Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

Здравейте,ъпгрейдвам си PC.Този процесор https://desktop.bg/desktop_cpus-amd-FX-amd_fx_x44320 и Тази видео карта https://desktop.bg/desktop_video_cards-nvidia-GeForce_GT_1030-palit_geforce_gt_1030.Дъното е https://www.pazaruvaj.com/dynni-platki-c3128/gigabyte/ga-990x-gaming-sli-p333723445/?gclid=CjwKCAjw8IXMBRB8EiwAg9fgMP0bsWelvIHQ3PxGvqr9hfnQ_rLPBONsb5bfID9_Bic-03zd_2Rf-xoC0KwQAvD_BwE.

Koмпютъра е предимно за игри като CS:GO,GTA V,Overwatch,FIFA 17,

преди 10 часа, Светослав Георгиев написа:

Здравейте,ъпгрейдвам си PC.Този процесор https://desktop.bg/desktop_cpus-amd-FX-amd_fx_x44320 и Тази видео карта https://desktop.bg/desktop_video_cards-nvidia-GeForce_GT_1030-palit_geforce_gt_1030.Дъното е https://www.pazaruvaj.com/dynni-platki-c3128/gigabyte/ga-990x-gaming-sli-p333723445/?gclid=CjwKCAjw8IXMBRB8EiwAg9fgMP0bsWelvIHQ3PxGvqr9hfnQ_rLPBONsb5bfID9_Bic-03zd_2Rf-xoC0KwQAvD_BwE.

Koмпютъра е предимно за игри като CS:GO,GTA V,Overwatch,FIFA 17,

Чакай сега, нито бюджет има, нито пък си казал и сегашните части какви са (единствено дъното) или пък тези линкове са сегашните ти процесор и видеокарта... Хайде малко по-сериозно с темите, не може да чета по два пъти и пак да не разбирам к'во имаш и к'во искаш.

• Автор
преди 5 часа, kyoshinn написа:

Чакай сега, нито бюджет има, нито пък си казал и сегашните части какви са (единствено дъното) или пък тези линкове са сегашните ти процесор и видеокарта... Хайде малко по-сериозно с темите, не може да чета по два пъти и пак да не разбирам к'во имаш и к'во искаш.

Няма бюджет защото съм се спрял на тези два компонента ще събирам компютър и просто питам да ли ще е добре за тези заглавия на игри ще има като за начало 8гб рам и едно SSD но още ги търся и захранване 550W.Исках просто да знам да ли са хубави и ще ми свършат работа дайте предложения за още бюджета за тези два компонента не трябва да надхвърля 350лв

Търси нещо втора ръка, иначе ще си дадеш парите на вятъра. За 350 лева (видеокарта+процесор) нищо свястно не може да се вземе.

Нито един от процесорите които можеш да сложиш на дъното не е добър. Все пак говорим за 6 годишна платформа.

Иначе конкретно избрания е общо-взето най-смотания от серията.

Видеокартата вече е актуална но отново имаме най-ниския възможен клас.

п.с. С тая видеокарта (30W) не ти трябва 550W. Реално и някое изровено 200W старче от 8 годишна сглобка ще държи.

Редактирано от Roujin Z (преглед на промените)

• Автор
преди 6 минути, kyoshinn написа:

Търси нещо втора ръка, иначе ще си дадеш парите на вятъра. За 350 лева (видеокарта+процесор) нищо свястно не може да се вземе.

Компютъра ми трябва да седна да поцъкам 2-3 часа не на ултра графики просто да не ми забиват игрите а тези са с гаранция колкото прочетох видео картата е най търсената за момента ама процесор не мога да намеря.Бях се спрял на Intel Core i5-4670.

преди 9 минути, Roujin Z написа:

Нито един от процесорите които можеш да сложиш на дъното не е добър. Все пак говорим за 6 годишна платформа.

Иначе конкретно избрания е общо-взето най-смотания от серията.

Видеокартата вече е актуална но отново имаме най-ниския възможен клас.

п.с. С тая видеокарта (30W) не ти трябва 550W. Реално и някое изровено 200W старче от 8 годишна сглобка ще държи.

Харесъл съм си една кутия от един магазин с вградено захранване за 60лв и има без захранване пак за 55лв същата кутия.Все пак е по изгодно

Какви части имаш в момента ? Реално един Pentium с вградената графика ще е по-доброто решение.

Ех... Баш дъното ли... Какъв е цялостния бюджет ?

преди 14 часа, Светослав Георгиев написа:

Останаха 550-600лева

ако съм разбрал правилно ти остават толкова пари ето ти една по дорбра конфигурация 

AMD X8 FX-8300 3.3GHz AM3+   - 203
GIGABYTE GeForce GTX 1050 OC 2GB GDDR5 128bit - 251 

дано ти харесва

Редактирано от dragomimirr (преглед на промените)

• Автор
преди 55 минути, dragomimirr написа:

ако съм разбрал правилно ти остават толкова пари ето ти една по дорбра конфигурация 

AMD X8 FX-8300 3.3GHz AM3+   - 203
GIGABYTE GeForce GTX 1050 OC 2GB GDDR5 128bit - 251 

дано ти харесва

Останаха толкова но трябва с тези пари да се купи кутия захранване хард диск рам памет 

преди 15 часа, kyoshinn написа:

Ех... Баш дъното ли... Какъв е цялостния бюджет ?

И ако може да ми кажеш колко пари г/д е за един стойностен компютър за игри не да е ултра мощен ами нормален

Няколко пъти повече, от колкото си предвидил. 

Направо продавай дъното, макар и с малка загуба на средства.  Избрал си точно това, което не трябва да се избира към днешна дата. Дори процесорите са без вградена графика, та така или иначе ще се изръсиш и за дискретна. След това с наличните средства купуваш нещо свястно. Там вече може да се вместиш и в 700 лева, дори с аванс. 

Аз същото щях да те посъветвам като билдера, но не исках да ме оплюят, та си замълчах.

Реално дори една конфигурация с Pentium G4600 + вградената му графика ще е по-добре от колкото да вземеш кош на 5-6 години.

За дъно бих ти препоръчал това - H110M-HDV Rev3.0. Безплатна доставка.

Процесор този - G4600 (G4560 е безсмилен на текущата си цена от ~170 лева, ако спадне до 120 го замени). Безплатна доставка, ако е в комплект с твърдия диск

RAM - Crucial 4GB 2400 Добави я два пъти, това е 1 плочка от 4ГБ, сложи 2 плочки. (Сега, тук ще ме линчуват защо е на 2400, ми щото е по-евтина от тая на 2133). Безплатна доставка. Ако желаеш 1 плочка от 8ГБ, за да не си запушит 2-та слота и в бъдеще да можеш да добавиш още 8GB - J&A 8GB DDR4 2133. Плащаш доставка, която е около 4-5 лева, ако е до офис на еконт (не знам дали има разлика с тази на адрес, аз лично за слушалките, които си взех преди около месец и половина платих 6 лева до офис на еконт).

Твърд диск - Баракуда 1ТБ. Безплатна доставка, ако е в комплект с процесора.

Така, останаха кутия и захранване

Захранване - EVGA 430W. Не ти препоръчвам да вземаш по-евтино захранване от това. Има и няколко по-евтини, които също ще свършат работа, но за 15-25 лева не смятам, че си заслужава. Плащаш доставка.

Кутия - Zalman Z1 или Z1 Neo. Плащаш доставка, заедно със захранването (да не вземеш да поръчаш и двете поотделно, че знам ли как работят, току виж платиш 2 доставки от 1 магазин).

И хоп 600 лева ги няма вече, та ще караш на вградено видео (което всъщност не е толкова зле в комбинация с двуканалната памет).

И продължаме да събираме парички за видеокарта, хем от дъното ако го продадеш, хем от спестявания. Тук имаш 2 възможности - нова видеокарта и 2-ра ръка (по-доброто решение според мен). За нова е лесно, или RX 560 2GB, която е около 240-270 лева (зависи кой модел), или GTX 1050ti, която е около 340-400+ (в зависимост от модела). За втора ръка нека някой друг да помогне, тея тук са връзкари :D

Редактирано от kyoshinn (преглед на промените)

преди 33 минути, kyoshinn написа:

Процесор този - G4600 (G4560 е безсмилен на текущата си цена от ~170 лева, ако спадне до 120 го замени)

e  тва е капитализъм !  търсенето определя цената

g4600 e  по- добър от g4560  обаче втория е по-скъп щото много го търсят.  и тва някой ако не разбира като нищо ще си вземе g4560  щото е по-скъп

Редактирано от Yvan Sergeev (преглед на промените)

преди 32 минути, kyoshinn написа:

RAM - Samsung 4GB 2400 Добави я два пъти, това е 1 плочка от 4ГБ, сложи 2 плочки. (Сега, тук ще ме линчуват защо е на 2400, ми щото е по-евтина от тая на 2133). Доставката струва 4лв.

Грешка е да го затапваш само с 8ГБ за вечни времена.

преди 6 минути, Roujin Z написа:

аз като ти знам хардуерните знания въобще нямаше да те слушам ако бях на негово място.

преди 10 часа, Roujin Z написа:

Аз не мисля така, като му гледам бюджета и намеренията, ще добави още 8, ама когато е излязла DDR5. Той първо ще добави видеокарта, после SSD, докато стигне до RAM паметта ще се променят много неща, а и винаги може да се продаде стара и да се закупи нова.

Да наистина от други страна си прав, до някъде ще се набута с пари, но при положение, че ще кара няколко месеца с вградената графика и ще добавя още RAM след доооста време... Не смятам, че разликата е толкова голяма.

П.П. Аз се чудя дали разликата в игрите като кадри е голяма при 4/8ГБ RAM при вградената графика, че аз все още съм с вградена (лаптоп) и 4 GB и се чудя дали да добавя още 4, или да си взема SSD, реално ако ми вдигне FPS-а s 15-20 бих взел още 4 GB иначе остава SSD-то. Няма ли някъде в нета няк'ви тестове, вие ги знаете там руснаците :D

Редактирано от kyoshinn (преглед на промените)

преди 10 часа, Roujin Z написа:

Така или иначе не е налична.

Хмм да, тук си прав. След малко ще потърся и ще си редактирам поста (как пък не съм видял надписа НЯМА НАЛИЧНОСТ, че и даже пулсира...).

преди 15 часа, Roujin Z написа:

И да иска няма да ги използва с предложения процесор. Аз съм с 2 х 8 и никога не съм стигал до 8гб използвана рам. Опитвал съм какво ли не за да достигна и да прехвърля 10 гб рам, но без успех. Веднъж ми отчете, че използва 10.5 гб рам, но бях пуснал една игра на 4к, като играта вървеше с 5 fps на снимки. 2 х 4 са му таман, но след време няма да може да ги продаде. Ако е изгодна цената е най добре с една 8гб, защото след време може и да се продаде за разлика от 4 гб рам.

Редактирано от nikolela (преглед на промените)

Само ,че нещо сте в грешка с надминаването на 8-те ГБ. Не можете да надминете при гейминг тези 8Гб (РАМ), не заради процесора , а заради видео картите ,настройките при гейминг а може би и резолюцията на която играете.  И аз преди с r9 290X рядко минавах 8ГБ (но се случваше). От 1070 на горе и ултра настройки , мога да ви покажа тест от 5-6 сравнително популярни заглавия , при които дори на Full HD резолюция въпроснните 8Гб се минават само за 15мин гейминг. От снимката до 15мин игра само на far cry primal не минах 8ГБ.

Resize_of_ram_usage.jpg.4ab978c7bbe52b1f20d59e3e2686c5d3.jpg

Редактирано от pepy86 (преглед на промените)

преди 3 часа, pepy86 написа:

Само ,че нещо сте в грешка с надминаването на 8-те ГБ.

Няма грешка, защото виждам бюджета, предлаганите компоненти и ми е ясно, че няма нужда от по-вече от 8гб рам. Нито пък виждам смисъл от 2 х 4, защото след това ще ги изхвърли.

преди 5 часа, nikolela написа:

И да иска няма да ги използва с предложения процесор. Аз съм с 2 х 8 и никога не съм стигал до 8гб използвана рам. Опитвал съм какво ли не за да достигна и да прехвърля 10 гб рам, но без успех. Веднъж ми отчете, че използва 10.5 гб рам, но бях пуснал една игра на 4к, като играта вървеше с 5 fps на снимки. 2 х 4 са му таман, но след време няма да може да ги продаде. Ако е изгодна цената е най добре с една 8гб, защото след време може и да се продаде за разлика от 4 гб рам.

Не си много прав. Има игри, дето от раз си лапват и по 12 GB при 16 GB  налична. А и ако си с 8 GB RAM, то никога няма да видиш повече от 7.5-7.6 GB  заети, но това не означава, че паметта стига. Всъщност, аз съм правил клипчета, дето паметта ми от 16 GB  почти се пълни. И то с не толкова нова игра. Дори играта е от тия, дето играеш ;)

преди 1 час, nikolela написа:

Няма грешка, защото виждам бюджета, предлаганите компоненти и ми е ясно, че няма нужда от по-вече от 8гб рам. Нито пък виждам смисъл от 2 х 4, защото след това ще ги изхвърли.

Тук си прав. За CS  не трябват 16 ГБ. Както и за GTA 5.

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.