Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коя е най-икономичната нова кола?

Featured Replies

преди 12 часа, attj написа:

Много се обърквам сега - четох в руски сайтове, че тези автомобили сега се произвеждат в Тайланд...Не зная какво да мисля....

Е то реално който и да ги купи , няма да се преместят в неговата държава , просто придобиват част от правата им и вкарват нови инженери в екипите им.Няма от какво да се бъркаш.Колата е много добра.За чисто нова кола откъм качество , икономичност и ниска вноска на лизинг няма как да намериш , оттам нататък избора си е твой.

• Отговори 93
  • Прегледи 9,6k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор
на 1/26/2017 в 14:12, Stoyannnov написа:

Ще прежалиш ли дизел или да не се занимавам да давам предложения?

Служебната ми кола е Форд Фокус 1.8 TDCI от 2009 г - 115 к.с.   Ползвал съм досега три служебни коли през последните 20 години и те все са били дизелови. На Фокуса преди около 2 месеца  трябваше да се сменя дюза при първи цилиндър.   Ремонта в Мотопфое излезе 977 лв.    Скъпо.  Може и другите три дюзи да се наложи да се сменят.     Бих се интересувал от дизелови варианти при пробег на година от поне 20 000 км - но на мен за толкова ми са нужни около 2 години.    Иначе не е лошо да пишете в темата и за дизелови варианти.

Ха ха ха ... какъв смях само, икономична да била, ама може цената й да не е икономична !
Правилното логическо мислене би трябвлоло да бъде следното.
Коя от най-евтините нови коли на пазара, ще ми създаде най-ниски задължителни разходи за застраховки, пътни занъци, задължително ходене един път годишно в сервиза заради гаранцията, цени на 4 гуми за смяна, други неизбежни консумативи и т.н. А разходът на гориво е само част от парите които ще бъдат похарчени по тази каручка следващите 10 години.
Пък най-евтините нови всички ги знаем кои са.

И да, това дето се фукат по колко щяла да харчи, си е заблуда за наивници. Със 100% сигурност няма да е вярно.

Редактирано от Белгиеца (преглед на промените)

Една кола може да по-харчи много повече от една жена ;) Искаш икономично за да ти гори малко караш макс 80км/ч. Не я тормозиш колата караш със нормални обороти 1000/1500. И ще ти падне разхода 100%. За икономичен дизел най-икономични са 1.9 чист дизел. Без електроники и други глупости. Но ти искаш нова кола така че това отпада ;) Просто избираш си кола по-вкус гледаш да е нисък данака и гражданската. А за разхода ти казах вече :) 

• Автор

Тестовете на това  Celerio   доказват разход на бензин  3,6 литра на 100 км при 90 км в час! Този японец засрамва и дизелите в сродната си категория.

преди 4 часа, attj написа:

Служебната ми кола е Форд Фокус 1.8 TDCI от 2009 г - 115 к.с.   Ползвал съм досега три служебни коли през последните 20 години и те все са били дизелови. На Фокуса преди около 2 месеца  трябваше да се сменя дюза при първи цилиндър.   Ремонта в Мотопфое излезе 977 лв.    Скъпо.  Може и другите три дюзи да се наложи да се сменят.     Бих се интересувал от дизелови варианти при пробег на година от поне 20 000 км - но на мен за толкова ми са нужни около 2 години.    Иначе не е лошо да пишете в темата и за дизелови варианти.

Попаднал си на най най-кофти мотора на форд. TDCI са новите мотори на фордовете и се чупят, по-здравия или може би най-здравия мотор на форд е 1.8 TDDI, стария мотор, който е 75 коня или 90 коня. Това ти го гарантирам 100%, защото служебната кола ми беше фордче със стария мотор, много корава машина излезе и в момента карам форд 90 коня пак стария мотор. Както и да е т'ва е друга приказка.

Виж Renault Clio 1.5 DCI, 82 коня. Или VW PASSAT BlueMotion

на 1/26/2017 в 15:47, attj написа:

Защо се шегуваш?   ....

Ами смешно ми стана, като прочетох темата!

Извинявай, но си готов да изсипеш една шапка пари, дето се казва, а търсиш икономия.Играл ли си си да смяташ, колко гориво ще изхарчиш за 5 години?При пробег 60 000 км?При трудно постижим среден разход 4,5 литра на 100 км?При най-високата възможна застраховка?При обслужване в официален дилър на марката? И т.н. и т.н. .....

Сумата за 5 години може да е 25 - 30 000 лв!!!

• Автор

Навремето дядо ми казваше, че скъпото все излиза по-евтино.   Тази кола може да бъде купена и за 18 000 лв в брой.

на 26.01.2017 г. в 21:24, UltraBlue написа:

10 градско може да стане ако я караш в критични обороти.Точно тая кола не вярвам да ти даде повече от 7-8 градско , много зависи как я караш , но 8 е може би максимума.Колкото по-малка кубика е колата е по-икономична.За сметка на икономичността липсва возията , но така е навсякъде , няма пълно щастие.

Хм. Какво общо има возията с икономичността?

Разхода на гориво винаги зависи най-много от карането. Новите турбомотори са икономични при галене на педала, но настъпиш ли ги, стават дори по-лакоми от атмосферните. В града няма да настъпваш, нали? Разходът на гориво може да е голямо перо, но не по-малко перо в разходите са и застраховките. Значи, първо ти трябва автомобил с ниска застраховка Автокаско и ако искаш да спестиш 2-3 резервоара бнезин на година първите няколко години и мощност под 101 к.с.  Та замисли се, заслужава ли си да избираш автомобил, дето ще ти спестява 5 литра на 1000 км, но който примерно струва 1-2000 лева повече или да вземеш не толкова икономичен автомобил, но с ниски разходи като цяло. Освен всичко, тук говориш за лизинг. А при един лизинг са важни общо условията. Тоест, дръпнеш ли чертата, да не се хванеш за главата. Ето там могат да ти избягат много повече пари, отколкото ако вземеш мотор, харчещ половин литър повече.  

Така. Ето един сайт, където може да си избереш условията, за да сравняваш всички регистрирани автомобили там.  Ако толкова се интересуваш, дали някой мотор е по-икономичен от друг и с колко, това е най-точното място. 

Ето един пример, как се сравнява разходът на гориво при точно определени модели. Избирам Ford Fiesta, производство след 2009 година и със записан пробег минимум 10 000 км за по-голяма достоверност.  Моторът, който искам да разбера колко харчи, е 1.0 Ecoboost  със 100 к.с.  Затова задавам да ми се показват данни само с мотори с мощност от 99-101 к.с. , защото съм забелязал, че понякога данните за мощноста се различават с 1-2 к.с., нищо че се говори за еднакви мотори. Но данните се вземат от цял свят така, че е възможно някъде тоя мотор да се води не 100, а 101 к.с. или закръглянето на мощността да е такова. Появяват се данни, където горе вдясно се дават осреднени резултати за разхода от всички записани данни от търсенето:

2017-01-28_091438.jpg

Искам да сравня консумацията на тоя мотор с по-стария 1.4 литров на Фиеста  с 96 к.с. Затова пак търся нещо подобно и се появява това:

2017-01-28_092005.jpg

Като сравним средният разход на гориво се вижда, че печалбата за новия мотор е само 0.6 л/100 км средно - 6.28 л/100 срещу 6.88 л/100. Между другото, моя среден разход е малко над 6.8 л/100. Предната ми кола също даде около 6.7 л/100 при среден разход на гориво пак около 6.7 l/100 km като осреднени данни за всички записи. Тоест, аз съм горещия пример, как кара средния шофьор в Европа и по света ;) Секунди за реклама. 

Ако искаме да сравняваме разлини марки автомобили, правим същото и какво виждаме. Да вземем коментираното Сузуки Celerio:

2017-01-28_092422.jpg

Наистина е много икономично, макар данните за него да са малко все още поради факта, че това е нов модел. 10 на сто тая кола не виждам как ще стигне в града, освен ако всеки ден не стои по един час в задръствания с включен мотор. Дори моята кола ми дава 8.5 литра зимата в задръствания и тъпчене на едно място часове наред. Това за един изразходван резервоар. Наистина, за момент разходът може да скочи и над 11-12 л/100,, ако се попадне в ситуация задръствания, сняг, студ, влачене на първа..., но така не е всеки ден, а примерно няколко дена от месеца. Нещата след това се осредняват и разходът пада.  Според мен обаче, лятото с климатик в града, е най-кофти ситуацията за автомобилите. Тогава съм засичал разходи над 11-12 л/100 км, ако се кара постоянно в задръствания с климатик.  И както автомобилът дава 6.8 л/100  среден разход, така и една ситуация може да промени коренно нещата. Примерно бабата, дето карала колата си само до супера и майката, дето возила детето до детската градина. Тогава прогнозирам среден разход +10 л/100 км, защото нито моторът може да загрее, нито да кара икономично с постоянна скорост и на по-висока предавка. 

Между другото, имам над 100 000 км записи в тоя сайт, та кой каквото и да говори, това са разходите на автомобилите ми - 6.7 l/100  за единия и 6.8 л/100 км за другия. Наистина, не разходът за мен трябва да е определящ при покупка на нов автомобил, а съвсем други неща, нямащи нищо общо с мизерните икономисани 0.6 l/100 км. Те тия 0.6 литра може да ти излязат през носа, ако примерно покупната цена на единия автомобил е 1000 лева отгоре. Това автомобатично води и до 50 лева по-високо автокаско, което е кажи речи един резервоар на година. При 10 000 изминавани километри, от разход на гориво се пестят 60  литра или около 100 лева. Като извадим по-високото каско, получаваме 50 лева икономия. Е, 1000 лева за колко  години ще се избият с тая икономия?  Не, тук водещи при покупката са не икономичността, а примерно работата на мотора. Новият турбомотор е с доста по-голям въртящ момент и то в ниските обороти, което е и предимство като цяло. 

Редактирано от sennheiser (преглед на промените)

• Автор

Suzuki Baleno  е конкурент по икономичност на  Celerio,  въпреки, че е автомобил от по-горния клас.   Изглежда японската марка се стреми да разшири пазарите си чрез достъпни цени, съчетани с водеща икономичност при разхода на гориво.   Новото Балено също е с бензинов двигател  с 90 конски сили и при 90 км в час също е с разход 3.6 л на 100 км   http://suzuki.bg/baleno/#home

Редактирано от attj (преглед на промените)

на 1/28/2017 в 0:05, attj написа:

Навремето дядо ми казваше, че скъпото все излиза по-евтино.   Тази кола може да бъде купена и за 18 000 лв в брой.

Ами може да излезе, но само на приказки!Като направиш сметката в реалния живот, уви, колата на старо излиза по-евтино.

Ако направиш сравнение за 5 годишен период, винаги колата на старо излиза по-евтино.Е, сигурно има и изключения, ако попаднеш на кола, на която трябва да смениш двигателя+скоростна кутия + още други скъпи компоненти, но колко такива случая има?!

В твоят случай, ако купиш таралясник от същия клас на това Сузуки, за....около 3 000 лв. тогава  с разликата до 18 000 ще си спестил пари за около 7 тона бензин, освен ако цената на бензина не скочи драстично през следващите 5 години!

Да, ще даваш пари за майстори и ремонти, но дали ще са толкова много, за да достигнеш цена от 25-30 000 лв. общо за тези 5 години?На мен ми звучи напълно абсурдно!

От личен опит:

Сегашната ми кола, като нова е струвала 41-42 000.С всичките разходи по нея(обслужване, гориво, части, застраховки, козметика, гуми и пр.) за 5 години би ми излязла минимум 55 000!И това без да слагам евентуални ремонти по нея, след изтичането на гаранцията от 4 години.

Купена от мен на старо, поддържана в повечето случаи в официален дилър на марката, след 5 години и с абсолютно всички разходи по нея, вкл. и гориво, ми струваше под 44 500!

Над 10 000 разлика не е за пренебрегване, нали!?

Ако си купиш кола на старо с подобен двигател на това Сузуки и я държиш 5 години, при цените на частите в България, цените за обслужване(труд), цените на застраховките.......бих се изненадал, ако с всичко включено колата ти излезе повече от 17-18 000 лв.Силно преувеличена е сумата, но дори и да е тази, това ти е стартовата цена на това Сузуки, дето го гледаш!

Редактирано от StoqnS (преглед на промените)

• Автор

Накрая всичко се свежда до доходите   При например  2000 лв брутна заплата с около 1500 лв чисто на месец - човек може на лизинг много автомобили да си купи.

на 28.01.2017 г. в 9:04, sennheiser написа:

Хм. Какво общо има возията с икономичността?

Разхода на гориво винаги зависи най-много от карането. Новите турбомотори са икономични при галене на педала, но настъпиш ли ги, стават дори по-лакоми от атмосферните. В града няма да настъпваш, нали? Разходът на гориво може да е голямо перо, но не по-малко перо в разходите са и застраховките. Значи, първо ти трябва автомобил с ниска застраховка Автокаско и ако искаш да спестиш 2-3 резервоара бнезин на година първите няколко години и мощност под 101 к.с.  Та замисли се, заслужава ли си да избираш автомобил, дето ще ти спестява 5 литра на 1000 км, но който примерно струва 1-2000 лева повече или да вземеш не толкова икономичен автомобил, но с ниски разходи като цяло. Освен всичко, тук говориш за лизинг. А при един лизинг са важни общо условията. Тоест, дръпнеш ли чертата, да не се хванеш за главата. Ето там могат да ти избягат много повече пари, отколкото ако вземеш мотор, харчещ половин литър повече.  

Така. Ето един сайт, където може да си избереш условията, за да сравняваш всички регистрирани автомобили там.  Ако толкова се интересуваш, дали някой мотор е по-икономичен от друг и с колко, това е най-точното място. 

Ето един пример, как се сравнява разходът на гориво при точно определени модели. Избирам Ford Fiesta, производство след 2009 година и със записан пробег минимум 10 000 км за по-голяма достоверност.  Моторът, който искам да разбера колко харчи, е 1.0 Ecoboost  със 100 к.с.  Затова задавам да ми се показват данни само с мотори с мощност от 99-101 к.с. , защото съм забелязал, че понякога данните за мощноста се различават с 1-2 к.с., нищо че се говори за еднакви мотори. Но данните се вземат от цял свят така, че е възможно някъде тоя мотор да се води не 100, а 101 к.с. или закръглянето на мощността да е такова. Появяват се данни, където горе вдясно се дават осреднени резултати за разхода от всички записани данни от търсенето:

2017-01-28_091438.jpg

Искам да сравня консумацията на тоя мотор с по-стария 1.4 литров на Фиеста  с 96 к.с. Затова пак търся нещо подобно и се появява това:

2017-01-28_092005.jpg

Като сравним средният разход на гориво се вижда, че печалбата за новия мотор е само 0.6 л/100 км средно - 6.28 л/100 срещу 6.88 л/100. Между другото, моя среден разход е малко над 6.8 л/100. Предната ми кола също даде около 6.7 л/100 при среден разход на гориво пак около 6.7 l/100 km като осреднени данни за всички записи. Тоест, аз съм горещия пример, как кара средния шофьор в Европа и по света ;) Секунди за реклама. 

Ако искаме да сравняваме разлини марки автомобили, правим същото и какво виждаме. Да вземем коментираното Сузуки Celerio:

2017-01-28_092422.jpg

Наистина е много икономично, макар данните за него да са малко все още поради факта, че това е нов модел. 10 на сто тая кола не виждам как ще стигне в града, освен ако всеки ден не стои по един час в задръствания с включен мотор. Дори моята кола ми дава 8.5 литра зимата в задръствания и тъпчене на едно място часове наред. Това за един изразходван резервоар. Наистина, за момент разходът може да скочи и над 11-12 л/100,, ако се попадне в ситуация задръствания, сняг, студ, влачене на първа..., но така не е всеки ден, а примерно няколко дена от месеца. Нещата след това се осредняват и разходът пада.  Според мен обаче, лятото с климатик в града, е най-кофти ситуацията за автомобилите. Тогава съм засичал разходи над 11-12 л/100 км, ако се кара постоянно в задръствания с климатик.  И както автомобилът дава 6.8 л/100  среден разход, така и една ситуация може да промени коренно нещата. Примерно бабата, дето карала колата си само до супера и майката, дето возила детето до детската градина. Тогава прогнозирам среден разход +10 л/100 км, защото нито моторът може да загрее, нито да кара икономично с постоянна скорост и на по-висока предавка. 

Между другото, имам над 100 000 км записи в тоя сайт, та кой каквото и да говори, това са разходите на автомобилите ми - 6.7 l/100  за единия и 6.8 л/100 км за другия. Наистина, не разходът за мен трябва да е определящ при покупка на нов автомобил, а съвсем други неща, нямащи нищо общо с мизерните икономисани 0.6 l/100 км. Те тия 0.6 литра може да ти излязат през носа, ако примерно покупната цена на единия автомобил е 1000 лева отгоре. Това автомобатично води и до 50 лева по-високо автокаско, което е кажи речи един резервоар на година. При 10 000 изминавани километри, от разход на гориво се пестят 60  литра или около 100 лева. Като извадим по-високото каско, получаваме 50 лева икономия. Е, 1000 лева за колко  години ще се избият с тая икономия?  Не, тук водещи при покупката са не икономичността, а примерно работата на мотора. Новият турбомотор е с доста по-голям въртящ момент и то в ниските обороти, което е и предимство като цяло. 

Какво общо има возията с икономичността ли ? Изписал си 100 реда и ме питаш тоя въпрос.Не знам в случая философи като тебе дали помагат всъщност на хората или повече вредят.Покажи ми една кола стил лимузина (естественото лимузините имат най-добрите возии) която дава икономичен разход.Сега може би ще си отговориш на единствения въпрос по-който не си компетентен.Все съм се чудил на хора като теб , които си мислят че са прави за всичко , защо така никога не им излизат сметките?

• Автор

Сметките не са кой знае колко сложни!  В сравнение с настоящата ни семейна кола Форд Фюжън  и двата модела Сузуки /Балено и Целерио/ за 100 000 км пробег ще икономисат бензин за 5-6 000 лв!   Фюжънът е модел от 2002 година, докато сузукитата са нови модeли от 2016 година. Открих темата за да изясним има ли още по-икономични други автомобили.

преди 6 часа, attj написа:

Сметките не са кой знае колко сложни!  В сравнение с настоящата ни семейна кола Форд Фюжън  и двата модела Сузуки /Балено и Целерио/ за 100 000 км пробег ще икономисат бензин за 5-6 000 лв!   Фюжънът е модел от 2002 година, докато сузукитата са нови модeли от 2016 година. Открих темата за да изясним има ли още по-икономични други автомобили.

Ама нали ти го написаха в едно от първите мнения.Електрическите автомобили!

• Автор
преди 10 часа, StoqnS написа:

Ама нали ти го написаха в едно от първите мнения.Електрическите автомобили!

Кои са те и при какви условия могат да бъдат купени? Дано не са на тройни цени спрямо Сузуки!

преди 6 часа, UltraBlue написа:

Какво общо има возията с икономичността ли ? Изписал си 100 реда и ме питаш тоя въпрос.Не знам в случая философи като тебе дали помагат всъщност на хората или повече вредят.Покажи ми една кола стил лимузина (естественото лимузините имат най-добрите возии) която дава икономичен разход.Сега може би ще си отговориш на единствения въпрос по-който не си компетентен.Все съм се чудил на хора като теб , които си мислят че са прави за всичко , защо така никога не им излизат сметките?

Извинявай, не искам да прозвучи като обида, но не си изобщо наясно с нещата. Има лимузини, както им викаш, дето возят по-зле и от Фиеста. Има лимузини, дето харчат по-малко и от Фиеста. Нещата не са еднозначни.  Примерно да вземем новото Поло, което ще се появи тая година. Ами то ще се предлага с адаптивни амортисьори - екстра, която няма лимузини два класа над него!!! Мислиш ли, че ще им отстъпва по возия? А за разхода на гориво...много дизелови лимузини са по-икономични от автомобили по-нисък клас, дори пак да са дизели, но произведени 5-10 години назад. Всеки нов модел е по-икономичен от предшественика си и това е факт. Примерно новата Фиеста, която излиза средата на тая година, ще разполага с 3 цилиндров мотор, на който ще се изключва един от цилиндрите при ниски натоварвания. Добавяйки и една старт-стоп система, ето ти една икономия от поне половин литър спрямо нормален 3 цилиндров мотор  на сегашната генерация Фиеста. А за возията кво да ти кажа. Една Фиеста с високопрофилни гуми, засрамва доста автомобили от компактния и среден клас. 

преди 55 минути, sennheiser написа:

Извинявай, не искам да прозвучи като обида, но не си изобщо наясно с нещата. Има лимузини, както им викаш, дето возят по-зле и от Фиеста. Има лимузини, дето харчат по-малко и от Фиеста. Нещата не са еднозначни.  Примерно да вземем новото Поло, което ще се появи тая година. Ами то ще се предлага с адаптивни амортисьори - екстра, която няма лимузини два класа над него!!! Мислиш ли, че ще им отстъпва по возия? А за разхода на гориво...много дизелови лимузини са по-икономични от автомобили по-нисък клас, дори пак да са дизели, но произведени 5-10 години назад. Всеки нов модел е по-икономичен от предшественика си и това е факт. Примерно новата Фиеста, която излиза средата на тая година, ще разполага с 3 цилиндров мотор, на който ще се изключва един от цилиндрите при ниски натоварвания. Добавяйки и една старт-стоп система, ето ти една икономия от поне половин литър спрямо нормален 3 цилиндров мотор  на сегашната генерация Фиеста. А за возията кво да ти кажа. Една Фиеста с високопрофилни гуми, засрамва доста автомобили от компактния и среден клас. 

Билдерче, от 100 км. си личиш батко. Нема как да се скриеш. :))))))))))))))))))))))

Най-икономичната кола е служебната. Друг ти сипва бензина, ти само караш. :)

Редактирано от Гост (преглед на промените)

преди 30 минути, ostavime написа:

Билдерче, от 100 км. си личиш батко. Нема как да се скриеш. :))))))))))))))))))))))

Че кой се крие? Само ти май не си разбрал в тоя сайт, хаха. Гледай само как ме наричат навсякъде. 

Иначе по темата какво мислиш? Остави Форда. 

Но за возиата се сещам, как се пррецаках на два пъти в два Citroen Xantiа, едното такси. Возеше като каруца. Другото на колега, с повредено окачване и вдигнато на кокили, също возещо като каруца. Аз карах едно обаче като лодка. Та какво се казваше за лимузините? Возели по-добре? Зависи. От лимузина до лимузина бол разлика. Вярно, дългата база е по-добре за комфорта, но не е задължително. Все пак зависи и как всеки възприема комфорта. Някои се дразнят от клатенето, аз пък примерно се дразня от дребните неравности, предавани към каросерията,, а не от клатенето. Всичко е относително. Да не говорим, че примерно в моята кола спокойно си поставям бутилка минерална вода от литър и половина в страничната врата. Не е за пренебрегване на дълъг път, когато се чудиш де да вреш разни неща. 

Само не мога да разбера защо през някакво време си правиш нов акаунт?! 

Форда го оставих, защото Фокуса ми беше малък, а Мондеото ми стъпваше 80К, което е безумно. Никаква политика нямаха, за да ме задържат като клиент. Иначе не съм имал проблеми с него, освен сервизна смяна на един маркуч за не знам си какво, но това си беше стандартно и викаха всички автомобили. 

Иначе аз човека го питах по колко върти, той каза по 10000 хил. От тия 10000 поне половината трябва да са извънградско. Все тая е каква кола ще си вземе, ако ме разбираш. Разликата като тегли чертата на годишна база ще му е минимална, а лишенията от това да кара малка кола ще са в пъти повече от спестеното. 

Аз знам, че ти искаш да продадеш "златната фиеста" на всеки, без значение дали той търси семейна кола,, кола за дълъг път, кола за офроуд или кола за градско. Ясно ми е, че за теб тя е перфектна и по-добра никога не е правена и няма да бъде направена. Способен си да я сравниш дори с S класа на Мерцедес или А8, също и с 7-а серия на БМВ и би ни убеждавал, как Фиестата е по-добра и от трите заедно. С други думи, не си критерий в автомобилните теми, защото не си обективен. 

преди 13 часа, sennheiser написа:

Пичага не говорим за бай Петко от махалата , дето не го кефела возията на еди коя си лимузина.Аз ти казвам че такива професори като теб веднага ги преценям , щом почнат да ме убеждават че най-новото поло има по-хубава возия от Фаетон примерно независимо коя година.Фактите са си факти, няма смисъл да спорим.Ако тва поло има най-хубавата возия и е най-икономично , няма да е най евтино от всички VW(ако изключим VW up).Посредствеността ти към колите лъха от километри щом ми хвалиш полота и фиести за най-добра возия.Грешката ти е че все най-много разбираш , но все си най-прекцакан , затова не презаквай и други хора.Мълчанието ти ще помага в пъти повече повярвай ми.Ако искаш да се дразним или да спорим и да си драскаш в форума , поне да бъде на друга тема  че тук се излагаш стабилно.

преди 12 минути, UltraBlue написа:

Пичага не говорим за бай Петко от махалата , дето не го кефела возията на еди коя си лимузина.Аз ти казвам че такива професори като теб веднага ги преценям , щом почнат да ме убеждават че най-новото поло има по-хубава возия от Фаетон примерно независимо коя година.Фактите са си факти, няма смисъл да спорим.Ако тва поло има най-хубавата возия и е най-икономично , няма да е най евтино от всички VW(ако изключим VW up).Посредствеността ти към колите лъха от километри щом ми хвалиш полота и фиести за най-добра возия.Грешката ти е че все най-много разбираш , но все си най-прекцакан , затова не презаквай и други хора.Мълчанието ти ще помага в пъти повече повярвай ми.Ако искаш да се дразним или да спорим и да си драскаш в форума , поне да бъде на друга тема  че тук се излагаш стабилно.

Нищо не каза.  Кой ти сравнява Фаетон с Поло? Аз ти говоря за 1-2 класа нагоре. Това показва, колко си неук. Фаетон е 3 класа нагоре. дадох ти пример със Ситроен Xantia,  дето ако го повдигнеш над земята, вози като каруца.   Хората си имат специални методи и техника за измерване плавността на хода, ако спорим за това. Купувай си списание "Autoclub". Там винаги има някой тест, където точно се показват ускоренията при преминаване по бордюри, шахти и така нататък. Тогава ми философствай. 

преди 4 часа, ostavime написа:

Само не мога да разбера защо през някакво време си правиш нов акаунт?! 

Форда го оставих, защото Фокуса ми беше малък, а Мондеото ми стъпваше 80К, което е безумно. Никаква политика нямаха, за да ме задържат като клиент. Иначе не съм имал проблеми с него, освен сервизна смяна на един маркуч за не знам си какво, но това си беше стандартно и викаха всички автомобили. 

Иначе аз човека го питах по колко върти, той каза по 10000 хил. От тия 10000 поне половината трябва да са извънградско. Все тая е каква кола ще си вземе, ако ме разбираш. Разликата като тегли чертата на годишна база ще му е минимална, а лишенията от това да кара малка кола ще са в пъти повече от спестеното. 

Аз знам, че ти искаш да продадеш "златната фиеста" на всеки, без значение дали той търси семейна кола,, кола за дълъг път, кола за офроуд или кола за градско. Ясно ми е, че за теб тя е перфектна и по-добра никога не е правена и няма да бъде направена. Способен си да я сравниш дори с S класа на Мерцедес или А8, също и с 7-а серия на БМВ и би ни убеждавал, как Фиестата е по-добра и от трите заедно. С други думи, не си критерий в автомобилните теми, защото не си обективен. 

Нищо не искам да продавам. Отде пък ти хрумна това? Темата е - коя е най-икономичната нова кола. Аз дадох линк към сайт, където може да разбере коя е най-икономичната. Мисля темата е приключила. Каквото и да кажете, черно на бяло е написано, коя е най-икономичната. И това е база с милиони потребители от цял свят.  

Това, че говорим за возия, се дължи на спамърските мнения, които трябва да се трият по принцип. 

преди 4 часа, ostavime написа:

Способен си да я сравниш дори с S класа на Мерцедес или А8, също и с 7-а серия на БМВ и би ни убеждавал, как Фиестата е по-добра и от трите заедно.

Пак си измисляш. Сравнение винаги може да се направи разбира се. Да вземем града. Де ще си ги навреш тия S-класи и седми сери?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.