Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows firewall - въпроси, мнения, препоръки

Featured Replies

знчи направих всичко което си писъл самоче това ми излезе:

Публикувано изображение

Какво д аправя сега???

Windows Firewall/Internet Connection Sharing зависи от услугата Remote Procedure Call виж дали тя е спряна и ако е, то натисни десен бутон на нея, дай Properties, на Startup type дай Automatic. Дай Automatic и на Windows Firewall/Internet Connection Sharing и рестартирай компютъра, да видим дали ще тръгне!
  • Отговори 140
  • Прегледи 33k
  • Създадено
  • Последен отговор

А може ли едновременно да ползваш 2 защитни стени например Windows Firewall и Zonealarm?

• Автор

А може ли едновременно да ползваш 2 защитни стени например Windows Firewall и Zonealarm?

Ами попринцип може,но конкретно новите версии ZoneAlarm и Kaspersky Internet Security автоматично изключват Windows Firewall,което от само себе си означава,че не е хубаво да работят заедно.

Например Kaspersky Anti-Hacker,но не този от KIS, и Windows Firewall се комбинират добре.

Windows Firewall/Internet Connection Sharing зависи от услугата Remote Procedure Call виж дали тя е спряна и ако е, то натисни десен бутон на нея, дай Properties, на Startup type дай Automatic. Дай Automatic и на Windows Firewall/Internet Connection Sharing и рестартирай компютъра, да видим дали ще тръгне!

А може ли да ми кажеш каде се намира това Remote Procedure Call, че го търсих ама... не го намерих..

• Автор

А може ли да ми кажеш каде се намира това Remote Procedure Call, че го търсих ама... не го намерих..

Ми където и другите сервизи:

start->run->services.msc

ако там го няма значи имаш сериозен проблем :)

Ми където и другите сервизи:

start->run->services.msc

ако там го няма значи имаш сериозен проблем :lol6:

Еми нищо не става все същият ерор няма ли някой алтернативен вариант да си отворя портовете на дадени програми като ЕМУЛЕ или БИТКОМЕТ , че малко гадничко е без адднати и отворени портове във Firewall Публикувано изображениеПубликувано изображение

• 1 месец по-късно...

Здравейте! Аз искам само да попитам за firewall-а, който е на NVidia и идва със дъната с техни чипсетове! Доколко те вършат някаква работа?!

• 3 месеца по-късно...
  • Автор

Мисля,че е време да споменем и новата защитна стена на Windows Vista.Тя има някой нови функции и подобрения:

Филтриране на връзка при IPv6

Вече е включено и следене на Outbound трафика,което намялава възможността да се заразите с spyware и вируси

В пакетното филтриране и правилата вече можете да задавате source и destination IP,както и обхват от портове

IPsec е напълно интегрирано,като позволява или забранява връзката взависимост от сертификата за сигурност,има афтентикация Kerbelos и може да се изисква криптиране за всякакъв вид връзки

Нова конзола назована Windows Firewall with Advanced Security

Възможност за да имате няколко профайла в зависимост от това дали сте част от домейн или голяма частна или публична мрежа

Публикувано изображение

• 10 месеца по-късно...

Въпроса ми е може би глупав, но за първи път ми се случва. Тъй като в мрежата сме с ДЦ ми е необходимо да си изключа firewall-а, отивам в securiti centar давам Of ( not recomended) кликвам си ок.. но в секюрити центъра все още си пише че е включена и си свети зелено. и не само си показва че е включена а и на практика е, защото не мога да си използвам дц. Антиврусната ми е Касперски, но не знам дали има нещо общо с това.

Редактирано от stanley56 (преглед на промените)

1.Start => Settings => Network Connections => избираш си връзката => Properties => Advanced => Settings => OFF

Публикувано изображение

2. Start => Run => services.msc => Windows Firewall/Internet Connection Sharing (ICS) => щракваш два пъти на услугата и си избираш => Enabled/Disabled/MANUAL

Публикувано изображение

Редактирано от B-boy[StyLe] (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

Компютъра е включен в локална мрежа , трябва ли да изключа Windows Firewall ? Възможно ли е да имам проблем с отварянето на Google при включен Windows Firewall ? Вчера ми се случи следното : включвам компютъра и не иска да отвори Google и помислих , че няма интернет , но имаше Skipe и останалите от мрежата , освен още един компютър имаха нормално интернет. Някой може ли да ми каже причината за това? Ако нямаше още един и по едно и също време да се зареди страницата щях да търся причина в моя компютър. Единствено за което аз предполагам е прекалено слаб интернет и че ми е бил включен Windows Firewall. Има ли някой някаква идея ?

Компютъра е включен в локална мрежа , трябва ли да изключа Windows Firewall ?

- Не.

Възможно ли е да имам проблем с отварянето на Google при включен Windows Firewall ?

- Не.

Вчера ми се случи следното : включвам компютъра и не иска да отвори Google и помислих , че няма интернет , но имаше Skipe и останалите от мрежата , освен още един компютър имаха нормално интернет. Някой може ли да ми каже причината за това?

- Възможни причини - хиляди, но НЕ е защитната стена.

Ако нямаше още един и по едно и също време да се зареди страницата щях да търся причина в моя компютър. Единствено за което аз предполагам е прекалено слаб интернет ...

- Може би, може би е това ...

... и че ми е бил включен Windows Firewall.

- Не е от защитната стена.

Има ли някой някаква идея ?

- Да, но само, ако ти кажеш повече за вида на мрежата, възлите, натоварването, доставчика, условията за достъп, лимитите и хиляди други неща.

Нетът е ДИНАМИЧНА среда, не може да се обясни само на база няколко носъществени връзки.

/- Да, но само, ако ти кажеш повече за вида на мрежата, възлите, натоварването, доставчика, условията за достъп, лимитите и хиляди други неща / За съжаление с тази информация не разполагам , пък и няма кой да ми я даде. Този който е направил мрежата твърди , че това не е възможно да стане.

Само с Google ли имаш тези проблеми.И какъв браузер използваш.

Редактирано от betoveni (преглед на промените)

• 1 месец по-късно...

Правилно е да е изключен - но при условие да е инсталирана и правилно настроена друга по-качествена защитна стена ! Поздрави

Правилно е да е изключен - но при условие да е инсталирана и правилно настроена друга по-качествена защитна стена ! Поздрави

Да, но обикновено другата стена изключва вградената още при инсталирането си и дори извежда на екран съобщение за това и иска разрешение. При отказ инсталацията пропада. Това се прави за да няма 2 активни едновременно стени, в противен случай нещата могат да се омажат необратимо.
  • 4 седмици по-късно...

Трябва да е изключен....

Така ли,защо? :speak: обоснови се Публикувано изображение

Поздрави!

• 1 месец по-късно...

Къде мога да въведа на Windows Firewall IP-та които искам да блокирам??? или ми предложете друг вариант за IP Filtar

влез в контрол панел--->мрежови и интернет връзки--->мрежови връзки--->Local area conection--->Properties--->Internet Protocol TCP/IP--->Properties--->Общи--->разширени--->Опции--->Свойства--->и там вече си добавяш порт

Пич на мен ми трябва за IP не за порт!

• Автор

Защитната стена на Windows няма такива функции. А и ти не казваш с каква ОС си ?

Иначе пробвай това:

http://forums.webhostautomation.com/showthread.php?t=2906 (ако искаш да действаш с Windows, иначе всяка нормална защитна стена има такава функция)

Не съм го пробвал и нямам време сега да превеждам. Успех!

Редактирано от randb (преглед на промените)

Защитната стена на Windows няма такива функции. А и ти не казваш с каква ОС си ?

Иначе пробвай това:

http://forums.webhostautomation.com/showthread.php?t=2906 (ако искаш да действаш с Windows, иначе всяка нормална защитна стена има такава функция)

Не съм го пробвал и нямам време сега да превеждам. Успех!

Ето преведено http://translate.google.bg/translate?u=htt...=1&ie=UTF-8

Това не ми върши работа! това са IP-тата който искам да бан/блокирам 77.85.0.0 - 191.255 79.100.0.0 - 255.255 83.228.0.0 - 31.255 87.126.0.0 - 255.255 90.154.128.0 - 191.255 213.91.191.0 212.39.64.0 212.39.90.0

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.