Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

USA и президент Доналд Тръмп

Featured Replies

За добро или зло, САЩ уверено върви по пътя на България.

Дори Камала Харис загуби от Доналд Тръмп по същата причина, поради която Киро падна от Бойко.

Американците не желаят да слушат политици, които им говорят от някаква "интелектуално-икономическа висота". Искат да слушат за стабилност, достоен живот и сигурност. Искат лидерът им да говори на техния език и поне привидно да споделя техните тревоги. Не искат размисли, а искат страст в управлението.

Българите сме експерти в това да поверяваме управлението си в ръцете на хора, които би следвало да са в затвора, така че нека не драматизираме.

616053503_10240444320190300_397797991182

• Отговори 2,2k
  • Прегледи 123k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Не знам дали ще е възможно но според мене администрацията на форума може да помисли за отделянето и като важни на няколко теми,където може да се прочете нещо и да се обсъжда. Останалия боклук , който

• И кой мислите финансира и организира протестите срещу Тръмп? Този, който финансира предизборната кампания на Хилари, майдана в Украйна и други удобни и пълнещи джоба му събития - Сорос.

• В Америка 500 човека правят зулуми и трошат, но ехото е толкова силно, че в България се чува 200 000. 

Публикувани изображения

,,Миша-з9й8д   преди 12 часа

Как только кипишь,первые кто убегает,это американские военные террористы!"

,,АннаСпивак-л8ф   преди 8 часа

КИСИНЖЕР СКАЗАЛ ВОЙНА СИРАНОМ ЭТО ПОСЛЕДНИЙ ГВОЗДЬ В ГРОБ КИТАЯ И РОССИИ"

,,KernelPanic33   преди 7 часа

@АннаСпивак-л8фА может стать последним гвоздем в гроб гегемона и НАТО😂"

,,МаликХинд   преди 7 часа

@KernelPanic33 К сожалению нет, Пекин уже послал Тегеран, так как Трамп пригрозил повышением пошлин для тех кто будет помогать и торговать с Ираном, а у Китая слишком большой товарооборот с США, а Россия завязла на Украине, и открытие второго фронта будет сроднимо выстрелу себе в ногу."

,,mariokery7155   преди 11 часа

The Rats always run when the ship is sinking."

,,horiz9624   преди 12 часа

А кто их воопще на ближний восток звал??? Они вторгаются в чужие страны, разваливают их до основания и потом получают террор. США главный виновник терроризма."

,,АсияИванова-ф5ч   преди 9 часа

Агрессор и захватчик улепетывает,аж пятки в задницу влипают .Они только в голливудских боевиках крутые и смелые.А на деле трусливые и злобные крысы,бегущие с корабля или загнанные в угол.Во Вьетнаме сжигали все напалмом,беспредельничали,а потом бежали ,как немцы под Сталинградом,или шведы под Полтавой."

Цитат

Ситуацията в САЩ става все по-страшна.
Най-притеснителното за мен е това, че цяла една трета от населението май изобщо не разбира защо това, което се случва в момента, и вътре в страната, и във външната политика, е неприемливо. Глави дълбоко заровени в пясъка.

Явно дори това, че министърът на държавна сигурност обяви, че американските граждани вече са длъжни да носят документи, удостоверяващи гражданството им, не е достатъчно да събуди някои хора. Това е нечувано тук. Никога не е имало изискване да носиш лични документи просто докато си вървиш по улицата. Никога, откакто държавата съществува. Няма изобщо изискване да си направиш лични документи, освен ако не си шофьор и съответно ти трябва шофьорска книжка. Но тук няма и никога не е имало изискване да имаш лична карта.

Стига бе, това сериозно? В САЩ? Никога в САЩ не е имало изискване за лични документи? Предвид 11 септември? Какви са тия глупости, бе?

В Европа е нещо нормално да имаш лични документи и да си ги носиш.

Като учих в София, веднъж, за коледните празници бяха поканили ученици от нашето училище на гости на англо - американското училище. Да, обаче личната карта не е у мен, а у мама, защото мама се страхуваше да не ми я откраднат. Учителката се ядоса, като и обясних. Голям страх брах дали ще ме пуснат. Пуснаха ме след обяснения, нямаше проблеми а и не приличам на терорист. Но доста се бях притеснила, след този случай се скарах на мама и я накарах да ми даде личната карта. Не стана. Добре, че другаде не съм имала проблеми заради липсата на лична карта.

Цитат

Има хора със зелена карта, които също са били депортирани. А от индианците искали да се удостоверяват с Tribal Identification Card - актрисата Илейн Майлс представила такъв документ на агент на ICE, а той нарекъл картата ѝ фалшива. CNN имат репортаж за тази случка - https://www.youtube.com/watch?v=aX4c1Ki_vSU.

Докато европейските лидери се надпреварват да замажат незаконната военна операция на американския президент Доналд Тръмп във Венецуела и да игнорират наглите му изисквания към Гренландия, самите европейци вече са осъзнали, че Вашингтон е по-скоро враг, отколкото приятел.  Отделно са наложените допълнителни мита и задълженията за ЕС за многомилиардни инвестиции в икономиката на САЩ.  

Цитат

Туризмът в САЩ е с 6-7.4% надолу (няколко различни статистики), което е огромна цифра и ни струва около 13 милиарда на година. Това е само за туристи чужденци и не брои вътрешния туризъм, който също е намалял.

ICE не само просто задържат индианци “по грешка,” ами се и опитват да ги депортират, преди да се усетят за грешката. Нали имаше наскоро история с жена Навахо в Аризона - приготвят се да я депортират, а тя казва: “Прадедите ми и семейството ми са тук от повече от 1000 години - къде точно мислите да ме депортирате?”

Цитат

Не си падам много по произведенията-утопия, но това на такова прилича.
Нелегалните емигранти на континента Северна Америка арестуват коренното население за нелегален статут. Ето това е да подцениш "емигрантския въпрос", както се казваше в един виц за индианците.
Толкова е тъжно и гневящо, че чак не е смешно. Ако САЩ и света трябва да търпят подобни действия още 3 години не знам какви ще излезем от този мандат. Предвид как сме забравили уроците от хитлеро-фашизма, няма надежда да помъдреем.

Цитат
Без да съм специалист по американска история,бих сравнила сега случващото се с ерата на макартизма в САЩ.Тотално погазване на човешки права и лов на вещици.
Бонус сега е и неадекватната външна политика.

Че той маккартизма се върна, и то под доста извратената форма на "Me too" и "Black live matter".

N8Oln.png

Един райх, един народ, един фюрер!!!

Цитат

Един ден ще се говори за ICE, както се говори за KKK.

А, дано!!! Много искам да доживея да го видя!!!:yanim::yanim::yanim:

Тръмп обяви нови мита за осем европейски държави заради Гренландия

"В публикация в социалните медии Тръмп посочи, че Дания, Норвегия, Швеция, Франция, Германия, Великобритания, Нидерландия и Финландия ще бъдат засегнати от новите мита.

Според президента, ако до 1 юни не бъде сключено споразумение за „пълното и цялостно закупуване на Гренландия“ от САЩ, размерът на вносното мито ще бъде увеличен на 25%."

Не че нещо, но не беше ли Путин заплахата за Европа?:wub:

рижия дедо съвсем изплиска легена... Взема чужда нобелевска награда / от комитета Нобел казаха че трябва да я върне и тя не може да се дава или подарява/ 

Че и булевард са преименували на негово име към резиденцията му по която се прибира... 

Няма такива идиоти ... 

:getout:

байдън ли бил неадекватен ??? хахаха 

Без  Гренландия САЩ не могат да изградят своя нов защитен купол срещу свръхбързите ракети  на РФ и КНР.    Иначе си имат бази къде ли не на други места.  На ЕС изглежда нито им се плаща нито им се договаря и оглупяването им продължава      

Цитат

Европа просто трябва да се преориентира към други пазари и да загърби във възможно най-голяма степен САЩ. В Дания например има цял сайт с европейски и датски алтернативи на американски продукти и услуги. Мисля, че и тук ми се мярна такъв списък.
Най-трудно ще е със социалните медии, всичко останало може да се замени. Аз например имам само Фейсбук, който поддържам заради хората, които съм намерила там през годините - бивши колеги в университета, и т.н.

:yanim::yanim::yanim:

Абсолютно съм съгласна!!!! Особено да има алтернатива на "Фейсбук", ще е яко!!!

И още по - яко ще е, ако има българска алтернатива, която да опазим с цената на всичко, за да не последва съдбата на "Уебклуб".

Цитат

С възрастта вече оценявам съвсем по друг начин колко смелост се иска, за да протестираш. В Минесота протестите продължават, хората си носят паспортите и протестират и се навират в лицата на агентите, като знаят, че не само ще бъдат арестувани, ами могат да бъдат и пребити, осакатени, даже убити. Хора със семейства, деца, задължения. Трима прокурори подадоха оставка, защото не приеха Белият дом да им диктува как да водят разследването по убийството на Рене Гууд. Да си зарежеш работата  в този момент, в тази криза и безработица, особено ако имаш семейство - може да не изглежда кой знае какво, но иска много, много принципност.

преди 59 минути, Anneliese написа:

Абсолютно съм съгласна!!!! Особено да има алтернатива на "Фейсбук", ще е яко!!!

И още по - яко ще е, ако има българска алтернатива, която да опазим с цената на всичко, за да не последва съдбата на "Уебклуб".

В последните ти десетнайсет теми и стотина поста все за фейса става дума. Сигурна ли си че не си прихванала и нова болест - шизофрения?

Цитат

Ще следят всички телефони в района, в който са, не само на събиращите се на големи групи. Вече притежават и системи за заглушаване, за да не могат хората да предават какво се случва на живо.

Всички са следени, с много малки изключения. В ОК водят в Европа, в САЩ пък се знае всичко почти за всеки. Това по линия на терористични атаки.

Никога до момента обаче хората не са се притеснявали открито да изразяват мнение или да протестират. Не е просто автокрация това, което се случва, много по-сериозно е, и ще става още по-зле.

Междувременно се оказа, че парите от петрола на Венецуела ще отиват в офшорни сметки, сметки в Катар и ше бъдат контролирани само от Тръмп.  Защо не в американски банки е ясно.

Един човек и групата около него завладяха държавата, утре и пенсионните фондове може да зачезнат по този начин. При положение, че долара все още има някаква стойност.

Станаха за тшак на света тия кухи евролейки, но продължават да се натискат за сцената, не виждат, че никой не иска некадърни артисти. Предстои среща в давос на световния икономически форум, какво ще търси там наркосопола не ми е ясно, нито е икономическа сила, нито е президент, но тяхна си работа, виж горе за кухите лейки. Може и гренландията да бъде засегната, може дори да измести 404, но и това не ме засяга. Всъщност това "островче" е по-близо до Исландия, защо не е нейно, също е по-близо дори и до сащите, отколкото до Дания, част е от континента Северна Америка, това на майтап, знам защо, просто казвам докъде е по-близо, но нека, бълнуващия с вълци създава прецедент и може на Китай да му скимне, че под носа му има китайска територия, дори не чужда, а китайска, мдааа, чакаме. А между другото за майтапа:

Тръмп е наредил самолетите да летят за Туле

хаххахаххана

утре евроминдилите ще са н@срани

преди 24 минути, kiro 2025 написа:

Тръмп е наредил самолетите да летят за Туле

хаххахаххана

утре евроминдилите ще са н@срани

Кво се кефиш бе, нали и ние сме в Европа. 

Дъртия 80-годишен педофил може да измисли да ни пусне атомна бомба. 

Цитат

Попадна ми списък на най-вероятните първи ответни мерки, които ЕС ще наложи на САЩ, ако Тръмп наложи наказателните мита.

Ответни мита.
Забрана на фирми от САЩ да участват в обществени поръчки в Европа. Това ще удари най-сериозно компании като Майкрософт, Дженеръл Електрикс и Джонсън и Джонсън, които често участват в обществени поръчки в Европа.
Забрана на американски фирми да инвестират в ЕС.
Забрана на американски фирми да използват патентите си в ЕС.
Забрана за износ на продукти за САЩ, които не се произвеждат в САЩ, но от които САЩ има нужда и внася от Европа.

:yanim::yanim::yanim::yanim::yanim:

Това са идеи - не конкретни предложения

Най реално е да орежат социалните мрежи и да им спрат парите от рекламата.

ДА спрат GE - абсурд. Почти всички самолетни двигатели са тяхно производство.

Това с патенти и ала бала - юридически е страшна боза. Ще трябват години.

Ако решат да се отцепят от USA - трябва да почнат с предателска Германия.

Цитат
Аз вече няколко пъти написах, че Тръмп ще започне Трета Световна Война, ако не бъде спрян. Той очевидно е дементен и не съвсем с всичкия си. Когато двуцифрен брой служители от първата му администрация казват, че са се събуждали със страх, защото не знаят какво ще му щукне днес и какви бъркотии ще сътвори, а днес Тръмп е в пъти по-зле - то ясно ви е положението.

Да я започва.halloween come here GIF

Тъкмо без САЩ ония червеи, дето провеждат геноцид, по - лесно ще бъдат смачкани и унищожени веднъж завинаги.

Цитат

В крайна сметка недопускането на американски фирми ще даде шанс на местните, европейски фирми или канадски, австралийски, японски, южнокорейски фирми, да се разраснат.

А сигналът към американците ще е: Европа не се шегува.

Именно!!!!!:yanim::yanim::yanim:

Цитат

Затова Европа се ориентира повече към Южна Америка, Африка и Югоизточна Азия. Не може да сме тотално зависими от един нестабилен диктатор. Виж Канада как набързо прекъсна много връзки със САЩ. Засили връзките с Мексико, Европа и дори сключи наскоро споразумение с Китай.

Слаба ракия е Европа скъпа

Ще видиш - ще се мазнят, ще увъртат, идеята да се изчака Тръмпп да си ходи.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.