Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

• Автор
преди 16 минути, Kamen Zhelyazkov написа:

Вземай за сега по-евтия G4560  и карай  с вграденото видео.Без проблем ще вадиш около 60fp

A ето и с 1050TI  на по-късен етап

Аз като гледам между двата разликата е 10 лева кои е по добре да взема от страна на performance

Нови компоненти, но без "мускули" и за двойно повече пари...

http://www.game-debate.com/cpu/index.php?pid=629&pid2=2477&compare=Intel Core i5-2500 3.3GHz-vs-Intel Pentium G4560 3.5GHz

Кое предпочиташ - да налееш 700лв. за нови,но слаби компоненти и да нямаш видеокарта и монитор, или да дадеш 857лв. и да имаш пълна конфигурация, с по-мощен процесор, видеокарта и монитор ?!

За мнозина събирането на пари не е никак лесна работа, а и разсрочено във времето, няма ясна перспектива кога ще се случат нещата.

Коментара отгоре е верен.

Ако сега се вземе тоя Пентиум, в бъдеще по-мошна карта от 1050Ti няма да се товари на максимум.

Старото е по-добро, да, но винаги го има момента с риска. Това е доста стара конфигурация и всичко може да сдаде багажа, когато човек не очаква. А и за Minercraft  спорове... Лично аз знам много хора, дето в бъдеще ъпгрейдват не видеокарти, а мадами. Така че...

ПП: Извинявам се за поста си, малко съм загубил форма да пиша в тия раздели. Но дори днес може да се намерят игри, дето ще предпочетат едното ядро на Пентиума пред ниската честота на i5. Още повече, че Пентиума е няколко генерации по-нов, а това означава и още по-добра производителност на едно ядро. Това за протокола де. Не съм защитник на Пентиума, но знам колко слаби са тия SB  процесори без клок, та били те и с още 4 нишки. 

Да, ако аз имах 800 лева и сега тръгнех да купувам, щях да я карам яваш яваш при положение, че не се виждат много пари на хоризонта. Ако обаче се виждат такива пари, може би добра идея е да се заформи нещо ново, което след това да се ъпгрейдва. Имам предвид като процесор, а не като видеокарта. И дааааа...жените могат да променят всичко така че...да не залагаме толкова на бъдещето ;)

преди 43 минути, baikolio95 написа:

Нови компоненти, но без "мускули" и за двойно повече пари...

http://www.game-debate.com/cpu/index.php?pid=629&pid2=2477&compare=Intel Core i5-2500 3.3GHz-vs-Intel Pentium G4560 3.5GHz

Бай Кольо, мислех те за по-сериозен с линковете.

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

преди 18 часа, bildera_ написа:

Бай Кольо, мислех те за по-сериозен с линковете.

Линкове да искаш -> http://www.cpu-world.com/Compare/302/Intel_Core_i5_i5-2500_vs_Intel_Pentium_Dual-Core_G4560.html

Вари го, печи го, гнома е по-слаб и толкова.

Проблема на тези страници е че сравняват на база спецификации а не реални тестове в игри и програми. 

Като цяло може и да целят понякога, но не са никак надежден източник. За графичните карти пък съвсем. Там е малко на принципа с битовете. 512 е номер едно, нищо че е карта на 100 години.

Пентиумчето и работата заспива.След време като дойде време за ъпгрейд дори 1060 няма да ботълнеква :ph34r:
Иначе h110m е по-евтина от асрока даден на предишната страница

Дори и да се наложи да се ъпдейтне , не е проблем през биоса да се пусне и автоматично си го намира през интернет.

Редактирано от Бенц Фен (преглед на промените)

Само че, за целта трябва да има работещ компютър - т.е, друг процесора под ръка. Той ако успее да стигне до БИОС-а, значи всичко е ок и процесора се разпознава и работи. 

на 21.07.2017 г. в 17:01, Tommygun написа:

За графичните карти пък съвсем. Там е малко на принципа с битовете. 512 е номер едно, нищо че е карта на 100 години.

Не е вярно, че определящи са битовете на картата. Ето произволно сравнение на 256 Bit vs 896 Bit . Може и да има някои изключения, но като цяло рейтинга на карти или процесори отговаря на реалното им представяне предимно в игрите.

преди 1 час, baikolio95 написа:

Не е вярно, че определящи са битовете на картата. Ето произволно сравнение на 256 Bit vs 896 Bit . Може и да има някои изключения, но като цяло рейтинга на карти или процесори отговаря на реалното им представяне предимно в игрите.

Мисля това изречение от Томигън бе риторично, свързано с гореспоменатото, че се сравняват процесори на база спецификации.  Тоест, все едно да сравняваме карти по ширина на шината. 

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

преди 2 часа, bildera_ написа:

Мисля това изречение от Томигън бе риторично, свързано с гореспоменатото, че се сравняват процесори на база спецификации.  Тоест, все едно да сравняваме карти по ширина на шината. 

Екзактли ;)

Риторично-иронично....

Примерно GPU Boss сравнява по някакви показатели,които не интересуват нито един геймър и базира общия резултат на тях. Да не говорим, че доколкото знам ползват за графичните тестове резултатите от TPU...Но и да не е така ,никъде човек не може да види какво и как е тествано. Crysis 3 ама къде, на поляната или в някоя сграда? На каква резолюция, с какви настройки, игри с Gameworks с включени или не.....и т.н.

Сега хвърлих един поглед на TPU че отдавна не бях влизал и скоро няма да влеза пак...Сериозна страница ,претендираща за безпартийност прави такива ревюта. Няма значение, в полза на кого е - това е нещо, което за мен поне е непростимо...Дано да са взели добри пари.

Отидохме много офтопик, така че спирам.

Да, рекламите са голяма работа. Понякога се радвам, че спрях да се занимавам с разни тестове, дето все ще се намери някой да ми изтопоса линк като твоя, макар и прикрит. Особено това важи за YouTube,  на който всички вече се доверяват сляпо, щом има малко повече визия клипа и щом някой шпреха нещо на английски.

Логиката ми е такава, че след като сега са си написали че е реклама, като нищо старите им тестове пак са така в едната или другата посока и за мен стават абсолютно ненадежден източник на информация.

А тея в тубата има само 2-3 ,които донякъде може да им се вярва. Примерно Hardware Unboxed се оказа нелош канал и за момента като гледам са сравнително обективни.

• Автор

Дъно msi сокет 1156.

Процесор 4 ядрен intel xeon 3430 8mb cache.

Ram 2x4gb общо 8gb ddr3 1600mhz.

Хард диск Хитачи 640гб. Сата-3

Захранване 550вата huntkey.

Видео карта Calibri GTX 560 1gb ddr5 256 bit.

DVD записвачка оригинална към кутията. (Кутията е на Acer Predator)

Това заслужава ли си 560 лева?

Цитат

Риторично-иронично....

Въпроса е, да се определи конкретно, дали банан1 е по-голям от банан 2.

Ама че единият банан бил по-жълт на дневна светлина, а другия банан изглеждал по-зелен... малцина ги интересува. ГД дава относително правилно "големината на бананите" и линковете към него не трябва да се омаловажават.

преди 25 минути, Симеон Дичев написа:

Сумираме.

Процесор 4 ядрен intel xeon 3430 8mb cache.

Тоя процесор нищо му няма, само дето е на нисък гигахерц. В игра ще работи на 2.6-2.7.

Ram 2x4gb общо 8gb ddr3 1600mhz.

Това е нормално.

Хард диск Хитачи 640гб. Сата-3

4-5 годишен хард, да не е и повече. Добре е да се провери състоянието.

Захранване 550вата huntkey.

Не ми изглежда надеждно. Иначе в Индия е почти на цената на евтините Корсари гледам. Ама не.

Видео карта Calibri GTX 560 1gb ddr5 256 bit.

1GB видео за максимум 1280х1024 резолюция. Даже в новите игри и за нея няма стигне.

Сумираме: Според мене не. За 350-400 ако се спазарите и после да сменяш видео евентуално след време.

ПС: И без монитор е цялата работа нали ?

Редактирано от Julius Decimus (преглед на промените)

• Автор
преди 15 минути, Julius Decimus написа:

Сумираме.

Тоя процесор нищо му няма, само дето е на нисък гигахерц. В игра ще работи на 2.6-2.7.

Това е нормално.

4-5 годишен хард, да не е и повече. Добре е да се провери състоянието.

Не ми изглежда надеждно. Иначе в Индия е почти на цената на евтините Корсари гледам. Ама не.

1GB видео за максимум 1280х1024 резолюция. Даже в новите игри и за нея няма стигне.

Сумираме: Според мене не. За 350-400 ако се спазарите и после да сменяш видео евентуално след време.

ПС: И без монитор е цялата работа нали ?

Да без монитор.

преди 31 минути, Симеон Дичев написа:

Да без монитор.

Както си решиш, ама обмисли и вариант като тоя: http://alphacom-bg.com/product/1112/fujitsu-p710-tower-i5-3470.html - това може да му се сложат 8GB РАМ. Процесора не е бавен.

Има и гаранция компютъра.

На него може сложиш някоя по-слаба карта (Nvidia 750Ti например, AMD RX 460/560, до 120-150W), голяма няма стане, и за в бъдеще също не може да му слагаш нищо освен твърд диск/SSD. Но пък ще може да си купиш монитор нов. Ти си решавай.

Редактирано от Julius Decimus (преглед на промените)

Не мога да разбера защо гледаш стари кошници с неясно минало и още по-неясно бъдеще.Конфигурацията която съм ти дал ( около 700 лв. с G4600)  е НОВА  и всяка част има поне 3г. гаранция.

Освен това всичко в нея подлежи на ъпгрейт т.е. на дъното след време без проблем може да сложиш I5 ( 6-то или 7-мо поколение)

Може да добавяш още РАМ , както и м.2 ссд.

Захранването подкарва 1050 или 1050ti ( по-мощна едва ли ще сложиш,предвид цените им и бюджета който имаш)

Процесора не напразно го наричат "убиец на i3"'  и цената му едва ли скоро ще падне предвид ограничаването на производството му.

Монитори FHD има за по 100-120лв. ( втора ръка) на ЛС мога да ти дам линк ако искаш от другия форум за ASUS-MK241H искат му 120 лв.

Вградената графика покрива изискванията които имаш и по- нататък ( като събереш пари и се успокои пазарът на видеокарти)спокойно може да вземеш 1050ti  за около 300 лв

Редактирано от Kamen Zhelyazkov (преглед на промените)

• Автор
преди 1 час, Kamen Zhelyazkov написа:

Не мога да разбера защо гледаш стари кошници с неясно минало и още по-неясно бъдеще.Конфигурацията която съм ти дал ( около 700 лв. с G4600)  е НОВА  и всяка част има поне 3г. гаранция.

Освен това всичко в нея подлежи на ъпгрейт т.е. на дъното след време без проблем може да сложиш I5 ( 6-то или 7-мо поколение)

Може да добавяш още РАМ , както и м.2 ссд.

Захранването подкарва 1050 или 1050ti ( по-мощна едва ли ще сложиш,предвид цените им и бюджета който имаш)

Процесора не напразно го наричат "убиец на i3"'  и цената му едва ли скоро ще падне предвид ограничаването на производството му.

Монитори FHD има за по 100-120лв. ( втора ръка) на ЛС мога да ти дам линк ако искаш от другия форум за ASUS-MK241H искат му 120 лв.

Вградената графика покрива изискванията които имаш и по- нататък ( като събереш пари и се успокои пазарът на видеокарти)спокойно може да вземеш 1050ti  за около 300 лв

Цената е фактор

преди 4 часа, Tommygun написа:

Логиката ми е такава, че след като сега са си написали че е реклама, като нищо старите им тестове пак са така в едната или другата посока и за мен стават абсолютно ненадежден източник на информация.

А тея в тубата има само 2-3 ,които донякъде може да им се вярва. Примерно Hardware Unboxed се оказа нелош канал и за момента като гледам са сравнително обективни.

Да, това ми е ясно. Аз разширих нещата и казах, защо не вярвам нито на разни сайтове, още по-малко на You Tube. Не че не съм съгласен с теб. А и отдавна спрях да сравнявам хардуера по брой фпс. Мисля друго е по-важно - равномерните времена за кадрите. Достатъчен е един пик за секунда и проваля цялото впечатление от картината. Иначе ако сравняваме fps...какво ще кажеш за това например:

Слагам го в спойлер, че да не разводняваме темата. Прегледай графиките на всички тествани игри. Аз знам какво ще кажеш де, но е доста очевадно, че нещо не е наред.  Напоследък понякога просто си изключвам вертикалната синхронизация в RRRE,  ако искам да бия собственото си време...примерно с някой опърничав КТМ.  Не всичко е фпс и не всичко е графика. Малко относителни са нещата. 

преди 7 часа, bildera_ написа:

Слагам го в спойлер, че да не разводняваме темата. Прегледай графиките на всички тествани игри. Аз знам какво ще кажеш де, но е доста очевадно, че нещо не е наред.  Напоследък понякога просто си изключвам вертикалната синхронизация в RRRE,  ако искам да бия собственото си време...примерно с някой опърничав КТМ.  Не всичко е фпс и не всичко е графика. Малко относителни са нещата. 

Офтопик е наистина, но прочети коментарите на хората отдолу. Тая страница отдавна не я имам за неутрална. Много пъти съм обосновавал защо. Може да повторя теста им в Андромедата и съм сигурен,че ще имам повече кадри и от 580 и от 1060 на това място вътре в кораба...

Сега вече легнах, но може да прехвърлим дискусията в другата тема,че от телефона не мога да прехвърля цитата. Той така или иначе се омаза форума с тея новите работи а и при мен tapatalk вече не работи...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.