиш :wub:

http://smeeh.com/имаш-ли-аквариум/

пп

Ето още една причина защо пРезилдента е мухлю

https://segabg.com/hot/category-the-war/9-prezidenti-iztochna-evropa-no-bez-bulgarskiya-podkrepiha-ukrayna

Девет президенти на страни от Централна и Източна Европа призовават за повече помощ за Украйна. В съвместно изявление държавните глави потвърждават подкрепата си за суверенитета и териториалната цялост на Украйна. 

Под документа са се подписали държавните глави на Румъния, Чехия, Полша, Северна Македония, Латвия, Литва, Естония, Словакия и Черна гора. Прави впечатление, че от този списък липсват представители на България и Унгария.

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 22 часа, БаалБек написа:

Огнян Минчев

За този Огнян Минчев ли става въпрос?

"Роден е на 2 декември 1958 г. във Варна. Завършва английска гимназия в родния си град и социология в Софийския университет. [1]

До 1989 г. редовен член на Българската комунистическа партия (БКП), асистент в катедра „Научен комунизъм“ на Софийски университет „Климент Охридски“.[2]"

https://bg.wikipedia.org/wiki/Огнян_Минчев

:giggle1:

преди 22 минути, M.Николов написа:

До 1989 г. редовен член на Българската комунистическа партия (БКП), асистент в катедра „Научен комунизъм“ на Софийски университет „Климент Охридски“

Мен не ме касае, какво е било при социализЪма и дали е било задължително да си редовен член на БКП, за да заемаш някаква по-висока позиция. Да му мислят онези, които са.

Комунетата имат една особенна шизофрения. Как ли не въртят и сучат под лупа кой какъв член на БКП е бил, кой каква партийнакнижка имал...

А са тотално слепи когато далеч по ретроградни, тотално промити комунета и ДС кадри са в управлението, и в случая по темата - в обкръжението на червения пропутински мухльо.

Значи като е за други е много компрометиращо да си комуне, но ако си от "нашите другари" - е комплимент :)   и си гласуват за тях.

Не знам колко пъти съм повтарял на тези шизофреници поговорката "търсят под дърво и камък сламката, а не виждат гредата в очите си " . :getout:

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

image.png.b466df76cb3cf06f26efae68e483de6c.png

Значи Мирча според тебе лустрацията е само за лошите комунета. Демократичните комунета са с индулгенция. 🤣

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

История на БКП, Диамат (Диалектически материализъм) и Истмат (Исторически материализъм), Политикономия и Научен комунизъм.

4 изпита (броят, а понякога и наименованията се променяха през годините), без които таратанци (подчертавам таратанци) инженерна диплома. Ако ще да си Бога на съответната инженерна специалност, със знанията, уменията и нормалните си изпити.

преди 1 час, nikssi написа:

image.png.b466df76cb3cf06f26efae68e483de6c.png

Значи Мирча според тебе лустрацията е само за лошите комунета. Демократичните комунета са с индулгенция. 🤣

Пак нищо не си разбрал.

:)

Но какви ли не "тълкования" на думите съм чувал... :getout:

:Dслави върна ДПС в играта, а самия той се затри:D слаба активност на гласуване, но някои групи са си активни - дано славчо е доволен че активността в чужбина пак е ниска, но в Турция е висока

мн. правилно казаха - на някои може да им поникне коса

Радев за Украйна в НАТО - само след мир с параметри, одобрени от Русия

Вече не знам какви епитети могат да се кажат за тоя....  проект на Решетников.  Чак ми се струва "мухльо" е комплимент.

Импийчмънт му  е малко .

Но пък си има рейтинг сред миньоните...

Прост народ, слаба пробита държава... :getout:

Отново опит за манипулация от "Фактор"!

В оригинала четем:

„решение за присъединяване на Украйна към НАТО трябва да бъде взето едва след изработването на ясни параметри за мирното уреждане на конфликта между Русия и Украйна, които да бъдат приети и приложени и от двете воюващи държави, се казва в позицията“.

А в заглавието:

"Радев за Украйна в НАТО - само след мир с параметри, одобрени от Русия"

:nono:

Естествено, че за да има мир и двете враждуващи страни трябва да са приели параметрите по евентуален мирен договор.

Всъщност позицията на Президента е правилна, дори в САЩ не приемат възможността Украйна да стане член на НАТО в този момент(това би означавало директна война с РФ).

преди 1 час, M.Николов написа:

В оригинала четем:

„решение за присъединяване на Украйна към НАТО трябва да бъде взето едва след изработването на ясни параметри за мирното уреждане на конфликта между Русия и Украйна, които да бъдат приети и приложени и от двете воюващи държави, се казва в позицията“.

А в заглавието:

Естествено, че за да има мир и двете враждуващи страни трябва да са приели параметрите по евентуален мирен договор.

Всъщност позицията на Президента е правилна, дори в САЩ не приемат възможността Украйна да стане член на НАТО в този момент(това би означавало директна война с РФ).

Радев е фактор в НАТО - ти и харесалия това явно сте наивни:D

преди 3 часа, M.Николов написа:

В оригинала четем:

А в заглавието:

Ше ти копирам отговора на Боец да помедитираш над наивните си пРезлидентски оправдания :

1 дни  ·

РАДЕВ, ако ЕС бяха казали - ще ви приемем след като си решите проблемите с корупцията и съдебната система ти никога нямаше да бъдеш президент, а още преди 10 години Борисов щеше да е върнал "член първи" в Конституцията.
Ако НАТО бяха казали - ще ви приемем, след като си решите проблемите с Македония и Турция, сега щяхме да сме Таджикистан на балканите, а Путин да прави "референдум" за присъединяване на Ларгото.
И как ти - "зелен чорап" назначен от Решетников и мафията си позволяваш да позориш българските граждани с отказа си да подкрепиш Украйна в желанието и за членство в Алианса?
Радев, преди две седмици БОЕЦ маркирахме Президентството със знака на позора "Z". Следващият път ще ти го "маркирам" на челото. И дори твоят приятел Гешев няма да може да ме спре.
Срам и позор е за всички нас, когато на върха на държавата стоят зависими и страхливи марионетки.

А ! Много добро предложение от Ненчев :

1 ч.  ·

Уважаеми г-н Плевнелиев, уважаеми г-н Solomon Passy , силно приветствам желанието ви да работите за евроатлантическо мнозинство в новото Народното събрание! Макар и трудно това не е невъзможно, защото въпреки вътрешнополитическите си различия, евроатлантическите сили в новото НС, имат дори конституционно мнозинство. Ако искате да постигнете и гарантирате устойчиво евроатлантическо развитие на България, (нещо, в което познавайки ви, не се съмнявам) то нека точка първа в дневния ред на разговорите ви да бъде отстраняването /импийчмънт/ на Румен Радев. Ако получите конституционна подкрепа за това, ще постигнете всичко! Ако не – не си губете времето!
на 1.10.2022 г. в 19:17, БаалБек написа:

"След повече от 20 г. рушвети от Газпром, малодушие пред Путин и откровено предателство на българския национален интерес в полза на руския монопол и колониaлен имперски интерес в България, днес най-после се открива газовият интерконектор между България и Гърция. Историята е голяма присмехулница - на времето прати Първанов да подписва членството ни в НАТО. Днес изпраща Радев - онзи, "Крим е руски, какъв да е...", нали помните - да открива интерконектора. То няма и кой друг да отиде по заслуги. Цялата българска политическа класа позорно държа България 30 години след рухването на комунизма в подчинение на руския енергиен колониализъм. И не само енергиен... "

Огнян Минчев

Ха-ха-ха.

Такова нещо като "руски империализъм" не съществува.

САЩ, не Русия, имат колониална администрация в България.

Това се доказва от факта, че в действията си, българското правителство се води от интересите на САЩ.

Примери:

ГЕРБ слушаха Херо Мустафа, не Путин или Кремъл.

Лидерите на ДБ и сегашните партии произхождат, някои от тях, от Нов Български Университет, който е на финансиста Сорос от Wall Street.

Знаем, че един от лидерите на ДБ, (забравих му името), който е по-едър и имя лека брада, е тясно свързан с Отворено Общество, като е и получавал съвети и законови предложения от либерални НПО-та и фондации.

Подарихме 2 милиарда лева на САЩ, не на Русия, да ни дадат Ф-16 самолети, които всъщност не съществуват. И да съществуваха, щяха да се класифицират като технологичен отпадък, тъй като технологията е повече от 70 годишна.

Преврата срещу Тодор Живков беше изпълнен от САЩ, а Съветския съюз беше разложен от ЦРУ, не от КГБ или Путин.

Влязохме в ЕС, не в SCO.

Влязохме в НАТО - НАТО не се харесва от Русия, нито Русия се харесва от НАТО.

Правим и приемаме това, което ЕС и ЕК (проксита на САЩ) ни кажат, не това, което Русия ни каже.

Ран-Ът, плана за денационализация, деиндустриализация, и депопулация на България беше наложен от един човек с едно око и пиратска превръзка, на който му забравих името - но е факт, че той също беше пратен от САЩ.

България се управлява от САЩ, не от Русия.

Защо мислиш, че България се управлява от Русия, не от САЩ? Какви доказателства можеш да предоставиш? Кой политик или партия се управлява не от САЩ, а от Русия? На руските или американските интереси служи правителството (колониалната администрация) в България?

Руската пропаганда, руските тролове, и руския империализъм не съществуват - те са митове, произхождате от Steele dossier, което беше пропагандна операция срещу Доналд Тръмп през 2016г. Това съм го обяснил и ДОКАЗАЛ. Мога да ти покажа публикацията си, ако искаш.

Цитат

Радев днес позори България! Кремъл обаче няма защо да се радва. Президентът по Конституция не е компетентен да решава  въпроси за подкрепа членството на дадена страна в НАТО. Министерският съвет решава. България е заявила подкрепата си за членството в НАТО още през 2008 г. в Букурещ, при участието си на срещата на държавните и правителствените ръководители на страните от Алианса. 

Няма решение на правителството, с което тази позиция да е ревизирана. 

Следователно, позицията на Радев не обвързва държавата ни, защото той е некомпетентен - няма правомощия да я изразява. Той си надвишава правомощията по този начин. За това трябва да му се потърси отговорност. Не нарушава ли така основния закон - Конституцията?

Иначе дори и само като политическо изявление, Радев позори държавата ни, като по този начин подкрепя руските агресори. Затова той заслужава да бъде поставен в международна изолация. А тук - да стартира процедура по импийчмънт, настояват от АСБ.

https://faktor.bg/bg/articles/kremal-nyama-zashto-da-se-radva-radev-ne-mozhe-da-se-proiznasya-po-vaprosi-koito-sa-ot-kompetentsiyata-na-ministerskiya-savet

Още един крещящ повод да се поиска импийчмънт на кремълския червен мухльо Зелен Чорап, срам за България, който се мисли над законите и Конституцията

преди 4 часа, miro20 написа:

Президентът по Конституция не е компетентен да решава  въпроси за подкрепа членството на дадена страна в НАТО. Министерският съвет решава.

Че Радев къде го е оспорвал това?

Май забравихте за какво пишете?

Да ви припомня - повода беше неподписването на Радев под една декларация на няколко президенти относно Украйна.

Подчертавам ПРЕЗИДЕНТИ!!!

преди 4 часа, miro20 написа:

срам за България, който се мисли над законите и Конституцията

Разбра ли дебилски?

Ти си срам за целия форум.

:)

https://www.focus-news.net/novini/Bylgaria/Radev-ne-podpisa-prezidentska-deklaraciya-za-chlenstvoto-na-Ukraina-v-NATO-1414681

на 4.10.2022 г. в 10:26, miro20 написа:

Радев за Украйна в НАТО - само след мир с параметри, одобрени от Русия

Вече не знам какви епитети могат да се кажат за тоя....  проект на Решетников.  Чак ми се струва "мухльо" е комплимент.

Импийчмънт му  е малко .

Но пък си има рейтинг сред миньоните...

Прост народ, слаба пробита държава... :getout:

Нямаш моралното право да критикуваш Радев, тъй като ти си човек, който гласува за ГЕРБ, които са американски проект (затова са обградени от американски НПО-та и фондации).

Аз не съм поддръжник на Радев, да знаеш. Знам, че и Радев е човек, който не се съпротивлява на външното влияние в България.

преди 21 часа, miro20 написа:

фейкомета "бил доказал " :laughing4:

Да. Кое е смешното на това да се докаже нещо?

Защо никога не коментирате и развенчавате нещата, които пиша? Защо винаги ме подминавате, все едно ме няма? Да не би да е защото казвам, нещ, които не са ви удобни, тъй като не съвпадат с предварително нагласените ви логически и фактически погрешни русофобски виждания?

Едно такова е, че в България има руски, не американски, империализъм. Фактите, споменати в следната публикация, развенчават това, което е причината, поради която нито ти, нито @БаалБек , индивидът, който направи това фалшиво твърдение, коментирахте написаното от мен, въпреки че много добре го видяхте:

на 5.10.2022 г. в 0:29, FatMan9 написа:

Ха-ха-ха.

Такова нещо като "руски империализъм" не съществува.

САЩ, не Русия, имат колониална администрация в България.

Това се доказва от факта, че в действията си, българското правителство се води от интересите на САЩ.

Примери:

ГЕРБ слушаха Херо Мустафа, не Путин или Кремъл.

Лидерите на ДБ и сегашните партии произхождат, някои от тях, от Нов Български Университет, който е на финансиста Сорос от Wall Street.

Знаем, че един от лидерите на ДБ, (забравих му името), който е по-едър и имя лека брада, е тясно свързан с Отворено Общество, като е и получавал съвети и законови предложения от либерални НПО-та и фондации.

Подарихме 2 милиарда лева на САЩ, не на Русия, да ни дадат Ф-16 самолети, които всъщност не съществуват. И да съществуваха, щяха да се класифицират като технологичен отпадък, тъй като технологията е повече от 70 годишна.

Преврата срещу Тодор Живков беше изпълнен от САЩ, а Съветския съюз беше разложен от ЦРУ, не от КГБ или Путин.

Влязохме в ЕС, не в SCO.

Влязохме в НАТО - НАТО не се харесва от Русия, нито Русия се харесва от НАТО.

Правим и приемаме това, което ЕС и ЕК (проксита на САЩ) ни кажат, не това, което Русия ни каже.

Ран-Ът, плана за денационализация, деиндустриализация, и депопулация на България беше наложен от един човек с едно око и пиратска превръзка, на който му забравих името - но е факт, че той също беше пратен от САЩ.

България се управлява от САЩ, не от Русия.

Защо мислиш, че България се управлява от Русия, не от САЩ? Какви доказателства можеш да предоставиш? Кой политик или партия се управлява не от САЩ, а от Русия? На руските или американските интереси служи правителството (колониалната администрация) в България?

Руската пропаганда, руските тролове, и руския империализъм не съществуват - те са митове, произхождате от Steele dossier, което беше пропагандна операция срещу Доналд Тръмп през 2016г. Това съм го обяснил и ДОКАЗАЛ. Мога да ти покажа публикацията си, ако искаш.

на 5.10.2022 г. в 0:29, FatMan9 написа:

...

Руската пропаганда, руските тролове, и руския империализъм не съществуват ...

преди 4 часа, FatMan9 написа:

...

Защо никога не коментирате и развенчавате нещата, които пиша? Защо винаги ме подминавате, все едно ме няма? ...

...

-  Докторе, всички ме игнорират.
-  Следващият!    

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.