Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Със или без Windows Updates - по принцип ...

Featured Replies

Сега се замислете що Микромеките спряха MDSN версиите и сервизните пакети :) .Новите ОС ако не се ъпдейтват рано или късно ще се счупят или няма да са напълно функционални .

• Отговори 64
  • Прегледи 5k
  • Създадено
  • Последен отговор

на windows server ъпдейтите са спрени по подразбиране. ако се появи проблем администратора първо чете за проблема и после инсталира само тая кръпка, която решава проблема и нищо друго. ако не се появи страничен ефект и друг проблем - добре... ако се появи или търси решение  с друга кръпка или решава кой проблем е по маловажен - дали стария без къпката или новия... преди 10-11 години се беше дигнал голям шум около windows update на xp - със спрени от администратора ъпдейти (на мрежа в домейн), xp-тата тръгнаха сами да се ъпдеитват и после куп неща спряха да работят. а в някои фирми се работи със специфичен софтуер, който е писан само за тях и м$ няма от къде да го вземат за тестване за съвместимост. и става тъпо като трябва да преинсталираш наново 40-50 или повече машини, че махането на ъпдейтите не довежда до старото работещо състояние...

ако машината е работеща и тези функции, които поlзваш работят, няма защо да се правиш на бета тестер, за нови функции, които може дори да не знаеш какво правят или не ти трябват.

преди 25 минути, Иво Димов написа:

Сега се замислете що Микромеките спряха MDSN версиите и сервизните пакети :) .Новите ОС ако не се ъпдейтват рано или късно ще се счупят или няма да са напълно функционални .

със сигурност без ъпдейти някои неща работеха по добре:

http://www.theinquirer.net/inquirer/news/2447177/updategate-windows-10-is-resetting-default-apps-back-to-microsoft-stock

Редактирано от the professor (преглед на промените)

• Автор
преди 44 минути, Емил Костов написа:

Работи ли ти в момента този Windows? Ако работи просто го използваш. Естествено е , че ако си го кракнал може да не мине някой от Updates или да ти каже, че Windows е нелегален. Не мога да те разбера вече.

Ами мисля, че работи доколкото е възможно, но носи със себе си доста проблеми, тъй като е орязано копие ...

преди 28 минути, Иво Димов написа:

Нищо не се чупи. Всичко си работи добре. Просто от МС няма как да оправдаят  боклуците си и да намират работа на програмистите си.

преди 4 минути, mikrotik написа:

Ами мисля, че работи доколкото е възможно, но носи със себе си доста проблеми, тъй като е орязано копие ...

Никакви проблеми не носи. Покажи ми ги да ги видя.

• Автор
преди 49 минути, rado84 написа:

И аз така предположих, само че на някой друг, който чете тази тема, може да не са му известни. А както споменах по-горе - предпочитам да си сваля ИСО на ъпдейтната ОС, така че новите функции и възможности да дойдат с инсталацията, отколкото да ъпдейтвам нещо вече работещо и то да се сбози. Затова веднъж в годината си свалям ъпдейтната версия на 7-цата, която включва всички ъпдейти до месеца, в който съм я свалил. Между другото, факт е, че единствено неъпдейтвана ОС може да достигне ъптайм от 117 дни. Щеше и повече да изкара, но от ЧЕЗ решиха да си ъпгрейдват мрежата и ми спряха тока докато компютърът спеше.

Тези от ЧЕЗ ... - само главоболия създават ...

преди 1 минута, mikrotik написа:

Тези от ЧЕЗ ... - само главоболия създават ...

И си прав, и не си. Че със сметките създават главоболия - да, така е. Обаче ъпгрейда, който направиха, сега спомага за това да не останем целия квартал без ток в януарските студове, когато всичко живо пусне печки и калорифери. По-миналата година целият квартал оставаше без ток заради това и трябваше да идва някой да го пуска ръчно. А както разбрах от един приятел вече и в Дивия запад (по-известен като жк Люлин) са правили ъпгрейди и токът вече не спира по график там.

• Автор
преди 5 минути, Емил Костов написа:

Нищо не се чупи. Всичко си работи добре. Просто от МС няма как да оправдаят  боклуците си и да намират работа на програмистите си.

Никакви проблеми не носи. Покажи ми ги да ги видя.

Ами премахнати са доста неща - това имах предвид под проблеми ...

Истината за необходимостта от ъпдейти, е че истината е някъде по средата. Не може да се мине без никакви актуализации на системата. Софтуера се развива, потребностите на потребителите също и няма как. Вярно, че понякога е въпрос на персонални нужди от тези ъпдейти и доста често те са напълно излишни, дори вредни, но стратегията на компанията не разглежда детайлно частните случаи, а залага на по-глобален подход. Друг е въпроса дали тези актуализации се изпълняват коректно и дали причиняват други проблеми в системата. Доста често на практика се случва, че актуализациите за съвместимост са точно като антибиотиците, помагат за едно и вредят на друго. Актуализациите за подобряване стабилността на системата също са в тази категория и при тях в известна степен също има субективност, що се отнася до това дали са необходими или не. Практиката и времето обаче показва, че те по-скоро са полезни отколкото вредни и е много препоръчително да влизат в системата. Що се отнася до тези за сигурността, тук нещата вече придобиват друг характер. За мен те също трябва да бъдат диференцирани. В определени условия тези кръпки не са необходими или поне не са толкова приоритетни. Нормално е примерно някои уязвимости да са по-важни за закърпване в корпоративна среда където да речем ОС е ангажирана с малко по-различни функции от това да се ползва в чисто домашна среда и обратното, но това на практика, е трудно да се реализира. Факт е, че дори и при 100% закърпена система, риск за сигурността при Windows е сериозен когато се ползва в чистия му вид без налагането на допълнителни рестриктивни политики или използването на tread party софтуер, който да се грижи за опазването на системата. Та в този ред на мисли, МС трябваше да запазят възможността за определяне - дали и кои актуализации да влизат в система. Още по-хубаво беше да бяха развили тази част от функционалността, като предложат варианти, но както съм го писал в една друга тема, според мен решенията вече не зависят само от тях като "независима" компания.

• Автор
преди 2 минути, rado84 написа:

И си прав, и не си. Че със сметките създават главоболия - да, така е. Обаче ъпгрейда, който направиха, сега спомага за това да не останем целия квартал без ток в януарските студове, когато всичко живо пусне печки и калорифери. По-миналата година целият квартал оставаше без ток заради това и трябваше да идва някой да го пуска ръчно. А както разбрах от един приятел вече и в Дивия запад (по-известен като жк Люлин) са правили ъпгрейди и токът вече не спира по график там.

Хубаво е , че сложиха рутери - едно време нямаше , и сега се отчитат дистанционно, което не е никак малко :)

преди 1 час, rado84 написа:

Я пак прочети подписа ми.

И, да, хич не ме интересува с кого говоря. Няма няк'ъв неграмотен дъртак да ми се прави на много велик. Като е глупав и избира да вярва на глупостите на Майкрософт, нека си вярва, но да не си налага мнението. Ако се беше обърнал към мен както трябва, можех да му покажа доказателства как неъпдейтван Уиндоус се държи по-добре от ъпдейтван. Само че нали знаеш: каквото повикало, такова се обадило. Така че - в игнора.

Радо, я сакам да съм мазохист :shy11: и да ти слушам миксовете, отколкото да си причинявам мозъчно изнасилване с четене на твоите постове :no-no:

преди 7 минути, mikrotik написа:

Ами премахнати са доста неща - това имах предвид под проблеми ...

Това, че си омазал всичко е съвсем друг проблем. Тук вече и БОГ не може да ти помогне!

преди 1 минута, FR13ND написа:

Радо, я сакам да съм мазохист :shy11: и да ти слушам миксовете, отколкото да си причинявам мозъчно изнасилване с четене на твоите постове :no-no:

Ми слушай ги, затова съм ги качил. :)

А ти си си объркал никнейма. Повече ти отива Fiend, отколкото Friend.

• Автор
преди 4 минути, Емил Костов написа:

Това, че си омазал всичко е съвсем друг проблем. Тук вече и БОГ не може да ти помогне!

Прав си, за което ... :)))

преди 3 минути, rado84 написа:

Ми слушай ги, затова съм ги качил. :)

А ти си си объркал никнейма. Повече ти отива Fiend, отколкото Friend.

Тоа па, не с тоа рог :P

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.