Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows firewall - въпроси, мнения, препоръки

Featured Replies

За времето си стената на XP беше добра и успяваше да се справи със атаките, но хакерите стават все по-добри и в момента вече атаката трябва да е доста дребна, за да бъде спряна от нея.

И сега си е добра. Непрекъснато се подобрява и се внасят фиксове за подобрението и. Съизмерима е с много специализирани комерсиални приложения. За масовия потребител е задължителна и достатъчна. И си оправи, моля те девиза, объркан е граматически и смислово ;) engineer, в поста преди твоя ти е отговорено, какво повече очакваш да чуеш ? И все пак - цък :)

• Отговори 140
  • Прегледи 33k
  • Създадено
  • Последен отговор

в момента съм с RC 7100 и стената има възможност (както и тази на виста) да и се настройват ръчно правилата, но тя представлява в своята същност един файъруол. който вече желае нещо повече като хипс механизъм ще трябва да си го сложи допълнително.

• 2 месеца по-късно...

Windows Firewall в XP да, може да се изключи, все пак XP вече си е морално остаряла OS. Дори и там, като се изключи по този начин, веднага изкачаше Security center с уведомление, че е изключен.

Windows Firewall в XP да, може да се изключи, все пак XP вече си е морално остаряла OS. Дори и там, като се изключи по този начин, веднага изкачаше Security center с уведомление, че е изключен.

Както се изключва под Windows XP, така се изключва и под Windows Vista.

Освен това, нотификацията, може да бъде изключена чрез модификацията на регистър.

Редактирано от owpx (преглед на промените)

Освен това, нотификацията, може да бъде изключена чрез модификацията на регистър.

Е, чак пък в регистъра да бърникаме,айде няма нужда ;) :

Публикувано изображение

И при XP се изключва уведомяването аналогично,само че при него има отметки,просто ги махаш и потвърждаваш. :cool:

Дай да видим тази команда тогава.

Дай да видим тази команда тогава.

Няма команда,просто махаш отметките и потвърждаваш ОК.,заповядай:

Публикувано изображение

Говорех за друго, за командата, с която се деактивирала стената и заради това не ставала за нищо.

Говорех за друго, за командата, с която се деактивирала стената и заради това не ставала за нищо.

Не съм разбрал за кое питаш,понеже ставаше въпрос за уведомяването,Sorry Публикувано изображение

Няма проблем. Господинът по-горе си мисли, че светът е в краката му :cool:

netsh firewall set opmode mode = disable

През командния прозорец е възможно поради ред причини. Затова са уведомленията. Te с код не се променят, защото нямат права за това. Е, под XP е много лесно:

net stop sppsvc
и готово. Докато под по-актуална ОС:

Публикувано изображение

Редактирано от prwvu (преглед на промените)

Няма проблем. Господинът по-горе си мисли, че светът е в краката му :clap:

netsh firewall set opmode mode = disable

През командния прозорец е възможно поради ред причини. Затова са уведомленията. Te с код не се променят, защото нямат права за това. Е, под XP е много лесно:

net stop sppsvc
и готово. Докато под по-актуална ОС:

Публикувано изображение

Този код не се пише така , използвал съм го тук в тази програма :

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

премахнат линк

Това е за изключване на уведомяването:

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Security Center\Svc\S-1-5-21-1883876586-3985629328;-1894647036-500]

"EnableNotifications"=dword:00000000

"EnableNotificationsRef"=dword:00000001

Това за fs permissions се маха чрез допълнителен код.

А това е за UAC:

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Security Center]

"UacDisableNotify"=dword:00000001

Моля посетете най-близкото болнично заведение, за да Ви бъде оказана квалифицирана психиатрична помощ.

Редактирано от owpx (преглед на промените)

Има два начина на писане на кода, в сайта на майкрософт си ги пише. Относно изключването на нотификациите - сам си ги написал, ха напиши сега и ДОПЪЛНИТЕЛНИЯ КОД за смяна на permission-ите! Иначе това всички го знаем.

• 7 месеца по-късно...

Ето една интересна програма: Windows Firewall Control.

Публикувано изображение

Автор е един румънец - Alexandru Dicu. Програмата позволява лесно управление на Windows Fireewall от системния трей. От днес има нова версия - 1.4. Давам линк за нея на MajorGeeks: тук.

От днес има нова версия - 1.4. Давам линк за нея на MajorGeeks: тук.

Мда,може да се дръпне и от тук

Публикувано изображение

• 2 седмици по-късно...

Препоръчайте надеждна стена за Windows-7. До сега на ХР-то ползвах Outpost-free и бях доволен, но на тяхната страница не пише да се поддържа 7-та.

тя на 7цата самата стена също си е добра. в момента съм с zone alarm, но съм фен и на pc tools

• 4 месеца по-късно...

Значи как да блокирвам някое ип което ми флооди играта или нещо подобно примерно с каква програма ?

Търсачката не е мръсна дума !!

Lost in...
  • 5 месеца по-късно...

Значи искам да попитам как мога да си изкарам логовете от фиревала смисъл дали някой ме флоди какво би трябвало да направя не знам дали съм го писал в правилния раздел

Значи искам да попитам как мога да си изкарам логовете от фиревала смисъл дали някой ме флоди какво би трябвало да направя не знам дали съм го писал в правилния раздел

Control panel - Windows Firewall- Advanced setings - Monitoring - в средния панел търси Logging settings и щракни на линка срещу File name.<br>

Control panel - Windows Firewall- Advanced setings - Monitoring - в средния панел търси Logging settings и щракни на линка срещу File name.<br>

Да ама моя виндовс е на Български това което ми написа не разбрах можели на Български брат или с картинки

Добре като си пусна вндовс фире вала не могат да влизат в сървъра ми ???

Едва ли. Хората хакват сървърите на Пентагона.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.