Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Флаш памет - никой компютър не я чете

Featured Replies

ZeroG - няма кой да помогне с писане за хардуерни проблеми

Редактирано от PC doctor (преглед на промените)

преди 2 часа, ZeroG написа:

Само разказваш колко много знаеш. НЕ ПОМАГАШ!
Фукльо ... 

И кой го казва само - какъв политик би излязъл от теб - мноого писано и нищо вътре:

на 5/31/2017 в 10:56, ZeroG написа:

Няма достъп на файлово ниво.
А запазването може да стане на физическо ниво на целия обем на флашката към файл. И после да проиграва върху този файл различни пpограми и методи за възстановяване. 
Докато  интервенция на фикс директно върху флашката е one-way-ticket. Или става или не. Но ако е не всякакъв друг втори опит е с нищожна вероятност за възстановяване при положение, че фиксът е писъл по флашката.

Аз съм показал нещо:

Ама като прегледах всичките ти постове - ами те всичките са за коша! Ама всичките - едно теоретизиране, едни чудеса и нищо, което да може да се приложи от питащия.
И не е зле да се научиш кога е добре човек да замълчи. Много важно умение!

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

преди 31 минути, ZeroG написа:

1. Дадох съвет да ползва Линукс да си прочете флашката;

Ще я прочете, ама евентуално. щот ако не се познава контроерът на паметта, пингвинът и с две жълти човки да е, на влашката ще й е все тая!
Testdisk според теб какво е? щот според автора й е инструмент за работа с дискове/флашки.

преди 35 минути, ZeroG написа:

3. Дадох методология как се прави, независимо от ОС-а, и независимо от средството, при омазана партишън/файлова система;

Ти сериозно ли? И къде е? В мислите ти?

Ей, някои хора не знаят кога да спрат! ТИ Колко флашки си реанимирал/върнал от вечните електронни полета, смешнико?

преди 15 часа, ZeroG написа:

че контролерът бил изгорел даже и не вдена, че контролерът е по-скоро в ред иначе нямаше да индифицира MBR;

и как аджеба ще прочете логическата адресация, като физическата адресация я няма?
допускането за изгорял контролер е правилно според мен
но аз предполагам, че по-скоро е затрита физическата адресация (инициализацията  на флашката)
а тя може да бъде записана с ultraiso
в други, предишни теми съм посочил как става

FLASH.jpg

С определени условности:

1. Ако проблема е в УСБ-то (кварца, платката )- тогава при вкарване на флашката не се случва нищо , няма мигане на светодиоди и е пълен труп

2. Ако проблема е в контролера - Възможно е да има някаква индикация че е намерено устройство , но такова да няма в device manager. Да има активност на светодиод (ако е монтиран такъв). Възможно е да има силно загряване/прегряване на контролера-а. В редки случаи е възможно да се вижда като устройство , но да няма достъп по интерфейс до него или да се виждат само 1-2 сектора от него.

3. Ако е паметта - В зависимост от използвания контролер най често флашката се вижда от системата , но липсва обем, иска форматиране, виждат се с грешен обем , съдържанието е пълна каша и изглежда криптирано.

Точка 2 и 3 се решават само със сваляне на паметта , четене на специално устройство и със разни такива манипулации

Flash_coin.jpg и събиране в зависимост идеологията на конкретния контролер игра с напреженията и много други такива.... Например така :Algo.jpg

Точка 1 ако не е възможно да се оправи механично се отива на решението на точка 2 и 3 .....

• 2 години по-късно...

Здравейте на всички...Появи ми се много странен проблем с една 16ГБ флашка...Само на моя лаптоп не се отваря..Пробвах на всички USB портове и не става...Дава сигнал че е поставена,но не я отваря....Имам други флашки поне 4 на брой и нямам никакъв проблем с тях....Само тази не иска и не иска...Като я сложа на ТВ-то във usb порта,там си работи..Пробвах и на двд-то което също има usb порт,и там си работи...Само на лаптопа ми не иска и това е...На работата имаме лаптоп,боднах я във usb-то и веднага се отвори...Форматирах я,занесох я вкъщи,пробвах я на моя лаптоп и пак няма отваряне....Със windows 10 съм ако има някакво значение....Преди си работеше нормално обаче...Сега какво й стана,си нямам на идея....Някакви идеи какво да направя ?

• 2 седмици по-късно...

Тук ще питам не знам, защото не знам къде да питам.

Имам флашка същата като на автора,  но се е разпаднала на съставните си части.

В нея имам файлове, които нямат копия.

Някой има ли идея как да я поправя?

Или кой може да ми помогне?

Благодаря!

преди 57 минути, Rafaela_k написа:

но се е разпаднала на съставните си части.

Зависи какво се разбира под това. Може в компютърен сервиз да се върне към живот, а може и да трябва да посети 

преди 33 минути, RudeBoy написа:

• 4 години по-късно...

Здравейте. Аз съм със сходен проблем, като този на автора.

При мен флашката си работеше до последно, но днес реших да й кача малко файлове, две секунди след което, докато се качваха - излезе някаква грешка за кратко и флашката спря да работи. В момента състоянието ѝ е напълно същото като автора на темата.

Някой запознат ли е от какво би могло да е, дали има решение изобщо, и ако да - какво е то? Готов съм да почерпя по Revolut/PayPal при открито решение. 

5929a2e48061d_Shot2017-05-27185941.png.72a96ec7608f4c32f02ad280e8ca6eea.png

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.