Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Генерал Румен Радев - новият президент на България

Featured Replies

преди 4 минути, maxthon написа:

И на теб същия въпрос? Защо не се използва капацитета по договора? А този, който не го ползва се оплаква, че друг му е виновен...

Sent from my M2101K9G using Tapatalk

И ти ли твърдиш, че този договор е изгоден за нас? Ползваш, не ползваш,  над 1 000 000 дневно плащаме.

• Отговори 19,3k
  • Прегледи 791,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• communismatic
    communismatic

Между другото, тоя @Борил е пак акаунт на тира. Веднъж се обърнах към него, а след 10 минути ми отговори @ДзВяРа!. Беше се объркало момчето пак...

• Успех на генерала! Според мен ще е много по-добър президент от американската подлога Плевню.

• Госпожо или госпожице, добре че в постулатите на сериозната политика "симпатията" не стои на дневен ред. Не сме на първа среща, не сме на банкет, не сме на дискотечка. Нормално е да мислите прека

Публикувани изображения

преди 19 минути, nikssi написа:

Колкото повече ПРАСчовците го хулят - толкова повече на президента Радев му се вдига рейтинга.

Напълно е възможно. Говори се, че като му изтече мандата за президент ще направи партия. Проекта се нарича "евро ПА-ПА"

Ще си папка евро, ще си стоим в НАТО и ЕС, а Коце Копейката ще бъде министър на образованието. Пък Цомчо, ще лепи транспаранти по магистралите - естествено с коригирани надписи....

И ти ли твърдиш, че този договор е изгоден за нас? Ползваш, не ползваш,  над 1 000 000 дневно плащаме.
Това ли те попитах? Защо не се използва капацитета? Този, който е решил да не го използва си е изцяло виновен за плащанията. Договора с Азербайджан предполага същото. Има клауза в него вземи или плати.

преди 2 минути, maxthon написа:

Това ли те попитах? Защо не се използва капацитета? Този, който е решил да не го използва си е изцяло виновен за плащанията.

А аз какво попитах преди теб?

А аз какво попитах преди теб?
На мен ли зададе въпрос? Където си го задал там продължавай да си питаш... Същевременно все пак имаш ли идея защо и кой не използва капацитета?

Ми разкажи след като си наясно.
Аз да разкажа защо не се използва капацитета? Попитайте този взел това решение. Няма друг виновен за това... Но като ги попиташ и редовния отговор е, че някой друг им е виновен за взетите решения.

преди 14 минути, maxthon написа:

Аз да разкажа защо не се използва капацитета? Попитайте този взел това решение. Няма друг виновен за това... Но като ги попиташ и редовния отговор е, че някой друг им е виновен за взетите решения.

Аз знам, кои и от кого назначени са сключили този договор, от който няма откачане. Над 1 000 000 дневно!!! Ама обясни ни след като си наясно, защо не го ползваме, ако обичаш!

Аз знам, кои и от кого назначени са сключили този договор, от който няма откачане. Над 1 000 000 дневно!!! Ама обясни ни след като си наясно, защо не го ползваме, ако обичаш!
Знаем и кой е взел решението да не се използва. А проблема е именно в това, че не се използва. А проблема, че се използва е в опасението да не влезнат от ония молекули газ говорещи си една на друга на руски език.

преди 23 минути, maxthon написа:

Знаем и кой е взел решението да не се използва. А проблема е именно в това, че не се използва. А проблема, че се използва е в опасението да не влезнат от ония молекули газ говорещи си една на друга на руски език.

Над 1 000 000 народна пара дневно без да се ползва!!! И с ползване не излизат сметките. Още ли твърдиш, че този договор е изгоден за България?

преди 1 минута, parmobil написа:

Над 1 000 000 народна пара дневно без да се ползва!!!

И кой е взел решението довело до това? Кой не използва договора?

преди 1 минута, parmobil написа:

И с ползване не излизат сметките.

Кой казва това? С аргументация или просто казват, че сметката не излизала?

преди 2 часа, maxthon написа:

Е от толкова повторения идея имаш ли защо не се използва капацитета по договора с Боташ?

Не мога да съм 100% сигурен, но най-вероятно ценовите равнища на LNG правят такъв тип доставки неизгодни.
През лятото на 2022-а цените бяха в стратосферата и нямаше алтернативи. Сега цените са на нивата отпреди септември 2021 г., даже цената за декември е по-ниска от тази през ноември.

И аз не получих смислен отговор на въпросите ми:
Има ли следа за някакви преговори с потенциални доставчици на LNG през 10-те месеца на Донев1 и Донев2?
Ако договорът е бил изгоден, защо е трябвало да минат толкова месеци преди първото му използване?

преди 34 минути, maxthon написа:

Много интересна спекулация... и напълно безсмислена.

Точно заради механизмите по този договор, е най-лесно да се проследи произхода на LNG, защото всяка доставка на българската гранична точка, трябва да е предшествана от насрещна продажба на идентичен обем LNG в турски води от Булгаргаз към Боташ.

преди 2 минути, maxthon написа:

И кой е взел решението довело до това? Кой не използва договора?

Кой казва това? С аргументация или просто казват, че сметката не излизала?

Ти си наясно, а нищо не казваш. Само зададе три въпроса.

преди 4 минути, plamen.spam написа:

Много интересна спекулация... и напълно безсмислена.

Значи такива опасения са безпочвени и няма проблем договора да се използва. Кой и защо не го използва? Там е виновника защо плащаме пари.....

преди 8 минути, plamen.spam написа:

Не мога да съм 100% сигурен, но най-вероятно ценовите равнища на LNG правят такъв тип доставки неизгодни.

И в момента купуваме LNG. Това не е извинение, че не се използва договора.

преди 6 минути, maxthon написа:

Значи такива опасения са безпочвени и няма проблем договора да се използва. Кой и защо не го използва? Там е виновника защо плащаме пари.....

И в момента купуваме LNG. Това не е извинение, че не се използва договора.

А моите въпроси?

преди 9 минути, plamen.spam написа:

А моите въпроси?

Най-интересното е, че тази година се използва договора с Боташ в почти всеки месец, а някой се оплаква бил неизгоден.

преди 14 минути, maxthon написа:

Най-интересното е, че тази година се използва договора с Боташ в почти всеки месец, а някой се оплаква бил неизгоден.

И ти ли започваш да се правиш на невидял/непрочел?

Има ли следа за някакви преговори с потенциални доставчици на LNG през 10-те месеца на Донев1 и Донев2?
Ако договорът е бил изгоден, защо е трябвало да минат толкова месеци преди първото му използване?

Знаеш ли защо тази година има около 35% използваемост на договора с Боташ?

И ти ли започваш да се правиш на невидял/непрочел?
Е чета. Във всяко решение на КЕВР за определяне на цената на природен газ. Всеки месец е използван "неизгодния" договор.

преди 9 минути, plamen.spam написа:

Това е продължение на "Кой и защо не използва договора?".....

Явно нямаш отговори...

Явно нямаш отговори...
Газ се договаря за месеци напред когато става дума за втечнен такъв. Нали не очакваш да се започне веднага да се купува газ по договора? За месеците след подписването му газ е бил осигурен няколко месеца преди това. Да вземем още малко че никога не е излишен....

преди 3 часа, maxthon написа:

Е от толкова повторения идея имаш ли защо не се използва капацитета по договора с Боташ?

И на теб същия въпрос? Защо не се използва капацитета по договора? А този, който не го ползва се оплаква, че друг му е виновен...

Обяснявай им щом не те мързи.

В различните теми вече няколко пъти е обяснявано за този договор.

И да не се учудиш, когато след някой друг месец пак ти зададат същите въпроси.

Редовният им номер.:hush:

преди 11 минути, M.Николов написа:

Обяснявай им щом не те мързи.

В различните теми вече няколко пъти е обяснявано за този договор.

И да не се учудиш, когато след някой друг месец пак ти зададат същите въпроси.

Редовният им номер.:hush:

@communismatic това ти ли си? Пишеш за приомите, които ти ли ползваш?

Кака, тази мацка знае ли, че такова безкрайно глупаво същество ѝ използва снимката за аватар?

Да не те съди за нанесени щети.:wub:

преди 12 минути, maxthon написа:

Газ се договаря за месеци напред когато става дума за втечнен такъв. Нали не очакваш да се започне веднага да се купува газ по договора? За месеците след подписването му газ е бил осигурен няколко месеца преди това.

Тогава защо на 30 декември 2022 г. правнообвързващото Споразумение е подписано с клауза, ежедневните плащания по $169 182,50 (всекидневната такса до края на 2023 г.) да започнат още от 1 април 2023 г.?

Щото е имало една единствена уговорена доставка за м. април?
Обаче следващата е чак през октомври. 
Още от преди подписването ли са знаели, че ще има една доставка и ей така започваме да плащаме бадева?
Според доклада на комисията:
2,083,606.45 евро — за април
1,487,620.37 евро — за май
1,487,620.37 евро — за юни 
1,487,620.37 евро — за юли
1,487,620.37 евро — за август
1,487,620.37 евро — за септември

т.е. само 5 милки за една единствена доставка до края на Донев2  (юни 2023 г.)

Или все пак е имало минимален шанс шанс за три месеца да се намерят още изгодни доставки?

Объркан съм...

Тогава защо на 30 декември 2022 г. правнообвързващото Споразумение е подписано с клауза, ежедневните плащания по $169 182,50 (всекидневната такса до края на 2023 г.) да започнат още от 1 април 2023 г.?
Щото е имало една единствена уговорена доставка за м. април?
Обаче следващата е чак през октомври. 
Още от преди подписването ли са знаели, че ще има една доставка и ей така започваме да плащаме бадева?
Според доклада на комисията:
2,083,606.45 евро — за април
1,487,620.37 евро — за май
1,487,620.37 евро — за юни 
1,487,620.37 евро — за юли
1,487,620.37 евро — за август
1,487,620.37 евро — за септември
т.е. само 5 милки за една единствена доставка до края на Донев2  (юни 2023 г.)
Или все пак е имало минимален шанс шанс за три месеца да се намерят още изгодни доставки?
Объркан съм...
Значи Донев е направил доставка, а следващото редовно правителство не. И виновен за натрупаните задължения са за негова сметка, а не на тези не са използвали договора.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.