Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Конфигурация за Revit на която няма да се рендва

Featured Replies

Здравейте, необходима ми е помощ за избор на конфигурация която ще се полzва за Autocad и основно за учене на Revit, като няма да се рендва. Игри няма да играя също.

Въпреки цените на Интел от прочетеното по форумите за моите конкретни изисквания по-добрия вариант е интелски процесор с по-голяма тактова честота спрямо броя на ядрата. Спрял съм се на i7 7700K (който е с голяма мускулна маса вместо гънки:).

Конфигурацията ще я взимам от Варио сглобена . Бюджета ми е около 2400лв.

Процесор Intel Core i7-7700K

дъно     ?????

SSD        около 250Gb

HDD       1TB

рам        32Гб DDR4 2400MHz

захранване        ???

кутия    ???

някаква DVD записвачка

видеокарта       Zotac GeForce GTX 1050 Ti OC Edition ZT-P10510B-10L ще ми е напълно достатъчна на база на това мнение https://www.revitforum.org/hardware-infrastructure/72-revit-hardware-video-graphic-cards-48.html#post184061 нея може и на по късен етап ако не стигнат кинтите.

Благодаря.

• Отговори 63
  • Прегледи 5k
  • Създадено
  • Последен отговор

За какво ти е процесор с "К" накрая смяташ ли да овърклокваш защото тази опция е за ентусиасти. На теб ти е достатъчен 7700 без K

sdfsdfsf.jpg

Ако искаш сигурност и по дълъг живот на ssd диск SAMSUNG SSD 850 PRO 256GB много по ниски скорости предлага за сметка на това, но това са нормални скорости като повечето ssd дискове.

Записвачка не съм ти предложил понеже отдавна не се занимавам с дискове, но все някой ще ти предложи такава която да ти върши работа. 

Едит: И най важното което забравих :)  захранване BE QUIET STRAIGHT POWER 10 400W и влизам в бюджета. Ако искаш модулно такова със сребърен сертификат BE QUIET! PURE POWER 10-CM 500W или по скъпото със златен на XFX XTR SERIES 550W и трите са качество и разбира се XFX XTR е най добро от другите 2, но можем и без него в името на бюджета.

Редактирано от goodly (преглед на промените)

• Автор

Не смятам на първо време да овърклоквам поне не и докато не усетя че се задъхва  при нови бъдещи версии на Ревит (не искам да си затварям тази врата). Спрял съм се на К модела заради високата стокова честота 7700К (4.20GHz до 4.50GHz) срещу 7700(3.60GHz до 4.2Hz), която явно е определяща при този софтуер. От друга страна може и да ползвам на първо време вграденото видео поради причината описана в линка към ревит форума. От процесора точно не ми се ще да пестя.

В такъв случай ще ти препоръчам това

Untitled.thumb.png.e538ce75eb0c4a53dfd541fc4594c5f0.png

В случай, че искаш по-голямо SSD, повече RAM, по-висока честота, просто добавяш :

Охладител 

Още една рам от същата или 4х8, в зависимост от нуждите. Ако искаш да е тази платформа специално ще сложим охладител, повече памет, по-голямо SSD. 

Какво по-различно съм сложил от другата конфигурация : 

Много качествено модулно захранване с 10 години гаранция с полу-пасивно охлаждане, което значи, че е много тихо. 

Процесор, който не отстъпва на i7 7700 при овърклок, но разликата между двата не си заслужава да се лишиш от 4-те ядра и 8 нишки повече, които той има. 

Много бързо SSD (SSM) 

по-малко памет, но сме доста под бюджета, така че ако се наложи ще си добавиш изброените неща ако ти трябват.

Ще повторя отново че К процесора не е за твоите нужди. С к процесора трябва да се избира и друго по скъпо дъно, трябва да се купува и охладител също. Което означава че трябва да се реже от компоненти поради малкия бюджет ако искаме да всичко да е както трябва. Но няма да е добре балансирано според мен. Разликата в мегахерците не те грее а по скоро броя на ядрата са от значение. Както е споменал в конфигурация ryzen 1700 Монката. За i7-7700 3,6 базова чистота е много добре и при нужда torbo boost се включва който достига до 4,2 автоматичен клок. От това повече не разбирам на къде и с какво ще се бориш. К процесор е за хора които искат да истискат максималното от това с което се разполага в днешно време, а това удоволствие струва пари. Казваш че искаш да караш известно време без графика, добре но имай предвид че конфигурацията на Монката е без вградено видео, което означава че ти трябва външно видео задължително. Не предложих AMD поради причина че още оправят някои проблеми най вече с честотите на рамта. Просто е жалко да си купил рам памет много над тази честото която в момента можеш да работиш, и да чакаш обновяване на биос за да разбереш дали аджеба проблема ще се оправи или ще трябва да чакаш други ъпдейти.

• Автор

Благодаря за мненията.

В глупавото положение съм изпаднал това го осъзнавам добре от десетките теми които изчетох последните седмици. Разбрах какво е предимството на новата платформа Rayzen, но приложенията които ще ползвам няма да се възползват от предимствата на повечето ядра. Не вярвам и autodesk следващите 2-3 години да си оптимизатор софтуера. Убих се да рова тестовe на Ревит с Rayzen конфигурация не намерих нищо. Резултатите обаче не биха били по различни от тези при аутокад  който го ползвам доста активно сега в 2D http://www.tomshardware.com/reviews/amd-ryzen-7-1800x-cpu,4951-9.html затова и се спрях на интелска платформа. Просто няма за какво да ги ползвам повечето ядра.

Относно препоръките за процесор съм гледал това https://www.revitforum.org/hardware-infrastructure/74-revit-hardware-cpu.html#post481

От овърклока явно ще се откажа, а и тея 5-7% разлика между К и не К моделите като че ли не си заслужават 100 лева повече за процесор (ще го помисля още).

Goodly принципно предложената конфигурация от теб би ли работила и 7700К ако не го клоквам?

Дори без клок е по-добър тоест не ти е необходимо скъпо дъно и може да сложиш което ти харесва вкл. най-евтиното.

Колкото до охладителя заводският принципно е изключително зле и ще грее. Просто не е нормално охладител за 15 лв. да се сложи на процесор за толкова пари.

Имам предвид че и заключеният да купиш е желателно да го смениш с нещо по-читаво.

Това "работи" може да се каже и за кутия от 30 лв. ама едва ли ще си вземеш такава нали? Или захранване за 50 лв. което би било напълно достатъчно за 1050TI.

п.с. Това не е препоръка да вземеш по-добрия а да смениш охладителя дори да вземеш по-евтиния. 

Нещо такова (може и по-евтин) - http://www.vario.bg/be-quiet-pure-rock-slim-bk008

Иначе нищо не пречи да се действа разумно и да не се наливат над 200 лв. за захранвания и над 150 лв. за кутии особено с 1050TI.

http://www.vario.bg/seasonic-eco-430w-ssr-430st

http://www.vario.bg/fractal-design-core-1500-fd-ca-core-1500-bl

Ето и нормално дъно - http://www.vario.bg/asrock-b250m-hdv-90-mxb3j0-a0uayz

Варианта на 1050TI които си избрал е много разумен тоест се придържай към него.

Ето и рам - http://www.vario.bg/gskill-fortis-dimm-kit-32gb-f4-2400c15d-32gft

Редактирано от Roujin Z (преглед на промените)

Общо взето може, но аз държа на добра кутия с възможности и колкото си може по изолирана и с по малко отвори за да е тихо. Също държа на стабилно захранване и възможно най тихо. Захранването тук не бих пестил и една стотинка, колкото по скъпо толкова по добре и по сигурно но не и най скъпите. Тези които съм посочил са идеални за целта. Разликата между двете кутии на FD не е голяма, но винаги има защо да се избере по скъп вариант та за това и го предложих. От тук на сетне слушай RoujinZ какво ще ти предложи.

Няма какво да шуми освен скапания охладител поне когато говорим за I7 които се ползва за нещо различно от ровене в нета и филмчета.

Взимайки охладител за около 30 лв. и нагоре шумът просто изчезва освен ако не вземе по-сериозна видеокарта от посочената.

С най-малко отворчета принципно е най-бюджетната 1100 а не скъпите и големи кутии. При захранванията не става дума за пестене а за нужди.

Разлика няма да види ако ще и новия титаниум на Сиисоник да сложи освен че ще му олекне джоба.

п.с. Реално спестявайки от тия неща успява хем да вземе по-добрия процесор хем да му сложи прилично охлаждане.

Така ще има хем тиха хем по-производителна машина а и пари ще му останат. 

Единствено може да помисли за дъно с 4 слота ако смята че тия 32ГБ може да му омалеят. Разликата е 14 лв. тоест не е голям разход.

http://www.vario.bg/gigabyte-ga-b250m-ds3h

http://www.vario.bg/msi-b250m-pro-vdh-7a70-003r - Това изглежда по-добре.

Kъм автора - наскоро четох тема с твоята дилема в друг форум. Имаше и твоята програма в изискванията.

Едното мнение беше, че не трябва да се забравя едно основно предимство на многоядрения процесор. А именно, докато пуснеш нещо да се прави, да можеш едновременно с останалите ненатоварени ядра да правиш нещо друго. Човека беше написал, че 7700К се товари напълно и дори да е по-бърз в извършването на работата , трябва да го чакаш. Докато 6900/1700/1800/Х може да са по-бавни заради по-ниската си честота,но пък позволяват да работиш по нещо друго докато предното се обработва.

Не знам дали това съвпада и с твоята сфера на действие, но поне може да се спомене.

Иначе дъното ,което ти е предложил Монката ще умре от жега с 8-ядрения процесор. В една друга тема споменах за температурите на B350 и точно това дъно дига на гърба на платката 112 градуса, вътрешния сензор му показва 117 и то си набива спирачката за да не се запали...Иначе на хартия е супер ,да.

• Автор

Благодаря Ви много за помощта задвижих неща с поръчката. Дъното го замених с MSI B250M Pro-VDH 7A70-003R въпреки че няма да ми се наложи повече рам.

Сега ми остава най-тегавата работа ще трябва да уча Ревита и няма да имам оправдание както каза жената :)

Tommygun – мисля че се сещам за коя тема говориш. Разликата при мен е че аз не съм Архитект а ОВК (такъв дето им прави мизерии по хубавите фасади с решетки и кюнци) и няма да ми се налага да рендвам картинки за инвеститори за да се възползвам по-често от повечето ядра. Реално от наблюдението ми върху колегите в бившата ми работа е че задачите при които ще има полза от многото ядра са когато се правят PDF и DWG файлове. Това обаче е процес който отнема 5-15 мин. след няколко седмична работа. Освен това съм и пушач та има с какво да си запълня времето.

Редактирано от bobivg (преглед на промените)

Какви части си поръчал последно. И ето ти записвачка DVD LG GH24NSD1 предполагам че имаш оригинален windows на диск за това ти трябва. Та тъка че най евтината би ти свършили работа.

Пари за сглобяването поискаха ли?

п.с. Хубаво е да обновиш биоса с последния (2017-04-07) въпреки че някой хора изпадат в ужас като чуят за тая елементарна процедура - 

https://www.msi.com/Motherboard/support/B250M-PRO-VDH.html#down-bios

• Автор

Не съм го поръчал още, щото исках под формата на услуга (така да се каже) поръчката да мине през една фирма за компютри на близък мой познат с идеята ако имат търговска отстъпка да изкарат нещо и за тях без да ми променят конфигурацията. Оказа се обаче че те работят с други доставчици и два компонента не може да ги доставят, а пък други излизали на по-висока цена от линковете. Та нещата пропаднаха днес и ще я поръчвам след празниците. С кого работят не знам, даже не знам и как се казва фирмата. Сглобяването май се плаща вече, както четох в другата тема.

Тъй като още не си поръчал погледни добре и сравни скоростите на двете SSD-та и си помисли дали не предпочиташ 2 пъти по бърз запис и 5 пъти по бързо четене за тази разлика в цената. Това е най купувания чип най вече заради бързината която предлага.

В моя пост ти го бях предложил SAMSUNG SSD 960 EVO 250GB

Редактирано от goodly (преглед на промените)

Мислиш ли че ще я усети тая разлика? Иначе това е за сметка на 66 лв. отгоре и по-малкия обем а гаранцията е еднаква.

Не казвам че не трябва да си купи такова просто човека явно държи да действа по-икономично ако е възможно.

п.с. С 5 г. са основно Sata не новите "печки" тоест по-бавните като старото EVO 850, X400 или SX 930.

http://www.vario.bg/samsung-ssd-850-evo-250gb-mz-n5e250bw

http://www.vario.bg/sandisk-x400-256gb-sd8sn8u-256g-1122

http://www.vario.bg/adata-xpg-sx930-240gb-asx930ss3-240gm-c

От трите реално SX930 е с най-дълъг живот при другите две разликата е малка в полза на Sandisk.

Самсунг като цяло не са изгоден избор а дали са най-често купувани няма връзка.

Crucial MX300 275GB го дават с 80TBW тоест теоретично е също толкова надеждно като първите две.

Ако ще го ползва за системен това прави грубо към 10 години като се няма предвид че след това ще спре да работи.

И понеже стана дума за повече бързина и по-голяма надеждност (160TBW) това е вариант и за двете но е скъпо - 

http://www.vario.bg/adata-xpg-sx8000-256gb-asx8000np-256gm-c

Мисля че ще усети бързината при запис, четенето майната му не е толкова важно от колкото записа. В случая гледаме записа когато работим. Но за съжаление все още не го изтъкват на преден план понеже трябва да изкарат повече пари като вдигат скоростите при запис, малко по малко за да имат повече печалба. Тъка че четенето никога не е бил важен фактор, него могат до го оставят и 500мб/с пък да дигат записа но както казах вече трябва да се правят пари. За това и предложих този диск заради бързината която предлага и защото е най евтин вариант за това което предлага и това което предлагат съперниците му за повече пари.

• Автор

Не мога да реша кое е по-добрия избор за мен. Не разбирам защо скоростта на запис е по-важна при положение, че работните файлове ще се съхранявате на HDD-то?

Това което си мисля чисто лаишки, ако взема ADATA XPG SX8000 256GB ASX8000NP-256GM-C ще имам бързо стартиране на програмите и надежден диск. А като записвам това ще бъде на много по-бавния 1Т HDD, където ще се съхраняват проектите и по-бързата скорост на запис на SSD-то няма да оказва влияние. Какво мислите?

Много ме изкушава бързината на Samsung SSD 960 Evo 250GB MZ-V6E250BW. Не мога да преценя дали ще ми е полезна реално и кога.

п.п Забравим съм попътно HDD-то :) Seagate BarraCuda Compute 1TB ST1000DM010 http://www.vario.bg/seagate-barracuda-compute-1tb-st1000dm010

Редактирано от bobivg (преглед на промените)

на 5/5/2017 в 9:26, bobivg написа:

...Разликата при мен е че аз не съм Архитект а ОВК (такъв дето им прави мизерии по хубавите фасади с решетки и кюнци) ....

И понякога фасадите не са ви достатъчни и посягате и на конструктивните елементи. Правец за вас 8 битов:D

Операциите които извършваш на ссд-то, то е ясно че само там ще използваш скоростите които предлага. За това операционната система трябва да е там заедно с програмите и това е ясно. Записите които правиш, когато инсталираш, ахривираш, създаваш запазваш проекти, преместваш от папка на папка ще спестяват време в зависимост от големината на файловете също. Ако работиш с големи файлове и ти се налага често да го правиш точно там е нуждата при по бърз запис на диска SSD. Но когато предаваш информация на твърдия диск HDD там вече бързината няма влияние защото HDD приема с толкова колкото е посочено в спецификациите на твърдия hdd диск. Въпреки че споменах и казах майната на бързината за четене нямах в предвид че няма никакво значение, а просто исках да изтъкна записа понеже е също много важен фактор. Та скоростта на четене отваряне на програми, влизане в папки и скролиране също придобива смисъл според мен. Но дали реално се усеща разлика между 550MB/s и 3200MB/s четене, може да каже само човек който има двата такива диска с тези две различни скорости. Сега вече можеш спокойно да прецениш дали ти е нужно имайки предвид работата която ще вършиш и дали ти се дават толкова пари отгоре. Или просто ще избереш надеждността пред всичко това. Имай в предвид че има хора за които 2 секунди са от значение при една операция. Та ако им се налага да извършват множество операции за тях би било добре когато сумират общата стойност от времето и получат примерно 1 мин спестено време от работа на предишното SSD. Такива хора има дори и тук във форума и не само, дори и аз понякога искам нещата да се получават по бързо да не кажа мигновено.

• Автор

Аз се върнах в изходна позиция. Жената не би позволила някакъв си вентилатор да и бъде конкуренция в генерирането на шум.

този процес се съпровожда от увеличаване скоростта на въртене на вентилаторите. Това ускорение непрекъснато се повтаря във времето и е съвсем некомфортно.

https://www.kaldata.com/%d1%85%d0%b0%d1%80%d0%b4%d1%83%d0%b5%d1%80/intel-%d0%bd%d0%b5-%d0%bf%d1%80%d0%b5%d0%bf%d0%be%d1%80%d1%8a%d1%87%d0%b2%d0%b0-%d0%ba%d0%bb%d0%be%d0%ba%d0%b2%d0%b0%d0%bd%d0%b5%d1%82%d0%be-%d0%bd%d0%b0-%d0%bf%d1%80%d0%be%d1%86%d0%b5%d1%81%d0%be-246642.html

Ами и такива неща стават никога не е късно да се случи нещо. Но какво може да направим след като вече сме дали парите? Взимай си 7700 и просто забрави за K отзад. Или се метни на AMD RYZEN 7 1700

Аз не разбрах каква връзка има клока в случая? Отключеният е избран заради по-високите честоти точно това се коментираше в началото на темата.

За клок принципно трябва първо по-добро дъно от избраното второ по-добър охладител от избрания тоест цената би скочила с около 200 лв.

на 4.05.2017 г. в 14:52, bobivg написа:

Спрял съм се на К модела заради високата стокова честота 7700К (4.20GHz до 4.50GHz) срещу 7700(3.60GHz до 4.2Hz), която явно е определяща при този софтуер. 

п.с. И е напълно нормално под товар да се отделя повече топлина (независимо кой е процесора) което може да доведе до увеличаване на оборотите на вентилатора (зависи и от настройките).

• Автор

Сутринта изчетох 40 и повече страници за проблема във форума на интел оплаквания имаше и от 7700 без К. Основното оплакване на хората е че заради някакви си товари покови под 1 секунда предизвикват постоянно увеличаване до максимална скорост вентилаторите и обратно послдващо намаляване. Това се предизвиквало освен от пускането на браузери (най-често споменаваното) дори и от фонови процеси на win без да има стартирани приложения.  И препоръката най-безболезнената е ако  имаш възможност да промених управлението по температура на вентилаторите от дъното  да се завишат стойностите на температурата спрямо обороите и времето за реакция. Не ми се струва ОК тая работа. Според интел просто дъната нямали адекватни настройки на вентилаторите за тези процесори които видиш ли било нормално постоянно да поскачат до над 90градуса (ако някой пръдне в стаята). Това разбрах аз с моя куц английски.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.