Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows firewall - въпроси, мнения, препоръки

Featured Replies

Благодаря на всички за вниманието и отделеното време по проблема! ;) Повече няма да ви занимавам,утре ще го нося за преинстл.! Не мога да се оправя с тоя сандък! :) Успех и безаварийна на всички!

Ако проблема е само в Windows FireWall не виждам причина за тревога.Ще ти предложа две безплатни стени,които ползвам.

Comodo / Online Armor Free

Поздрави :)

• Отговори 140
  • Прегледи 33k
  • Създадено
  • Последен отговор

Ако проблема е само в Windows FireWall не виждам причина за тревога.Ще ти предложа две безплатни стени,които ползвам.

Comodo / Online Armor Free

Поздрави ;)

[/quot

Незнам дали е само от там защото и Нода не се ъпдейтва,а преди нямах проблеми и с него,но мерси за предложението ще пробвам с една от тия стени и тва ще е! Лека! :)

Кажи му farewell Публикувано изображение

Объркало е момчето заглавието,кво толкова и е написано farewall , а не farewell ,май месец мина отдавана ;)

Незнам дали е само от там защото и Нода не се ъпдейтва,а преди нямах проблеми и с него,но мерси за предложението ще пробвам с една от тия стени и тва ще е! Лека! :)

Ама ти още не си ли го преинсталирал?Давай и слагай една от безплатните стени и си бетон.За^би този Windows FireWall изключи я, дай OFF преди да инсталираш новата стена.Не всички я изключват автоматично при инсталацията си.

Лека.

Редактирано от mihnev_sz (преглед на промените)

Ами забих новата стена COMODO и тва ще е! Не съм мн. наясно как се работи с нея и дали има някви настройки ,но за сега толкова! Публикувано изображение Дано всичко да е както трябва! :)

E,това е което ми трябваше човек! :) Мн.ти благодаря за инфото! :) Всичко добро!

Няма да съжаляваш с тази защитна стена ;)
  • 9 месеца по-късно...

Ето го и моя проблем,иизчетох доста от коментарите ви,опитах се да я включа но без успех.Прилагам и една сникма

post-193407-1243755467_thumb.jpg

Ето го и моя проблем,иизчетох доста от коментарите ви,опитах се да я включа но без успех.Прилагам и една сникма

Тук проблема е решен: Windows Firewall - не мога да го включа

Тук проблема е решен: Windows Firewall - не мога да го включа

Прочетох цялата тема,пробвах с cmd>netsh firewall reset но не стана,а инсталационния диск на WINDOWS-a не е в мен,ако някой знае друг метод да дразне 1 ред :)
  • 1 месец по-късно...

Някой можели да даде точните настройки за Windows firewall да работи на макс.

Че то при Windows Firewall има ли настройки :) Е има някакви ама...Ако си с тая стена, само я включваш и си джиткаш из нета Публикувано изображение

Можеш да пробваш пакети с антивирусна+защитна стена

Kaspersky,Avira PSS,Comodo. Публикувано изображение

при win 7 стената може да се настройва

На мен пък освен да ми пречи нищо друго не прави. Хиляда съобщения при игра в LAN и още толкова, когато я изключа :lol6: А ако наистина има заплаха, тя е последното нещо което би ме защитило... Дано да го направят да може да се избира дали да се инсталира на Windows 7.

post-103671-1247229251_thumb.jpgЩе помоля некомпетентни мнения да несе изказват,разбирасе че има настройки като всяка друга стена,но проблема е че е на англииски,и съм на вие със него,направих някой настроики обаче сега ми пречи на торент клиента да сиидва,не допуска никой да се свърже със компа,та мисълта ми е който разбира от въпросната стена Windows firewall да даде точните настройки.Това са ми текущите настройки.

post-103671-1247229251_thumb.jpgЩе помоля некомпетентни мнения да несе изказват,разбирасе че има настройки като всяка друга стена,но проблема е че е на англииски,и съм на вие със него,направих някой настроики обаче сега ми пречи на торент клиента да сиидва,не допуска никой да се свърже със компа,та мисълта ми е който разбира от въпросната стена Windows firewall да даде точните настройки.Това са ми текущите настройки.

Пробвай това:

Десен бутон върху двете компютърчета долу в трея и дай Change Windows Firewall Settings след това горе върху Exceptions(Изключения) и клик върху бутон Add Port Сложи име примерно Torrents и на Port Number,например 38014 или 24817 с отметка на TCP и повтори стъпките и сложи същото с отметка този път на UDP.

Публикувано изображение

Да не би никой да не иска торената и затова да нямаш сийд?Пробвай с тази настройка по-горе и виж как е.

Пробвай това:

Десен бутон върху двете компютърчета долу в трея и дай Change Windows Firewall Settings след това горе върху Exceptions(Изключения) и клик върху бутон Add Port Сложи име примерно Torrents и на Port Number,например 38014 или 24817 с отметка на TCP и повтори стъпките и сложи същото с отметка този път на UDP.

Публикувано изображение

Да не би никой да не иска торената и затова да нямаш сийд?Пробвай с тази настройка по-горе и виж как е.

Не става процедурата която ми предложи,виж настройките които съм дал по горе на стената,от там нещо трябва да се настрой.

Не става процедурата която ми предложи,виж настройките които съм дал по горе на стената,от там нещо трябва да се настрой.

Възстанови настройките и рестартирай,после дай шот на същите настройки,да видим има ли промяна:

Публикувано изображение

Ами Уиндоуската стена е безполезна....

Само седи за красота Публикувано изображение

Не е точно така...

За времето си стената на XP беше добра и успяваше да се справи със атаките, но хакерите стават все по-добри и в момента вече атаката трябва да е доста дребна, за да бъде спряна от нея.

При Vista/7 стената е много по подобрена и би свършила много добра работа, докато не и хванат цаката естествено. Силно я препоръчвам на потребителите, вместо да стоят без стена.

• 4 седмици по-късно...

Имам два въпроса към тези, които ползват Windows Vista и Windows 7:

1. Използвате ли външна защитна стена или се доверявате на вградената. И изобщо имат ли нужда Виста-та и 7-цата от външа стена?

2. До колко вграденият Windows Defender е ефективен относно вътрешния контрол над системата и има ли нужда от външен HIPS?

Питам защото аз съм все още на ХР и не съм запознат особено с Виста, а да не говорим за 7-цата, а в същото време имам намерение да си купя 7-цата, когато излезе на нашият пазар.

Редактирано от engineer (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.