Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Microsoft тихо спира поддръжката на "старите" ОС (7,8) за новия хардуер

Featured Replies

преди 10 минути, mkfs.ext4 написа:

@badsector

Ще се радвам да ми обясниш и това:

http://www.zdnet.com/article/almost-all-the-worlds-fastest-supercomputers-run-linux/

Ами аз съм го обяснил :

преди 2 часа, badsector написа:

...линукс сървър, който да управлява мрежата...

...Мрежарите са си с линукс...ISP и хостинг компаниите...

...Всяка ОС си има конкретно приложение...

преди 2 часа, ExaFlop написа:

Тия с 1ТБ са 14 дена пробен период, иначе веднага се засилих. Другите стават, но едно че връзката към тях ще е 200-300кб, друго че най-вероятно ще ровят по потребителските файлове. Не съм им чел споразумението де, само предполагам.

• Отговори 193
  • Прегледи 11,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Пак да повторя ,масовия потребител трудно си трие историята на браузъра вие ми говорите за специализиран софтуер ,който в повечето случаи е на ингилизки език и е пиратка :))))))) стига бе хора .За какво му е на потребителя Х система която се ъпдейтва през 2 седмици по 2-3 часа и не знаеш кога нещо ще изгърми .После ще го гледа опулен и ще се псуе Микромеките :)

B_boy  е прав ,но до нкъде щото той е advanced потребител може да си поправи счупена система може да си я настрои и оптимизира както му е удобно според хардуера .Ма колко са като него :) ,гяволо винаги е в детайлите .

Аз съм убеден ,че ако вземем 2-ма напълно неразбиращи потребители от ОС ,такива които само натискат копчето и после кликат на лисицата .И ги учим на единия на Джам как се инсталира,настройва ,оптимизира и прочие гъзарии и друг но на Линукс ...............кой ще научи повече и ще стане по-опитен потребител за кратко време :) .

• Автор

Що, да не би в линукс да е лесно триенето на историята? В Windows браузърите е на 3-4 клика разстояние.

И ти продължаваш упорито да пишеш за линукс в раздел Windows. Прилича си на наглост!!!
ПРИЕМИ ГО - ИМА ПОТРЕБИТЕЛИ, КОИТО НЕ ИСКАМЕ ДА ПОЛЗВАМЕ ЛИНУХ ЗА ОСНОВНА ОПЕРАЦИОННА СИСТЕМА!!!

Всяко мнение, в което се спомене или намекне за операционна система, различна от Windows, ще го докладвам за спам.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

преди 3 часа, badsector написа:

Нормално е да търсят пари от компаниите, както впрочем правят и от линукс страна. Само разгледай магазина на Red Hat Enterprise и виж за какви цени става въпрос.

Ред Хат не идва с "телеметрия".  Аз подписвам договор за боравене с електорнни документи за почти всеки проект. По-миналата седмица инсталирах вин10 на най-новите си машини. Вчера отивам на кик-офф среща на пореден проект и ми казват - проектът може да се работи само на машини с вин8.1 и надолу, не на вин10. Секюрити полиците на генералния контрактор засега са такива и всичките им офиси са замразени на вин7 заради телеметрията. Какво да правя? Да пусна проекта на новите машини и да си трая? Да върна от пенсия старите машини? Да инсталирам вин7 който няма да има упдейти на новите? Далеч не е така просто колкото им изглежда на индийските тинейджъри от майкрософт. 

Абе защо сте толкова нервни ползвателите на лайното Уиндоус 10 :) ?

Нервни са щото аргументите им са не изчерпване и също толкова несъстоятелни като последния хермефродит и уродЪ създаден от Микромеките :) !

ПП Все още не са върнали член Първи И МОЕ СИ ПИШЕМ КВОТО СИ ИСКАМЕ :)

Разбирам да ползваш Windows, който си го закупил с ДДС. А не да ползваш пиратски Windows и да се изказваш от типа:

преди 51 минути, ExaFlop написа:

ПРИЕМИ ГО - ИМА ПОТРЕБИТЕЛИ, КОИТО НЕ ИСКАМЕ ДА ПОЛЗВАМЕ ЛИНУХ ЗА ОСНОВНА ОПЕРАЦИОННА СИСТЕМА!!!

Всяко мнение, в което се спомене или намекне за операционна система, различна от Windows, ще го докладвам за спам.

Нека всички пишещи в Windows раздела да коментират дали са с легален лицензионен Windows и коя версия използват.  Давам идеята някой потребител да пусне темата, колко потребители на Калдата форум използват легален Windows и коя версия. Ако се окаже, че над 95 % от потребителите на Калдата форум ползват нелегален обработен с вируси Windows, както и друг обработен с вредоносен код софтуер. То изхождайки от последното изречение предлагам да се закрие Windows подфорума в Калдата форум, а за другите софтуерни подфоруми автори на теми или автори на питане за проблеми да ни уведомяват задължително в темите дали програмите им с проблеми са били обработвани или инжектирани с вредоносен или допълнителен код.

Отговарям на mkfs.ext4. В Форумите за вируси на Калдата форум потребителите на Windows се оплакват от вируси, защото използват нелегален Windows, както и нелегален софтуер за него, като инжектират вредоносен код във вече първоначално преработения код на софтуера, който използват. Както и посещават неподходящи сайтове или отварят неподходящи съобщения и / или файлове.

Ако над 90% от потребителите на Калдата форум ползват преработен нелегално платен софтуер или платени операционни системи, то ПРЕДЛАГАМ Windows подфорума на Калдата форум да се закрие поради подпомагането на разпространението на нелегален и незаконен софтуер, както и поради липса на достатъчно специалисти в Калдата на ниво инжектиран код.

Аз съм с Ubuntu Unity 16 преработено от мен на  Ubuntu Matе, защото само под Убунту ми тръгва звука и принтера, както и има повече софтуер в софтуерният център.

преди 6 минути, kalansuv написа:

Нека всички пишещи в Windows раздела да коментират дали са с легален лицензионен Windows

Хората ползват каквото могат и знаят да ползват. До няколко години нелегалните копия ще се сведат до минимум. Но си прав, че когато си ударен финансово мнението ти става малко по-друго. 

преди 5 часа, badsector написа:

С пускането на все повече облачни технологии от страна на Майкрософт, ще придобиват все по-голям пазарен дял. Понеже вече почти всички сървърни услуги се инсталират върху виртуализационни среди, е по-лесно да се направи някаква статистика. А тя сочи, че 87,7% от сървърните услуги, инсталирани в такива среди, са Майкрософт продукти.

Абсолютна лъжа!

http://www.zdnet.com/article/ubuntu-linux-continues-to-rule-the-cloud/

преди 11 часа, ZeroG написа:

Ами така ми се струва:

Неизживени тинейджърски години, забавлявай се и ти.

Мерси, че ме подмладяваш все пак, НО за разлика от теб абсолютно никога не съм се занимавал с подобни простотии, каквито показваш с това клипче (даже сега за първи път виждам от клипчето, че са въжможни такива глупости)!!! Ако твоя акъл не беше "Тинейджърски" щеше да провериш в Google по спецификации какви са характеристиките на този лаптоп! След малко ще редактирам поста си и ще ти покажа шот от аида64 щото си "Тома неверни"!!! 

58d1602fa3c81_AsusK53U.thumb.jpg.478a203bd9367ae18a309af896cc2ae5.jpg

Снимки с телефона на биос и единствената рам монтирана в лаптопа

IMG_20170321_183845.thumb.jpg.5c8c36a2bdcc831b0c866cc8dabccbed.jpg

723e356c04c8a74a.jpg

И едно клипче, защото и на сянката си не вярваш, за да видиш, че рам паметта е само една както е на снимките: Цък

п.с.И един съвет! Не се опитвай да убеждаваш хората с опит, особено работещите в сервиз!!! Това, че ти не можеш означава, че е време да се научиш и също така говори за теб, че ти липсва нужния опит!!!

Редактирано от plamen74 (преглед на промените)

Що да е боза? Нямам проблеми ако не го ръчкам нещо. Преинсталирах скоро и съм се кротнал!:D

преди 17 часа, ExaFlop написа:

Що, да не би в линукс да е лесно триенето на историята? В Windows браузърите е на 3-4 клика разстояние.

И ти продължаваш упорито да пишеш за линукс в раздел Windows. Прилича си на наглост!!!

Няма да се научиш, че Линукс е алтернатива на Windows, стига да не споменаваш специализирания софтуер и игрите, иначе ще ти отхапят главата. :D

-------

@kalansuv, колко човека пишат от твоя акаунт? На моменти имам чувството, че си отговаряш на собствения коментар в самият него(нещо ми действат объркващо коментарите ти).

Колко парички си дал, все пак споменаваш за работа с хиляди емулатори, а не вярвам всички да са безплатни(чисто любопитство)?

Ами, ако съм си свалил дадена програма от официалния сайт и след това съм си намерил Ключ за нея, това означава ли, че я инжектирам със зловреден код при въвеждането на ключа(пак чисто любопитство, да не вземе да се засегне някой, все пак домашните потребители не разбираме и е редно да питаме)?

-------

на 3/20/2017 в 17:35, mkfs.ext4 написа:

С това ли се изчерпва всичко? Фотошоп и две cad/cam/cae програми? Един ден ще ги напишат и за Линукс, тогава какъв ще ти е аргумента? Говорим за самата ОС, че Линукс е много по-добре замислен и проектиран. Джама не става за работа, след всяка втора настройка ти иска рестарт.

Игрите дори не ги броя, говорим за работа. А и за тази цел си има конзоли.

Много ме гложди да те попитам, колко пъти и през какви интервали от време си инсталирвал 10-та, и по колко време си я ползвал?

Също така ме гложди, защо аджеба, аз трябва да имам по 2 ОС-и(щото нещото 'Х', може да не запали под Linux) на компютъра и на всичкото отгоре И конзола с която най-вероятно няма да ми е комфортно(имам един геймпад и не ми харесва да играя с такова чудо, представям си, ако се бях излъгал да дам 400-500лв. за конзола)?!?

-------

Забелязах, че когато един потребител на Windows 10 каже "Аз нямам проблеми", започвате да говорите в множествено число(ти си единица, ние говорим за всички потребители), но когато един Linux потребител каже "Аз нямам проблеми" - всичко е 6+(пък може и аз да съм си в грешка, такива са ми наблюденията де).

преди 15 часа, mkfs.ext4 написа:

И кое от написаното от мен е лъжа - " С пускането на все повече облачни технологии от страна на Майкрософт, ще придобиват все по-голям пазарен дял."? Дори в линка, който си посочил, го потвърждават - "Amazon Web Services (AWS) dominates the public cloud, with 57 percent of market. Azure Infrastructure-as-a-Service (IaaS) is second with 12 percent.". Писал съм, че уеб сървърите са доминирани от линукс, но Майкрософт се опитват да се намесва и там. Кое е невярното?

преди 17 часа, Пaчo написа:

Ред Хат не идва с "телеметрия".  Аз подписвам договор за боравене с електорнни документи за почти всеки проект. По-миналата седмица инсталирах вин10 на най-новите си машини. Вчера отивам на кик-офф среща на пореден проект и ми казват - проектът може да се работи само на машини с вин8.1 и надолу, не на вин10. Секюрити полиците на генералния контрактор засега са такива и всичките им офиси са замразени на вин7 заради телеметрията. Какво да правя? Да пусна проекта на новите машини и да си трая? Да върна от пенсия старите машини? Да инсталирам вин7 който няма да има упдейти на новите? Далеч не е така просто колкото им изглежда на индийските тинейджъри от майкрософт. 

Не схващам, Уин 7 и 8.1 също имат телеметрия, която може да се изключи, както и в Уин 10. Отделно не схващам каква е връзката между телеметрията и документите, но това вероятно е стандартна мозъчна пръдня на някой параноичен директор.

преди 16 часа, Иво Димов написа:

Абе защо сте толкова нервни ползвателите на лайното Уиндоус 10 :) ?

Нервни са щото аргументите им са не изчерпване и също толкова несъстоятелни като последния хермефродит и уродЪ създаден от Микромеките :) !

ПП Все още не са върнали член Първи И МОЕ СИ ПИШЕМ КВОТО СИ ИСКАМЕ :)

Не сме нервни, аргументите ни не са на изчерпване, просто вие казвате на черното бяло и ги пропускате. Въпреки това те са факт. Все още троловете не са забранени във форума и може да си пишете каквото си искате, но продължавате да си бъдете тролове.

преди 12 часа, ZeroG написа:

Не ме убеди в твърденията си, а именно:
- каква е реалната използваемост на Windows 10 Enterprise с 512 МБ РАМ;
- как Windows 10 Enterprise с почти 30% повече изисквания към памет, работи с 30% по-малко заета памет спрямо Windows 10 Pro измерено в една и съща натовареност - за справка снимките които си приложил...

Твърдението е, че уин 10 върви по-добре от уин 7.

преди 1 час, badsector написа:

И кое от написаното от мен е лъжа - " С пускането на все повече облачни технологии от страна на Майкрософт, ще придобиват все по-голям пазарен дял."? Дори в линка, който си посочил, го потвърждават - "Amazon Web Services (AWS) dominates the public cloud, with 57 percent of market. Azure Infrastructure-as-a-Service (IaaS) is second with 12 percent.". Писал съм, че уеб сървърите са доминирани от линукс, но Майкрософт се опитват да се намесва и там. Кое е невярното?

Не схващам, Уин 7 и 8.1 също имат телеметрия, която може да се изключи, както и в Уин 10. Отделно не схващам каква е връзката между телеметрията и документите, но това вероятно е стандартна мозъчна пръдня на някой параноичен директор.

Напротив, телеметрията в 10-ката не може да се изключи. Може само да се намали количеството на изпращаната информация като избереш send Basic data. Освен ако под "изключване" нямаш предвид да си спреш интернета...и след всеки голям ъпдейт ти се рестартират настройките в Group policy editor! Осъзнаваш, че Уиндоус 10 е "върховният главнокомандващ" на компютъра ти, а не ти самият, нали? За Майкрософт ти си просто клиент-овца, който трябва да бъде облъчен с реклами и да си купува кредити в candy crush saga. Която ти я инсталират без дори да знаеш и ако я изтриеш пак я инсталират! Може да спреш това от Group policy editor ако си купил Pro лиценз, защото в Home дори нямаш този инструмент, и след първия голям ъпдейт, както казах, ще ти рестартират настройките! Върхът на всичко са "активните часове" извън които ти рестартират компютъра понеже така им е кефнало. Ако пък спреш ъпдейтите излагаш на риск сигурността си (която така или иначе е под риск защото Уиндоус е мишена за 99% от вирусите) и пак не става, а и няма да получаваш bug fix-ове. Това е ОС за идиоти и консуматори!

Амазон доминират, но Амазон използват Линукс, а не Джам! Дори Майкрософт използват Линукс за техните облаци!

https://www.wired.com/2015/09/microsoft-using-linux-run-cloud/

преди 1 час, Stereo написа:

Много ме гложди да те попитам, колкРедактирайо пъти и през какви интервали от време си инсталирвал 10-та, и по колко време си я ползвал?

Също така ме гложди, защо аджеба, аз трябва да имам по 2 ОС-и(щото нещото 'Х', може да не запали под Linux) на компютъра и на всичкото отгоре И конзола с която най-вероятно няма да ми е комфортно(имам един геймпад и не ми харесва да играя с такова чудо, представям си, ако се бях излъгал да дам 400-500лв. за конзола)?!?

-------

Забелязах, че когато един потребител на Windows 10 каже "Аз нямам проблеми", започвате да говорите в множествено число(ти си единица, ние говорим за всички потребители), но когато един Linux потребител каже "Аз нямам проблеми" - всичко е 6+(пък може и аз да съм си в грешка, такива са ми наблюденията де).

Достатъчно време съм го инсталирал, използвал и достатъчно време съм се ровил из настройките му, за да разбера, че е супер усложнен и зле замислен в сравненение с повечето Линукс дистрибуции! И най-вече - нямам контрол върху собствения си компютър ако съм с Джам. Майкрософт казват кога ще рестартираш, кога ще ъпдейтваш и какви настройки ще използваш, защото след всеки голям ъпдейт ти ги връщат в началното състояние! (говоря за Group policy editor, настройките в Settings са детска играчка).

Не е вярно, че не може да запали...а че го няма написано, за да запали. И забелязвам, че това е единственият коз в полза на Джама - софтуер който няма нищо общо с Уиндоус и Майкрософт, като Фотошоп например. Това говори достатъчно за самата ОС! Тоест си признаваш, че е боклук, но си принуден да я използваш защото има някои платени програми които все още ги няма за Линукс. Това е факт!

Обърках се за конзолата, помислих, че говориш за терминала в Линукс. Казах вече, че игри не играя - нито на компа, нито на конзоли, така че не разбирам нито от геймпадове, нито от нищо подобно...съжалявам.

Редактирано от mkfs.ext4 (преглед на промените)

преди 1 час, mkfs.ext4 написа:

Достатъчно време съм го инсталирал, използвал и достатъчно време съм се ровил из настройките му, за да разбера, че е супер усложнен и зле замислен в сравненение с повечето Линукс дистрибуции! И най-вече - нямам контрол върху собствения си компютър ако съм с Джам. Майкрософт казват кога ще рестартираш, кога ще ъпдейтваш и какви настройки ще използваш, защото след всеки голям ъпдейт ти ги връщат в началното състояние! (говоря за Group policy editor, настройките в Settings са детска играчка).

Не е вярно, че не може да запали...а че го няма написано, за да запали. И забелязвам, че това е единственият коз в полза на Джама - софтуер който няма нищо общо с Уиндоус и Майкрософт, като Фотошоп например. Това говори достатъчно за самата ОС! Тоест си признаваш, че е боклук, но си принуден да я използваш защото има някои платени програми които все още ги няма за Линукс. Това е факт!

Обърках се за конзолата, помислих, че говориш за терминала в Линукс. Казах вече, че игри не играя - нито на компа, нито на конзоли, така че не разбирам нито от геймпадове, нито от нищо подобно...съжалявам.

Добре, така може и да съм по-съгласен. :)

И аз си ръчках по Group Policy Editor за ъпдейтите преди малко. Не съм ги спирал, защото не са ми пречели, иначе ги получавах 1-2 пъти в месеца, та ще видя как седят нещата. :wub:

Част от Azure пак се срути. Втори срив само за месец. Май-май нещо мисля да си върна думите за облачната ОС. На теория звучи добре, но на практика... Направо може да те върнат в детската градина.

Редактирано от Методи Дамянов (преглед на промените)

преди 13 минути, nikssi написа:

Вярвай си! Това ти променя настройките в груп полиси и някои регистри, които след всеки голям ъпдейт се рестартират. И НЕ спира следенето, няма как да се спре освен ако не си спреш интернета. Уиндоус е със затворен код и не можеш да го модифицираш както си искаш, това да не ти е някое Линукс дистро!

преди 22 минути, nikssi написа:

Подобни инструменти само леко ограничават, но не спират следенето.

https://arstechnica.com/information-technology/2015/08/even-when-told-not-to-windows-10-just-cant-stop-talking-to-microsoft/

http://www.zdnet.com/article/windows-10-and-telemetry-time-for-a-simple-network-analysis/

Но така или иначе това е най-малкия проблем на 10-тката в момента. Освен агресивната политика и претъпкването с ненужни неща е немислимо да тъпчат платен продукт с реклами + bypass за UAC, който го има само във версия 10. Разбира се 10 си има и своите плюсове (нови версии на повечето системни инструменти и прочие), но лично аз не виждам смисъл да сменям 8-цата. Доста хора казват, че тези, които са с 7-мицата трябва да си останат на нея, а тези с 8.1 да обновят до 10, защото 10 била по-добра версия на 8. Аз съм на обратното мнение...тези с 7 трябва да минат на 8 или 10 (защото gape-a между 7 и 10 е огромен, докато от 8 до 10 не чак толкова. 8 е взела полезните неща от 10 без bloatware-a и стабилността и бързината на 7. Щом ще се поддържа до 2023-та няма за къде да бързам. А иначе е ясно, че един ден всички ще сме на 10. Честно казано аз и от 8-цата не бях доволен първите 2 години и чак на 3-тата ми хареса. Може пък и 10-така догодина да ми се понрави).

преди 21 минути, Методи Дамянов написа:

Част от Azure пак се срути. Втори срив само за месец. Май-май нещо мисля да си върна думите за облачната ОС. На теория звучи добре, но на практика...

Аз затова говорех. Освен евентуални проблеми със сигурността/privacy-то, при Cloud-a винаги има риск да им гръмне някой сървър, компанията която предлага услугата да фалира или просто, ако потребителя има проблеми с интернет достъпа и данните му стават недостъпни баш когато не трябва. Имат своите предимства (като Dropbox и подобните, където можеш да получиш достъп от всяка една система), но като цяло не са ли наблизо не си е работа за сериозни документи. Стават за качване на по непретенциозни данни. Точно и затова и Cloud антивирусните са лек компромис със сигурността...леки са, но при липса на интернет и...По едно време се бе появила и опция за Cloud gaming (добро за хора, нямащи мощни системи или пари за такива), но няма да е приятно да се срине сървъра и да загубиш някой save на дадена игра. С други думи аз съм ЗА тази технология, но не и да се осланям само на нея като последна инстанция. Бих предпочел Cloud + NAS примерно. :)

Определено. Виж за документната обработка... И поначало идеята да ти "стриймват" приложенията хич не е лоша. Един вектор за атака по-малко на системата ти - това по отношение на сигурността, която спомена. Защитите на достъп, разни секюрити протоколи и тъ нъ се спазват от компании, като Google и Microsoft строго - все пак това им носи пари. Идеята за онлайн колаборация в реално време, като идея също много ме кефи в онлайн офис пакетите. Вместо преди, пращаш документ на колега/шеф за преглед, чакаш ответен имейл с нанесени редакции и разни такива, оправяш и изпращаш обратно, правиш го в реално време. И всичко това по защитен канал.

преди 17 минути, Методи Дамянов написа:

И всичко това по защитен канал.

https://wikileaks.org/ciav7p1/

http://www.computerworld.com/article/3178408/security/cia-hacking-tools-targeting-windows.html

http://www.networkworld.com/article/2956574/microsoft-subnet/windows-10-privacy-spyware-settings-user-agreement.html

Цитат

We will access, disclose and preserve personal data, including your content (such as the content of your emails, other private communications or files in private folders), when we have a good faith belief that doing so is necessary to.

току-що, mkfs.ext4 написа:

We will access, disclose and preserve personal data, including your content (such as the content of your emails, other private communications or files in private folders), when we have a good faith belief that doing so is necessary to.

Ако си някой педофил да речем, и аз бих искал да могат да разкрият истинската ти самоличност. Не става дума за това. Става дума за това да си свършиш работата и да го направиш по един удобен и сигурен начин. Гугъл и Майкрософт няма как да не ти осигурят това, тъй като си има задължителни спецификации и процедури при документна обработка, осъществяване на сигурна комуникация и тъ нъ. А това с ЦРУ... това е друго.

https://gsuite.google.com/learn-more/security-google-apps.html

https://gsuite.google.com/faq/security/

https://blogs.office.com/2016/02/25/new-security-management-and-transparency-capabilities-coming-to-office-365/

преди 24 минути, Методи Дамянов написа:

Ако си някой педофил да речем, и аз бих искал да могат да разкрият истинската ти самоличност.

Аз досега не съм чул да са разкрили нещо подобно. Дори и така да беше, от Майкрософт се иска операционна система, а не да се изживяват като световен полицай или рекламодател, защото натам са насочени усилията явно.

Но това е дребна работа, облакът е голям проблем за 90% от Уиндоус потребителите в България, защото намалява драстично възможностите за пиратство. Колко от тях ще си платят за лиценз? Ами тези с няколко компютъра? Айде една ОС ще прежалиш, ами после и за софтуер като трябва да се плаща? С голям кеф чакам това да се случи :D

току-що, mkfs.ext4 написа:

Аз досега не съм чул да са разкрили нещо подобно. Дори и така да беше, от Майкрософт се иска операционна система, а не да се изживяват като световен полицай или рекламодател, защото натам са насочени усилията явно.

Но това е дребна работа, облакът е голям проблем за 90% от Уиндоус потребителите в България, защото намалява драстично възможностите за пиратство. Колко от тях ще си платят за лиценз? Ами тези с няколко компютъра? Айде една ОС ще прежалиш, ами после и за софтуер като трябва да се плаща? С голям кеф чакам това да се случи :D

Ми облачните пакети, като G Suite на Гугъл и Office Online apps на Майкрософт са безплатни. Трябва ти само операционна система и си готов. Един Пингу да речем.

Цитат

Дори и така да беше, от Майкрософт се иска операционна система, а не да се изживяват като световен полицай или рекламодател, защото натам са насочени усилията явно.

Никой не кара обикновения потребител да ползва нещо, което не иска. И продължавам да не разбирам целия този шум около десятката... Малко според мен се преекспонират нещата. Не те кефи, не го ползваш. Какво толкова има?! Имаш безплатни операционни системи на един клик разстояние - кеф ти Убунту, кеф ти Мента... Ако пък смърдиш и наистин те притеснява, обаче продължаваш да стоиш на десятката, говорим за раздвоение на личността. Един съфорумник по-преди беше казал нещо, което не е видяно май. Плащаш лиценз, за да ползваш, не да притежаваш. ;)

на 19.03.2017 г. в 16:31, Емил Костов написа:

Първо не съм хардуерен специалист, а модератор хардуер и второ направи клипче и покажи как "баца" този лаптоп без проблеми с Windows 10. Инсталираш AIDA, стартираш лаптопа и показваш на клипче как това са му параметрите и как работи перфектно. 

Те ти клипче с 10 Ентерпрайс на Asus Aspire One D270-26Crr

ice_video_20170322-173338.webm

Същия лаптоп изобщо не бачка с 7 хоум базик, който се инсталира за повече от два часа и дори не можеш да обновиш иконите на плота, защото го смачква толкова, че лаптопа умира буквално, а с 10 даже и клипче ти направих. Дерзай и се учи кое от двете е по-леко на такъв хардуер. А и след като си модератор хардуер се предполага, че трябва да знаеш нещо по въпроса и за това те нарекох хардуерен спец. ;) 

п.п.И не беше нужно да си правиш още един акаунт, за да изтъкваш, че 10 не става за слаб хардуер като този.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.