Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Microsoft тихо спира поддръжката на "старите" ОС (7,8) за новия хардуер

Featured Replies

на 18.03.2017 г. в 23:24, Win_user написа:

Ако работата ти е да пишеш подобни глупости по форумите, склонен съм да проявя съчувствие - криза е, живеем в бедна държава, всеки си изкарва хляба както може... Но ако наистина го вярваш, за пореден път потвърждаваш един от основните закони на Мърфи: "Направи система, с която може да работи всеки идиот и тя ще бъде използвана само от идиоти!" :)

Не виждам твърдение по темата в мнението ти, само обиди.

на 18.03.2017 г. в 23:52, adersa написа:

Не  само българина ползва стари ОС в днешно време и дата и година почти целия свят и институции на големите държави  са още с XP ...

XP е с около 8,5%, 7 е с 48,5%, 8 е с 1,65%, 8.1 е с почти 7%, а 10-ката е с около 25%. Така че не са основно с XP, а със 7. 

преди 23 часа, ExaFlop написа:

кое точно им е калпаво? 'щот' иначе е голо твърдение...

Абе и аз това се опитвам да науча, но отсреща само хейт, без нищо съществено.

преди 23 часа, megatone написа:

Имах предвид - нещо сериозно, което да стане алтернатива на уиндоус. Когато един продукт има добри алтернативи, с които може да бъде заменен, нещата изглеждат по друг начин.

Интересно ще е да се види нещо такова. Но трябва хем да върши работа за бизнеса (всякакви сфери на работа), хем да има съвместимост и с домашните потребители. Но от сегашните решения няма нищо, което да се приближава дори на милиметър.

преди 22 часа, mkfs.ext4 написа:

...Единствената причина Уиндоус да е номер 1 при десктопите е, че просто нямаше алтернативи....

Причината е, че хората нямат желание на работа да ползват една ОС, а като се приберат вкъщи да ползват нещо съвсем различно. Отгоре на всичкото, могат да го ползват само за браузване, филми и програмиране.

преди 22 часа, rado84 написа:

Увеличава се, но не по желание на фирмите, а защото сключените споразумения с Майкрософт са така направени, че фирмата няма избор и се задоволява с каквото ѝ спуснат от Майкрософт. ...

....А 10-ката в момента изобщо не е годна за употреба - колкото и да се самоубеждават идиотите, които я ползват...

Тоест според теб производителите на лаптопи предпочитат да продават машините си с Уин 7 вместо с 10-ка? Самият факт, че дават машината с 10-ка е реклама на самата машина. Която е съвсем пригодна за употреба, иначе нямаше да я внедряваме по множеството фирми, с които работя и съм работил.

преди 20 часа, Емил Костов написа:

Искам да го видя този летящ компютър. Снимай едно клипче първо с параметрите на хардуера и после как лети с 10. Не говорете глупости. На такава машина можеш със зор да инсталираш и подкараш 10 просто за спорта, но да работиш с нея, че чак и Windows 10 да лети е повече от несериозно.

Твърдението на колегата не е, че на една стара кочина като ѝ сложиш 10-ка и ще започне да върви като нов и мощен компютър. Твърдението е, че на същата тази машина Уин 10 ще върви по-добре от Уин 7. Правете разлика! И не виждам какво се заяждате в случая, след като това твърдение е факт и не говоря само от личен опит, въпреки че имам такъв, включително с домашните ми кочини. Прочетете инфо в нета, това си е просто факт, не схващам как може да го оспорвате и да казвате на черното бяло.

преди 19 часа, plamen74 написа:

..За мен е важно хората да са доволни, а не да правя глупости като вас, че да ме плюят после!!!

Това е разликата между човек, на който това му е работата и разни форумни драскачи, които няма къде другаде да си изспият негативната енергия.

преди 19 часа, otark написа:

...Типичен пример е скупе, което яде все повече и повече РАМ...  - Кой софтуер в днешно време не яде все повече РАМ? Навсякъде има нови функции, които искат ресурси. Такъв е стандартният прогрес в света. Затова хардуерът става все по-мощен, а не обратното.

...Единствената причина уиндоус да е на върха по продажби е, че много големи корпорации и най-вече държавни администрации го ползват обикновено срещу най-неизгодния вариант... - Не схванах какво точно имаш предвид и какъв е най-неизгодният вариант. Но големите корпорации ползват Уиндоус заради мощните инструменти за управление на работните станции, които им предоставя.

...За хората, ползващи мс пейнт, може да има повече екстри, но за сериозните фирми, които имат сравнително рядко разпространен софтуер, навързан с друг такъв, допълнителни приложения, плъгини и прочие, нали се сещаш колко е абсурдно такова твърдение? Представи си фирма, ползваща Худини за симулации на океани, с техни си вътрешнофирмени особености, една камара мрежи и работни станции, и изведнъж някой кратунко им пробутва новия уиндоус, щото имал повече екстри. Екстри за какво и за кого?... - Какво значение има за самите приложения на каква ОС се използват, след като фукнционалността им е една и съща? Просто под Уин 10 ще работят по-добре на един и същ хардуер. И по-добрата сигурност също би била плюс за големи компании. Както и възможността за пълна интеграция с Azure (според Майкрософт 90% от компаниите във Fortune 500), подготовка за бъдещо мигриране към windows as a service...

...Според теб хората ще си заложат бизнеса на карта, за да гледат новия по-шарен интерфейс на уиндоус нанайсти номер ли?... - По-скоро оставането с Уин 7 може да е залагане на бизнеса на карта, но ще се разбере след време.

...Да, у нас, а и по света, има много конформисти-потребители, които си слагат новите уиндоус и офиси, обикновено теглени от маймунда и прочие, но те и толкоз ги ползват за работа. А ако трябва да си плащат, много бързо ще им се изпари желанието. Никой не си купува компютър, за да храни майкрософт, нито друга фирма, нито за да налива пари в една безкрайна безсмислица, защото от уиндоус 95 досега това е само основа, на която се качват други програми, и всичко, което се иска от нея, е да си трае и да върши работа. А тя я върши все по-зле. И се обажда все по-зле. Като изключим уиндоус глиста, на която малко съм работил служебно, седмицата е дебилна, осмицата я слага в джоба си, а десятката е ултракретения.... - Уиндоус не е само за работа. 10-ката предлага повече екстри от всичко за всеки, включително и за домашните потребители. 95, 98SE, XP SP3, 7 SP1, 8.1 - всеки е бил добра ОС за времето си, но ако човек иска да е в крак с новите технологии, трябва да сменя и ОС. В противен случай всички щяхме да сме с 95.

...Черешката е непрекъснатите проблеми с триене и местене на файлове, заради което се налага да слагам допълнителен софтуер, та да мога да си управлявам собствените файлове!!!... - Това не го разбрах. Някакъв проблем има с вградения файлов мениджър ли?

...Уърд е другият цирк, ползвам го от версия 98, ползвам го за служебни цели, досега нищо, ама нищо съществено ново. За сметка на това всичко е разместено, разбъркано и направо по възможно най-глупавия начин, за да се каже: ето, на нов уърд! Плащайте! А потребителите да ревнат: урааа, излезе новият уърд! И кво ново? И колко е смешна и най-новата версия в сравнение с Индизайн примерно, но въпреки това някой търси нещно ново... в уърд... Едно време имаше дебелната идея менютата да се свиват и да не се показват всички команди. Уродливо, но на майкрософт. Де ще ходиш... освен по настройките да изключиш великата идея. До момента, в който така се комплексират разработчиците, че ти орежат възможностите да не им уважиш гениалните хрумвания... - InDesign е тежък, професионален софтуер. Word не е нито едно от двете. Предполагам има хора, които използват новите функции на всяко ново издание на Word. Но за Excel съм сигурен, защото постоянно се сблъсквам с такива. Впрочем Excel е един изключително мощен инструмент, който няма адекватна алтернатива. А да, Майкрософт дават опция да се изключи "великата идея", докато повечето софтуерни производители не ги интересува особено дали потребителят е доволен от интерфейса. Но Майкрософт разбират, че всеки човек има индивидуален вкус и дават възможност на всеки да настрои интерфейса както на него му харесва.

...Никой себеуважаващ се специалист не ползва най-съвременния софтуер, защото на всички им е ясно, че е най-бъгавия. Напротив, навсякъде стоят на колкото се може по-стари версии, защото "новостите" най-често предизвикват подигравателен кикот или псувни. И е важно да не пречи на работата. Виж, децата им се радват, а също и тези, които се ослушват за всичко накъде духа вятърът, да не би мнениято им да е нещо в друга посока от модерното за момента... - Всеки уважаващ себе си специалист предпочита да работи с нови технологии, а не със стари. Причината, поради която компаниите не използват най-новите версии на Уиндоус, е това че миграцията е труден процес и отнема много време и най-вече средства. Екстрите, като да кажем Azure Active Directory, дават уникални възможности на компания с офиси в цял свят, примерно. Колкото по-голям е делегираният бюджет за ИТ, толкова повече се внедряват новите технологии. Обратно, в повечето малки компании не разбират нуждата от развитие на ИТ отдела, ако изобщо имат такъв и са податливи на хакерси атаки, примерно. Виждал съм такива случаи, когато слабо развитата ИТ среда в дадена фирма е била причина за загуба на големи суми пари.

преди 19 часа, Белгиеца написа:

Ама те микромеките само за дребния български пазар ли са я направили тяхната кисела бозица ?
Домашните потребители в белите държави си купуват компютри с инсталиран в тях още в завода микромека ОС.

Така е, но по цял свят има множество потребители, които ползват кракнати версии на Уин. Същите могат да не дадат, образно казано, 200$ за ОС, но да дадат 2$ за приложение от магазина.

преди 18 часа, mkfs.ext4 написа:

https://support.microsoft.com/en-us/help/13853/windows-lifecycle-fact-sheet

Тогава защо ще му спират поддръжката през 2025?

Това е главната причина да е най-използваната десктоп ОС - плащат си на ОЕМ-ите да им продават боклука. На всеки друг пазар Микромеките са изоставащи.

Планът е да няма desktop ОС, а Windows as a service. Производителите на лаптопи сами предпочитат да си продават машините с последна Уиндоус ОС. На кои пазари Майкрософт изостават?

преди 16 часа, mkfs.ext4 написа:

То, че може да се подкара самата система - може. Но какво може да се свърши с такава конфигурация? То едно клипче в youtube не може да се изгледа с качество поне 480р. Може би Офис приложения, но и това ще е мъка. Не виждам смисъл от цялото упражнение. Това ми звучи като "виж 30-годишната ми Лада още пали". И какво от това?

преди 16 часа, mkfs.ext4 написа:

Защо тогава изтри следващото изречение от коментара ми :ph34r:

Освен Офис не виждам какво може да се подкара на това нещо? И една презентация няма да може да се направи спокойно. Въобще гениалната идея на 15-годишен компютър да се слага чистно нова ОС така и не мога да я разбера?

Гениалната идея е да върви по-добре, отколкото с Уин 7. Не всички хора могат да си позволят нова техника. Какъв е проблемът да си сложат нова ОС и старата им техника да върви по-добре?

• Отговори 193
  • Прегледи 11,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

преди 12 минути, badsector написа:

Причината е, че хората нямат желание на работа да ползват една ОС, а като се приберат вкъщи да ползват нещо съвсем различно. Отгоре на всичкото, могат да го ползват само за браузване, филми и програмиране.

Ти добре ли си бе, Уиндоус има добър пазарен дял само при десктопите които в 90% от случаите се ползват точно само за браузване и филми. Къде другаде Джама има доминиращ дял? При сървърите ли? При суперкомпютрите ли? При смартфоните ли? Къде??? Никъде - само при малоумните геймъри и хора които като са си купили компютъра е бил с Джам и си нямат на идея, че може да се сложи и друга ОС.

И за коя работа говориш? Повечето администратори и програмисти са на Линукс. Да нямаш предвид лелката в банката която не може един Офис пакет да си инсталира?

Все си казвам, че няма да участвам в такива спорове, но се изнервям като чета такива откровени глупости и лъжи.

• Автор
преди 6 минути, mkfs.ext4 написа:

Повечето администратори и програмисти са на Линукс

Сигурно пишаш и софтуера за Windows под линукс...
И графичната обработка (особено издателската) я правят под линукс.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

преди 2 минути, ExaFlop написа:

Сигурно пишаш и софтуера за Windows под линукс...

Това ти го казваш и не знам как го измисли! Ясно съм написал повечето, а не всички. Всяко правило си има изключения.

То остана и софтуера да ви пишат на Линукс!

• Автор
преди 8 минути, mkfs.ext4 написа:

Повечето администратори

Колко са програмистите, пишещи под линукс?

преди 26 минути, ExaFlop написа:

Колко са програмистите, пишещи под линукс?

Сред моите познати най-често Федора или Убунту, опенСусе също. Не съм ги броил всички, но като напишеш linux в jobs.bg виж колко обяви за работа има. Има и за Уиндоус, но това изказване, че "на работа всички ползвали Джам" просто е кретения. И на Линукс се преписаха задачи които най-често Джам юзърите правят - гледане на филми и браузване на клипчета.

преди 1 час, badsector написа:

подготовка за бъдещо мигриране към windows as a service...

Някак гордо го съобщаваш, не те ли тревожи това? Аз съм потърпевш какво се случва когато софтуерът ти стане услуга от друг монополист. Никак, никак не съм очарован. 

преди 1 час, badsector написа:

Azure Active Directory, дават уникални възможности на компания с офиси в цял свят

Чак пък уникални :) Но вярно е това което изглежда не забелязваш - майкрософт става все повече компания само за едрия бизнес, с офиси по цял свят както казваш. Малкя бизнес кучета го яли.

преди 2 часа, badsector написа:

...Твърдението на колегата не е, че на една стара кочина като ѝ сложиш 10-ка и ще започне да върви като нов и мощен компютър. Твърдението е, че на същата тази машина Уин 10 ще върви по-добре от Уин 7. Правете разлика! И не виждам какво се заяждате в случая, след като това твърдение е факт и не говоря само от личен опит, въпреки че имам такъв, включително с домашните ми кочини. Прочетете инфо в нета, това си е просто факт, не схващам как може да го оспорвате и да казвате на черното бяло...

Евала!!! Най-сетне един човек да ме разбере (като изключим ExaFlop който още в самото начало разбра какво съм написал)!
Нека се забавляват - Windows 10 Enterprise на компютър с 512 рам, двуядрен AMD 5200+ процесор на сокет AM2 и хард от лаптоп на 5400 скорост:

123.thumb.jpg.fd9bf13bf192f2d4d6e06f161640c823.jpg

преди 3 часа, badsector написа:

Тоест според теб производителите на лаптопи предпочитат да продават машините си с Уин 7 вместо с 10-ка? Самият факт, че дават машината с 10-ка е реклама на самата машина.

Изобщо не е реклама на машината. Това е изкуствено увеличение на дяла на 10-ката и после викат, че била най-ползвана. Абсолютно същата история като с Мухъл Погрома (на някои известен като Гугъл Хром). Набутаха го по инсталаторите на всякакви програми и понеже 90% от потребителите по света са кръгли идиоти, които щракат с мишката за спорта, изведнъж се сдобиват с едно шарено кръгче на десктопа и после от Гугъл се "гордеят" колко бил "популярен" браузърът им. Със същия успех някоя голяма верига за хранене може да те хване на вратата и да ти набута в гърлото някой чийзбургер и после да се хвалят колко бил популярен чийзбургерът. За съжаление обаче тези, които разбираме какво всъщност се случва сме малко. Но както казва един приятел - щом не го виждаш/осъзнаваш, си го заслужаваш.

преди 3 часа, mkfs.ext4 написа:

Сред моите познати най-често Федора или Убунту, опенСусе също. Не съм ги броил всички, но като напишеш linux в jobs.bg виж колко обяви за работа има. Има и за Уиндоус, но това изказване, че "на работа всички ползвали Джам" просто е кретения. И на Линукс се преписаха задачи които най-често Джам юзърите правят - гледане на филми и браузване на клипчета.

Линукс е сървърна ОС. За десктоп върши толкова работа, колкото Windows-ките сървъри - за сървър Т.е. ако си нямаш друга работа и от чиста злобичка си се заинатил да работиш под Линукс, а компютъра си ползваш само за Fb, гледане на филми и чат в Skype - горе-долу става Но за сериозна работа - категорично не! Който не е съгласен - моля, да ми демонстрира работещи под Wine:
- SolidWorks с RealView на карта nVidia Quatro
- AutoCAD
- ArchiCAD
- Dreamweaver
- Adobe Flash
- Photoshop с 30-тина най-разпространени plug-in-а
- CorelDRAW X8
- 3D StudioMAX
- Adobe Premiere + филтри
И не, не искам да чувам за Blender, GIMP и Inkscape. Пробвал съм ги. Усещането е точно като да слезеш от нов Мерцедес и да се качиш в 20-годишен Москвич...

За тежки игри Линукс също не става, освен ако не сте съгласен те да работят в емулатор, т.е. с около 1/3 от скоростта им под Windows на същата конфигурация.

Това, че нямало вируси за Линукс са митове и легенди. Просто процентно спрямо тези за Windows са толкова, колкото са работещите десктопи под Линукс и Windows - т.е. 1-2% от общото количество. Ако знаете какво правите, и под Windows вероятността да се заразите е нищожна. От друга страна - ако отваряте прикачените файлове към всеки мейл, който ви уведомява, че печелите XXX XXX $ и кликате смело и безотговорно върху всяка шарена картинка, обещаваща ви запознанство със самотни разгонени мацки във вашия град - за не повече от седмица ще успеете да напълните кой да е Линукс десктоп със всякакви гадинки.

В заключение: както казва Джером Джером, един велосипед може да се използва за едно от две възможни забавления - или да го карате ежедневно, или да го ремонтирате непрекъснато Същото е и с компютъра - можете да работите под Windows или да прекарвате дните си в настройването на Линукс А за времето, което спестявате под Windows можете да свършите толкова неща, че за две седмици максимум да изкарате достатъчно пари, за да си го купите легално.

С това ли се изчерпва всичко? Фотошоп и две cad/cam/cae програми? Един ден ще ги напишат и за Линукс, тогава какъв ще ти е аргумента? Говорим за самата ОС, че Линукс е много по-добре замислен и проектиран. Джама не става за работа, след всяка втора настройка ти иска рестарт.

Игрите дори не ги броя, говорим за работа. А и за тази цел си има конзоли.

Вече 5та година чакам драйвър за nvidia оптимус под линукс.Излизаха bumlbullbee,primos май беше и сега нвидиа пусна някъв където уж оставя нвидиа картата включена постоянно и интелската не се ползва (тоест лаптопа на батерия умира и грее повече за малки неща.....)
Пробвал съм всякакви емулатори като wine/play on linux/cedega (май умря това) и игра да върви качествено не стана.Все ще се намери някакъв глитч или артефакт ....все нещо не както трябва> което води до 2 часа+ четене по форуми как кой си решил проблема докато накрая направиш някакво мазало по системата и се наложи да четеш още или да преинсталираш (noob way)
....и при линуксс има зависвания...
За геймъри въобще не става.Но е по-добра за идиоти и идиотки, които висят по цял ден във фейса и слушат музика от тубата на фон....идиото устойчива е.

Именно! Аз си инсталирах за половин час всички драйвери на W530-ката, машината изкарва над 5 часа при минимално натоварване на extended батерия, защото първо ползва интелската карта, а SolidWorks-а сам си включва Quadro-то работи в RealView режим по подразбиране. Но те чайниците не под Линукс, и под Андроид да работят, пак са доволни, щом могат да си влязат във фейса, YouTube и xHamster и да си говорят по Skype и Viber

Редактирано от kalansuv (преглед на промените)

Аз проблеми с Линукс нямам! Разгледай Уиндоус раздела и Линукс раздела - в първия има доста повече теми с проблеми. А раздела с вируси по-добре не го отваряй защото там само Джамове има заразени.

И не аз, а ти споменаваш фейсбуци, хамстери и т.н., не съм те питал в какви сайтове влизаш!

Редактирано от mkfs.ext4 (преглед на промените)

• Автор
преди 41 минути, mkfs.ext4 написа:

Говорим за самата ОС, че Линукс е много по-добре замислен и проектиран

Ама нямат и идея за такова нещо по много причини.

преди 2 минути, ExaFlop написа:

Ама нямат и идея за такова нещо по много причини.

А тъй! Свикнали сме, значи, да ползваме безпроблемно работещите Win приложения с огромни възможности. И вместо да си ги пускаме под Win, според теб трябва първо да си сложим Линукс, после да платим "символична сума", за да си сложим емулатор и накрая да ползваме пак същите програми, ама работещи поне два пъти по-бавно? И за к'во ги ручахме жабетата, пита се в задачата? А, щото ни мързи да изтрием петте ъпгрейда на 7-цата, свързани с биометрията и с предлагането на 10-ката, която си е истинска боза, при това ог ГМО зърно и аспартам, две мнение няма! Ама цялото упражнение е като да си пуснеш оптичен нет 100 mbps  в къщи, ти да поискаш обаче от целия пакет само IP-телефон, към него да включиш модем и да влизаш в нета през dial-up

Повече няма да споря. Омръзна ми да повтарям едно и също. В крайна сметка всеки ще си ползва това което му харесва повече.

Здраве да е!

• Автор

Тук малко няма да се съглася - примерно скопиха старт менюто  в Windows 8(8.8). Но иначе всичко друго е доста по-оптимизирано в сравнение с Win7. Да ви напомня ли колко помия се изля по Wiin 7 когато се появи?

преди 5 минути, mkfs.ext4 написа:

Повече няма да споря. Омръзна ми да повтарям едно и също. В крайна сметка всеки ще си ползва това което му харесва повече.

Здраве да е!

А, узря..сЕди си в Линукс раздела!

Цитат

Ние не пикаем във вашпите пепелницим,, затова, моля, не хвърляйте фасве в нашите писуари 

Ама верно Уин-а е писуар :D дойдохме си на думата най-накрая. Сега може спокойно да се приключи спора.

• Автор

Изнижи се леко от темата...никой не ти иска негативната енергия тук. Когато ми предложиш CAD/CAM за линукс, може да се заммисля колко прекрасна ОС е! А до тогава спри да оставяш аромат на пепелник тук, моля!

преди 5 минути, mkfs.ext4 написа:

Ама верно Уин-а е писуар :D дойдохме си на думата най-накрая. Сега може спокойно да се приключи спора.

Като гледам - единствения неспокоен в тази тема, си ти. :D

10-ката си е по-бърза и стабилна от 7-та (с това впечетление съм и го споделям). Аз с тази машина която съм от 2013г. ми върви без грешка нито сини екрани нито жълти (Нито на 7 имах такива нито на 8.1 [айде един път имах добре и тогава са скапа нещо и го преинсталирах] нито на 10 имам. Един съм имал BSOD и то на 8.1). Когато бях на 7 ми се тормозеше лаптопа. Който иска такава ОС си ползва,никой не е длъжен да ползваш на сила Линукс,Хром ОС, Андроид и e.t.c. Не знам какво спорите, коя ОС е по-добра от друга. Това е излишно всяко нещо си има - и + излишни коментари само. 

П.С: Този от горе, който спомена, че програмистите ползват Линукс само- не е вярно. И Windows ползват и MacOS използват.

Untitled.jpg

Линукс потребителите са като вегетарианците – когато са пресни, могат да бъдат много, много досадни. :)

преди 1 час, kalansuv написа:

А, щото ни мързи да изтрием петте ъпгрейда на 7-цата, свързани с биометрията и с предлагането на 10-ката, която си е истинска боза, при това ог ГМО зърно и аспартам, две мнение няма! Ама цялото упражнение е като да си пуснеш оптичен нет 100 mbps  в къщи, ти да поискаш обаче от целия пакет само IP-телефон, към него да включиш модем и да влизаш в нета през dial-up

7-цата е мъртва! Това вече е история.

Виждам, че за 10-ката сме на едно мнение. Все повече Уиндоус фенове се отричат от нея, защо ли?

преди 1 час, kalansuv написа:

А тъй! Свикнали сме, значи, да ползваме безпроблемно работещите Win приложения с огромни възможности. И вместо да си ги пускаме под Win, според теб трябва първо да си сложим Линукс, после да платим "символична сума", за да си сложим емулатор и накрая да ползваме пак същите програми, ама работещи поне два пъти по-бавно? И за к'во ги ручахме жабетата, пита се в задачата?

Това как го измисли не знам? Ако се налага да ползваш приложения които ги има само за Уиндоус си инсталираш Уиндоус. Но вече става въпрос за приложения, а не за самата ОС...тоест Уиндоус е по-добър защото има програми които не са написани за Линукс, така ли?

Това ми напомня разговора между двама програмисти:
- Ако искаш да знаеш - хвали се единият - моята счетоводна програма е два пъти по-малка и три пъти по-бърза от твоята!
- Е, да, - отговаря вторият - ама моята работи...
Аз пък миналата година направих услуга на клиент. Човекът има служители фотографи, които снимат туристи в гръцките курортни комплекси. Естествено, фотографите са добри в своята област, но от компютри разбират колкото да си отворят фейса. Сложих на компютъра, от който се разпечатват снимките, Photoshop и филтъра Digital Anarchy Beauty Box. Показах му как точно с шест клика на мишката да подмладява лицата на всички над 30 години с около десетилетие. Което ми отне под 15 минути. Човекът си вдигна оборота над два пъти. Колко е спечелил - не зная, но тази година с огромно удоволствие си купи официално и Photoshop, и филтъра, а на мен за благодарност ми подари EOS 50D с китов обектив. Ако вместо това му бях разказвал 15 минути колко е велик GIMP под Линукс и как за няма и 10 години той може да се научи да програмира и сам да си напише графичен филтър с подобни възможности, защото всичко там е с отворен код, как ли щеше да реагира?

преди 9 минути, mkfs.ext4 написа:

7-цата е мъртва! Това вече е история.

Кога й спират изцяло поддръжката?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.