Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Инсталиране на нов драйвер за Web Camera на лаптоп.

Featured Replies

преди 30 минути, Optium написа:

Алтернативен вариант /освен закупуването на нов компютър/ не съществува, защото камерата е фабрична и вградена в техника

която е закупена за 1150 лева от Технополис:

Web_Camera_na_laptop-1.jpg

Цената на този лаптоп още една година след купуването е паднала наполовина...В момента реалната му цена е много под 500лв...И пак не споделяш резултати с това, което съм ти дал. 

• Автор
преди 1 час, hudyr написа:

Е, след като имаш модела(съответно и серийния номер), защо не търсиш тук?

Човече,

ти ме вкара в приключение и се изпокарах с жената, защото отидох в мазето

и го обърнах с "хастара на вънка" докато не успях да открия кашона на лаптопа,

откъдето взех следните данни за него /дето в криминалната и в застрахователното не ги искат/ :

1./ PART№.PSLSOE-02PO18B3

2./ SERIAL№ Y9545327K 

Забележка:

От това място което сте ми посочили изскачат подобни "гърбави" маймуни,

носещи по-няколко "троянеца" под мишници:

https://www.kaldata.com/forums/applications/core/interface/imageproxy/imageproxy.php?img=http://forum.skynomad.net/gallery/albums/userpics/Analiz_s_VirusTotal.jpg&key=0653eb8a81c5aafae46e5d20c8c067c9e614b649977ddba63fc0174feeb80525

Редактирано от Optium
корекция на текст ! (преглед на промените)

преди 1 час, Year Zero написа:

Camera Ето ти го разопакован...Вадиш го само от архива по познатия начин и стартираш от Setup.exe

За последен път питам свали ли това, което ти дадох и какъв е резултата. Това ми е последния опит да ти окажа някаква помощ.

Говоря за USB камера и не знам защо да не е възможно решение.Още повече, че може да се закача за монитора на лаптопа. Представи си например, че камерата на този лаптоп е повредена. Тогава???

• Автор
преди 2 часа, Емил Костов написа:

Говоря за USB камера и не знам защо да не е възможно решение.Още повече, че може да се закача за монитора на лаптопа. Представи си например, че камерата на този лаптоп е повредена. Тогава???

Тя ако е повредена няма да работи ИЗОБЩО, а тя си работи перфектно на SKYPE и с нея имам връзка дори с братовчед ми в

Чикаго който разговаря с мен от колата си и аз наблюдавам от там движещите се отстрани автомобили по шосето около него.

Това не може да бъде развалена камера. Или драйвера и е за смяна тъй като е доста дърт /на 10 години/ или някъде трябва да

се пипне по настройките и !

преди 5 минути, Optium написа:

Тя ако е повредена няма да работи ИЗОБЩО, а тя си работи перфектно на SKYPE и с нея имам връзка дори с братовчед ми в

Чикаго който разговаря с мен от колата си и аз наблюдавам от там движещите се отстрани автомобили по шосето около него.

Това не може да бъде развалена камера. Или драйвера и е за смяна тъй като е доста дърт /на 10 години/ или някъде трябва да

се пипне по настройките и !

Казвах "представи си", а не че камерата е повредена.

• Автор
преди 19 минути, Емил Костов написа:

Казвах "представи си", а не че камерата е повредена.

Яд ме е само на този мой съфорумец <hudyr> на когото предоставих всички  технически данни за камерата

и компютъра си днес следобед / а, и си обърнах мазето на опаки за да открия кашона на лаптопа /,

а той изчезна някъде и ме остави на "гола и зелена" поляна !?

Май и по тези форуми взаимоотношенията си остават тривиални и лъжливи като във Facebook

и човек не може да разчита на по-сериозно отношение и мъжка дума . . . 

Забележка:

За това ще ви помоля,

вие все пак като можещ и знаещ човек може да ми ПРОВЕРИТЕ този драйвер който ми 

го изпратиха вчера ! Аз не смея да го отворя за да не стане някаква беля и съвсем да си "прееба" камерата !

По нагоре в публикацията имате всички пълни данни за камерата ми и компютъра ,

така че може да прецените дали да рискувам и отворя този драйвер:

http://www3.zippyshare.com/v/CCHeZy3q/file.html

Редактирано от Optium (преглед на промените)

• Автор
преди 15 минути, Емил Костов написа:

Добре де, а с драйвера от сайта на производителя не става ли?

Това е теглено от производителя - с два "троянеца" вътре :

https://www.kaldata.com/forums/applications/core/interface/imageproxy/imageproxy.php?img=http://forum.skynomad.net/gallery/albums/userpics/Analiz_s_VirusTotal.jpg&key=0653eb8a81c5aafae46e5d20c8c067c9e614b649977ddba63fc0174feeb80525

Онзи "готовия" по-горе където съм ви го пратил със Zippyshare.com /за анализ/ е чист като сълза,

но не знам колко е подходящ за моята камера ? 

Редактирано от Optium

преди 7 минути, Optium написа:

Това е теглено от производителя - с два "троянеца" вътре :

Онзи "готовия" по-горе където съм ви го пратил със Zippyshare.com /за анализ/ е чист като сълза,

но не знам колко е подходящ за моята камера ? 

Тези троянци кой ти ги показва????

• Автор
преди 8 минути, Емил Костов написа:

Тези троянци кой ти ги показва????

Класиката . . .VIRUSTOTAL !

преди 8 минути, Optium написа:

Класиката . . .VIRUSTOTAL !

Вероятно го показва, защото самият файл е числа.exe. Файла си е чист, но ти се решаваш. Притеснява ме само едно нещо. Ако се е омазал драйвера за WEB каметата и са се омазали и регистрите на windows единствения начин за да проработи и чиста преинсталация на windows и инсталиране на драйвера отново.

• Автор
преди 38 минути, Емил Костов написа:

Вероятно го показва, защото самият файл е числа.exe. Файла си е чист, но ти се решаваш. Притеснява ме само едно нещо. Ако се е омазал драйвера за WEB каметата и са се омазали и регистрите на windows единствения начин за да проработи и чиста преинсталация на windows и инсталиране на драйвера отново.

Рисковете са много и от най-различно естество, така че е неприемливо да се рискува на "гол задник" !

До скоро имаше една хубава рубрика при вас в която се предлагаха по време на Коледа, Великден и Нова година 

много хубави промоционални програми - сега виждам че е изчезнала и в момента я няма !

Там от колегата ви NikiShark /не знам дали е жив и здрав/ взех една много хубава програма /преди повече от година/,

която за съжаление не съм я ползувал още ! 

Май наистина времето и дойде и вие ще ми кажете дали да поема риска:

Какво представлява Shadow Defender?
Решенията на ShadowDefender.com осигуряват нов начин за решаване на проблемите със сигурността на системата и защитата на личните данни. Той използва метод, наречен Shadow Mode, който предпазва компютрите от атаки. Чрез поставянето на компютри в Shadow Mode с Shadow Defender, системата ще бъде защитена без значение какво се случва. Shadow Mode проследява всички промени и ги пренасочва към неизползвано място на диска. Тези системни промени могат да бъдат
запазени за постоянно на диска или напълно изхвърлени. Shadow Mode е най-ефективният и интелигентен начин за защита на компютрите.

Shadow Defender предоставя лесна за използване защита на компютъра и защита на неприкосновеността на личния живот за операционните системи Windows. Това е отличен начин за предотвратяване на нежелани или злонамерени промени от компютър. С Shadow Defender можете да стартирате система във виртуална среда, наречена Shadow Mode. И всички атаки ще се случват във виртуалната среда, а не в реалната среда. Ако се случи атака, всичко, което трябва да направите, е да рестартирате системата си. Междувременно можете да запазите избраните файлове и папки в реална среда !

Редактирано от Optium

Аз вариантите съм ти ги дал. Освен това може да тестваш дали друга антивирусна програма ще блокира този файл или да се обърнеш към колегите от HJT Team. В стремежа си за по-добра сигурност при повече антивирусни програми като видят exe файл започват да откачат.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

Аз съм до тук. Питащият НЕ Е адекватен! Питащият е магаре на мост! Направих си труда да се разровя по параноичните ти теми, навсякъде пишеш в един и същ неадекватен стил, навсякъде ти се посочват едни и същи източници, навсякъде пищиш за троянци, които по-скоро са false-positive от неизвестни антивирусни!

Още повече, че не съм те карал да ровиш през Нарния, за да си видиш part-number-a на лаптопа:
ed6b23c1-72ff-48d6-85f4-bab3aa2bb7c1.png.c9a78f67906d30cef648bc1ea85f4dbf.png

Това се намира със satellite l500-1ek в любимия ти google!

Направи услуга на всички и остави горкото лаптопче на мира. Дай го на някой, който пипа адекватно. Цялата ти тема можеше да е 5 поста дълга, ако ти имаше някаква реална представа какво пипаш. Не мога да намеря по-подходящи думи да го опиша - НЕ МОЖЕШ ДА СИ ОПРАВИШ "ПРОБЛЕМА" С ДИСТАНЦИОННА ПОМОЩ!

Редактирано от hudyr (преглед на промените)

• Автор
преди 35 минути, Емил Костов написа:

Аз вариантите съм ти ги дал. Освен това може да тестваш дали друга антивирусна програма ще блокира този файл или да се обърнеш към колегите от HJT Team. В стремежа си за по-добра сигурност при повече антивирусни програми видят exe файл започват да откачат.

В края на краищата не съм само аз човека който е взел програмата Shadow Defender, явно най.малко още 10 души от форума са

я качили по-компютрите си и имат представа от това как действува тя във Виртуална среда, сиреч в Shadow Mode !

Ще чакам някой да ми се обади и осведоми как работи тази програма . . .!?

преди 30 минути, hudyr написа:

навсякъде пищиш за троянци, които по-скоро са false-positive от неизвестни антивирусни!

Да се каже че DrWeb e неизвестна антивирусна програма, смятам че това граничи с чиста Ерес !

От друго място имам вече изпратен драйвер за камерата /готов за инсталация/.

Същият е чист като сълза:

https://www.virustotal.com/bg/file/bf4df94ebe157da58fc90494de3557f5fb758bc491fd3b2d674359b6b1cd9348/analysis/1496856171/

Благодаря ви за положените усилия !

Редактирано от Optium

Ползвай си я само със скайпа и си свиркай ,

и понеже си много упорит, забелязваш ли какъв файл анализираш във вирустотал и обвиняваш едвали не сайта на тошиба, че разпространява дамски буби.

От кой линк от предната тема го свали ? Четвърти ден продъжава тази сага, сума народ предложи решения, ти нямаш и желание да пробваш. С такава параноя по-добре не го включвай тоя комппот, няма да има зарази и аварии. 

преди 56 минути, hayduk22 написа:

Ползвай си я само със скайпа и си свиркай ,

и понеже си много упорит, забелязваш ли какъв файл анализираш във вирустотал и обвиняваш едвали не сайта на тошиба, че разпространява дамски буби.

От кой линк от предната тема го свали ? Четвърти ден продъжава тази сага, сума народ предложи решения, ти нямаш и желание да пробваш. С такава параноя по-добре не го включвай тоя комппот, няма да има зарази и аварии. 

p4gEimc.png

Това е свалено от сайта на Тошиба...Стига, че пак ще го хване параноята. Това е self-extracting archive. Взел го е от някой от линковете където му ги дадох в предната тема+тази.

Редактирано от Year Zero (преглед на промените)

"Наборе" !

Малко помощ и от мен, но тя ще ти е за последно!

Почвам директно, без никакви драйвери и вируси.

За човек като теб (или си чантаджия, или шапкажия) Това не е обидно какво е решението ти!

Вземаш лаптопа под мишница и отиваш в един реномиран сервиз с молба за ПРЕИНСТАЛАЦИЯ на операционната система заедно със всички драйвери. ЗАДЪЛЖИТЕЛНО! Твоят тип хора са от сорта - ни се води, ни се кара. Защо преинсталация? Сам трябва да се досетиш, но не можеш. А на всичкото отгоре вече няколко пъти са ти го загатнали. Чета ти темите от как си се регистрирал в този форум.Напълно неадекватен човек си, за да ползваш компютър. Това е съвсем сериозно казано. От как е създаден този форум, друг такъв случай не е имало.Отново - чета всичко във форума , като изключим "Празни приказки и забава" , но там все още те няма.Сериозно впечатление прави това, че събираш безплатен, а дори и платен да е софтуер, без да знаеш въобще неговото предназначение. Подполковника в едно поделение казва така на това - "Нека да има, че не се знае за какво ще потрябва".След преинсталацията на компютъра ти ще качиш на последният единствено само това, с което смяташ да работиш. НИЩО повече! Пример: Трябва ти Скайп за разговор с братовчед ти - качваш скайпа така, че последният да се зареди и отвори  - Без ГРЕШКА! Трябва ти браузър за интернет - Качваш този, който смяташ , че най добре познаваш. Трябва ти програма за обработка на снимков материал - ще си избереш такава, с която да можеш да задоволиш всички свои желания. И т.н.  За теб е задължителна добра платена антивирусна програма защото не само че теглиш вируси, но ги и разпространяваш с твоя начин на работа. Във всеки един форум, когато се пита по хардуерни и софтуерни въпроси, първо питащият дава подробна информация и след това, ако някой от отговарящите се наеме да даде отговор,получаваш напътствия как да процедираш.А не да те питат за идинтификационен номер на 2 страници!!!  Изпълняваш препоръките и даваш резултат какво се е получило, за да се знае от отговарящите, до къде се е решил въпроса. Ти идваш, задаваш невероятно глупави въпроси и се сърдиш на хората че те обиждали или те хокали, или не ти отговарят. Крайно време е да се замислиш над това, защото ако си погледнеш темите от първата, до ден днешен - 90% си писал само глупости. Можеш да ми вярваш. С това показваш голямата си неграмотност и по точно неадекватност във форума, с което понякога дразниш колегите.Това е истината, макар че никой не иска да ти я каже в очите.Ще научиш как се инсталира програма, как се регистрира, когато имаш сериен номер или ключ , ще научиш ТОЧНО как се се инсталира, ще научиш как се почиства целият компютър, ще научиш къде и кога можеш да пипаш по операционната система.Изобщо ще се научиш да ЧЕТЕШ и да не спориш с хората за неща, които въобще не са ти ясни.То не е обидно. Може би си добър в съвсем друга професия, която не знаем, но тук си ГОЛА ВОДА! Между другото, не си само ти., но това сега не е важно.Когато нещо не ти е ясно и искаш консултация където и да било, пиши, коментирай и ще видиш, че ще я получиш.Аз съм във форума от неговото създаване. Знаеш ли че ето тези хора, които се мъчат да ти помогнат, са помогнали на стотици момчета и момичета? А вярваш ли в това? Ако да - добре. Ако ли не - това е заради това, че искаш да покажеш пред някого, че след 3-4 години с натискане по клавиатурата - си вече в час с компютъра. Сега ще ти задам един въпрос само, понеже си възрастен човек. Лаптопа си го купил преди 3-4 години, доколкото ми е ясно. Ето го въпроса - Къде ти е дискът(оригиналният) с който се продава всеки един лаптоп!!! Ако си го пазиш, нямаше да имаш проблем и да си го разрешил на часа. Остава другото - Разпилян човек, който навярно си мисли само за това, кога ще си получи пенсията! Думите ми няма да ги приемаш за обида, а ще си направиш сериозен извод от написаното в моя пост. Разбира се, само ако искаш. Ще ти дам един малък пример с много хора от форума, но нека да е със мен. Отвори една моя тема в която искам помощ или се интересувам от нещо. Прочети всичко(тук отварям скоба и казвам не прескачай отговорите, защото ти много често го правиш) и забележи как аз като питащ давам подробна информация за това, което ме вълнува.Не виждам такова от теб , а често поставяш и ненужни сравнения в кавички!  Пише се и се отговаря по същество и не се разтягат пичи масали. Не ти ли прави впечатление, че почти на всяко твое запитване, хората се стараят да ти помогнат? Но те не са божества или ясновидци, за да знаят къде те "сърби". Не събирай софтуер като старшина в поделение. Има го почти винаги из мрежата и може да се намери.Наблегни основно на това, за което искаш да ползваш компютъра. Ти нямаш изградено такова чувство. Ами ако се занимаваше с програмиране? И не приемай критиките на хората като обида, защото ти не ги слушаш. Те не са виновни. Ако не можеш да се справиш с минималните изисквания за работа с компютър - то ТОЙ, компютъра не е за теб.Спокойно можеш да си пиеш ракийката . Пожелавам ти успех. С уважение: Стефан!

Редактирано от Гост (преглед на промените)

А да ползва некое лайв Линукс дистро за проба !

преди 4 часа, Иво Димов написа:

Е ти се изказа. Там ще върви всичко. Няма да има вируси ;)

преди 4 часа, Иво Димов написа:

Даа бе, и веднага щом се опита (а той ще опита задължително) да изпълни нещо в конзола, ще блъвне "компУтУра ми е хакнат, нямам достъп, иска/плаче" и т.н.

преди 11 минути, rostislaf написа:

Даа бе, и веднага щом се опита (а той ще опита задължително) да изпълни нещо в конзола, ще блъвне "компУтУра ми е хакнат, нямам достъп, иска/плаче" и т.н.

Единственото, което трябва да направи е да си спре малоумната антивирусна и да стартира exe файла от сайта на производителя.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.