Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Генерал Румен Радев - новият президент на България

Featured Replies

Кое беше ползотворно в съдебната реформа дето направиха ?

• Отговори 20,8k
  • Прегледи 846,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• communismatic
    communismatic

Между другото, тоя @Борил е пак акаунт на тира. Веднъж се обърнах към него, а след 10 минути ми отговори @ДзВяРа!. Беше се объркало момчето пак...

• Успех на генерала! Според мен ще е много по-добър президент от американската подлога Плевню.

• Госпожо или госпожице, добре че в постулатите на сериозната политика "симпатията" не стои на дневен ред. Не сме на първа среща, не сме на банкет, не сме на дискотечка. Нормално е да мислите прека

Публикувани изображения

преди 5 минути, AAUUXX написа:

Кое беше ползотворно в съдебната реформа дето направиха ?

Нищо, не стана, нали това казвам. Единствено дребни промени, които бяха нужни за да спасим част от парите по плана за възстановяване

Screenshot-20260603-112834.png

преди 22 минути, Gaming_Solutions написа:

Ами това твоето е типичен whataboutism

Нима? Ти твърдиш, че съм "сменил" темата, как по-точно съм я "сменил", като ти намеси малоумника Ивайло Мирчев в дискусията? Той не е ли от ПП-ДБ? Та, как конкретно сменям темата?

преди 23 минути, Gaming_Solutions написа:

Иначе разговорите с Шиши бяха естествена функция от резултатите от изборите.

Така е, да. И естествена функция от лъжите на Кирчо Тъпото, че изобщо нямали никакви отношения с Дебелият. От СМС-ите личи тъкмо обратното. Готино ли ти е, че гласуваш за лъжливи боклуци, които са прости като населението от квартал "Столипиново"?

преди 24 минути, Gaming_Solutions написа:

Естествено, подобна сглобка е политическо самоубийство, но тя беше в името на Шенген и еврозоната, което само доказва, че националните приоритети пред ППДБ са били над политическите

Национални приоритети? Какво позитивно виждаш от влизането ни в Еврозоната? Конкретно, ако може... Щото при последният опит за "дискусия" се оказа, че даже не си наясно и с критериите на договора от Маастрихт.

преди 17 минути, Gaming_Solutions написа:

Нищо, не стана, нали това казвам.

Аха, то и там нищо не станало... Баси гредЪта с тия момчета.

преди 19 минути, communismatic написа:

Нима? Ти твърдиш, че съм "сменил" темата, как по-точно съм я "сменил", като ти намеси малоумника Ивайло Мирчев в дискусията? Той не е ли от ПП-ДБ? Та, как конкретно сменям темата?

Така е, да. И естествена функция от лъжите на Кирчо Тъпото, че изобщо нямали никакви отношения с Дебелият. От СМС-ите личи тъкмо обратното. Готино ли ти е, че гласуваш за лъжливи боклуци, които са прости като населението от квартал "Столипиново"?

Национални приоритети? Какво позитивно виждаш от влизането ни в Еврозоната? Конкретно, ако може... Щото при последният опит за "дискусия" се оказа, че даже не си наясно и с критериите на договора от Маастрихт.

Аха, то и там нищо не станало... Баси гредЪта с тия момчета.

Темата бе за бюджета на новото правителство, а във видеото на Ивайло Мирчев има конкретни предложения как можем да влезем в 3-те процента, баш по темата.

Колкото до СМС-те, те са от времето на сглобката, аз не виждам проблем в това премиера да поддържа формални контакти с лидери на партии, които подкрепят правителството и от които очакваш да направиш конституционно мнозинство за истинска съдебна реформа. Като видяха, че не става, при избора на следващо правителство вече се обявиха за санитарен кордон около Пеевски, той и за това се ядоса и пусна тези СМС-и където е написал Кирил Петков - Кики )

Думите на Кирил Петков се отнасят за актуалния политически момент през 2025 година, когато категорично се отказват преговори за съставяне на правителство, а СМС-те на Шиши са от минал период, периода на сглобката, когато ППДБ търсиха конституционно мнозинство (160 гласа)

Всъщност по критериите на договора от Маастрихт ти и групичката ви не бяхте запознати, защото тогава се тръшкахте за инфлацията, че не била такава каквато я дават и, че не сме били готови. Всъщност критерия от Маастрихт за инфлацията цели да предпази страните от еврозоната и стабилността на общата валута, а не толкова страната, която иска да влезе. Относно еврото, лично за мен вече два пъти ми се наложи да пътувам до други страни в еврозоната и не ми се е налагало да обменям валута. Ако очакваш някакви по-сериозни икономически позитиви, то е още много рано за такива и дори и да има ще е трудно да се каже, че са плод конкретно на еврозоната. По-важното е, че не виждам нищо негативно.

преди 14 минути, Gaming_Solutions написа:

Темата бе за бюджета на новото правителство, а във видеото на Ивайло Мирчев има конкретни предложения как можем да влезем в 3-те процента, баш по темата.

Ивайло Мирчев беше част от хората, които ни набутаха в тая тиня. Тъй, че тоя човек вместо, да ми се обяснява, по-добре, да млъкне. А ти що го слушаш... това ми е крайно непонятно, ама както и да е. Толкова ти е акъла явно.

преди 15 минути, Gaming_Solutions написа:

Колкото до СМС-те, те са от времето на сглобката, аз не виждам проблем в това премиера да поддържа формални контакти с лидери на партии, които подкрепят правителството и от които очакваш да направиш конституционно мнозинство за истинска съдебна реформа.

Да, бе... ясно. Проблема е, че Кирчо Тъпото ни обясняваше, че изобщо не поддържал никакви контакти с Дебелият, а се оказа тъкмо обратното. Освен това, тия хора са доказани боклуци и лъжци, та изобщо не е ясно, дали и до ден-днешен не си пишат с Шиши. Сигурен съм, че им вярваш, ама... мислещите не сме така.

преди 16 минути, Gaming_Solutions написа:

Думите на Кирил Петков се отнасят за актуалния политически момент през 2025 година, когато категорично се отказват преговори за съставяне на правителство, а СМС-те на Шиши са от минал период, периода на сглобката, когато ППДБ търсиха конституционно мнозинство (160 гласа)

Много яко кълве на въдичката... Направо е тъжна картинка.

Всъщност по критериите на договора от Маастрихт ти и групичката ви не бяхте запознати, защото тогава се тръшкахте за инфлацията, че не била такава каквато я дават и, че не сме били готови.

Що? Такава ли беше? Имаше дефлация през април 2025-та? Верно? Да не говорим, че дори и за бюджетният дефицит пак излъгаха. Неща, за които ти и останалата умнокрасива паплач отричахте.

Всъщност критерия от Маастрихт за инфлацията цели да предпази страните от еврозоната и стабилността на общата валута, а не толкова страната, която иска да влезе.

Т.е. ние докато не влезем не е проблем, проблем ще е като влезем. ОК, разбрах... Не знам, дали осъзнаваш простотията, която написа току що, ама карай...

преди 19 минути, Gaming_Solutions написа:

Относно еврото, лично за мен вече два пъти ми се наложи да пътувам до други страни в еврозоната и не ми се е налагало да обменям валута. Ако очакваш някакви по-сериозни икономически позитиви, то е още много рано за такива и дори и да има ще е трудно да се каже, че са плод конкретно на еврозоната. По-важното е, че не виждам нищо негативно.

Нищо негативно не виждаш? Е, ти ли да видиш... Аз и не съм и очаквал нещо по-различно. Ти си живееш в някакъв си свой терариум.

преди 4 минути, communismatic написа:

Т.е. ние докато не влезем не е проблем, проблем ще е като влезем. ОК, разбрах... Не знам, дали осъзнаваш простотията, която написа току що, ама карай...

Т.е. ако имаме висока инфлация преди да влезем, тя ще си е висока независимо дали ще сме в еврозоната или не. Ако влезем има опасност да я пренесем в еврозоната. Не е трудно за разбиране ама явно съм те надценил.

Останалите ти напъни кой на кого вярвал не заслужават коментар. Написал съм каквото трябва, който има глава на раменете си ще разбере

Не, бе, брато... Нещата са доста по-сложни от тия глупости, дето ги четеш в "Офнюз", то просто акъл се иска, за да осмислиш нещо подобно. Пък ти имаш много. Най-елементарно обяснено (като за теб) - абсолютно доказано е, че страните, които не могат, да покрият критериите и ги тряскат насила там, после ги боли главата. Най-прясната справка - България и Хърватия. Най-малкото следва орязване на разходи, вдигане на данъци и прочее. Затова е адски смешно, такава измет като тоя боклук Ивайло Мирчев да ми оревават орталъка сега, след като бюджета е продънен основно заради тях и ГЕРБ. Който има глава на раменете си ще разбере. Ти естествено нямаш, та аз очаквам от някой друг, да разбере...

Поредната тъпотия, която идва от клавиатурата ти. Замислял ли си се, защо е толкова висока инфлацията тогава и защо е толкова ниска сега? Я питай ИИ-то, може да ти помогне... Щото очевадно не знаеш.

Иначе се обиждат...

току-що, communismatic написа:

Замислял ли си се, защо е толкова висока инфлацията тогава и защо е толкова ниска сега?

Иначе се обиждат...

Чакай сега, нали беше обратното...

Да, бе... умно момче такова. Аз те питам, дали ти е минавало през акъла и дали изобщо си наясно със ситуацията там и какви мерки взе министъра им. Щото отново нямаш никакво понятие по нещата и пишеш колкото да не заспиш.

току-що, Gaming_Solutions написа:

За тавана ли говориш, хайде кажи си го )

Да, именно за него говоря. Имаш предвид, че знаеше отговора ли? 😆

Да, именно за него говоря. Имаш предвид, че знаеше отговора ли? 😆

Ами той този наложен таван на цените от правителството на Хърватия е от преди влизането в еврозоната и продължава и до днес. Реално имаме пик 2022 и рязък спад след приемането в еврозоната, та няма как да се дължи на тавана на цените. Всчъщност като се мери инфлация тя не се отнася само за хранителните продукти, а като въвеждаш таван на цените на определени продукти и изкуствено им подтискаш цените, търговците ударно увеличават на друго място, където няма таван. Така че това е една доста спорна мярка и не влияе на цялостната картинка за инфлацията, още повече в такъв широк диапазон вече от няколко години.

Редактирано от Gaming_Solutions (преглед на промените)

May be an image of text

преди 4 минути, Gaming_Solutions написа:

Ами той този наложен таван на цените от правителството на Хърватия е от преди влизането в еврозоната и продължава и до днес.

Моля?

От септември 2023 г. Хърватия налага ценови таван за 30 основни продукта (хляб, месо, мляко, брашно, олио, птици, някои хигиенни артикули). През февруари 2025 година списъкът с ценови ограничения е разширен до 70 стоки, обхващащи повече месо, млечни продукти, плодове и зеленчуци, както и домакински консумативи. От юни тази година е въведено задължение за всички търговци на дребно да публикуват ежедневно ценоразпис.

преди 5 минути, Gaming_Solutions написа:

Реално имаме пик 2022 и рязък спад след приемането в еврозоната, та няма как да се дължи на тавана на цените.

Пика е точно щото искат, да влизат в Еврозоната, точно същото го наблюдавахме и у нас. А това, че няма как да се дължало на тавана на цените е потресаваща тъпотия, при положение, че от ноември 2025-та вече обхваща 100 различни стоки. Първият ми въпрос е, защо министъра се налага, да прави всичко това? И вторият ми въпрос е, ти пиеш ли си хапчетата, щом смяташ, че таван на цените на 100 различни стоки няма да държи инфлацията в норма. И то дори не сме наясно и как хърватските данни са мерени, при положение, че знаем нашите как ги мерят.

Тотално абсурден тип...

преди 7 минути, communismatic написа:

Моля?

Пика е точно щото искат, да влизат в Еврозоната, точно същото го наблюдавахме и у нас. А това, че няма как да се дължало на тавана на цените е потресаваща тъпотия, при положение, че от ноември 2025-та вече обхваща 100 различни стоки. Първият ми въпрос е, защо министъра се налага, да прави всичко това? И вторият ми въпрос е, ти пиеш ли си хапчетата, щом смяташ, че таван на цените на 100 различни стоки няма да държи инфлацията в норма. И то дори не сме наясно и как хърватските данни са мерени, при положение, че знаем нашите как ги мерят.

Тотално абсурден тип...

No image preview

Хърватското правителство въведе таван на цените на горивата

Хърватското правителство въвежда отново таван на цените на основните горива заради вероятното поскъпване на петролните продукти, съобщи днес премиерът Андрей Пленкович, цитиран от Хина. Цената на бен

И от хърватските меди...
https://vlada.gov.hr/gov-t-set-of-measures-is-timely-and-strong-intervention/36041

И да, както вече казах, като сложиш таван на определени стоки, други поскъпват, както и услугите

Ето още:
https://english.news.cn/europe/20220908/a0894475d8a94003b5e393fc53a1f8c9/c.html

Редактирано от Gaming_Solutions (преглед на промените)

И да, както вече казах, като сложиш таван на определени стоки, други поскъпват, както и услугите

Аха, ама що се е налагало, да го прави всичко това? Нали това те питам... Твърдиш, че ние нищо не разбираме, до момента единствено показваш, че ти нищо не разбираш. И то не е само по тая тема, ти поначало си един от най-големите елементарниЦИ тук. Та, що се налага министъра, да слага таван на цените? Коя ли пък е причината? И що и при нас така ударно започнаха, да се качват цените? Нали уж покривахме критериите, всичко беше шест плюс... Даже и Ивайло Мирчев отправял градивна критика, постваш ни видео с него и т.н.

преди 3 минути, communismatic написа:

Аха, ама що се е налагало, да го прави всичко това? Нали това те питам... Твърдиш, че ние нищо не разбираме, до момента единствено показваш, че ти нищо не разбираш. И то не е само по тая тема, ти поначало си един от най-големите елементарниЦИ тук. Та, що се налага министъра, да слага таван на цените? Коя ли пък е причината? И що и при нас така ударно започнаха, да се качват цените? Нали уж покривахме критериите, всичко беше шест плюс... Даже и Ивайло Мирчев отправял градивна критика, постваш ни видео с него и т.н.

Както вече казах, това са някакви си техни антиинфлационни мерки, които според мен имат дори обратен ефект.

Инфлацията е функция на държавна политика и международно положение. А защо в Румъния инфлацията е толкова висока, те не са в еврозоната?

Както вече казах, това са някакви си техни антиинфлационни мерки, които според мен имат дори обратен ефект.

Т.е. нямаш отговор. ОК, разбрах... Каква изненада само.

А защо в Румъния инфлацията е толкова висока, те не са в еврозоната?

А кой е казал, че страните в еврозоната трябва, да имат висока инфлация!? Това ли разбра само от написаното от мен?

Между другото, главният архитект на град Варна е разбрал "случайно" за украинският квартал, а в същото време цяла Варна е била пълна с билбордове, които рекламират къщи там... 😆
https://www.youtube.com/watch?v=oecwcimn17Q

Т.е. нямаш отговор. ОК, разбрах... Каква изненада само.

Ами нали ти дадох отговор, антиинфлационни мерки

А кой е казал, че страните в еврозоната трябва, да имат висока инфлация!? Това ли разбра само от написаното от мен?

Никой не е казал, че страните в еврозоната трябва да имат висока инфлация, ти това ли разбра )

Казваш, че инфлацията при нас е висока, защото сме влезли в еврозоната, а аз ти казвам, че инфлацията е функция на държавна политика и международно положение, като ти даддох пример с Румъния, те не са приели еврото и имат по-висока инфлация от нас.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.