Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Руски клонинги на западни технологии

Featured Replies

Зная, че непоискан съвет е нежелан съвет, но все пак ще посъветвам всички които умеят да използват мускула в главата си да игнорират до колкото е възможно подобни теми. НПО тролове. Какво има да за мислене. Вярно, че когато се опитват да те направят на глупак е дразнещо, но те няма да спрат, затова не си струва блъскането по клавиатурата. Ако ги питате тези тролски драскачи какво са дали аджеба арабите на света, примерно; от глупост ли, от незнаие ли или обикновенна злоба дори няма да се сетят за най-очевидното. 

Аз вярвам, че такива теми трябва да бъдат спамени.

Да ви питам коя агенция контролира качеството на млякото в млекоматите? Имам оплакване, сериозно.

Как добре се получи няма да отварям нова тема. :)

А на създаделят на темата... не им се връзвай те не знаят... Твоето не е интелектуална немощ, ти си ФЕНОМЕН ДА ГО ЕВА. Жалко само, че не си единствен!:no-no:

• Отговори 63
  • Прегледи 2,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Авторът на темата не е трол, мяркал съм го по другите теми. Просто е под влияние, но то кой пък не е.

преди 12 минути, Пaчo написа:

Авторът на темата не е трол, мяркал съм го по другите теми. Просто е под влияние, но то кой пък не е.

И аз съм всееее още на това мнение. Виждал съм го да коментира теми свързани с различни компоненти на компютъра, даже бях се опитал да му помогна с някакъв хард проблем, ли какво беше там.. А като погледна оня miro, той е друга бира, само подобни теми чака, че да се обади и да ни подсети за съществуването си /дано не е прозвучало, чаааааак толкова грубичко/.

Редактирано от Excelsior (преглед на промените)

преди 1 час, Пaчo написа:

Кво влияние,то си е едра шкурка направо. А темата си е тролска- класическа.

Редактирано от язе (преглед на промените)

преди 11 часа, Excelsior написа:

Като фен на сухопътни войски и авиация, по-добре да не си отварям устата по тая тема, че си таковало такованката..

Да не говорим, че първият полет на Ту-144 е 31 декември 1968г., а на Конкорд 2 март 1969. Ту-144 е в експлоатация от 26 декември 1975, а Конкорд от 21 януари 1976? Кой от кого копира деа ? :D:D:D

Само за този спорен момент от всички плагиатства ли се хвана ?? :)

Нима въвеждането в експлоатация за теб е критерий "кой е пръв" ???

Всички знаем че  съветското НТР беше изключително силно и се копираха и крадяха всякакви западни технологии. Напълно е възможно още от чертежи да са копирани основните идеи.

А самото въвеждане в експлоатация, предполагам знаеш че за самолети е доста , ама доста дълъг период / десетилетие поне / . И датата на редовни полети съвсем не е критерий.

И последно ще те помоля да коментираш  "дребничкия " факт  - съветския ТУ 144 , преди да го спрат е превозил около 3284 човека в 55 граждански полета.

Конкорд-а   експлоатиран и превозил 2.5 млн човека.

преди 12 часа, Емил Костов написа:

Целта е да се пише и да се пуска невярна или украсена информация, новина, статия и прочие.

Да , така е. само че познай чии са тези "украсени и невярни информации" ? :)

преди 54 минути, miro20 написа:

И последно ще те помоля да коментираш  "дребничкия " факт  - съветския ТУ 144 , преди да го спрат е превозил около 3284 човека в 55 граждански полета.

Нека ти кажа, макар че не е трудно и сам да се сетиш. Ту- 144 беше построен с едничката цел да се натрие носа на битанците и французите. В СССР и соцлагера, той е практически неизползваем. Идеята на социализма е да няма много богати хора, а полети с такъв самолет струват много пари. Както виждаш и Конкорда го приземиха... поради същата причина. И двата самолета са крайно неефективни и неоправдаващи съществуването си. Тук имаме само един символичен акт- СССР показа на запада, че е в състояние сам да направи нещо, за което на западняците им е необходимо коопериране. нещо,което си е факт и в момента- на запада му трябва цяла организация, за да противостои на Русия.

преди 23 минути, язе написа:

Ту- 144 беше построен с едничката цел да се натрие носа на битанците и французите. В СССР и соцлагера, той е практически неизползваем.

Именно - пълен провал с "натриването"  :) Правилен извод.

преди 14 минути, miro20 написа:

Добре, совалките защо ги спряха хамериканците ?

преди 38 минути, miro20 написа:

Майната му на провала. И двата самолета са провал, но темата не е за това. Спри да прескачаш от тема в тема, когато фактите не ти изнасят на мантрата.

преди 4 часа, miro20 написа:

Всички знаем че  съветското НТР беше изключително силно и се копираха и крадяха всякакви западни технологии. Напълно е възможно още от чертежи да са копирани основните идеи.

А самото въвеждане в експлоатация, предполагам знаеш че за самолети е доста , ама доста дълъг период / десетилетие поне / . И датата на редовни полети съвсем не е критерий.

Както спомена @язе и двата са крайно неефективни, та видяхме кои по-рано са се осетили и са го оттеглили. Чак след като се случи онази известна катастрофа през 2000г. се сетиха, че трябва да го оттеглят, ама изгубените животи кой ще ги върне ? 

преди 4 часа, язе написа:

Майната му на провала. И двата самолета са провал, но темата не е за това. Спри да прескачаш от тема в тема, когато фактите не ти изнасят на мантрата.

Е как майната му ?? Кой прескача от тема в тема ?? Вие си подхванахте глупостите и спекулациите. Как така "оригинала" превозва 3 хил човека, а "клонинга" Конкорд - 2.5 млн ? :) Дали не е обратното

И пак ще кажа - Да, провал са ИМЕННО. Но темата не е за това нали ? :) Коментирайте и другите откраднати модели и технологии.

преди 7 часа, miro20 написа:

Нищо такова няма да признавам. Досега аз невярна информация никога не съм пускал, но съм попадал хилядократно на такава.А това че вие си спорите и се карате по форума е съвсем друго нещо. Не виждам смисъл да пилея труд и нерви да обяснявам или да доказвам на някой нещо, щом той сам не може да помисли или да се поразврови малко и да пресее информацията.

Колкото до Туполев, това навремето бяха сериозен модел самолети и е смешно да се твърди, че са превозили 3000 човека. А колкото до "прекрасния" Конкорд" виж пък него защо го спряха и така.

преди 3 часа, miro20 написа:

Е как майната му ?? Кой прескача от тема в тема ?? Вие си подхванахте глупостите и спекулациите. Как така "оригинала" превозва 3 хил човека, а "клонинга" Конкорд - 2.5 млн ? :) Дали не е обратното

И пак ще кажа - Да, провал са ИМЕННО. Но темата не е за това нали ? :) Коментирайте и другите откраднати модели и технологии.

Много често оригинала изобщо не вижда бял свят даже. Прескачането от тема в тема си е твоя запазена марка, дарлинг... Кои спекулации и глупости подхванахме? Че Ту 144 не е клонинг на Конкорд? Логиката е повече от желязна- ако аз съм роден преди теб, няма начин ти да си ми баща нали?  :)  Или за МиГ 29- Ф 14? Единия от тип "триъгълно крило" а другия с променлива геометрия. Все едно да кажеш, че руския грамофон е изкопиран от американски тостер. Малоумничко нали? Какво още- ВАЗ 2101? Шегуваш ли се? Нека ти кажа нещо за автомобилостроенето- производителите на шасита, НЕ са чак толкова много,колкото са марките на пазара. Същото е и с двигателите. Същото е и с телевизорите, и ... с всичко, дет се вика. В един лаптоп Сони, няма почти нищо от Сони.... Какво друго да коментирам? Кой е измислил печените фъстъци? Тоя тостер приличал на оня тостер, а некъв бинокъл бил същия цвят.... Така си се увлякъл в лъжи, че вече лъжеш по навик. За неща, които нямат никакво значение. Да, толкова си несъстоятелен. Не е учудващо, че американската пропаганда търпи провал- с такива пропагандатори... пълна скръб!

преди 2 часа, Емил Костов написа:

и е смешно да се твърди, че са превозили 3000 човека

Ами добре, щом ти е смешна уикипедията... смей се :)

Цитат

В общей сложности, Ту-144 совершил 102 рейса под флагом Аэрофлота, из них 55 пассажирских (было перевезено 3284 пассажира, для сравнения Конкорд за время эксплуатации перевез 2,5 млн пассажиров[11]).

преди 8 минути, язе написа:

ако аз съм роден преди теб, няма начин ти да си ми баща нали? 

Пак нищо не си разбрал. Както винаги. Датата на официалния полет и въвеждане в експлоатация при самолетите няма ама абсолютно нищо общо със сравнението "раждане".

Обикновенно един самолет се ражда десетилетия преди  серийната му официална експлоатация, и това е напълно нормално заради продължителите тестове и т.н.

Но за теб това че ту 144 е излетял официално една година преди Конкорда е доказателство за " година на раждане" :):)

преди 11 минути, язе написа:

Така си се увлякъл в лъжи, че вече лъжеш по навик. За неща, които нямат никакво значение. Да, толкова си несъстоятелен. Не е учудващо, че американската пропаганда търпи провал- с такива пропагандатори... пълна скръб!

Мен пък ме кефи реакцията на такива цоциалистичекси пропагандатори като вас :)

Всичко що засенчва великите съветски постижения абсолютно първосигнално се оплюва, отрича, а който го е казал - анатемосва :):)

Пълна скръб и комплексарщина .

А... и да допълня нещо. Престани да даваш антируски "източници" с информация написана на руски, с цел да заблудиш някого, че видиш ли тва руснаците го твърдят. Не можеш да заблудиш никого. Това е пак американска пропаганда, предназначена за "руския пазар". Тва че в домеина има "ру", нищо не значи.

Сега, почвай да доказваш твърденията си, че ставаш все по... лабаффф.

Цитат

Всичко що засенчва великите съветски постижения абсолютно първосигнално се оплюва, отрича, а който го е казал - анатемосва

Никой тук, не е отварял тема за някакви "велики съветски постижения", та нещо да ги засенчва. Това са си ваши, соросоидни фантазии...

Редактирано от язе (преглед на промените)

преди 20 минути, miro20 написа:

Ами добре, щом ти е смешна уикипедията... смей се :)

Пак нищо не си разбрал. Както винаги. Датата на официалния полет и въвеждане в експлоатация при самолетите няма ама абсолютно нищо общо със сравнението "раждане".

Обикновенно един самолет се ражда десетилетия преди  серийната му официална експлоатация, и това е напълно нормално заради продължителите тестове и т.н.

Но за теб това че ту 144 е излетял официално една година преди Конкорда е доказателство за " година на раждане" :):)

Мен пък ме кефи реакцията на такива цоциалистичекси пропагандатори като вас :)

Всичко що засенчва великите съветски постижения абсолютно първосигнално се оплюва, отрича, а който го е казал - анатемосва :):)

Пълна скръб и комплексарщина .

Не виждам на какво трябва да се смея. Но като цитираш уикипедия ето ти информация. Това е самолета използван в страните от СИВ и той доста добре се използва. Но и идея си нямате какво е било тогавашното време пишете глупости. Както и да е. Не ми се спори. Мога дори да те срещна с авиоинжинер механик, който може да ти обясни в детайли за всеки един самолет. Но и това няма да спре простотията във форума

Спорен ден!

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

преди 10 минути, язе написа:

В един лаптоп Сони, няма почти нищо от Сони.... Какво друго да коментирам? Кой е измислил печените фъстъци? Тоя тостер приличал на оня тостер, а некъв бинокъл бил същия цвят.... Така си се увлякъл в лъжи, че вече лъжеш по навик. За неща, които нямат никакво значение. Да, толкова си несъстоятелен. Не е учудващо, че американската пропаганда търпи провал- с такива пропагандатори... пълна скръб!

Като стана въпрос за компютри и защо не смартфони ...кой всъщност им произвежда компонентите.По поръчка на съответния бранд. 

Цитат

Почти всички големи компании като Apple, HP, DELL, Lenovo са брандове, чиято вътрешност (печатна платка, компоненти, охлаждане) се изработва, а понякога и изцяло проектира от външни подизпълнители като:

• Foxconn (Тайван) е най-големият производител на електроника в света, от чиито заводи излизат Apple Macbook, DELL и HP лаптопи от високият клас, Sony Playstation, Microsoft XBox, смартфони Apple iPhone, Motorola, Nokia, Xiaomi, камерите на Canon, оригиналните дънни платки Intel;
  • Quanta (Тайван) е най-големият в момента производител на лаптопи в света. Произвеждат за Apple, Compaq, Dell, Gateway, Hewlett-Packard, Alienware, Amazon.com, Cisco, Fujitsu, Gericom, Lenovo, LG, Maxdata, MPC, BlackBerry, Sharp Corporation, Siemens AG, Sony, Sun Microsystems, Toshiba, Verizon Wireless и др.;
  • Compal (Тайван) е вторият най-голям ODM производител на лаптопи след Quanta. Произвежда продукти на Acer, Lenovo, Toshiba, DELL, HP и Fujitsu Siemens. Compal е масов производител на евтините серии на компаниите, но вред продуктите му са дънните платки за Alienware и то от горните серии;
  • Flextronics-Arima (Сингапур) е голяма компания за OEM поръчки, сред най-известните поръчители на която са HP, Microsoft, Apple, Ford, Cisco, Huwei, Alcatel и Intel;
  • Wistron (Тайван) възниква като подразделение на Acer. През 2008г. купува производствени мощности за монитори от Lite-On. Голям ODM производител, натрупал може би най-голям престиж с OEM производството на ThinkPad. Пример за велик продукт на Wistron е дънната платка на ThinkPad W700;
  • Inventec (Тайван) голям ODM производител, проектиращ модели за HP, Toshiba, Acer и Fujitsu-Siemens. Престижа на компанията се затвърждава от качеството на платките за HP Elitebook Mobile Workstation series;
  • Pegatron (Тайван) е част от значително по-известната компания Asus. Произвеждат и проектират какво ли не за кого ли не;
  • Qisda (Тайван) е OEM/ODM частта на компания, чиито собсвени продукти носят името BENQ. Qisda всъщност е новото име на BENQ, който от срам, че закопа голямото име на телефоните Siemens набързо се прекръсти. Самият BENQ някога бе част от концерна Acer.;
  • Elitegroup (Тайван) е петият по големина производител на PC дънни платки в света, но също така се явява ОЕМ производител, основно поради придобиването на Uniwill;
  • MiTAC (Тайван) е компания с голямо минало, която сега произвежда навигации, дънни платки, сървърни решения (Tyan). Компанията е известна като OEM изпълнител на IBM още от зората на компютърната техника и е сред пионерите на тайванската компютърна индустрия.

Специално внимание заслужава Clevo (Тайван). Това е супер производител, чието основно търговско име за супер гейм лаптопи е Sager. Clevo правят топ машините на интересни компании с ултра-гейм позиционирани машини, например Eurocom, Deviltech, Rock, M-Tech, Pro Star, Pudget, Vigor, Voodoo PC и др.

Единствено японските компании могат сами да произвеждат продуктите си без помощта на тайванските подизпълнители.
Става въпрос за елитните, чисто японски серии Toshiba (Tecra и Portege), Fujitsu (Lifebook и Celsius). Изцяло японски са и Panasonic Toughbook.

Та не видях една американска или друга фирма. И сега и те ли правят клонинги или имат лиценз  да произвеждат.

Поста е допълнение към твоя.Ето и връзката

http://www.retropcmania.com/2014/10/where-are-manufactured-laptops.html?m=1

Ееее... процесорите са американски. Аиде ся и ти.  :)

преди 45 минути, Емил Костов написа:

Но като цитираш уикипедия ето ти информация

Като цитираш гледай коректно какво съм цитирал  : https://ru.wikipedia.org/wiki/Ту-144

В общей сложности, Ту-144 совершил 102 рейса под флагом Аэрофлота, из них 55 пассажирских (было перевезено 3284 пассажира, для сравнения Конкорд за время эксплуатации перевез 2,5 млн пассажиров[11]).

преди 47 минути, nikssi написа:

кой всъщност им произвежда компонентите.По поръчка на съответния бранд. 

Едно е едновремешното НТР което се занимаваше само да краде технологии, съвсем друго е официални договори и поръчки  между фирми и държави.

Нищо общо бих казал :)

Всъщност ... имало е примери за първоначален лиценз. Например с Форд :

http://blog.bnkomi.ru/post-22464/

произвеждат по лиценз от 1932г. после след '36 без всякакви лицензи :) 

преди 23 минути, miro20 написа:

Като цитираш гледай коректно какво съм цитирал  : https://ru.wikipedia.org/wiki/Ту-144

Едно е едновремешното НТР което се занимаваше само да краде технологии, съвсем друго е официални договори и поръчки  между фирми и държави.

Нищо общо бих казал :)

Всъщност ... имало е примери за първоначален лиценз. Например с Форд :

http://blog.bnkomi.ru/post-22464/

произвеждат по лиценз от 1932г. после след '36 без всякакви лицензи :) 

Ти също голедай. Това, че не епревозвал вече пасажери не значи, че не се е използвал или модернизирал. За разлика от прекрасния Кнкорд. Така или иначе и двата самолета са спрени заради нерентабилност.

31 июля 1980 года во время очередного испытательного полёта у Ту-144Д (№ 77113), вылетевшего с аэродрома «Раменское», на сверхзвуковом режиме на высоте 16 тыс. метров произошло разрушение одного из двигателей. Экипаж с большим трудом смог взять ситуацию под контроль, вывести самолёт из пикирования и успешно посадил его. Двигатели Ту-144Д отправили на доработку. В конце 1981 года самолёт уже должен был начать коммерческую эксплуатацию, летая из Москвы в Красноярск. Однако во время наземных испытаний двигатели разрушились, полёты были вновь отложены. После смерти Брежнева отношение к самолёту у нового руководства страны изменилось. Предпочтение было отдано более простым и надежным дозвуковым аэробусам Ил-86. В начале июля 1983 года вышло постановление правительства о прекращении работ по Ту-144. Последние два экземпляра с бортовыми номерами 77115 и 77116 были закончены в Воронеже в 1984 году. В последующие годы некоторые из оставшихся самолётов Ту-144 использовались для срочных грузовых и почтовых рейсов между Москвой и Хабаровском, тренировочных полётов летчиков-испытателей ЛИИ по программе подготовки к полётам на многоразовом космическом корабле «Буран», а также для испытаний силовых агрегатов для перспективного стратегического бомбардировщика Ту-160.

преди 10 часа, BMW Маниак написа:

Добре, совалките защо ги спряха хамериканците ?

Щот ко не бяха ги спряли, нямаше да им остане нищо за музея.:lol6:

преди 11 минути, nikssi написа:

Миро промишления и не само шпионаж е от време оно ! Да си пазят данните - като са некадърни кой им е виновен ? 

Ми те капиталистите как се крадат един друг, не е истина просто! Е ги Ейпъл направиха айфоня и куцо и сакато почна да прави смартфони. Някой да не плаща лиценз?

преди 24 минути, язе написа:

Ми те капиталистите как се крадат един друг, не е истина просто! Е ги Ейпъл направиха айфоня и куцо и сакато почна да прави смартфони. Някой да не плаща лиценз?

Стига си говорил глупости, смартфони има много преди епъл даже да си помислят да се намесят в тоя пазар.

преди 13 минути, Silvering написа:

Стига си говорил глупости, смартфони има много преди епъл даже да си помислят да се намесят в тоя пазар.

Я кажи един.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.