Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Microsoft тихо спира поддръжката на "старите" ОС (7,8) за новия хардуер

Featured Replies

преди 8 минути, bmvtooo написа:

Те ти клипче с 10 Ентерпрайс на Asus Aspire One D270-26Crr

ice_video_20170322-173338.webm

Същия лаптоп изобщо не бачка с 7 хоум базик, който се инсталира за повече от два часа и дори не можеш да обновиш иконите на плота, защото го смачква толкова, че лаптопа умира буквално, а с 10 даже и клипче ти направих. Дерзай и се учи кое от двете е по-леко на такъв хардуер. А и след като си модератор хардуер се предполага, че трябва да знаеш нещо по въпроса и за това те нарекох хардуерен спец. ;) 

п.п.И не беше нужно да си правиш още един акаунт, за да изтъкваш, че 10 не става за слаб хардуер като този.

На клипчето се вижда лаптоп с инсталирана 10 и с параметрите. Не видях обаче как върви този компютър на пушка. Как перфектно се браузва или се работи с него. Има разлика между подкарване на ОС на една машина и работа с нея.

• Отговори 193
  • Прегледи 11,4k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 1 час, Емил Костов написа:

На клипчето се вижда лаптоп с инсталирана 10 и с параметрите. Не видях обаче как върви този компютър на пушка. Как перфектно се браузва или се работи с него. Има разлика между подкарване на ОС на една машина и работа с нея.

Ей, четеш и не допрочиташ!? Четеш избирателно!? На този лаптоп 7 изобщо не може да отбразди, а 10 бачка. Нали това искаше да видиш!? И къде съм написал, че върви като пушка? И да, бачкам си с 10 без грижи и изобщо не мисля дали ще се поддържа 7 и останалите стари версии, защото тук има нещо, което ти убягва, а беше коментирано преди излизането на 10 (давам ти жокер - нещо свързано с ядрото, процесите и бързодействието на 10 спрямо по-старите джамове). Няма да ти обяснявам онова, което ти убягва, но е абсолютен факт за 10. Ти изобщо видя ли от клипчето, че става дума за 10 Ентерпрайз, който по твоята логика изобщо не може и да се инсталира, а той работи, че и клипче ти направих. И за твое сведение дори 720р клипчета си гледам в Youtube, като в същото време са отворени още два таба в браузъра с фейсбук и тук темата във форума. Даже за сравнение пуснах жива флашка сега с юбунту и няма абсолютна никаква разлика в бързодействието на лаптопа между него и 10 Ентерпрайз. Дишай спокойно и си стой със старите си знания щом искаш да пропуснеш този опит вместо да го придобиеш. Поздрави;) 

преди 7 минути, bmvtooo написа:

Ей, четеш и не допрочиташ!? Четеш избирателно!? На този лаптоп 7 изобщо не може да отбразди, а 10 бачка. Нали това искаше да видиш!? И къде съм написал, че върви като пушка? И да, бачкам си с 10 без грижи и изобщо не мисля дали ще се поддържа 7 и останалите стари версии, защото тук има нещо, което ти убягва, а беше коментирано преди излизането на 10 (давам ти жокер - нещо свързано с ядрото, процесите и бързодействието на 10 спрямо по-старите джамове). Няма да ти обяснявам онова, което ти убягва, но е абсолютен факт за 10. Ти изобщо видя ли от клипчето, че става дума за 10 Ентерпрайз, който по твоята логика изобщо не може и да се инсталира, а той работи, че и клипче ти направих. И за твое сведение дори 720р клипчета си гледам в Youtube, като в същото време са отворени още два таба в браузъра с фейсбук и тук темата във форума. Даже за сравнение пуснах жива флашка сега с юбунту и няма абсолютна никаква разлика в бързодействието на лаптопа между него и 10 Ентерпрайз. Дишай спокойно и си стой със старите си знания щом искаш да пропуснеш този опит вместо да го придобиеш. Поздрави;) 

Тоест подкарваш Windows 10 и нищо повече. Не чета никак избирателно. Със сигурност нито работиш на тази машина, нито пък я използваш за гледане на филми или клипчета. 

преди 1 час, Емил Костов написа:

Тоест подкарваш Windows 10 и нищо повече. Не чета никак избирателно. Със сигурност нито работиш на тази машина, нито пък я използваш за гледане на филми или клипчета. 

Напротив, точно за това я ползвам ;)

Не е нищо повече, а по-стара версия на Уиндоус (в случая 7). Странно е обаче защо упорито отказваш да осъзнаеш защо 10 е по-лек от старите версии (написах ти го в скоби, но явно го пропускаш).

преди 15 минути, bmvtooo написа:

Напротив, точно за това я ползвам ;)

Не е нищо повече, а по-стара версия на Уиндоус (в случая 7). Странно е обаче защо упорито отказваш да осъзнаеш защо 10 е по-лек от старите версии (написах ти го в скоби, но явно го пропускаш).

Не, не е по-лек. Ако ти обаче си поиграеш с него и знаеш какво да махнеш или да ограничиш, това е друго нещо (има една версия на 10 без updates, без кортана и без магазина, държи се доста прилично на стари машини) . Обикновения потребител обаче не може. И ако тръгне да инсталира 10 се чуди що машината му умира. 

Ами не, пълна версия Ентерпрайз е и не съм махал нищо, а си бачка. Колкото и да ти е странно лаптопа ми умира със седмицата, а не с десятката ;)

преди 17 часа, badsector написа:

Не схващам, Уин 7 и 8.1 също имат телеметрия, която може да се изключи, както и в Уин 10. Отделно не схващам каква е връзката между телеметрията и документите, но това вероятно е стандартна мозъчна пръдня на някой параноичен директор.

Да приравняваш телеметрията на вин7 и вин10 ми изглежда като да приравниш електрониката на Жигула и Ауди. Да, и двете имат акумулатор и алтернатор, тече ток и мигат лампи, ама дотам. 

Каква е връзката между телеметрията и документите не питах, струваше ми се че ще изглеждам тъпо ако го направя. Питах само "с вин10 може ли" понеже не беше посочен в ELECTRONIC FILE RELEASE AGREEMENT и бях помислил, че просто са ползвали стара бланка за договор. Бях убеден че е грешка понеже вече работим над два други проекта с тоя генерален контрактор започнали средата на миналата година и тогава такова изискване нямаше. Единият го правим на вин10 машини. Оказа се не било грешка в договора, изредиха ми за телеметрията, връщане на дифолт настройки при упдейти, самоволно връщане на деинсталирани упдейти, и деинсталиране или ресетване на програми при major updates. Какво и що повече не питах, още повече че с последните от изброените феатурес на вин10 и аз съм се напатил. 

преди 15 часа, Методи Дамянов написа:

Един съфорумник по-преди беше казал нещо, което не е видяно май. Плащаш лиценз, за да ползваш, не да притежаваш. ;)

Какво променя това? Основният търговски принцип е - щом плащам ще изисквам, не ли? 

на 3/19/2017 в 8:06, bmvtooo написа:

Емил Костов 

не знам как изобщо си станал хардуерен спец, като пишеш простотии. Моя мини лаптоп (нетбук ако искаш - Acer Aspire One D270-Crr) е напълно умрял със  джам 7 хоум базик, а с десятката баци без никакви проблеми.

Естествено, се пак това е операционна система за телефони :)

преди 8 часа, bmvtooo написа:

Ами не, пълна версия Ентерпрайз е и не съм махал нищо, а си бачка. Колкото и да ти е странно лаптопа ми умира със седмицата, а не с десятката ;)

Баси мамата, и ти ли си със служебен ентърпрайз за лично ползване? Аз съм егати галоша ....

преди 1 час, Пaчo написа:

Какво променя това? Основният търговски принцип е - щом плащам ще изисквам, не ли? 

Явно за Майкрософт има, знам ли. Помисли за облачните услуги. Качваш инфото си на нечий чужд хард. "Твои" ли са данните все още? Идеята ми е, че вероятно трябва да свикваме с това положение, а ако наистина ти пука, както казах - има алтернативи - за обикновения потребител. Ако ти трябва за работа Уин 10. Инсталваш го заедно с една... "алтернатива". Уина доколкото знам не може да ти прочете какво имаш в ext дял. Правиш каквото правиш. Като се наработиш, рестарт и си обратно в "свободата".

Винаги може и да погледнеш нещата и от друга страна. Влизам си в Гугъл акаунта, виждам вчерашния си маршрут. Къде съм бил, къде съм ходил, колко съм изминал. Едната версия е: "Ужас! Какво знае Гугъл за мен!" (Това при изключен wifi и gps). Другата версия... "Вчера съм изминал два километра. Онзи ден един. Цялата седмица няма 20. Трябва да се движа". Разбираш, де.

По темата... ами от гледна точка на сигурността, и то в най-конкретния смисъл, и софтуера ти, и хардуера ти трябва да са устойчиви на заплахи отпреди 20 години. Но това е нали някакво супер параноично такова правило. Тоест, не параноично. Стриктно. Като това, че ако използваш преносим компютър, слагай парола на биоса. Кой пък го прави?! Иначе да, добре е, защото паролата ти за Уин/Линукс се променя за някакви си две минути точно, и то без да е експерт ще го направи някой.

Сега, ако бях конспиратор... бих се замислил какво му има на "новия хардуер"? ЦРУ, ФБР? Мръ... не.

Смятам, че ако Майкрософт го направят като Гугъл - що-годе да са прозрачни с теб за данните, които държат за теб - мога да видя търсенията си - всичките - в продължения на години. Мога да видя къде съм бил в еди-кколко си часа и тъ нъ... Хората ще "смърдят" малко по-малко. Ма сега, праща нещо, ко праща, ма що така? Панират се хората. То може нули и единици да праща, ама като слушат хората за Сноудън, ала-бала и се шашкат. Иначе нямат нищо против Андроид да владее напълно живота им.

Редактирано от Методи Дамянов (преглед на промените)

на 23.03.2017 г. в 6:05, Пaчo написа:

Баси мамата, и ти ли си със служебен ентърпрайз за лично ползване? Аз съм егати галоша ....

Не, от маймундата е, а там банани колкото искаш :D:D:D:D:D

• Автор
на 3/23/2017 в 9:26, Методи Дамянов написа:

вероятно трябва да свикваме с това положение

Подготовка за Матрицата...
Някои ще претръпнат, други ще му търсят начина.
Защото няма начин да няма начин. Важното е да се намери подходящия (правилния)

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

току-що, ExaFlop написа:

Подготовка за Матрицата...

Аз пък знаеш ли за какво се сетих? За операционната система в последния "Терминатор". Оная дето разказа играта на всичко.:14:

Кой трябва да взима решението до кога и как да се поддържа! Те са производители и го поддържат. Някаква повинност да се вменява?

• Автор

Имат декларирана дата за поддръжка. Все едно да си купиш кола с 5 години гаранция и на третата да ти кажат:"ми ние тоя модел спираме да го поддържаме" Сети се колко дела ще си навлекат - и в Щатите, и в ЕС, и на други места...

преди 2 минути, ExaFlop написа:

Имат декларирана дата за поддръжка. Все едно да си купиш кола с 5 години гаранция и на третата да ти кажат:"ми ние тоя модел спираме да го поддържаме"

Уиндоус 7 излезе 2009г.? От кога вече не се продава? Той трябва до го спрат за всички.Всеки ще иска да си намали разходите на фирмата.

• Автор

https://support.microsoft.com/en-us/help/13853/windows-lifecycle-fact-sheet 

Според тази декларация Windows 7  вече не се поддържа. Но Win 8 е до January 9, 2018

Ма то датата на лицензионното споразумение може да е 2009г. Аз не съм го чел признавам си но поддържат седмицата евентуално заради държавна администрация но там компютрите са стари! С нас пиратите договор нямат.

преди 16 часа, ExaFlop написа:

...Все едно да си купиш кола с 5 години гаранция и на третата да ти кажат:"ми ние тоя модел спираме да го поддържаме"...

Това малко като "доживотната гаранция". Всъщност е до края на производствения цикъл на даден модел, т.е. спират го от производство и му се спира гаранцията. Което при сегашните темпове на развитие на техниката, обикновено е 2-3 години макс.

преди 16 часа, ExaFlop написа:

https://support.microsoft.com/en-us/help/13853/windows-lifecycle-fact-sheet 

Според тази декларация Windows 7  вече не се поддържа. Но Win 8 е до January 9, 2018

Спряно е разработването на нови екстри и функции, но се ъпдейтват бъгове и дупки в сигурността. Според мен и от това вече няма смисъл и би трябвало да спрат изцяло поддръжката на 7-цата, но поради обществения натиск я удължиха до 2020-та.

• Автор
преди 3 часа, badsector написа:

Това малко като "доживотната гаранция". Всъщност е до края на производствения цикъл на даден модел, т.е. спират го от производство и му се спира гаранцията. Което при сегашните темпове на развитие на техниката, обикновено е 2-3 години макс.

Абе, някои (китайци) подменят стар модел с равностоен нов.

Client operating systems Latest update or service pack End of mainstream support End of extended support

Windows XP  Service Pack 3 April 14, 2009 April 8, 2014

Windows Vista  Service Pack 2  April 10, 2012 April 11, 2017

Windows 7*  Service Pack 1 January 13, 2015 January 14, 2020

Windows 8 Windows 8.1 January 9, 2018 January 10, 2023

ку-ку тва е от сайта на Микромеките

ЛИНК

• Автор
преди 37 минути, Иво Димов написа:

ку-ку тва е от сайта на Микромеките

ЛИНК

Лошо нещо е човек да не чете, а само да пише:

ХP-SP3 се ъпдейтва нормално засега с Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\WPA\PosReady]
"Installed"=dword:00000001

За новия лаптоп с Windows 7*  S P 1 получих всички ъпдейти и продължавам да получавам месечните .

Инструмент за премахване на опасен софтуер на Windows, версия x64 - март 2017 (KB890830) 19.‎3.‎2017 ‎г. 05:07 ч.: Успешно  : Важно

Със стария (7годишен) лаптоп обаче не става - наложи се да спра ъпдейтите преди година защото хост непрекъснато започна да товари 50% процесора опитвайки се да намери ъпдейти.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.