Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Генерал Румен Радев - новият президент на България

Featured Replies

преди 3 часа, Flashback написа:

Айде стига глупости, не сме толкова тъпи и тази долнопробна пропаганда не хваща дикиш!

Дори Баце го е срам да повтори тази мазна лъжа как видите ли Радев организирал агитките да вандалстват, затова си трае. 

Свинята прилича на тъпата блондинка в онзи виц, която кара в насрещното и смята, че всички останали са луди. 

На коя дата ви превеждат рублите, по какъв курс към еврото?

• Отговори 19,2k
  • Прегледи 791k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• communismatic
    communismatic

Между другото, тоя @Борил е пак акаунт на тира. Веднъж се обърнах към него, а след 10 минути ми отговори @ДзВяРа!. Беше се объркало момчето пак...

• Успех на генерала! Според мен ще е много по-добър президент от американската подлога Плевню.

• Госпожо или госпожице, добре че в постулатите на сериозната политика "симпатията" не стои на дневен ред. Не сме на първа среща, не сме на банкет, не сме на дискотечка. Нормално е да мислите прека

Публикувани изображения

преди 19 минути, Panzer 4 написа:

На коя дата ви превеждат рублите, по какъв курс към еврото?

Брато, ти си направо обида за умнокрасивитета. А това е доста трудно. Айде ще те утеша, че доста хора тук са обида дори за тях... ама ти не си изключение, де.

преди 2 минути, communismatic написа:

Брато, ти си направо обида за умнокрасивитета. А това е доста трудно. Айде ще те утеша, че доста хора тук са обида дори за тях... ама ти не си изключение, де.

Този не е умнокрасив, виж го как се мята като Матросов на амбразурата да брани вожда си Прасето.

Постоянно цитира ПИК, а знаем този медиен парцал на кого е. 

Недялко Недялков продаде жълтия си сайт pik.bg. Новият собственик Светослав Кантарджиев управлява мрежа от сайтове, използвана от Пеевски да громи враговете му.

Аз под "умнокрасив" слагам абсолютно всички, които гласуват за Дебелият, Тиквата и Кирчо, щото те са си направо лика - прилика. Но определено тоя направо е обида дори за тях, на едно равнище е с титани на мисълта като тираджията, Пламен Умния, Иван Умния, Мирко Вучинич, ПП-ДБ фенчето, Баалбек и останалата форумна гняс. Пича още не може, да вдене, че един президент в парламентарна република няма абсолютно никакви правомощия. Много му е сложно очевадно...

преди 41 минути, communismatic написа:

Аз под "умнокрасив" слагам абсолютно всички, които гласуват за Дебелият, Тиквата и Кирчо, щото те са си направо лика - прилика. 

Аз ги разграничавам.

"Умнокрасивите", а.к.а "жълтопаветниците" са предимно софиянци, симпатизанти на ПП-ДБ. 

Електоратът на Прасето е много далеч от тях, съставен предимно от неграмотни роми, турци и дерибеи на местно провинциално ниво.

Електоратът на Тиквата са предимно държавните корумпирани чантаджии и калинки. 

жълтопаветник - жител на гр. София (възможно е да не е родом от там), изповядващ прекалено либерални идеи. Обикновено работи като офис служител на ниска позиция, най-често в чуждестранна компания, поради което му остава доста време да чете статии от строго определени медии, които отговарят на светогледа му. По този начин у него се формира фалшивото чувство, че знае и може почти всичко, като тук се включва и фалшивото чувство за компетентност по всички политически въпроси. Това от своя страна го кара да участва в политически насочени протести, организирани в центъра на град София (жълтите павета), откъдето идва и названието му.

Характерно за жълтопаветниците е фалшивото чувство за превъзходство над останалите им сънародници, често наричани от тях "Ганя". Това превъзходство се изразява в осмиване на политическите пристрастия на другите, отричане на мнение, различно от тяхното, осмиване на начина на живот на останалите. По-заможните жълтопаветници предпочитат да се движат с електромобили и да се хранят с храна от специални заведения в центъра на столицата.

Въпреки че често жълтопаветниците имат сравнително добро образование, те са лесно манипулируеми от медиите на които са гласували доверие, както и от стадния принцип, като по този начин понякога мнението и позициите им си противоречат.

https://www.bgjargon.com/word/meaning/жълтопаветник

преди 2 минути, Flashback написа:

Аз ги разграничавам.

"Умнокрасивите", а.к.а "жълтопаветниците" са предимно софиянци, симпатизанти на ПП-ДБ. 

Електоратът на Прасето е много далеч от тях, съставен предимно от неграмотни роми, турци и дерибеи на местно провинциално ниво.

Електоратът на Тиквата са предимно държавните корумпирани чантаджии и калинки. 

жълтопаветник - жител на гр. София (възможно е да не е родом от там), изповядващ прекалено либерални идеи. Обикновено работи като офис служител на ниска позиция, най-често в чуждестранна компания, поради което му остава доста време да чете статии от строго определени медии, които отговарят на светогледа му. По този начин у него се формира фалшивото чувство, че знае и може почти всичко, като тук се включва и фалшивото чувство за компетентност по всички политически въпроси. Това от своя страна го кара да участва в политически-насочени протести, организирани на центъра на град София (жълтите павета), откъдето идва и названието му.

Характерно за жълтопаветниците е фалшивото чувство за превъзходство над останалите им сънародници, често наричани от тях "Ганя". Това превъзходство се изразява в осмиване на политическите пристрастия на другите, отричане на мнение, различно от тяхното, осмиване на начина на живот на останалите. По-заможните жълтопаветници предпочитат да се движат с електромобили и да се хранят с храна от специални заведения в центъра на столицата.

Въпреки че често жълтопаветниците имат сравнително добро образование, те са лесно манипулируеми от медиите на които са гласували доверие, както и от стадния принцип, като по този начин понякога мнението и позициите им си противоречат.

https://www.bgjargon.com/word/meaning/жълтопаветник

+1

Стокхолм, ето ти "жълтопаветник"... Тая (Малина Стокър) е точната дефиниция на тая дума. Отишла на протеста срещу еврото, за да покаже среден пръст на тълпата. 

преди 2 часа, miro20 написа:

592719450_122158817852913268_77791374736

Затова мухльото с юмручето не смее да се покаже около протеста. 

Мани ти "мухльото". Кажи ни Шиши вече от добрите ли е? Спомням си че едно време все питаше "кой посочи Пеевски?". Сега ще коментираш ли фактът, че още тогава са си били първи дружки с идолът ти - Бочко Менискуса:

566208529_10228474183832031_2947578043803834109_n.jpg.df749be12d01293004f8706a6a75be68.jpg

:giggle1:

Аз пак да задам въпроса - Какъв е проблема с "Боташ"? Договора е от полза за България, Румен Радев не е виновен, че не се възползваме от него. Няма по-добра алтернатива от взимане на тръбен газ от Русия. Ако има такава, нека някой да я посочи.

Колкото до Тиквата и Дебелият, още преди няколко години Цветан Василев беше при Явор Дачков. Той каза, че фактически Дебелият държи Тиквата в ръцете си, а не обратното... доста хора тогава се смяха. Оказа се истина. 

Тошев... той и за ФК "Левски" и Батков каза някои неща. :) 

Цитат

ДИКОВ: С Левски драмата? Истината по-скоро за Левски?
ВАСИЛЕВ: Истината за Левски я знае най-добре Батков. Но истината е, че Левски беше овладян от Пеевски и Сталийски, разбирай Борисов. До ден днешен никой не е върнал на Корпоративна банка един милион лева, които са платени директно от фирма от съзвездието на банката директно по сметката на Левски с посредничеството на фирма на вездесъщия адвокат на Пеевски Александър Ангелов. Батков нямаше доблестта и честта да каже, да, тези пари дойдоха от Корпоративна банка тогава, когато Левски беше въобще заминал. На база на тези един милиона лева, г-н Пеевски чрез адвоката си е заложил 39% от акциите и след това са му били прехвърлени. Аз въобще не мога да разбера как феновете на Левски могат да се примирят Пеевски да им е акционер. И сега прехвърлянето на Спас Русев – това просто е допълнителен ангажимент във връзка с новата му роля да бъде номинален собственик на Виваком. Той е номинален мажоритарен собственик на Виваком, защото със сигурност ще трябва да преразпределя.
Ако се случи продажбата на Виваком, съм силно заинтересуван къде ще отидат парите, които ще постъпят по сметката на неговата офшорка в Люксембург или където и да са нейните сметки. А тези 10% — всъщност 10% Пеевски ми поиска. Аз съм Ви го представил в онзи списък: той ми поиска 10% от Вивакам. Оказа се след това, че и Борисов имал амбиции за проценти от Виваком, защото, виждате ли, те ми били помагали в сделката със Виваком. А аз сделката с Виваком съм я правил с международен консорциум, воден от Роял Бенк оф Скотланд (Royal Bank of Scotland).
ДИКОВ: От къде знаете, че има претенции Борисов?
ВАСИЛЕВ: Казвали са ми, но това не е толкова важно. Пеевски поне го е написал. Той се отрича, разбира се, от това — твърди, че съм го фалшифицирал.
ДИКОВ: Пеевски откъде ги събра тези 20 милиона дългове, които Спас Русев откри като влезе в Левски?
ВАСИЛЕВ: Не знам колко са дълговете на Левски. Не съм се занимавал специално с Левски, но според мен, Левски не е плащал дълго време нито данъци, нито данъци, които са дължими по заплати на футболисти. Не знам, но знам, че до сега, от Виваком са източени 10 милиона лева към Левски.

преди 1 час, communismatic написа:

Какъв е проблема с "Боташ"? Договора е от полза за България, Румен Радев не е виновен, че не се възползваме от него. Няма по-добра алтернатива от взимане на тръбен газ от Русия.

Тъпичкото ми то, два месеца не е разбрало, че този договор няма нищо общо с "тръбния газ" и не е за достъп до турската газова инфраструктура:

Предмет на Споразумението. Боташ (продавач) се задължава да продава и доставя природен газ на Булгаргаз (купувач) на точката на междусистемно свързване на границата на Турция и България-Малкочлар/Странджа в замяна на количествата LNG, доставени от Булгаргаз на Боташ на терминала Saros FSRU в Турция и срещу заплащане на „такса услуга“.
Задължението за доставка на газ на Боташ е ограничено до общото количество LNG, получено от Боташ по Договора.

Споразумението с турската енергийна компания „БОТАШ" не може да се определи, като такова за достъп до терминалите и газопреносната система на „БОТАШ", защото „Булгаргаз" ЕАД няма достъп до терминалите в Турция, няма достъп до турската газопреносна мрежа, няма достъп до газохранилищата и не пренася газ през Турция, защото няма съответни сключени договори и получени лицензии за осъществяване на такива дейности.
„Булгаргаз" ЕАД продава газа в турски води на „БОТАШ", а „БОТАШ" го препродава на „Булгаргаз" ЕАД на българо-турската граница.

Няма как да си купиш друг газ в Турция и да използваш платения капацитет по този договор.

преди 9 минути, plamen.spam написа:

Тъпичкото ми то, два месеца не е разбрало, че този договор няма нищо общо с "тръбния газ" и не е за достъп до турската газова инфраструктура:

Извинявай... ти не твърдеше ли, че азерския газ бил ЧЕТИРИ ПЪТИ по-евтин от руският тръбен газ? Да или не? И ако да... кво изобщо ти обира главата по тая тема, щото и по нея сме спорили... и за пореден път беше наврян там където ти е мястото. Нали? Умничкото ми? Пламен Умния ти викат, нали? :) 

Няма по-елементарно създание от тоя. Извинявам се... по-елементарно и по-жалко... 😆

Цитат

Споразумението между „Булгаргаз“ и „Боташ“, подписано на 3 януари 2023 г. след разговори между президентите на двете страни Румен Радев и Реджеп Тайип Ердоган, е със срок 13 години. Чрез него българският обществен доставчик получава достъп до пет терминала за втечнен природен газ и газопреносната мрежа на Турция, което осигурява възможност за трансфер на 1.5 млрд. куб. м. газ годишно към нашата страна.

преди 48 минути, communismatic написа:

Извинявай... ти не твърдеше ли, че азерския газ бил ЧЕТИРИ ПЪТИ по-евтин от руският тръбен газ? Да или не?

Тъпичкото ми то, твърдението е към конкретна дата - 28.10.2021 г. и е на Иван Иванов (председател на КЕВР по това време):

Заседание на КЕВР от 28.10.2021 г. (публична част)
19 мин. и 58 сек. от началото на заседанието

Иван Иванов (председател на КЕВР):
- Така... Това между впрочем е изключително важно, особено предвид обстоятелството, че... съгласно и Докладът, който е изготвен от нашата комисия, цената на Азербайджанския газ е повече от четири пъти по-ниска, отколкото цената, на която ни се доставя газ от Газпром експорт. Това до голяма степен зависи, разбира се, именно от формулите, по които се изчислява тази цена и които са различни за двата доставчика...

Цитат

Споразумението между „Булгаргаз“ и „Боташ“, подписано на 3 януари 2023 г. след разговори между президентите на двете страни Румен Радев и Реджеп Тайип Ердоган, е със срок 13 години. Чрез него българският обществен доставчик получава достъп до пет терминала за втечнен природен газ и газопреносната мрежа на Турция, което осигурява възможност за трансфер на 1.5 млрд. куб. м. газ годишно към нашата страна.

Тъпичкото ми то, не си посочил източник на този цитат, но най-вероятно е от някоя медия или от пресцентъра на МС, защото така беше публично представено споразумението с Боташ.

Действителността е маааалко по-различна...
Това, което аз написах е от официалния "Доклад за дейността на Временната комисия към 49-то Народно събрание по повод Споразумението между „Булгаргаз" ЕАД и турската енергийна компания „БОТАШ", подписано на 3 януари 2023 г. в гр. София"

преди 21 минути, plamen.spam написа:

Тъпичкото ми то, твърдението е към конкретна дата - 28.10.2021 г. и е Иван Иванов (председател на КЕВР по това време):

Ъ... Пламен Умния, какви са цените преди началото краят на 2021-ва и след това? Да задам отново въпроса си? Щото "тъпичкият" е ясно кой е, тоя дето няма акъл за пет стотинки и не му стига акъла, просто да провери официалните данни от КЕВР. Нали? Тъпичкото ми? Пламен Умния ти викахме, нали? Най-елементарното и жалко създание на планетата.

преди 21 минути, plamen.spam написа:

Действителността е маааалко по-различна...

Да, де... Помним, че по твоята гениална логика излизаше, че договора бил неизгоден за страната ни, понеже нямало какво да правим с толкова газ... Явно Румен Радев трябвало да извика 20-30 братчеда, дето да поочукат тръбата, че да влиза по-малко газ. Явно никой не я иска тая газ, че те я дават на нас и ние няма какво да я правим.

Тъй... Има ли възможност да се доставя тръбен газ чрез "Боташ"? Да или не? Ти изобщо отварял ли си въпросният доклад, щото дори и там пише същото, което и аз твърдя... 😆😆😆😆
Бахти елементарното създание, аз направо не мога, да повярвам за какъв елементарНИК става дума... Даже и ми дава доклада УЖ като опорна точка... 😆

Айде малко западни медии...

Цитат

With this 13-year agreement, Bulgargaz can use Botaş LNG transit and terminal facilities to transport as much as 1.5 billion cubic meters of gas per year, which can then be transported into the Bulgarian network. Furthermore, Bulgargaz will have access to Botaş's pipeline network, which could broaden its access to Iranian and Azerbaijani gas.

Цитат

In January 2023, Bulgargaz signed a 13-year agreement with Botas, enabling annual imports of 1.5 billion cubic meters of gas via the Turkish transmission infrastructure and liquefied natural gas (LNG) terminals as part of Bulgaria's efforts to wean itself off Russian gas imports.

Между другото... тая новина е от вчера. Явно от краварският парцал "Актуално" не са разбрали, че "Боташ" няма нищо общо с тръбният газ... Трябваше да си сверят часовниците с Пламен Умния - експерта по всичкология, толкова много писане и нито едно вярно нещо...

Цитат

Има предвиден и режим за оторизация на внос на газ: За всеки транзитен период, документацията за внос на руски газ пред митниците трябва да се представи най-рано 1 месец преди фактическия внос. Реално това ограничение е за "Турски поток" - единственият газопровод, по който тече руски газ към Европа и който Бойко Борисов нарича "Балкански поток". А за неруски газ, доказателствата с документи, че е такъв, поне 5 дни преди внос. Специално за вноса в България през точка "Странджа 1" (Трансбалканския газопровод, откъдето идва газа по скандалния ни договор с "Боташ", сключен по време на служебно правителство, назначено от Румен Радев), документните доказателства за произхода на синьото гориво ще се представят 7 дни преди внос на съответния товар. Ограничението от 7 дни за представяне на документното доказателство за произход за всеки товар газ остава и след транзитния период (както и за 5 дни през други точки за внос в ЕС), когато вече ще е в сила забраната за внос на руски газ.

преди 17 часа, communismatic написа:

Брато, ти си направо обида

Когато червения боклук няма аргументи (а това е в повечето случаи), сипе обиди и лъжи. 

Гледам на "протеста" групи добре облечени млади хора, със скъпи телефони в ръце, образовани и нахранени, тръгнали да махат властта, която им даде възможности да имат всичко. Всички те показват една основна черта на българите изобщо-липса на инстинкт за осъзнаване на собствените интереси. Утре, не дай боже , ако им натресат някоя диктатура от рода на Беларус или Сърбия, и се наложи да събират пари 4 години да си купят нов анцуг (от ТПКто), ще тръгнат ли пак по площадите? И коминтернските медии няма да ги покажат изобщо , изпълнявайки инструкциите от масква. Иначе ще им пратят хакерите и ще стане като с в. Труд, който до преди две години беше нормален, после, след хахерите .ru , се преобърна и стана червен парцал. И на избори, още преди да са започнали, ще се знае резултата (78% за ОФ) . И като стана дума за избори, ще им припомня онази песен  " Вий Ганя все тъй го лъжете, все тъй го мамите, хей" . Попитали един от Сърница (в Родопите) какво е социализма, той отговорил- Ке ядеш говната и ке викаш убава е баклавата! А Брежнев се обадил на Живков-Товарищ Живков, а той отговорил-товарим, товарим. Тоя е луд бе, казал Брежнев, не лук, агнешко товарим, отговорил Живков. Дето ми писа един без мозък от по-горните, че ако раша искали да ни превземат, щяли да го направят. Ще му кажа-няма да ни превземат, само значителна част от паричните потоци ще се отклонят на североизток.

Аз като партенката, ще направя обръщение към младите хора-язък ви за всичкия интернет, щом позволявате така да ви лъжат руската агентура!!!

преди 59 минути, Panzer 4 написа:

Аз като партенката, ще направя обръщение към младите хора-язък ви за всичкия интернет, щом позволявате така да ви лъжат руската агентура!!!

Извинявай, понеже много пространен пост написа... та, искам пак да те попитам, какви правомощия има един президент в парламентарна република? Конкретно...

преди 12 минути, communismatic написа:

какви правомощия има един президент в парламентарна република

Макар, че името ти е толко тъпо, ще ти отговоря. Ние, с целия апарат на ДС от онова време, с БНР, БТВ , Нова тв, с екипи назначавани с благословия на същата ДС, с парламент 40% агентура, с кмет на София и Патриарх , свързани с ДС, може да се водим парламентарна република, но в същност не сме. Тук всичко е фалшиво и не е това, което се вижда. За сега върхът на тази пирамида е президента. Съвсем видими са само поставените му задачи от .ru . Да се руши със всички средства източния фланг на НАТО, да се дестабилизира ЕС, да се облагодетелства империята. А ти можеш ли да кажеш колко пъти той е бил на военна специализация в СССР? Нали знаеш, че никой не е стъпвал там без да му направят досие в КГБ и да стане слуга на интересите на империята, още по-малко да си тръгне от там без това. Щеше ли да бъде произведен генерал и да стане шеф в БНА , без да е "техен" човек? Знаеш ли, на тези телета от площада може да сервирате всякакви лъжи (по добре усвоена гьобелсова технология) , но на нас, по-възрастните, това не става. Аз знам много неща, като например това, че заплатата на брат ми като млад лекар беше 104лв и той не можеше да си помисли дори за протест, а баба ми взимаше 4.80лв земеделска пенсия. Знам и това, че поделението 50130, където служех втората година като взводен командир имаше полковник за шеф, но ЗКПЧто беше същинския . Всичко това "вашият" президент иска да го върне-няма да стане. Това са неговите правомощия-част от престъпния механизъм за война с България.

Т.е. никакви понятия нямаш какви правомощия има един президент в парламентарна република. Благодаря за вниманието... Иди се прегледай.

преди 4 часа, communismatic написа:

Ъ... Пламен Умния, какви са цените преди началото краят на 2021-ва и след това? Да задам отново въпроса си? Щото "тъпичкият" е ясно кой е, тоя дето няма акъл за пет стотинки и не му стига акъла, просто да провери официалните данни от КЕВР. Нали? Тъпичкото ми? Пламен Умния ти викахме, нали? Най-елементарното и жалко създание на планетата.

А бре, момко глупав, КЕВР определя цените всеки месец и затова ежемесечно изготвя такива доклади.
За подготовката на конкретното заседание, са разглеждани актуалните доставни цени към Булгаргаз. Крайната продажна цена за месец ноември 2021 г. е определена на следващото заседание и съгласно Протокола от него, газовият микс по общото количество природен газ се формира от следните доставчици:
- ООО „Газпром експорт”;
- неназована азербайджанска компания;
- добив на природен газ от ПГХ „Чирен“ (със скандално ниско максимално запълване от 75.53%, достигнато на 19.10.2021 г.).

По това време все още не е готова връзката с Комотини и количеството азерски газ е максимум 15% от общия газовия микс. 
Затова, въпреки че е четири пъти по-евтин, в сравнение с руския газ към въпросния момент, няма как да окаже съществено значение (не повече от 11,25%) върху крайната цена. 
Ако мислиш, че ще го разбереш, мога да ти го покажа и математически.

Да, де... Помним, че по твоята гениална логика излизаше, че договора бил неизгоден за страната ни, понеже нямало какво да правим с толкова газ... Явно Румен Радев трябвало да извика 20-30 братчеда, дето да поочукат тръбата, че да влиза по-малко газ. Явно никой не я иска тая газ, че те я дават на нас и ние няма какво да я правим.

Ако отбелязвах с чертичка всеки път, когато не си разбрал написаното или си го изтълкувал по най-безумния начин, листът ми щеше да изглежда горе-долу така:
image.png
Договорът изначално е неизгоден, защото имаме задължение за плащане на преносен капацитет от 1,84 млрд. куб. метра природен газ годишно, а в същото време, заради ограничението на броя карга, не можеш да доставиш повече от 1,3 млрд. куб. метра природен газ годишно. По този договор плащаш капацитет за 1/2 млрд. куб. метра природен газ годишно, който не можеш да запълниш.

Spoiler

"Капацитетът за пренос на природен газ, за който „Булгаргаз" ЕАД ще плаща
всеки ден за срок от 13 години, е в размер на 53 200 МВтч. На годишна база
това се равнява на 19 418 000 МВтч, което превърнато в кубически метра се
равнява на 1 млрд. 840 млн. куб. метра природен газ, който биха могли да
пренесат. В същото време, обаче, „Булгаргаз" ЕАД имат право да внасят в
турски води до 14 карга на година, което се равнява на около 14 000 000 МВтч
или около 1 млрд. 300 млн. куб. метра природен газ. Тоест, дори и да иска,
„Булгаргаз" ЕАД не може да запълни целия наличен капацитет заради
ограничение на броя карга с втечнен природен газ, които могат да бъдат
разтоварени на турски терминали."

Тъй... Има ли възможност да се доставя тръбен газ чрез "Боташ"? Да или не? Ти изобщо отварял ли си въпросният доклад, щото дори и там пише същото, което и аз твърдя... 😆😆😆😆

Елементарно създанийце, правиш генерална грешка, смесвайки понятията в обичайната за междуушното ти пространство каша...

•  "БОТАШ" е турска енергийна компания, която притежава инфраструктура за транспорт на газ, терминали за разтоварване и регазификация на LNG и освен това се занимава с търговия на газ.;
  •  Под "Договорът с БОТАШ" се имат предвид, споразумението и тристранният протокол, подписани на 3 януари 2023 г. между "Булгаргаз" ЕАД (крайният платец), "Булгартрансгаз" ЕАД (компанията, която притежава българската газопреносна инфраструктура) и "БОТАШ";
  •  Този договор не предвижда други обеми газ, освен тези, който са продадени в турски води на "БОТАШ";
  •  Tурската енергийна компания "БОТАШ" може да ти достави друг газ (и го прави) до точката на свързване Малкочлар/Странджа, но това трябва да е предмет на друг договор и не отменя задълженията за плащане по това, което вече наричаме "Договорът с БОТАШ".

Айде малко западни медии...

Тези западни медии имат ли достъп до документите, с които е разполагала Комисията в НС или просто препредават някаква публична информация?

преди 3 часа, communismatic написа:

Между другото... тая новина е от вчера. Явно от краварският парцал "Актуално" не са разбрали, че "Боташ" няма нищо общо с тръбният газ... Трябваше да си сверят часовниците с Пламен Умния - експерта по всичкология, толкова много писане и нито едно вярно нещо...

Да го повторя още веднъж. Не че ще се напънеш да го разбереш, ама все пак да пробвам...

Елементарно създанийце, правиш генерална грешка, смесвайки понятията в обичайната за междуушното ти пространство каша...

•  "БОТАШ" е турска енергийна компания, която притежава инфраструктура за транспорт на газ, терминали за разтоварване и регазификация на LNG и освен това се занимава с търговия на газ.;
  •  Под "Договорът с БОТАШ" се имат предвид, споразумението и тристранният протокол, подписани на 3 януари 2023 г. между "Булгаргаз" ЕАД (крайният платец), "Булгартрансгаз" ЕАД (компанията, която притежава българската газопреносна инфраструктура) и "БОТАШ";
  •  Този договор не предвижда други обеми газ, освен тези, който са продадени в турски води на "БОТАШ";
  •  Tурската енергийна компания "БОТАШ" може да ти достави друг газ (и го прави) до точката на свързване Малкочлар/Странджа, но това трябва да е предмет на друг договор и не отменя задълженията за плащане по това, което вече наричаме "Договорът с БОТАШ".
преди 3 часа, Panzer 4 написа:

Когато червения боклук няма аргументи (а това е в повечето случаи), сипе обиди и лъжи. 

Гледам на "протеста" групи добре облечени млади хора, със скъпи телефони в ръце, образовани и нахранени, тръгнали да махат властта, която им даде възможности да имат всичко. Всички те показват една основна черта на българите изобщо-липса на инстинкт за осъзнаване на собствените интереси. Утре, не дай боже , ако им натресат някоя диктатура от рода на Беларус или Сърбия, и се наложи да събират пари 4 години да си купят нов анцуг (от ТПКто), ще тръгнат ли пак по площадите? И коминтернските медии няма да ги покажат изобщо , изпълнявайки инструкциите от масква. Иначе ще им пратят хакерите и ще стане като с в. Труд, който до преди две години беше нормален, после, след хахерите .ru , се преобърна и стана червен парцал. И на избори, още преди да са започнали, ще се знае резултата (78% за ОФ) . И като стана дума за избори, ще им припомня онази песен  " Вий Ганя все тъй го лъжете, все тъй го мамите, хей" . Попитали един от Сърница (в Родопите) какво е социализма, той отговорил- Ке ядеш говната и ке викаш убава е баклавата! А Брежнев се обадил на Живков-Товарищ Живков, а той отговорил-товарим, товарим. Тоя е луд бе, казал Брежнев, не лук, агнешко товарим, отговорил Живков. Дето ми писа един без мозък от по-горните, че ако раша искали да ни превземат, щяли да го направят. Ще му кажа-няма да ни превземат, само значителна част от паричните потоци ще се отклонят на североизток.

Пак ли е имало слънчеви изригвания?

Та се е възпалил почитателя на голямото Д и ПИК.

Няма друг такъв глупак, като тоя.:D

преди 30 минути, M.Николов написа:

Пак ли е имало слънчеви изригвания?

Та се е възпалил почитателя на голямото Д и ПИК.

Няма друг такъв глупак, като тоя.:D

Изригваааа вардаааа! 🤣

NIGGG-BAS

Силна магнитна буря за четвъртък, 4 декември 2025: Прогноза от САЩ | Actualno.com

Колкото повече ПРАСчовците го хулят - толкова повече на президента Радев му се вдига рейтинга.

Редактирано от nikssi
Уточнение за прасчовците от ПИК (преглед на промените)

на 3.12.2025 г. в 2:23, M.Николов написа:

Колко пъти да ти споделят бре, бавеж?:speak:

Това, че ти си тъп на галош не е наш проблем!

Още ли твърдиш, че договорът "Боташ" е изгоден за нас, мило, бързоизоставащо момче?

Да го повторя още веднъж. Не че ще се напънеш да го разбереш, ама все пак да пробвам...
Е от толкова повторения идея имаш ли защо не се използва капацитета по договора с Боташ?

Sent from my M2101K9G using Tapatalk

Още ли твърдиш, че договорът "Боташ" е изгоден за нас, мило, бързоизоставащо момче?
И на теб същия въпрос? Защо не се използва капацитета по договора? А този, който не го ползва се оплаква, че друг му е виновен...

Sent from my M2101K9G using Tapatalk

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.