Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съвет за монтиране на кутия за контакт в стената

Featured Replies

преди 12 минути, Yvan Sergeev написа:

по добре да сложи лепило за тапети

Че да пресече гипса? - Бива, ако ти трябват трици.Ай спри се вече!

преди 48 минути, Yvan Sergeev написа:

да го уплътни с някое дърво

В 21. век верно ли такива акъли даваш?
Браво!

значи лепило за тапети не става  ама ц 200 става тъй ли ?

аз винаги уплътнявм с дърво 

хората са го измислили

важното е да работи .   кой ше се рови вътре дали е уплътнявано с гипс или с дърво .

преди 23 минути, Yvan Sergeev написа:

аз винаги уплътнявм с дърво

преди 55 минути, ExaFlop написа:

Баш Майсторе ти казвам, че не ти знам името, ама у нас няма да те пусна!

• Автор

Така. Аз затова имах идеята за монтажна пяна, но не знам колко ще държи. Дупката в стената е долу горе с размерите на кутията във височина, но на страни както се вижда, има място поне за още половин кутия. И аз си мислех да я запълня с нещо, още повече, че от там изкъртвах една дъска, която се ползваше за закрепване на контакта за акумулиращата печка.  Тоя контакт се намира зад една печка на дърва. Абе...според мен много задълбавате. Важно е контакта(кутията) да не се изкърти като дръпна някой щепсел.  Отгоре има тапети. 

Благодаря ви за мненията.

Леле, цял роман стана с тази кутия.:)

Пълниш една кофичка от кисело мляко до половината с вода, добавяш гипс докато водата го покрива с малко, разбъркваш леко и с една шпакла запълваш дупката в стената до към половината, след това вкарваш кабела в кутията и натискаш  кутията докато потъне в дупката колкото е необходимо.Ако гипса е в повече, премахваш което е излишно, ако е по-малко добавяш с шпаклата до запълване на дупката и изравняване със стената.И гледай кутията да е нивелирана!Добре е, кутията да има отвори, за да влезе малко гипс в отворите за да я държи по-здраво.

• Автор
преди 6 минути, M.Николов написа:

Леле, цял роман стана с тази кутия.:)

Пълниш една кофичка от кисело мляко до половината с вода, добавяш гипс докато водата го покрива с малко, разбъркваш леко и с една шпакла запълваш дупката в стената до към половината, след това вкарваш кабела в кутията и натискаш  кутията докато потъне в дупката колкото е необходимо.Ако гипса е в повече, премахваш което е излишно, ако е по-малко добавяш с шпаклата до запълване на дупката и изравняване със стената.И гледай кутията да е нивелирана!Добре е, кутията да има отвори, за да влезе малко гипс в отворите за да я държи по-здраво.

И аз така мислех да направя. Има малко проблеми с това, че кабелите, както се вижда на снимката, са на външната повърхност на стената, а това не позволява да влязат добре в кутията. Самата кутия, както се вижда от другата снимка, е с отвори на 45 градуса. Отворът на кутията стига почти до средата( по-точно на 2/5), но това е недостатъчно да влязат добре кабелите и кутията да се задържи така, както трябва. Значи трябва да се натиска докато стегне. Друг вариант е да издълбая по-голяма дупка в стената и да преместя кутията още в дясно. Ама ще видя. 

преди 3 часа, Yvan Sergeev написа:

я дай снимка  кутията вкарана в дупката и кабелите вкарани вътре 

Малко трудно да ти дам такава снимка. Поне не и тая вечер. А до утре вече ще е готово. 

• Автор
преди 6 минути, M.Николов написа:

На кутията можеш да и направиш внимателно дупка, където ти трябва.

Мислех и за това или по-точно да удължа наличната дупка. Обаче това скапана пластмаса и не знам как ще реагира. Днес преглеждах други кутии в Практикер, но всичките един дол дренки. Всъщност, може да се пробвам с една кръгла пила, стига да намеря такава в къщи, че съм отпуска и не съм на работа, дето има всичко за домашния майстор ;)

ролята на тази кутия  е в лявата и дясната страна и като се  сложи контакта и се навие да зацепи в нея и да не се изважда

и може да се изреже да си нагласиш кабелите 

аз бих направил всичко без да мажа каквото и да било и да закача контакта да видя как ще паснат кабелите да не се окаже че после са къси и трябва да се удължават

може да я срежеш с клещи резачки за кабели

thumb8_8c61d189bc7fac378dc0374a39cec6bc.

• Автор
преди 11 минути, Yvan Sergeev написа:

ролята на тази кутия  е в лявата и дясната страна и като се  сложи контакта и се навие да зацепи в нея и да не се изважда

и може да се изреже да си нагласиш кабелите 

аз бих направил всичко без да мажа каквото и да било и да закача контакта да видя как ще паснат кабелите да не се окаже че после са къси и трябва да се удължават

thumb8_8c61d189bc7fac378dc0374a39cec6bc.

Те всички кабели са така. Сменял съм доста контакти и ключове. Инсталацията е по-дърта от мен. А навремето майсторите не са имали Практикер, Практис и Бриколаж. Ако ти кажа, че като лепих тапети в кухнята преди 1-2 години, разликата във височината на стените бе към 5 сантиметра...и това за 2-3 метра кухня.  

преди 15 минути, Yvan Sergeev написа:

Такова нещо нямам, ама имам едно нещо, дето навремето му викахме лъкче и се продаваше в Млад Техник. Цък цък и с клещите. 

преди 18 минути, Yvan Sergeev написа:

Глупости, в никакъв случай не трябва да режеш предната страна!

Можеш да я пробиваш отстрани и отзад, като внимаваш да не я счупиш.

преди 10 минути, M.Николов написа:

в никакъв случай не трябва да режеш предната страна!

защо ?

Защото като нарушиш целостта на предната част се губи здравината на кутията и освен това може да има проблеми със фиксирането на контакта или ключа след това.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.