Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Microsoft тихо спира поддръжката на "старите" ОС (7,8) за новия хардуер

Featured Replies

Мини на 10-ка.

• Отговори 193
  • Прегледи 11,4k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 8 минути, mkfs.ext4 написа:

Мини на 10-ка.

Не ми се остава без програми (сравнително законни) , а без ъпдейти може .

преди 4 минути, kinagli написа:

Dual-boot.

преди 3 минути, kinagli написа:

Win10+Win7 ?

Linux + Windows 7

или

Linux + Windows 10

но първо да е инсталиран Джама.

Linux ми е непознат ; от Windows 10 ме е страх - може да го пробвам виртуално .

преди 27 минути, kinagli написа:

Linux ми е непознат ; от Windows 10 ме е страх - може да го пробвам виртуално .

Няма от какво да те е страх, дръпни си го от сайта на МС и виж как е.

преди 11 часа, kinagli написа:

...Със стария (7годишен) лаптоп обаче не става - наложи се да спра ъпдейтите преди година защото хост непрекъснато започна да товари 50% процесора опитвайки се да намери ъпдейти.

Трябва ръчно да изтеглиш и инсталираш едни конкретни актуализации и ще тръгнат ъпдейтите. Но най-лесно са го направили братята руснаци - http://update7.simplix.info/ цъкаш на  Загрузите UpdatePack7R2 теглиш и инсталираш.

П.п. ако нямаш ИЕ11, преименувай UpdatePack7R2.exe в UpdatePack7R2--ie11++.exe. Възможно е да се наложи да стартираш ъпдейта като администратор.

преди 11 часа, kinagli написа:

99.9% от програмите, които вървят на 7-ца, вървят и на 10-ка.

Редактирано от badsector (преглед на промените)

за тези, които не знаят английски като мен

https://technews.bg/article-97883.html

преди 1 час, дръндю написа:

“Чиповете Intel Skylake (6-то поколение) ще бъдат поддържани от Windows 7 и 8 до 17 юли 2017 г. От август т.г. за конфигурациите с подобни процесори ще излизат само най-важните обновявания на сигурността, които ще се прилагат, ако няма риск за надеждността и съвместимостта на Windows 7/8.1 с различни устройства.“

Време за проби ; обучение и вземане на решение .

това за мен не се отнася
аз съм с Intel Arrandale
с чипсет  Havendale/Clarkdale Host Bridge
и решението ми е, че нямам избор

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Пробвай 8.1 това е последния прозорец който си струва да инсталираш за лаптопа. Уиндоус 10 е само за извратени мозъци и мазохисти. Виж някое линуксче дистрибуция :)

на 2.04.2017 г. в 0:01, Highagain написа:

Пробвай 8.1 това е последния прозорец който си струва да инсталираш за лаптопа. Уиндоус 10 е само за извратени мозъци и мазохисти. Виж някое линуксче дистрибуция :)

10 Е бъдещето, остават още няколко финални щрихи, и аз бях скептичен, но тея от Микрософт се скъсаха да работят по тази 10.

Щом е на лице сървърна ос 2016, който в ентърпрайса главно ще администрира уиндоус 10 клиентски операционни системи, означава че рано или късно 10 ще я докарат до стабилна версия защото бизнесът го изисква. За момента има две стабилни версии, които се препоръчват на ентърпрайз среди.

Without Microsoft support, you will no longer receive security updates that can help protect your PC from harmful viruses, spyware, and other malicious software that can steal your personal information.    Към последната част от изречението трябва да се добави "Освен нашата кражба"

Към момента съм с 8.1 бъгове бол, бях и с 10-ка бъгове бол... От няколко дни обмислям миграцията към Линукс, имам някакви бегли спомени от едно време с Ubuntu , sudo apt ... харесваше ми как за всяко нещо отделях време да чета кое как става.. сега всичко е мързеливо с прозореца. Защо ли не съм минал по-рано... зарибих се по игрите а сега като проверявах какво мога да играя от steam установих че всичките ми игри от библиотеката тръгват и под Линукс. Някой някакви впечатления да има от SteamOS ?

• Автор
на 4/2/2017 в 0:01, Highagain написа:

Уиндоус 10 е само за извратени мозъци и мазохисти.

И кои точно разлики между 8.1 и 10 прехвърлят 10 в графа за извртени мозъци?
Аман от псевдоекспертни мнения!

преди 6 минути, Mariyan Raynov написа:

харесваше ми как за всяко нещо отделях време да чета кое как става..

А защо не четеш по същия начин и за Windows кое как става? :ph34r:

преди 1 час, ExaFlop написа:

И кои точно разлики между 8.1 и 10 прехвърлят 10 в графа за извртени мозъци?
Аман от псевдоекспертни мнения!

А защо не четеш по същия начин и за Windows кое как става? :ph34r:

И сега чета но много по-малко при Windows всичко е "елементарно" направено. Теглиш, инсталираш никаква философия. Натискаш балончетата като изпищи нещо и после "The program stop working", "Troubleshooting", "Send error" ..Bluescreen, Redscreen, Blackscreen интересното е че всички са of Death. При Линукс преди 10-12 години имам спомен че нещата се случваха трудно, не беше "потребителски" интерфейса без терминал си за никъде. Трябва да си побия главата с някое дистро и мисля да пробвам SteamOS.

• Автор

В инмтерес на истината много от нещата могат да стават в Command Prompt или/и в PowerShell. И понякога е по-лесно да драснеш в някоя от конзолите, вместо да кликаш 100 пъти да стригнеш до графичната  команда.

Edit: Не каза кое точно прехвърля 10 в графа за извратени мозъци.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

Няма спор.

Въпреки всичко Windows продължава да бъде лансиран като лесен за ползване с "потребителски интерфейс" . Не се мина време и изплюха 10-ката, след 8 месеца спират ъпдейтите на 8.1 това е жалко... голям праз че съпорта ще остане още няколко години.

• Автор

Съгласи се, че не може всички настройки да се изцопат в един джам - той ще е дълъг от тук до понеделник. Има нещо такова наречено GodMode - създай си папка с име
GodMode.{ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C}

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.