Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос относно цифровата ефирна телевизия!

Featured Replies

Въпросът е  относно цифровата ефирна телевизия. Т.е. една от идеите и замислите с цифровизацията бе въвеждане на интерактивност и най - вече на отчитане на рейтинг / гледаемост в реално време! Кво стана с тази идея? Това бе идеален начин да кажеш на продуценти и режисьори - ареее, марш. Не ставате за гледане!

Редактирано от Кумчо вълчооо (преглед на промените)

Какво чао като са 10 канала на кръст при хубаво покритие :D а на места 1-3.

Sent from my E2303 using Tapatalk

преди 37 минути, Кумчо вълчооо написа:

Въпросът е  относно цифровата ефирна телевизия. Т.е. една от идеите и замислите с цифровизацията бе въвеждане на интерактивност и най - вече на отчитане на рейтинг / гледаемост в реално време! Кво стана с тази идея? Това бе идеален начин да кажеш на продуценти и режисьори - ареее, марш. Не ставате за гледане!

С това нещо се приключи отдавна. Такова животно в България няма. Всяко чудо за 3 дни. Накупилите си приемници и излъганите си замълчаха и се абонираха за ТВ на различните оператори.  Всичко беше просто лъжа и измама. 

преди 33 минути, Емил Костов написа:

Накупилите си приемници и излъганите си замълчаха и се абонираха за ТВ на различните оператори. 

Това не мога да го повярвам.

преди 6 минути, Белгиеца написа:

Това не мога да го повярвам.

Е ако искаш недей. Аз познавам поне 20 такива образи. Но пък ако искаш доказателство обади се на горещия телефон за връзка при проблем с ефирната телевизия. Току виж си станал вярващ.

Нещо си се сбъркал. Никога не е имало идеи за "интерактивност" - т.е.двупосочност (обратна връзка) на комуникацията. Всичко се е свеждало до просто EPG освен телетекста, който вече го имаше.

Беше откраднато и НУРТС като част от БТК, което си е национална сигурност със стратегически обекти на доста върхове и почти всеки голям град. Дали е още на белградския или на шофьора в УБО - не знам, но за това нещо е плащал целия народ.

• Автор
преди 9 часа, emil.hristov.5817 написа:

Какво чао като са 10 канала на кръст при хубаво покритие :D а на места 1-3.

Цели 10 ли са станали? Последно гледах 8 с телевизора на вилата, а трабваше да бъдат много повече.!

А в някой райони на България няма покритие въпросната цифрова телевизия.

преди 19 минути, A.com написа:

А в някой райони на България няма покритие въпросната цифрова телевизия.

За незнаещите как да си гледат на вилата може и да няма покритие, за по-отворените като мене, си има покритие над Цяла Европа.
Ето ти тука на честоти 11603.00 V ( мултистрийм ) и на 11509.00 V да видиш че си се гледат без пари. Една 80 см сателитна антена е евтинийка и няма нужда да се катериш по покрива, ами може на 30 см от земята да я инсталираш на някой колец. Колкото да не я затрупа снегът през зимата, иначе тя и на земята ще си работи.
А ако си напреднал отворко и знаеш че може и втори сателит за зяпаш със същата антена, тогава получаваш и Канал3 от 39°E, като мене.

http://fr.kingofsat.net/pos-45E.php
http://fr.kingofsat.net/pos-39E.php  на 12565.00 H

• Автор
преди 32 минути, Белгиеца написа:

За незнаещите как 

Белгиец, забравяш че България си е България! Тя не е нито Белгия, нито е в ЕС макар, че управляващите ни твълдят друго! И за кви сателитки говориш на вилата? Цветнокожите ще я "треснат" на мига! Та, Белгиец ти остави, че няма покритие навсякъде, ми и за друго ще те светна - ако знаеш колко райони има у нас без покритие на GSM мрежа, ма това си е друга тема!

Редактирано от Кумчо вълчооо (преглед на промените)

преди 22 минути, Кумчо вълчооо написа:

И за кви сателитки говориш на вилата? Цветнокожите ще я "треснат" на мига!

E, то може и за комина да я закрепиш, ако те е страх от манговци.

Хайде да не бъркаш ефирна телевизия със сателитна. Първото е на няколкостотин мегахерца, второто е на 10 - 13 гигахерца. При силен сигнал за първото може и с половин метър жица, за второто си трябва поне 40 см "чиния". Бяха 3 национални мултиплекса, остана само един че няма кой да плаща. Май вече са само 6 програми, в някои места може и да има нещо регионално като в голямото село.

преди 2 часа, Белгиеца написа:

За незнаещите как да си гледат на вилата може и да няма покритие, за по-отворените като мене, си има покритие над Цяла Европа.

Отиди в някое високопланинско погранично селце - покритие няма. И при население от 100-200 жители, все над 60-те, кой ще си играе да настройва антени, да търси сателити и т.н. Включват се към булсатком/виваком на най-тънката тарифа и така гледат телевизия. А някой се излъгаха и си купиха и декодери.

Ако ще е за вилата, да струва си от ония най-евтините сапунерки с вътрешна антенка. В нас ловя 6-7-8 канала максимум, при това със стайната антенка. Какви сателити разправяте тук не знам. :D Има и един два кодирани, които се излъчват само в София според сайта на НУРТС. Това с обикновен декодер на Екстриймър, модел не ме питайте - не помня.

преди 9 часа, Филипов написа:

Хайде да не бъркаш ефирна телевизия със сателитна. 

Виж кво сега, спикерката на екрана на телевизора е една и съща, гарантирам ти го. Няма значение дали си левак и не искаш да си я гледаш директно от сателита, ами чакаш ония в района на вилата да го получат от същия сателит, същия сигнал и да ти го пратят ефирно на теб, че си много хубав.
Един потребител по горе се беше изказал че нямало покритие навсъкъде, пък то има, ама слиза от небето.
Абе я да те питам тогава една друга работа.
Ние българите по-тъпили сме от турците, които знаят да гледат без пари десетки безплатни турски телевизии от сателит ?
Или викаш за турците може, ама за българите не трябва да може, щото иначе местната кабеларка няма да им прибере паричките на бабичките по селата.

преди 1 час, techmaniac написа:

Какви сателити разправяте тук не знам.

Я специално за теб, да зяпаш мачове безплатно, нищо че не могло, искаш ли ?
https://forum.zargacum.net/forum/40-nashi-besplatnye-pakety/

На 36Е ще го ловиш.

преди 9 часа, A.com написа:

Отиди в някое високопланинско погранично селце - покритие няма. И при население от 100-200 жители, все над 60-те, кой ще си играе да настройва антени, да търси сателити и т.н. Включват се към булсатком/виваком на най-тънката тарифа и така гледат телевизия. 

Еми те от булшита вече са им я настроили антената, само слагат втори тънък LNB и един евтин https://bg.wikipedia.org/wiki/DiSEqC и гледат без да плащат абонамент. 
Пък ако не могат да се справят и нямат живи деца, ще викнат дедко Стефко, ще опекат едно ягне и всичко ще работи.

Е да де, за сателита може (не разбирам, а и не споря), но тука не се ли питаше за безплатната ефирна телевизия (антена), или няма разлика ? Нещо не схващам логиката.

Иначе алтернативи колкото щеш - я кабеларка, я оператор на сателит, иптв и т.н. Ако това имаш предвид, ясно.

Тази ефирната става, ако не гледаш нещо различно от БТВ, Нова, Бнт. Ама понякога и сигнала нещо е слабичък, и накъсва. Може пък и заради малката стайна антена, с която съм опитвал да е бил проблема. Нямам външна антена. Като вървеше едно време рекламата обясняваха, че тия старите хоризонталните не стават, трябвало с вертикална поляризация. Тука експертите да кажат дали оказва влияние.

Абе за безплатно добре, въпреки че са малко каналите, има си EPG, PVR, и разни други екстри. Кво повече.

преди 13 часа, techmaniac написа:

Тази ефирната става, ако не гледаш нещо различно от БТВ, Нова, Бнт. Ама понякога и сигнала нещо е слабичък, и накъсва. Може пък и заради малката стайна антена, с която съм опитвал да е бил проблема. Нямам външна антена. Като вървеше едно време рекламата обясняваха, че тия старите хоризонталните не стават, трябвало с вертикална поляризация. Тука експертите да кажат дали оказва влияние.

Не винаги си длъжен да имаш външна антена, можеш да търсиш място в стаята където като сложиш една добра малка усилена антена, да си работи добре. Ако и така не става, тогава слагаш една по-яка на тавана на къщата, под керемидите първо. Ако все още не е добре, тогава й купуваш усилвател и го слагаш на 80 см  под антената. Те така трябва да работи с 99% сигурност, ако си могъл да ловиш нещо с малка стайна антена.

• 2 седмици по-късно...

Не знам дали питащият дали постигна някакво удовлетворение, но аз ще споделя моят опит. Наскоро си взех един декодер за 45 лева. Не ми беше ясно дали ще стане с обикновена антена. Впоследствие си взех от близката железария една за 6 лева - вътрешна, със стойка и две телескопични пръчки. Има и някаква врътка, за която пише, че можело да се наглася, ако не се приема добър сигнал - само че антената няма захранване и не съм убеден дали това нещо изобщо върши някаква работа или е само за украса. :) Както и да е - сложих антената в една позиция, два пъти пусках сканиране и - нищо. После завъртях антената на 90 градуса и тогава излязоха 6-те канала. Може би пак сигналът е бил слаб, защото в менюто се виждаха някакви 12-15%. Вдигнах антената по-високо и процентите се вдигнаха също.

А иначе идеята ми беше да се "откача" поне от единия кабел. Едно, че взе да ми омръзва на 15 мин филм да пускат по 10 мин реклами(и освен тези фиксирани блокове, вече има и "изскачащи реклами"), второ че от 150-160+ канала реално гледам 10-тина. Трето - 6 канала може да не изглежда впечатляващо(още повече че 3 са на БНТ), но постепенно открих, че и там има интересни предавания(например по БНТ2) - а аз често ги пропускам, защото се лутам между платените канали... Баща ми обаче взе да мрънка, че нямало "Евроком", че племенника няма да може да се зомбира с "Дисни"... И вкъщи не можеш да избягаш от политиката. :) 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.