Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Отчитане данните от водомера ми за студената вода ?

Featured Replies

преди 4 минути, acnekt написа:

Браво. Цената сигурно се определя и това кой ще я ползва. Дали голямо домакинство, фирма или малко домакинство. Както при тока.

да, и с водата е така като с тока

преди 3 часа, Optium написа:

Днес сутринта видях окачена бележка на входната ни врата, която предупреждава

живущите в жилищния ни блок че утре 08.04.2017 година в 11.30 часа ще започне отчитането

данните на водомерите ни от инкасатор.

Отбелязано е също че и тези които са възпрепятствани и не могат да си бъдат в къщи по това време,

могат да запишат данните от водомера си и ги окачат на вратите на жилищата си.

Тъй като от днес ДКВР започна "да реже глави с поредните си увеличения"  /без да се съобразява с протестите на хората

пред сградата им/ на цените на масовите консумативи и то веднага след изборите ! 

За това се интересувам как бих могъл да преправя данните си така , че до следващото отчитане от страна на

Софийска вода / което ще стане след няколко месеца / да мога да ползувам студена вода все още на старите цени !?

По принцип разходът ни за вода не е голям, защото домакинството ни се състои от двама човека и до сега

не сме плащали повече от 7-8 лева на месец ! 

В момента /до преди около час/ засечените от мен цифри намиращи се на водомера ми са:

131,110 . . . като първите три цифри от скалата на водомера са в черен цвят, а другите три - са в червен !

записваш на бележката-пок.131-ко праиш ти бе------всеки месец 3-ма човека правим-24 кубика студена и 6 топла

Редактирано от _nib_ (преглед на промените)

преди 9 минути, haidukpikaso написа:

да, и с водата е така като с тока

Добре. Защото доколкото  ми е известно цената на водата тук нещо такова основна цена, от това зависи дали си голямо домакинство, средно фирма тн,

има и данък както при храните 7 процента и такива простотии.

Но това е част от наема и не ми се занимава с глупости.

Редактирано от acnekt (преглед на промените)

преди 2 часа, velislavvasilev написа:

Бе, не е точно така. До колкото знам от юристите, водата и останалите блага не са ничия собственост (или са обща). Та, по закон никой не може да ти я продава. Могат да те таксуват за преноса на водата и прочее, ВиК инсталация. Само дето всеки си те таксува на количество (посредством водомер). Та, дефакто си плащаш кат пич не за ВиК, а за самата вода. И в комбинация като "някой" сметне, че трябва да плащаш повече..

ВИК инсталацията си е собственост на живущите.

преди 24 минути, acnekt написа:

Но това е част от наема и не ми се занимава с глупости.

при тебе може и така да е - в България не е

режийни не влизат в цената на наема, отделно се плащат

преди 4 минути, velislavvasilev написа:

Ама само в сградата. А ВиК имаш и извън сградата. В смисъл, за да ползваш вода, някак трябва да дойде до жилището. И за съжаление, се заплаща самата вода, а не употребата на ВиК-то. Което е много брутално ;)

собствеността на ВиК-то свършва след централния водомер.А в сградата дали живеят мишоци,престъпници,плахоци които крадат вода-набиват го на комшиите си,от тях крадат.

вик-то ти кара вода от язовира,тя не е на самотек.нужни са помпени станции.помпите са с ток.много ми са интересни елементи някои-идвала от небето.добре бе-срежи си твойте тръби.нахакай тапи,нареди околвръст десетки поцинковани или пластмасови кофи и ползвай си я със здраве.

преди 6 минути, ExaFlop написа:

И такса "мръсен канал"

те това е К-то от абревиатурата-ВиК

преди 19 минути, velislavvasilev написа:

. И за съжаление, се заплаща самата вода,

ами разбира се, че се плаща
пример:

в предприятие за обработка на мляко (мандра), имат свои кладенци и помпена станция със собствен водопровод на които има водомер и водата се заплаща във ВиК на цена значително по-ниска, но се плаща
:(

между другото, питейна (трапезна) вода 300ml бутилирана, струва 20ст
смятайте кубика колко ще струва

преди 6 минути, дръндю написа:

имат свои кладенци и помпена станция със собствен водопровод на които има водомер и водата се заплаща във ВиК

Това само в България може да се случи - да те таксуват за употребата на природните богатства.

преди 14 минути, niki292002 написа:

Това само в България може да се случи - да те таксуват за употребата на природните богатства.

Навсякъде се таксува, просто в България отново всичко е изопачено.

преди 5 минути, Емил Костов написа:

Навсякъде се таксува, просто в България отново всичко е изопачено.

изопачиха го сините комунисти като казаха, че "безплатен обяд няма" и един ден, ще започнем да си плащаме и въздуха, който дишаме

преди 8 минути, дръндю написа:

изопачиха го сините комунисти като казаха, че "безплатен обяд няма" и един ден, ще започнем да си плащаме и въздуха, който дишаме

Че то безплатен обяд никога не е имало. Всяко едно нещо се има цена и тя се заплаща ако го искаш. Българина още ли не го е разбрал?

преди 10 минути, velislavvasilev написа:

Да се таксува ВиК система е едно, а да ти продават (таксуват) количество вода, е друго. Не съм сигурен дали и за България не е забранено това в Конституцията. Например тук, аз плащам едни пари за 1 година, като в тях влизат ред такси, включително за ВиК. Ама няма значение колко ползвам. Таксата си е една и съща, а е различна за различните общини. Например в някаква община са изчислили, че еди колко си струва поддръжка на тръби, канализация и прочее, и толкова пари изискват, като тези пари се взимат от всички жители на общината. Например, направили са подмяна на тръби за 10лв, още 5лв. за станции, още 5лв. за планувана подмяна на тръби - стават 20лв. И тези пари ги разпределят между гражданите. Примерно 20 къщи, плащат по 1лв. Пък кои колко ще точи вода в тези къщи, си е тяхна работа. Щото водата е общо благо и не се търгува. Може една къща да изпука 20 кубика, другата може 200. Едни и същи пари плащат, щото те не плащат за водата, а за ВиК.

Е нали знаеш, че в България всичко е изопачено.

преди 24 минути, niki292002 написа:

имаш примерно парцелче-изведнъж изскача случайно нефт или злато-природните богатства се водят държавна собственост.пък парцела си го имай ма няма да забогатееш щото държавата ще си вземе своето

преди 38 минути, niki292002 написа:

е не е баш тъй - ФВЦ-тата носят пари

преди 15 минути, _nib_ написа:

имаш примерно парцелче-изведнъж изскача случайно нефт или злато-природните богатства се водят държавна собственост.пък парцела си го имай ма няма да забогатееш щото държавата ще си вземе своето

ние платихме - сега държавата ни плаща на нас - тока от ФВЦ-то

преди 6 минути, velislavvasilev написа:

Това, аз съм прост ама имам злато и петрол в двора ми, та съм велик, е мислене специфично за хората поселяващи Русия. В други части на света наблягат на уменията. Като имаш умения да обработващ нефт, това не бива да те ограничава, щото имаш малко нефт в двора, а комшията няма ъкъл, ама има много нефт. Земните блага в някои хора ги ограничават на общински признак, други на държавен. Трети пък изобщо не им дреме и работят за това земните блага да са за всички, а не само за поселяващите съответната географска област.

не знам кой къде и как разсъждава-казвам ти кво ще стане тука.държавата ще го вземе и ще го даде на концесия на трето лице на загуба.ти си обработвай с фрезата,ко ти пречи

преди 2 часа, _nib_ написа:

всеки месец 3-ма човека правим-24 кубика студена и 6 топла

това е прахосничество

нормално е  ако се къпете всеки ден по 4 кубика на човек 3 студена и 1 топла макс демек на половина тва където го казваш

преди 8 часа, Yvan Sergeev написа:

това е прахосничество

нормално е  ако се къпете всеки ден по 4 кубика на човек 3 студена и 1 топла макс демек на половина тва където го казваш

Иване.Сергеев,аз му викам консумация.Виж ако наложат ограничение-ще търся да купувам контрабандна вода.

да де  за това пропадна комунизма

на някои му трябват 100 кубика на друг 1000 

и на всеки му според потребностите .

преди 6 часа, Yvan Sergeev написа:

явно имам пръст в таа работа.бръже медал Стара планина.

преди 6 часа, Yvan Sergeev написа:

И защо намеси комунизма в цялата работа, само това не ми е ясно???

ами щото е комунистическо

понеже водата е евтина дай да харчиме

100 лв пенсия били малко 10 лв кубик били много 

кат зема властта  200 лв всички пенсии 10 лв кубик вода ди видиме тогава .

и държавата ше тръгне напред

преди 56 минути, Yvan Sergeev написа:

ами щото е комунистическо

понеже водата е евтина дай да харчиме

100 лв пенсия били малко 10 лв кубик били много 

кат зема властта  200 лв всички пенсии 10 лв кубик вода ди видиме тогава .

и държавата ше тръгне напред

бау тъ ф сатрапа.ти по-голям изрод от Пол Пот си бе.никва власт на тебе.:D.дъ си сидът боко и пеевски у влъстъ.валерката може и 300 кинта да напрай пенциити.глей ся кък мъ пудведи пак с таа политика дъ съ ядосвъм.ай НАЗДРАВЕ на всички.

ше носите на гръб всеки ден по  1 кубик вода да видиме лесно ли ше харчите  иначе е лесно с кранче врът и готово  по цял ден и 4 къпания 

и 2 перални

Редактирано от Yvan Sergeev (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.