Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Със или без Windows Updates - по принцип ...

Featured Replies

преди 1 час, Емил Костов написа:

Колкото до 10 в момента има версия, която е без кортана, без магазина и без тъпите и updates и се държи в пъти по-добре, само че на МС това не им харесва.

за коя версия става въпрос?

• Отговори 64
  • Прегледи 5k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 31 минути, Емил Костов написа:

Подкрепям! Винаги забранени Updates на Windows иначе компютъра на който е инсталиран умира. Започва да бави, при рестарт се чака по 5 минути, харчи прекалено Рам памет, хард диска се заминава. Вече 20 години инсталирам тази ОС, досега проблем с това, че не съм пускал Updates нямам, няма и да имам. 

Колкото до 10 в момента има версия, която е без кортана, без магазина и без тъпите и updates и се държи в пъти по-добре, само че на МС това не им харесва.

Подкрепям напълно, никога не съм имал проблеми ако съм спирал ъпдейтите на който и да е Уиндоус. Уиндоуса който съм ползвал най-дълго беше 7-ца без никакви ъпдейти и беше много стабилна. При 10-ката ъпдейтите няколко пъти са ми чупили метрото - старт менюто и лентата стояха само за красота.

преди 33 минути, Емил Костов написа:

Подкрепям! Винаги забранени Updates на Windows иначе компютъра на който е инсталиран умира. Започва да бави, при рестарт се чака по 5 минути, харчи прекалено Рам памет, хард диска се заминава.

Браво Емчо! И в цял свят е такава ситуацията нали?Проблема може да е в твоя/твоите телевизори.

преди 1 час, Кумчо вълчооо написа:

Без - и това на 1000% Всички обяснения и убеждения са глупости! От 200 ъпдейта 150 те докладват, следят, 30 от остатъка са за обновяване на системни програми и инструменти които едва ли ползваш. 10 икой не може да обясни за какво служат и 10 са уж критично важни, но според мен са си 5. Изобщо всичко е товар над системата без особен смисъл. От години съм забранил ъпдейтите и нищо фатално не се е случило заради това!

Аз затова още при преинсталация ги изключвам само товарят машината 

Ако компютърът е с по-слаби данни,без актуализации всичко ще работи по-бързо!Все едно да се пита:„Ще върви ли по-бързо колата ако е натоварена“.Да не забравяме все пак,че те извършват определена функция,което товари малко системата.Ако се настрои уиндоус ъпдейт,да изтегля и инсталира ръчно ъпдейтите,след като се прочете всяка за какво служи,се оказва че за един нормален компютър полезните са около 40-50 бр.Другото затормозява системата и вкарва всевъзможни излишни ограничения.Наивник е този,който си мисли,че Онези правят всичко това за да подобрят Твоята система!Също така за защитата,не мисля че Те защитават Нас,а защитават себе си, с хилядите ограничения и спънки,които се пораждат основно от ъпдейтите.

• Автор
преди 3 минути, The-Walk!nG-Dead написа:

Аз затова още при преинсталация ги изключвам само товарят машината 

Е и аз още от този момент - в самото начало ...

Без!Перфектно за някой хора е системата да е непачвана своевременно :biggrin:

преди 23 минути, _Alex&Vanko_ написа:

Браво Емчо! И в цял свят е такава ситуацията нали?Проблема може да е в твоя/твоите телевизори.

Не, не е в моя телевизор. Моите машини си работят коректно. Ела да видиш обаче на работата как работят 400 машини с постоянни updates. ОЛЕЛЕ.

преди 2 часа, mikrotik написа:

Здравейте ! Според Вас - задължително и необходимо ли е да се свалят и инсталират ъпдейти за Windows-а , или може да работи нормално и без тях... ? Очаквам възможно повече мнения по въпроса, тъй като се колебая дали да си пусна Windows Update , тъй като съм го изключил ..., как мислите ?

Още от древната епоха на Windows XP истината е такава, че след ъпдейт ОС почва да бози и да се държи не както трябва. Затова аз лично след инсталиране на ОС задължително изключвам ъпдейтите. Предпочитам да си намеря торент на дадената ОС с вградени ъпдейтнати файлове - само тогава ОС върви както трябва. И за да отговоря на въпроса ти: да, Уиндоус може да работи нормално и без тях. Основната причина за пускането на ъпдейти на Уиндоус е борбата с пиратството и нищо друго.

• Автор
преди 1 минута, rado84 написа:

Още от древната епоха на Windows XP истината е такава, че след ъпдейт ОС почва да бози и да се държи не както трябва. Затова аз лично след инсталиране на ОС задължително изключвам ъпдейтите. Предпочитам да си намеря торент на дадената ОС с вградени ъпдейтнати файлове - само тогава ОС върви както трябва. И за да отговоря на въпроса ти: да, Уиндоус може да работи нормално и без тях. Основната причина за пускането на ъпдейти на Уиндоус е борбата с пиратството и нищо друго.

rado84, аз все пак го кракнах Уиндоуса с Loader-a на byDaz, за да не ми пищи относно 30 дневният период - после черен фон на десктопа и т.н. ...

преди 4 минути, rado84 написа:

Основната причина за пускането на ъпдейти на Уиндоус е борбата с пиратството и нищо друго.

:ohmy:

Вземи да почетеш малко по-задълбочено викам...

преди 1 минута, mikrotik написа:

rado84, аз все пак го кракнах Уиндоуса с Loader-a на byDaz, за да не ми пищи относно 30 дневният период - после черен фон на десктопа и т.н. ...

Ми нормално. Ъпдейтът открива, че тоя сериен номер е невалиден и нулира всичко, което лоудърът е направил. Зат'ва ако ще ъпдейтваш, първо ъпдейтваш, после спираш ъпдейтите и чак след това кракваш. Само че не кракваш с лоудъра, а с едно друго програмче, което се нарича Microsoft Toolkit 2.5.3. Ако искаш мога да ти го пратя или ти да си го потърсиш в замунда.

преди 2 минути, Вacко написа:

:ohmy:

Вземи да почетеш малко по-задълбочено викам...

Я върви... ти си знаеш къде.

преди 9 минути, Вacко написа:

Я повтори?
Ае пишман-льольо,чети:
https://technet.microsoft.com/en-us/library/security/dn631937.aspx

Е то е повече от ясно, че ще те залъгват с глупости за "сигурността". Само че не ти казват, че тая сигурност включва ъпдейти против пиратстване. Абсолютно всеки ъпдейт, който пускат, ти проверява серийния номер за автентичност и ако не е автентичен - черен десктоп, духане на супата и т.н. Само че потребителите (поне тези с акъл) се изхитриха и забраниха на Уиндоусите си да се ъпдейтват. Което доведе до пускането на Боза 10, която няма опция за ъпдейтите. Хайде познай, дъртю, защо я няма тая опция!

П.С. И се научи как се пише правилно думата "exploit". Аре бегай у игнора...

преди 1 час, Кумчо вълчооо написа:

От години не видях мечка и не само аз, мнозина са виждали мечки само по снимките!;) Кът са тия мечки и са страхливи.

Тук вече и аз съм съгласен. От време "оно" използвам Windows без ъпдейти и мисля и така да карам докато може. Проблеми не съм имал и всички компютри с изключени ъпдейти изкарваха по три-четири пъти повече време отколкото тези с пуснати ъпдейти. Ъпдейтите от доста време насам са насочени не толкова да поправят грешки и да запушват дупки, а за да имат контрол над ОС-то. И мисля, че много повече вредят, отколкото да помагат за решаването на проблеми. До сега колкото пъти ми се е налагало да инсталирам някакви ъпдейти заради изисквания на програми винаги съм имал проблеми след това. А пък относно сигурността има два фактора, които са много по-важни от ъпдейтите - задклавиатурното устройство и защитният софтуер. Поне до сега на 7-цата беше така. Сега с 10-та ще видим как ще се развият нещата занапред. При нея е малко друга работа, та ще видим.

преди 28 минути, rado84 написа:

Основната причина за пускането на ъпдейти на Уиндоус е борбата с пиратството и нищо друго.

Ми то за борба с пиратстването пуснаха Windows Defender. Той освен кракове и активатори друго май не лови.

преди 2 минути, tigertron написа:

Тук вече и аз съм съгласен. От време "оно" използвам Windows без ъпдейти и мисля и така да карам докато може. Проблеми не съм имал и всички компютри с изключени ъпдейти изкарваха по три-четири пъти повече време отколкото тези с пуснати ъпдейти. Ъпдейтите от доста време насам са насочени не толкова да поправят грешки и да запушват дупки, а за да имат контрол над ОС-то. И мисля, че много повече вредят, отколкото да помагат за решаването на проблеми. До сега колкото пъти ми се е налагало да инсталирам някакви ъпдейти заради изисквания на програми винаги съм имал проблеми след това. А пък относно сигурността има два фактора, които са много по-важни от ъпдейтите - задклавиатурното устройство и защитният софтуер. Поне до сега на 7-цата беше така. Сега с 10-та ще видим как ще се развият нещата занапред. При нея е малко друга работа, та ще видим.

За 10-ката има една програма на едни руснаци (да ги поживи тоя, дето не съществува), която се казва DWS_Lite - Destroy Windows Spy. С нея можеш да махнеш един куп неща, които помагат на Майкрософт да ти крадат личните данни, вкл. и паролите ти за банката и за пейпал.

А пък с програмата GWX Control Panel можеш да забраниш на Уиндоус да се ъпдейтва, дори и да няма опция Windows Update в контролния панел.

преди 1 минута, Isperih написа:

Ми то за борба с пиратстването пуснаха Windows Defender. Той освен кракове и активатори друго май не лови.

Хаха, той и това не лови. Той всъщност нищо не лови. Моят Дефендър е пуснат по подразбиране и не съм го спирал, защото няма смисъл. Пускам си всякакви кракове и активатори без ник'ви проблеми - т'ва животно изобщо не стопля какво съм пуснал.

преди 8 минути, rado84 написа:

Е то е повече от ясно, че ще те залъгват с глупости за "сигурността". Само че не ти казват, че тая сигурност включва ъпдейти против пиратстване. Абсолютно всеки ъпдейт, който пускат, ти проверява серийния номер за автентичност и ако не е автентичен - черен десктоп, духане на супата и т.н. Само че потребителите (поне тези с акъл) се изхитриха и забраниха на Уиндоусите си да се ъпдейтват. Което доведе до пускането на Боза 10, която няма опция за ъпдейтите. Хайде познай, дъртю, защо я няма тая опция!

П.С. И се научи как се пише правилно думата "exploit". Аре бегай у игнора...

Радо, ти си карай с кракнатата 10-ка. И никой не те е освободил от спазване на добрия тон в този форум. И след като не знаеш с кого говориш по-добре си мълчи!

преди 16 минути, capnemo написа:

Радо, ти си карай с кракнатата 10-ка. И никой не те е освободил от спазване на добрия тон в този форум. И след като не знаеш с кого говориш по-добре си мълчи!

Я пак прочети подписа ми.

И, да, хич не ме интересува с кого говоря. Няма няк'ъв неграмотен дъртак да ми се прави на много велик. Като е глупав и избира да вярва на глупостите на Майкрософт, нека си вярва, но да не си налага мнението. Ако се беше обърнал към мен както трябва, можех да му покажа доказателства как неъпдейтван Уиндоус се държи по-добре от ъпдейтван. Само че нали знаеш: каквото повикало, такова се обадило. Така че - в игнора.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Автор
преди 34 минути, rado84 написа:

Ми нормално. Ъпдейтът открива, че тоя сериен номер е невалиден и нулира всичко, което лоудърът е направил. Зат'ва ако ще ъпдейтваш, първо ъпдейтваш, после спираш ъпдейтите и чак след това кракваш. Само че не кракваш с лоудъра, а с едно друго програмче, което се нарича Microsoft Toolkit 2.5.3. Ако искаш мога да ти го пратя или ти да си го потърсиш в замунда.

Я върви... ти си знаеш къде.

Ще го сваля от там, ако се наложи, благодаря ти :)

преди 13 минути, rado84 написа:

За 10-ката има една програма на едни руснаци (да ги поживи тоя, дето не съществува), която се казва DWS_Lite - Destroy Windows Spy. С нея можеш да махнеш един куп неща, които помагат на Майкрософт да ти крадат личните данни, вкл. и паролите ти за банката и за пейпал.

А пък с програмата GWX Control Panel можеш да забраниш на Уиндоус да се ъпдейтва, дори и да няма опция Windows Update в контролния панел.

...

:) Колега, известни са ми тези неща. Просто подходът на Майкрософт при 10-та е различен и новите неща (функции, съвместимости, възможности и други) ще се разпространяват като ъпдейти, а не като нова ОС. Тогава ще го мислим вече как ще е ;)

Ехаа, не се карайте бе. Придържайте се към добрият тон. Все пак тук всеки излага своето мнение и който иска го взима под внимание, който не иска - не. Без нерви, ще остареете бързо :P

Редактирано от tigertron (преглед на промените)

преди 1 минута, tigertron написа:

:) Колега, известни са ми тези неща. Просто подходът на Майкрософт при 10-та е различен и новите неща (функции, съвместимости, възможности и други) ще се разпространяват като ъпдейти, а не като нова ОС. Тогава ще го мислим вече как ще е ;)

И аз така предположих, само че на някой друг, който чете тази тема, може да не са му известни. А както споменах по-горе - предпочитам да си сваля ИСО на ъпдейтната ОС, така че новите функции и възможности да дойдат с инсталацията, отколкото да ъпдейтвам нещо вече работещо и то да се сбози. Затова веднъж в годината си свалям ъпдейтната версия на 7-цата, която включва всички ъпдейти до месеца, в който съм я свалил. Между другото, факт е, че единствено неъпдейтвана ОС може да достигне ъптайм от 117 дни. Щеше и повече да изкара, но от ЧЕЗ решиха да си ъпгрейдват мрежата и ми спряха тока докато компютърът спеше.

преди 47 минути, mikrotik написа:

Работи ли ти в момента този Windows? Ако работи просто го използваш. Естествено е , че ако си го кракнал може да не мине някой от Updates или да ти каже, че Windows е нелегален. Не мога да те разбера вече.

задължитено спрени. хабят интернет, износват диска, хабят мястo и правят компа по бавен. а понякога и скапват windows, ако не могат да се инсталират по някаква причина и компа трябва да бъде спрян насила. отделно че по закон на Мърфи точно когато трябва да вземеш лаптопа и да отидеш някъде с него win започва да инсталира ъпдейтите и трябва да го чакаш или да го изключиш насила. ако са критични могат да се инсталират ръчно (това че някакъв упдейт е критичен, не значи че трябва да се сложи -той може да оправя специфичен проблем, който обиновение потребител няма да забележи, не знае какво прави) - дърпаш кръпката, цъкаш два пъти и я инсталираш. при пуснати ъпдейти може и някой нов троянец или "time bomb" от м$ да получиш... ако трябва ъпдейтнат win намира се такъв с интегрирани ъпдейти и се инсталира. не са и редки случаите в които един ъпдейт вместо да реши даден проблем да създаден нов, и след дова да бъде спрян от м$ и да излезе нов, който да оправя създадения проблем. чисто математически колкото повече става кода, толкова повече грешки може да има в него...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.