Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Генерал Румен Радев - новият президент на България

Featured Replies

преди 33 минути, kaldata1 написа:

Радев си кадрува висшия ешалон в БА

427549794_1208606336779740_3740670321242457133_n.jpg.53a142fbae2ca4ccfbc505c516e4b12d.jpg

• Отговори 20,8k
  • Прегледи 848,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• communismatic
    communismatic

Между другото, тоя @Борил е пак акаунт на тира. Веднъж се обърнах към него, а след 10 минути ми отговори @ДзВяРа!. Беше се объркало момчето пак...

• Успех на генерала! Според мен ще е много по-добър президент от американската подлога Плевню.

• Госпожо или госпожице, добре че в постулатите на сериозната политика "симпатията" не стои на дневен ред. Не сме на първа среща, не сме на банкет, не сме на дискотечка. Нормално е да мислите прека

Публикувани изображения

преди 5 часа, kaldata1 написа:

Радев си кадрува висшия ешалон в БА, останалите "евроатлантици" - в МО. 

Би ли обяснил, с какво е виновен Вучич за да има протести срещу него? Нещо пак удобно ми пропусна въпросчето.

преди 13 часа, kaldata1 написа:

Радев си кадрува висшия ешалон в БА, останалите "евроатлантици" - в МО. 

преди 9 часа, communismatic написа:

Би ли обяснил, с какво е виновен Вучич за да има протести срещу него? Нещо пак удобно ми пропусна въпросчето.

Напротив, отговорих ти, само че пак не си прочел - той е президента на Сърбия, при това с широки правомощия. Не е бутнал сам козирката, но е създал условия (нарочно или не) в страната да се шири корупция и беззаконие.

преди 2 минути, kaldata1 написа:

Цитат

Да разбирам ли, че и за Сърбия не си се интересувал от протестите заради пране на пари с "Београд на води", липсващата документация по ремонта на гарата в Нови Сад и скандалите с корупция на най-високи нива по инсфраструктурните проекти? 

Все едно да кажеш, че Бойко си няма идея къде потъват парите от магистралите и от енергетиката - той е просто един министър-председател. 

преди 1 час, kaldata1 написа:

Напротив, отговорих ти, само че пак не си прочел - той е президента на Сърбия, при това с широки правомощия. Не е бутнал сам козирката, но е създал условия (нарочно или не) в страната да се шири корупция и беззаконие.

С "широки" правомощия? Какви например? Той е отговорен за корупцията, а не тия дето са крали? Бил създал условия за корупция? 😆😆😆😆😆😆

преди 1 час, communismatic написа:

С "широки" правомощия? Какви например? Той е отговорен за корупцията, а не тия дето са крали? Бил създал условия за корупция? 😆😆😆😆😆😆

Да, льольо. И Бойко не строи лично магистралите, ама нормално и логично е И от него да се търси отговорност, когато път между две села през полето струва колкото подводен тунел в Норвегия. Щото асфатаджията му трябва чадър, за да си прибере 80% от парите за лимузини и плеймейтки. Или Бойкото е невинен? 😀

преди 8 минути, kaldata1 написа:

Да, льольо.

Кое, да? Кое? Виновен ли е президента Вучич за падналата козирка и по какъв начин е виновен? Не разбирам и връзката между Бойко и магистралите и Вучич и падналата козирка, ако може да ми я обясниш... Щото Вучич е президент в парламентарна република, а Бойко е министър-председател в парламентарна република. Ако не правиш разлика между едното и другото, трябва да те върнем в основното училище.

преди 7 минути, communismatic написа:

Кое, да? Кое? Виновен ли е президента Вучич за падналата козирка и по какъв начин е виновен? Не разбирам и връзката между Бойко и магистралите и Вучич и падналата козирка, ако може да ми я обясниш... Щото Вучич е президент в парламентарна република, а Бойко е министър-председател в парламентарна република. Ако не правиш разлика между едното и другото, трябва да те върнем в основното училище.

Това за Вучич не го разбирам - естествено, че е виновен. Кой управлява Сърбия - аз ли?

Сърбия не е чиста парламентарна република, прочети нещичко най-накрая. Това да не ти е някаква церемониална функция, като в други парламентарни републики?

преди 3 минути, kaldata1 написа:

Това за Вучич не го разбирам - естествено, че е виновен.

Да, де... разбрахме, че акъла ти е стигнал до следният извод - че е виновен. Аз те питам, по какъв начин КОНКРЕТНО е виновен Вучич?

Кой управлява Сърбия - аз ли?

Вучич, президента в парламентарната република Сърбия управлява? Ти имаш ли изобщо някакво образование?

Сърбия не е чиста парламентарна република, прочети нещичко най-накрая. Това да не ти е някаква церемониална функция, като в други парламентарни републики?

Да ми пишеш "прочети нещичко" е доста жалко след всички тия тъпотии, но както и да е. Та, какви са правомощията на Вучич и как КОНКРЕТНО е виновен за падналата козирка? КОНКРЕТНО ПИТАНЕ? КОНКРЕТНО КАК Е ВИНОВЕН ВУЧИЧ ЗА ПАДНАЛАТА КОЗИРКА?

преди 1 час, communismatic написа:

тия дето са крали

Приберете си децата от улицата! Запасете се поне с хляб, скрийте си спестяванията по надълбоко! Защото ТЕ идват!!!

Екранна снимка 2026-02-15 130310.png

Панзер, ако искаш... може и ти да отговориш, няма проблем. То вие сте кажи-речи на един акъл с @kaldata1...

преди 29 минути, ined написа:

Как гонят либералите в Россия

Ако изгониш либералите от властта в България, после ще плачеш за тях. Ама тъй сте вие копейките, все си ви влече към диктатурата и после ние трябва да ви търпим глупавите избори. 😥

току-що, Panzer 4 написа:

Приберете си децата от улицата! Запасете се поне с хляб, скрийте си спестяванията по надълбоко! Защото ТЕ идват!!!

Екранна снимка 2026-02-15 130310.png

Кои те? По-лакомите от тези, които си показал на снимката? Прав си, те по-лакомите идват, защото вие ще ги изберете. 😥 По-лакоми от тях няма и няма и да има. 😥

Някой яко ще се нагуши и той няма да е либерал. 😥

на 13.02.2026 г. в 2:39, kiro 2025 написа:

Изборите ще са кървави .

Като гледам какви пари изливат за пропаганда срещу Радев се шашкам.

Така е, да, за съжаление много точно го каза: "изборите се очертават  като  кървави", и дано пропагандата срещу Радев да успее, щото в противен случай ще завием рязко наляво и плавно, но категорично на изток. 😥 Което вас ви радва, но също  ще сте засегнати от последиците, които напълно ще сте си си заслужили, проблемът е обаче че заради вашите неразумни избори, ще страдаме и ние - мислещите.  😭

преди 4 часа, Мери) написа:

Ако изгониш либералите от властта в България, после ще плачеш за тях. Ама тъй сте вие копейките, все си ви влече към диктатурата и после ние трябва да ви търпим глупавите избори. 😥

Бъркаш ме с някого, по-скоро е обратното. Копейките които толкова се възхищават от Россия да видят докъде са деградирали тия с картонения Сталин и бездарна трагикомична постановка за децата по случай Нова Година.

преди 2 минути, ined написа:

Бъркаш ме с някого, по-скоро е обратното. Копейките които толкова се възхищават от Россия да видят докъде са деградирали тия с картонения Сталин и бездарна трагикомична постановка за децата по случай Нова Година.

Само да питам - кой е тоя "картонен" Сталин и коя е тая "трагикомична постановка", че ми стана много интересно. Ти поначало си един от най-големите карикатури в тоя форум, та ще ми е доста забавно обяснението ти. Сигурен съм...

преди 8 часа, communismatic написа:

Да, де... разбрахме, че акъла ти е стигнал до следният извод - че е виновен. Аз те питам, по какъв начин КОНКРЕТНО е виновен Вучич?

Вучич, президента в парламентарната република Сърбия управлява? Ти имаш ли изобщо някакво образование?

Да ми пишеш "прочети нещичко" е доста жалко след всички тия тъпотии, но както и да е. Та, какви са правомощията на Вучич и как КОНКРЕТНО е виновен за падналата козирка? КОНКРЕТНО ПИТАНЕ? КОНКРЕТНО КАК Е ВИНОВЕН ВУЧИЧ ЗА ПАДНАЛАТА КОЗИРКА?

Продължаш да твърдиш, че Вучич не управлява в Сърбия, щото имало и правителство и парламент? Къде попаднах бе? 

Отвори си Уикипедия, прочети за държавното устройство на Сърбия, виж правомощия на Скупщина, кабинет и президент и заповядай пак да ми обясняваш, че в България премиера лично краде от магистралите, ама в Сърбия президента няма идея какво управлява и какво се случва в държавата му.

току-що, kaldata1 написа:

Продължаш да твърдиш, че Вучич не управлява в Сърбия, щото имало и правителство и парламент?

Да, много е странно, как продължавам, да поддържам тая теза...

преди 1 минута, kaldata1 написа:

Къде попаднах бе? 

И аз това се чудя...

преди 1 минута, kaldata1 написа:

Отвори си Уикипедия, прочети за държавното устройство на Сърбия, виж правомощия на Скупщина, кабинет и президент и заповядай пак да ми обясняваш, че в България премиера лично краде от магистралите, ама в Сърбия президента няма идея какво управлява и какво се случва в държавата му.

Брат, ти циганин ли си? Щото в тоя форум май бая "братчеди" има... Питам те сериозно? Ако да, изобщо да не се занимавам с теб...

току-що, communismatic написа:

Да, много е странно, как продължавам, да поддържам тая теза...

И аз това се чудя...

Брат, ти циганин ли си? Щото в тоя форум май бая "братчеди" има... Питам те сериозно? Ако да, изобщо да не се занимавам с теб...

- "Прочети малко за Сърбия и стига твърдя, че Вучич няма правомощия!"

- "Брат, ти циганин ли си?"

Не може ли един път просто да кажеш: "Не знам"/"Обърках се"/"Не съм наясно"? Толкова ли е трудно? Ей го днеска - кажи "Нямам представа, че министър в оставка е на власт до клетвата на новия служебен министър". Не е нормално да знаеш всичко - много повече олекваш в очите на всички, като после кажеш "Ма той Гюров сега вече има влияние в МВР"? Докато министър още е Митов, а новия МВР министър дори не е обявен??

Не знам, от една страна играеш много на чест, на "много книги съм прочел" и на достойнство. От друга - "няма нещо, което да не знам". 

Ми малко се бият двете, да ти кажа.

Не съм циганин, но и да бях, теб какво те бърка?

Зададох ти конкретни въпроси, би ли бил така добър, да ми отговориш? Какви са тия "значително повече" правомощия на Вучич в Сърбия и как конкретно е виновен за падналата козирка? В смисъл... наясно съм с факта, че си нискоинтелигентен, ама... влизам ти в тежкото положение и ще изчакам, колкото е нужно.

преди 11 минути, communismatic написа:

Зададох ти конкретни въпроси, би ли бил така добър, да ми отговориш? Какви са тия "значително повече" правомощия на Вучич в Сърбия и как конкретно е виновен за падналата козирка? В смисъл... наясно съм с факта, че си нискоинтелигентен, ама... влизам ти в тежкото положение и ще изчакам, колкото е нужно.

https://observer.co.uk/news/international/article/serbians-march-to-demand-end-to-government-corruption-novi-sad

Чети!

преди 2 минути, kaldata1 написа:

Чети!

Да? Кое трябва да видя по-точно? Бъди по-конкретен, ако може... 

За политиката по железничарски

На 4-ти март Румен Радев ще обяви името на партията си. Това само по себе си не е нещо изключително, но вече ще може този проект да се нарече по име. А когато нещо има име, може да се псува по персонално. В момента творческите тръстове (Мамини сладки глупендери. Изкуственият интелект ще ви изяде работата.) на големите партии стоят в безмълвие и не могат да намерят как да римуват по съсипващ начин нещо, което няма име. Трол фабриките вече стават безопасни с истеричната си монотонност. Подлеците на едро съм убеден, че пазят по някой и друг компромат за последната седмица преди изборите. И така…

На 4-ти март, обявяват медиите, предстои началото на сблъсъка с модела „Борисов-Пеевски“. Аз бих го нарекъл така. Предстои жесток сблъсък на бързия влак с подлия влак.

Първо – защо бързият влак? Засилката на този влак вече е факт. Премълчан, но факт! В момента бързият влак заема повече коловози от наличните на гарата, да не говорим, че количеството на пътниците вече е плашещо за „бизнеса“.

Всъщност най-голямата борба на тази метафорична гара е как да се отвратят пътниците от влаковия превоз. Тези с платените билети за другите влакове са „пленена публика“. Сигурен съм, че ще дойде час, в който на перона ще се извади щанд и ще се пускат салам и кашкавал за без пари. Ще видите какви чудеса ще ви се случат само и само да останете отвратени от гласуването.

Лайтмотива на „обединените легитимни превозвачи“ – „Какво ще му гласувате? И този е същият спасител!“ – няма да издържи. Хората търсят надежда, а срещу надеждата вие продавате скръб.

Значи така, на 4-ти март Бързият влак ще се материализира. Трябва да предупредя, че изключително важно за съществуването на този влак е кой ще бъде поканен в първия вагон. Направо решаващо! И още по-важното – каква ще е посоката. Защото единствените влакове без посока са онези в лунапарковете, в които можеш единствено да си плащаш за още една врътка и да крещиш до припадък.

Сега и за подлия влак. Подлият влак е толкова скапан, че може да съществува само в свят, в който няма други влакове. Подлия влак не желае да се ремонтира. Неговия бизнес модел е да скапва останалите влакове. Подлият влак разчита на това той да бъде единственият ви избор. Ако избягате от гарата ще ви остане опцията да използвате услугите на друг превозвач и от „Терминал 2“ да отпрашите по света и гордо да миете чинии в някой ресторант докато се опитвате да разкажете виц за Бай Ганьо на някой пакистанец.

Представихте ли си го?

https://fakti.bg/mnenia/1035099-za-politikata-po-jeleznicharski

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.