Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

лаг + Висок cpu usage при нова машина

Featured Replies

• Автор
преди 11 минути, Емил Костов написа:

Къде е линка, че аз видях 5% натоварване на процеосра. Интересува ме при 60% товар, кои са процесите. Колкото до теб, нищо не казвах за това, че си неграмотен или че не разбираш.

Заповядай. 

преди 1 час, Testforfun написа:

Флашове? Не е константно. Тръгна ли да отварям нова страница, скача до 60 %, след това пада до 10 %. Няма почти никакъв лаг в цс:го. (150-250 фпс)

Лагва ми input-а, докато пиша в момента... 

До тук ми се струва, че нямаш проблеми с компютъра. Опитай с друг браузер дали има лагване. Процесора е нормално да се товари до 30 - 40% за кратко и пак да спадне на 10% и то ако няма много задачи във фонов режим.

преди 10 минути, Testforfun написа:

Заповядай. 

При това движение ме интересуват процесите, които товарят, защото те се сменят. 

• Автор
преди 6 минути, nikolela написа:

До тук ми се струва, че нямаш проблеми с компютъра. Опитай с друг браузер дали има лагване. Процесора е нормално да се товари до 30 - 40% за кратко и пак да спадне на 10% и то ако няма много задачи във фонов режим.

Чак толкова да се натоварва от въртене на курсора - не е нормално. Същото се случва, ако използвам firefox. Имам i5-ца на главният комп и там chroma стой на 10-15 % макс, дори при 50 таба отворени.

То процесора ти не "мисли" само как да мръдне курсура. Мисли още 10000  неща паралелно. Курсура му е последният кусур.

За мен ти нямаш проблем. Натоварването е изцяло в нормата. Виж, ако има някакво забавяне, тогава е проблем. 

Редактирано от Atanas Pachov (преглед на промените)

• Автор
преди 6 минути, Atanas Pachov написа:

То процесора ти не "мисли" само как да мръдне курсура. Мисли още 10000  неща паралелно. 

За мен ти нямаш проблем. Натоварването е изцяло в нормата. Виж, ако има някакво забавяне, тогава е проблем. 

Брато, single core резултата на процесора е 4 пъти под средният. Как така нямам проблеми? :D 

преди 13 минути, Емил Костов написа:

При това движение ме интересуват процесите, които товарят, защото те се сменят. 

Ми евентуално да снима видеото, което ти поства ?

Аз доколкото виждам, няма проблем, нито го товари някакъв паразитен процес. Да види все пак дали chrome.exe не е настроен да ползва едно ядро.

Всички видео драйвери, хардуерни кодеци, ускорения инсталирани ли са ?

Редактирано от Atanas Pachov (преглед на промените)

преди 6 минути, Atanas Pachov написа:

Ми евентуално да снима видеото, което ти поства ?

Ами така като гледам, той товари, а всичко друго си изглежда нормално.

• Автор
преди 5 минути, Емил Костов написа:

Ами така като гледам, той товари, а всичко друго си изглежда нормално.

Абе брато, ти неадекватен ли си? Дали нямаше да спомена, ако всичко си беше окей без да записвам клип?

Иначе Usage-а пада на 0 %, ако не си мърдам курсора, дори при отворени 3 програми.

3232.png

333333.png

Така не се наблюдават натоварванията на процесора. Подреждаш ги по най-голямо натоварване, а не както дойде.  И дай някой друг сайт, че тоя вчера го ъпдейтнаха и натоварванията са големи. 

ПП: Добре, сега видях, че и в Idle eе така. Докато се ъпдейтне Windows, Може да има такива натоварвания, ама ти не показа кой точно процес товари най-много. Подреди ги по използване на процесора!

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

преди 7 минути, Testforfun написа:

Абе брато, ти неадекватен ли си? Дали нямаше да спомена, ако всичко си беше окей без да записвам клип?

Иначе Usage-а пада на 0 %, ако не си мърдам курсора, дори при отворени 3 програми.

3232.png

333333.png

БРАТО, аз може да съм НЕАДЕКВАТЕН, но ме ИНТЕРЕСУВА процеса който ти ТОВАРИ процесора. Отново ми постваш снимка на процесите, където процесора е на 0%. Е как някой да ти помогне. Направи снимка, на процесите, когато процесора ти стои на 60% и там ще се разбере какво ти тормози машината. 

Testforfun, ще се сетиш ли най-накрая, преди да пускаш скрийншотове, да цъкнеш веднъж в Task manager-a на "Покажи процесите от всички потребители"?!? :angry:  Така все едно нищо не си показал.

След това си подреди процесите по натоварването на процесора, издебни момент, когато минава над гореспоменатите 60%, и тогава прави скрийншот.

За подобно лагване може да има много причини, не е задължително да са хардуерни. Като нищо може да имаш и някаква зараза например, която да се активира при ползване на интернет .

Редактирано от RudeBoy (преглед на промените)

• Автор
преди 10 минути, Емил Костов написа:

БРАТО, аз може да съм НЕАДЕКВАТЕН, но ме ИНТЕРЕСУВА процеса който ти ТОВАРИ процесора. Отново ми постваш снимка на процесите, където процесора е на 0%. Е как някой да ти помогне. Направи снимка, на процесите, когато процесора ти стои на 60% и там ще се разбере какво ти тормози машината. 

Моля те, спри да отговаряш на темата. Нямаш с какво да допринесеш, и като цяло въобще не четеш. Процесора се натоварва, когато започна да браузвам, да скролвам и да си мърдам мишката.

Първа и втора снимка - idle, не мърдам курсора.

Трета и четвърта снимка - по време на мърдане на курсора

преди 14 минути, RudeBoy написа:

Testforfun, ще се сетиш ли най-накрая, преди да пускаш скрийншотове, да цъкнеш веднъж в Task manager-a на "Покажи процесите от всички потребители"?!? :angry:  Така все едно нищо не си показал.

Готово.

6_1.png

6_2.png

6_3.png

6_4.png

Добре, а най-простото пробва ли - друга мишка или да инсталираш драйвери за мишката, ако си с някаква особена?

И естествено, провери за гадинки, че с тоя CS...

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

Аз ще спра да коментирам.Ти така поиска. Но все пак да кажа.

1. Процес Svhost.exe - Ако ти стои постоянно, значи в момента тече upgrade на нещо. Трябва да видиш на какво.

2. Процес e Camtasia Studio - Ако тя ти товари постоянно значи я използваш за нещо или има приложение, което я използва за нещо.

• Автор
преди 13 минути, bildera_ написа:

Добре, а най-простото пробва ли - друга мишка или да инсталираш драйвери за мишката, ако си с някаква особена?

Logitech g203 ползвам, не съм инсталирал драйвери. Току-що пробвах нормална офис мишка и вместо да се вдига до 50 %, usage-a се вдига само до 20 %.

преди 11 минути, Емил Костов написа:

Аз ще спра да коментирам.Ти така поиска. Но все пак да кажа.

1. Процес Svhost.exe - Ако ти стои постоянно, значи в момента тече upgrade на нещо. Трябва да видиш на какво.

2. Процес e Camtasia Studio - Ако тя ти товари постоянно значи я използваш за нещо или има приложение, което я използва за нещо.

Изтеглих windows 10-ка от официалният сайт на майкрософт по-рано, може би е от това. Иначе камтасията просто съм я оставил отворена, не товари тя като цяло.

Редактирано от Testforfun (преглед на промените)

преди 6 минути, Testforfun написа:

Logitech g203 ползвам, не съм инсталирал драйвери. Току-що пробвах нормална офис мишка и вместо да се вдига до 50 %, usage-a се вдига само до 20 %.

Изтеглих windows 10-ка от официалният сайт на майкрософт по-рано, може би е от това. Иначе камтасията просто съм я оставил отворена, не товари тя.

Е тя се вижда, че товари. За да работи едно приложение му трябва РАМ и процесор. Както и да е експериментирай. Виждам, че можещ, ще се появи къде е проблема. Успех,. Аз няма да пиша повече както ти ме помоли.

Отворил съм около 50 таба в момента на доста по-слаб компютър от преди 8-9 години с e8400 и 4 гб. рам - натоварването ми е 5% на процесора и 75% на рама, което е нормално. Нямам ни забавяне, ни нищо и никога не съм имал. Дори ще кажа, че независимо от операционната система, въпреки че на този компютър никога 7 не съм слагал. 7 ползвах по принуда на един лаптоп, поради липса на драйвери за XP... И 7 никога не съм го харесвал. Слагай смело 10 и не слушай какво ти разправят, че товарел. Разбира се, много е по-оптимизиран от 7-ата, пък да не говорим за удобство, сигурност и т.н. и т.н. Ама някои много упорито внушават, че 10 товарела, а 7 била най-прекрасната, леката и т.н. Ами както си го направиш, но си със съвременен компютър, 10 е логичния избор. Така е като се сглабят конфигурации... Може и да не е от 7-ата бавенето, това имам предвид. И второ, може и от 7 да е бавенето, щом не е оптимизиран за по-новия хардуер. А може и просто да имаш вирус или проблем с драйверите

И аз гласувам да се сложи windows 10 на съвременна машина.  На първия клип е прекалено дразнещо подскачащото движение на буквите  на горе и на долу при скрулването  на страницата в браузера. Предполагам не си сложил подходящ видео драйвер. От липсата му или ако системата сама си го е инсталирала се получава това дразнене и дори лагването. Дай точния модел на видео драйвера? Виж най от долу в контролния панел на картата го пише - system information

Редактирано от nikolela (преглед на промените)

• Автор
преди 13 минути, nikolela написа:

И аз гласувам да се сложи windows 10 на съвременна машина.  На първия клип е прекалено дразнещо подскачащото движение на буквите  на горе и на долу при скрулването  на страницата в браузера. Предполагам не си сложил подходящ видео драйвер. От липсата му или ако системата сама си го е инсталирала се получава това дразнене и дори лагването. Дай точния модел на видео драйвера? Виж най от долу в контролния панел на картата го пише - system information

С най-новият стабилен драйвър съм. Сега пускам да се инсталира 10-ката, пък да видим какво ще стане. 

преди 20 минути, djagi написа:

Отворил съм около 50 таба в момента на доста по-слаб компютър от преди 8-9 години с e8400 и 4 гб. рам - натоварването ми е 5% на процесора и 75% на рама, което е нормално. Нямам ни забавяне, ни нищо и никога не съм имал. Дори ще кажа, че независимо от операционната система, въпреки че на този компютър никога 7 не съм слагал. 7 ползвах по принуда на един лаптоп, поради липса на драйвери за XP... И 7 никога не съм го харесвал. Слагай смело 10 и не слушай какво ти разправят, че товарел. Разбира се, много е по-оптимизиран от 7-ата, пък да не говорим за удобство, сигурност и т.н. и т.н. Ама някои много упорито внушават, че 10 товарела, а 7 била най-прекрасната, леката и т.н. Ами както си го направиш, но си със съвременен компютър, 10 е логичния избор. Така е като се сглабят конфигурации... Може и да не е от 7-ата бавенето, това имам предвид. И второ, може и от 7 да е бавенето, щом не е оптимизиран за по-новия хардуер. А може и просто да имаш вирус или проблем с драйверите

Благодаря за отговора!

Редактирано от Testforfun (преглед на промените)

След като сложиш 10, направи си един чай и остави компютъра да си изтегли всички нужни му ъпдейти и драйвери. Има един голям ъпдейт, след който ще се наложи рестарт. Моя съвет е да не бързаш да теглиш ти драйвери, пък ако нещо не е както трябва, тогава тегли. След това можеш да си направиш обичайните оптимизации в Windows, които се правят от XP или от преди това - спри индексирането, търсенето, леки други настройки за които е безсмислено сега да пиша. За спиране на телеметрията можеш да погледнеш темата в този форум. Аз лично завършвам оптимизацията с W10Privacy (стартира се с админ права) + PsExec.exe в същата папка. Това е еднократна и единствена оптимизация, след това единствената поддръжка ми е CCleaner. Нищо друго не ползвам. Антивирус не ти е нужен, ползвам Malwarebytes (premium) или на Malwarebytes другата програмка (безплатна) за браузърите, забравих и името... Покрай новите вируси има още две неща да направиш за да си допълнително защитен - махни SMB 1 и Disable NetBIOS over TCP/IP.

• Автор

Току-що ъпгрейднах на 10-ка и не се усеща и грам лаг. :D Пуснах бенчмарка отново -  http://www.userbenchmark.com/UserRun/4377308 Резултатите са повече от задоволяващи. 

А някой да беше казал да се провери настройката на виртуалната памет и да не е на автоматично управление от системата. Задай 1024 и 4095

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.