Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Защо сайтът (и форумът) умира по 20 пъти на ден?

Featured Replies

Не знам какво правите или не правите с тоя сървър, но по 15-20 пъти на ден сайтът умира. Българският и международен си вървят нормално, така че 100% не е от интернета ми. Само Калдата гушва букета - като цъкна някъде, мисли доста дълго, докато накрая изписва "сървърът не е намерен" или пък "Bad Gateway". Май ви е време за по-добър хостинг...

• Отговори 78
  • Прегледи 6,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Мислех да питам и аз, но се отказах! Карабойчев веднага ще одсъди ( предполагам де) ,че причината си е у нас, че използваме стар хардуер или просто не знаем какво правим! В най - добрия вариант ще да е оптимизация на сайта или нещо друго

Ами за тази цел си има услуги като Pingdom, които по цял ден проверяват сайта от различни устройства, с различен хардуер, ос и браузър, както и от различни места. Така с голяма сигурност всичко се знае. Съмнявам се администратора на този сайт да не използва такива услуги, та той е пределно наясно кога има проблем този сайт. Разбира се, не е в негов интерес да го признава онлайн.

Проблемите може да са от различно естество. Аз използвам интернет на трима доставчика и много рядко се получават подобни съобщения. Калин ще провери и ще каже какво се случва.

Да, друг въпрос е дали също проблемите не са единични. Не е сигурно, че е масов, тъй като се очаква да има доста оплакали се. Иначе при мен, също до сега не е имало подобно явление. Но не посещавам сайта през целия ден, за да наблюдавам...

преди 3 минути, Емил Костов написа:

Проблемите може да са от различно естество. Аз използвам интернет на трима доставчика и много рядко се получават подобни съобщения. Калин ще провери и ще каже какво се случва.

Сериозно ли написа "трима доставчика"?!

П.П. Калин може отдавна да е проверил, но нали споменах, не очаквайте Калин да Ви каже какво става...

преди 2 минути, Blue Ray написа:

Да, друг въпрос е дали също проблемите не са единични. Не е сигурно, че е масов, тъй като се очаква да има доста оплакали се. Иначе при мен, също до сега не е имало подобно явление. Но не посещавам сайта през целия ден, за да наблюдавам...

Сериозно ли написа "трима доставчика"?!

П.П. Калин може отдавна да е проверил, но нали споменах, не очаквайте Калин да Ви каже какво става...

Да, три интернет доставчика. На работа го отварям през Виваком, а от къщи на Близу и резервен на Оптиспринт. Кое е странното?

Ако не схвана, заядох се за граматическата грешка. Неправилно е да използваш "трима" в този случай. Използва се "три доставчика", освен ако се нямат предвид самите лица... 

Със сигурност 1000% моя доставчик няма вина! Железарията ми е средна хубост, та ......!

преди 20 минути, Емил Костов написа:

Проблемите може да са от различно естество.

Това изречение също е добре да му се обърне внимание, тъй като е вярно. За сега само двама се оплакват.

И аз ще отсъдя, че проблема си е в теб. Как пък при теб има проблеми, а при мен няма никакви ?

• Администратор

Не са наблюдавани подобни проблеми и прекъсвания като споменатите. Всички сървъри работят нормално и от седмици не е имало никакво прекъсване. И да проблемът наистина не е в нас. Има системи за мониторинг, които следят сървърите за всяка аномалия и уведомяват администраторите. Никакви проблеми няма при нас и всичко работи нормално. Освен това, ако имаше подобен проблем щяхме отделно да имаме десетки доклади, както се случва когато има проблем навсякъде пишат хората и ни уведомяват и тук и на мейлите ни и във фейсбук страницата ни. Съжалявам, но наистина проблемът е някъде по вашето трасе.

Поздрави.

А нещо доказателства да посочите, като например снимки от системите за мониторинг, които използвате? Иначе нормално да нямате много доклади, тъй като някои хора не се занимават с това, други посещавам форума за няколко минути на ден и са малко тези, които живеят в него...

преди 2 часа, rado84 написа:

Не знам какво правите или не правите с тоя сървър, но по 15-20 пъти на ден сайтът умира.

Седиш и броиш ли? :biggrin:

7gYoU1r.png

BCAEjfQ.png

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Ами да, вчера и аз имах проблем със "еррор 500", но не смятах да пиша никъде щото понякога вечерта скоростта си увисва, та не го сметнах за нещо важно.. Но странното беше, че отваря всички други сайтове без да има delay..

Редактирано от Mr.n0b0dy (преглед на промените)

преди 5 часа, Blue Ray написа:

Ако не схвана, заядох се за граматическата грешка. Неправилно е да използваш "трима" в този случай. Използва се "три доставчика", освен ако се нямат предвид самите лица... 

недей да се заяждаш за граматика, защото веднъж вече се изложи достатъчно и падна голям смях. това долу не съм го писал аз хохохо 

даже си минал и си поправил грешката си, едната поне, защото за другата може би не си разбрал дори, но пък за твое съжаление си остава в цитат 2-3 мнения след твоето, където не можеш да пипаш. та първо погледни себе си, преди да говориш за другите. 

на 08/02/2017 в 21:04, Blue Ray написа:

Ама, разбира се, когато нещо не ни изнася започваме с личностни обиди и нападки, като последното обращение горе. Защото не можем наистина да затвърдим с аргументи това, което твърдим, че сме, а именно "технически грамотни"...

иначе аз проблеми със зареждането не съм имал тия дни

Редактирано от ostavime (преглед на промените)

преди 5 часа, ostavime написа:

недей да се заяждаш за граматика, защото веднъж вече се изложи достатъчно и падна голям смях. това долу не съм го писал аз хохохо 

даже си минал и си поправил грешката си, едната поне, защото за другата може би не си разбрал дори, но пък за твое съжаление си остава в цитат 2-3 мнения след твоето, където не можеш да пипаш. та първо погледни себе си, преди да говориш за другите. 

иначе аз проблеми със зареждането не съм имал тия дни

Грешката е единствена. Не виждам проблем, след като съм я забелязал, ти да ме поправиш, а аз да я коригирам? Но, НЕ! Трябва да се опиташ да повишиш самочувствието си и да изглеждаш по-интилигентен, тъй като очевидно това не ти се получава и прибягваш до бегли опити... Ами, честно жалка работа... 

Да не говорим, че при машинното писане (на клавиатура), реално се допускат грешки, които иначе хората знаят. Просто или от бързане, или поради други причини... Не е като при ръкописното, когато има по-голям фокус върху всяка буква... А в случая, моята грешка е в една различна буква, а тази на Емил, доста по-сериозна. Не се съмнявам всъщност, че го знае, просто хората не обръщат особено внимание точно на подобни грешки и тези правила... Освен това, той също го прие...

П.П. Така и така си започнал: 

Spoiler

1. Изреченията започват с главна буква.

2. Изреченията завършват с пунктуационен знак.

3. Гледам и потребителското ти име, "остави ме" са две отделни думи. Можеше да сложиш тире, или интервал, но нека предположим, че има причина за това... Освен, ако то няма предвид нещо съвсем друго от тези две думи...

Вероятно разчиташ на този факт, че си модератор, но това не прави особено впечатление. 

Редактирано от Blue Ray (преглед на промените)

лошо е, че още не си разбрал къде са ти грешките. пак ти казвам, не ми дреме кой колко грамотно пише, не съм даскал, но като правиш забележки за граматика е добре първо да погледнеш себе си, а не после да се оправдаваш като ученичка, че грешката ти била единствена, бързо писане, грешна буква и бла-бла. това не е грешка от бързане, а грешка от незнание. както и тази, която все още стои непоправена

преди 11 минути, ostavime написа:

лошо е, че още не си разбрал къде са ти грешките. пак ти казвам, не ми дреме кой колко грамотно пише, не съм даскал, но като правиш забележки за граматика е добре първо да погледнеш себе си, а не после да се оправдаваш като ученичка, че грешката ти била единствена, бързо писане, грешна буква и бла-бла. това не е грешка от бързане, а грешка от незнание. както и тази, която все още стои непоправена

Нормално е човек да прави граматически грешки от време на време, но някой хора просто пишат неразбираемо. 

П.П. Най-редовния ми номер е да сложа "й" в края на дума, която е в множествено число. Просто не се усещам.

преди 5 часа, ostavime написа:

При мен става въпрос за заменена буква с друга, която няма нищо общо. Не е като да объркаш две противоположни гласни например, КОЕТО Е ОТ НЕЗНАНИЕ, или два близки звука. А надявам се знаеш какво означава ГРАМАТИЧЕСКА грешка. В случая, цитираните от теб мои две са правописни. И сам казваш, че е редно да обърнеш внимание на себе си, а ти правиш ли го? Защото за разлика от теб, аз признах допуснатите грешки. 

на 12.02.2017 г. в 19:25, Калин Карабойчев написа:

Не са наблюдавани подобни проблеми и прекъсвания като споменатите. Всички сървъри работят нормално и от седмици не е имало никакво прекъсване. И да проблемът наистина не е в нас. Има системи за мониторинг, които следят сървърите за всяка аномалия и уведомяват администраторите. Никакви проблеми няма при нас и всичко работи нормално. Освен това, ако имаше подобен проблем щяхме отделно да имаме десетки доклади, както се случва когато има проблем навсякъде пишат хората и ни уведомяват и тук и на мейлите ни и във фейсбук страницата ни. Съжалявам, но наистина проблемът е някъде по вашето трасе.

Поздрави.

Тази сутрин между 03:30 и 03:40 ч. пак увисна. Проверете си логовете или както там следите за тези неща. Няма логика да свалям торент с 10 МБ/сек., нашите да зяпат телевизия, която също изисква ресурс и всички страници да ми зареждат светкавично (вкл. и една чийто сървър е в Япония), а Калдата да мисли като за световно и накрая да ми изпише, че не може да намери сървъра.

По моите анализи, със същата система, не е имало спиране по това време:

Screenshot_1.thumb.png.5754ab32b5c27b2930a68676067ba5b3.png

Странно. Явно ще трябва да се обадя на шефа на доставчика ми, защото тия от офиса казват, че не откриват проблем. А аз не бих пуснал тема за проблем, ако няма такъв.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.