Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Глупави ли са американците?

Featured Replies

Има ли хора с преки впечатления? Срещал съм индивиди(наши),които са убедени,че американецът е полуидиот...

• Отговори 103
  • Прегледи 13,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Тук с Google всеки знае. Аз ти говоря за случая да спреш хора на улицата (ученици да речем) и да ги питаш къде се намира Грузия (примерно) и да изброят съседките, а те не са много.

• абе може и да не се раждат глупави, но............... системата не прощава По този повод - истинска случка. Кумицата ми са в Америка на работа за две години. Малкия е някъде на 10 месеца

• Между другото, въпросните две кули подозрително компактно се сгромолясаха в сравнително малък квадрат............. на една много удобна за прибиране камарка.

Не са глупави разбира се.Е,не разбират като нас от всичко :P ама ние сме си нация техническа.Като ги погледнеш имат добри заплати,къщи и коли.Могат да си позволят доста неща.Това с глупост не се постига.

Полуидиоти има на всякъде.

Дали се адаптираш в дадена среда и до каква степен можеш да се приспособяваш не зависи от каква народност си.

Не че не разбират от всичко.

Манталитета им е такъв, че конкретизират в една област но изцяло.А не от всичко по малко. laugh.gif

Редактирано от the_flapper (преглед на промените)

Както във всеки народ има глупави, има прости, но има и интелегенти и печени хора.

Преки впечатления имам, донякъде - преподавали са ми няколко години доста американци (и канадци... те са горе-долу едно). Мога да кажа, че имаше всякакви - от най-готините и приятни даскали, до гадни и заядливи .

Хахахахахахах какво значи: Глупави ли са американците????

Виж ролята им на международната сцена в политически и икономически план....Хич не ми се струват глупави щом са стигнали до тук.

Винаги съм се учудвала как българина все се тупа в гърдите и разправя колко е умен, а пък българската жена колко е красива...Ако приемем, че в това отношение сме прави...Защо всички знаят къде е САЩ, а България никой не я бръсне за слива?

Това, че американците са полуидиоти и мит, с който народи като нашия се успокоява. Това, че гледат на доста неща по - различно от нас не е причина да ги заклеймяваме като тъпи. :ph34r:

Не спорете. Една част от американците са глупави, а друга луди. ;) Останалите са натурализирани от България. biggrin.gif

Американците са глупави, колкото и всеки друг народ. Това според мен важи за всяко кътче на света, не само за тях. Нямам преки впечатления и затова мисля така. Между другото мисля, че именно преки и конкретни впечатления са причина за погрешната обща представа на българина за американци, руснаци, турци, дори и цигани (за последните се колебая;)

Може би средно интелигентният американец е на по-ниско ниво от средно интелигентният българин !

Моя позната,която живее от една година в САЩ,ми разказа,как на входящо ниво в училището,дъщеря й изкарала по всичко отличен ! Учудването на тамошните преподаватели,било,как по всичко може да знае за отличен !?

Новите съученици я питали откъде идва с толкова знания,и след отговора на нашето момиче,й заявили,че щом незнаят за такава държава в Европа,то тя вероятно е бивша "комунистическа" !

Веднага последвали въпроси-има ли в тази държава автомобили,и дали знае какво е компютър !

Отговорът бил,че компютъра е измислен от българин !

Тогава,защо живеете така,попитали американските тийнейджъри !

Защо ли ?

Става въпрос за ученици на 17 години !

В някои отношения са доста глупави - чувала съм не от един човек че страшно много се влияят от рекламите по телевизията, купуват си какви ли не боклуци и си внушават, че вършат работа.;)

От друга страна, обаче, българите престпници ли сме, като се стрелят на Попа през 2 седмици и циганите се гонят със секири по селата ???

Може би средно интелигентният американец е на по-ниско ниво от средно интелигентният българин !

Моя позната,която живее от една година в САЩ,ми разказа,как на входящо ниво в училището,дъщеря й изкарала по всичко отличен ! Учудването на тамошните преподаватели,било,как по всичко може да знае за отличен !?

Новите съученици я питали откъде идва с толкова знания,и след отговора на нашето момиче,й заявили,че щом незнаят за такава държава в Европа,то тя вероятно е бивша "комунистическа" !

Веднага последвали въпроси-има ли в тази държава автомобили,и дали знае какво е компютър !

Отговорът бил,че компютъра е измислен от българин !

Тогава,защо живеете така,попитали американските тийнейджъри !

Защо ли ?

Става въпрос за ученици на 17 години !

Добре... може да сме по-добри в ученето, но това прави ли ни да живеем по-добре от тях?

Хубаво, знаем какво е квадратно, модулно или параметрично уравнение и как да го решим, знаем стотици неща, които като се замислите сте учили и сте използвали точно 0 пъти в живота си.

Може да не знаят толкова много, но учат неща, които им трябват и използват.

Това значи ли, че са глупави?

Не съм била в Америка, но мои познати учат там.Казват, че се хранят абсолютно нездравословно, но ако някой каже, че днес е на мода разделното хранене-всеки се юрва да се храни разделно.Само 1 пример.

Познатите ми до един съжаляват, че са избрали Америка, и не биха искали да живеят и ден повече там...за причините бих могла само да се досещам...

Това което съм чувала е, че са големи идолопоклонници. Моето впечатление, че богатите хора в България искат децата им да са образовани. В Америка си имат Парис Хилтън. Там сякаш се избира. Или да си богат или да си умен. Умен и богат си само, ако не си роден със златна лъжица в устата. Разбира се, има и изключения.

За глупави-средностатистическия американец е глупав,по наши стандарти(макар че напоследък с тая демокрация и при нас идва този пример)

За това че са успели,да,но това не ги прави по-умни.Между егоизма,интересчийството,използвачеството, келепирството( матриализма им с една дума) и интелекта-ума,няма никаква връзка. Ние не сме глупави,но сме просто по-различно мислещи от тях.Споменатите досега примери показват колко са глупави и надути американците.Аз мога да цитирам също мои познати в САЩ,но те се преповтарят с примерите от предишните постове тук.

Да си търговец не се иска да си умен,иска се да си просто безпощаден в бизнеса.А американците са само една нация от ползватели,търгаши,използвачи в момента.Консуматорско общество ,което не му пука какво е да си умен или глупав,те могат да си позволят да са глупави.А и глупавия по-лесно се управлява все пак :eek:

Това е политика,манталитет техен.

Редактирано от Morfey_A (преглед на промените)

И сега след като прочетох последният пост ми идва да задам въпроса :

Какво е по добре според вас: да си умен или да си богат?

Лично според мен аз си харесвам сегашното състояние на знанията и не бих ги заменил за колкото и ще да е пари. А и съм сигурен че притежавам повече знания не само от средно-статистическият американец, а дори и от повечето "интелигентни".

Техният живот (на американците де ) се гради на желанието да преуспеят в живота на каквато и да е цена. За жалост този стремеж намира все повече разпространение и в България, пък да не кажа че я е завладял. Според мен амбицията е последното оръжие на некомпетентният. Замислете се дали американският начин на живот има място в бъдещето на страната и народа ни или да сме крепители на добрите традиции като съседни Гърция и Сърбия.

Ми добре,избирам да съм умен и богат тогава :whist:

Е то по тая логика глупави ли сме ние българите,че се имаме за много умни?!Дреме им на американците какво мислят другите за тях...нали си оправят живота.... ;)

Ако бяха глупави щяха ли да са първа сила в света?

Хахах...

Има мноооого глупави ... има и умни :-) Глупавите направо блестят с глупостта си :-)

- Where are you from ?

- Bulgaria

- Oh, which state is that ?

angry.gif

- Where are you from ?

- Bulgaria

- Did you come in USA with the Greyhound (Пояснявам, автобусните им линий...) :)

- Where are you from ?

- Bulgaria

- Oh , I love western Europe !

-What language do you speak in Bulgaria ?

- Bulgarian.

- Oh, really ? Whoa, as I knew you guys were speaking some kind of thai ...

:help:

• Автор

Ето аз какво съм чувал:

Where are you from?

Europe.

Which is the capital of Europe?

Но пък защо им е да знаят какво е извън техния щат? Това не ги засяга...

Ние знаем какво е във всяка държава по простата причина,че се чудим как да се махнем оттук и разучаваме усилено къде как е. При тях ги няма тия - добре си им е там.

определено средностатистическия американец е по-гпупав от нашенеца :)

Живял съм там половин година и не съм останал впечатлен от интелектуалния им капацитет. Но естествено срещнах хора, доста над средното ниво, но лично моите впечатления от тях, като цяло не са добри.

Инфинити, ужасно много ядат. Имат 10 фаст фууд ресторанта един до друг и всичките яко правят сандвичи та пушек се вдига. Виждал съм ужасно огромни хора, а най-лошото е, че го приемат за нормално... и пак продължават да се тъпчат с дабъл хамбургери + диетична кола :)

Хах, аз лично съм питал над 50на човека и само един ми каза, че България е близо до Югославия (заради войната) иначе ни пратих в Африка, Азия и къде ли още не :)

Редактирано от lpa (преглед на промените)

В една държава 10-15% умни стигат. А тук всички сме умни и много много хитри което си е проблем . :)

Много ми е смешно като отида в Макдоналдс,на машината за кафе има надпис "Внимание напитките са горещи!"Някой тъп американец си е изгорил езика,и още по тъп съдия му е помогнал да осъди компанията.Този факт ми говори че не са много умни.

Много ми е смешно като отида в Макдоналдс,на машината за кафе има надпис "Внимание напитките са горещи!"Някой тъп американец си е изгорил езика,и още по тъп съдия му е помогнал да осъди компанията.Този факт ми говори че не са много умни.

offtopic

Стелa Лиебек е 81 годишнaтa aмерикaнкa, която рaзля кaфето нa скутa си и осъди Мaкдонaлдс. Този случaй вдъхнови създaвaнето нa "Stella Awards" – зa нaй-невероятните съдебни делa в САЩ. Ето и някои от тaзгодишните кaндидaти:

1. К. Робертсон, Остин, Тексaс спечели $780 000 след кaто си счупилa глезенa препъвaйки се в тичaщо в мебелен мaгaзин дете. Сoбственикът нa мaгaзинa бил много учуден от присъдaтa, кaто се имa предвид, че мaлкия хулигaн бил синa нa ищцaтa.

2. 19 годишният Ц. Трумaн от Л. А. спечелил $74000+медицински рaзходи след кaто съседът му прегaзил ръкaтa със своятa Хондa. Очевидно Трумaн не е зaбелязaл, че имa някой в колaтa, когaто се опитвaл дa открaдне джaнтите.

3. Т. Диксон, Бристол, Пенсилвaния се опитвaл дa излезе от къщaтa, която току що обрaл. Но не могъл дa отвори гaрaжнaтa врaтa, тъй кaто мехaнизмът зaял. Не можел дa се върне обрaтно в къщaтa, понеже врaтaтa, която свързвaлa гaрaжa и къщaтa се зaключилa, след кaто я зaтворил нa идвaне. Собствениците били нa почивкa и Диксън стоял зaключен в гaрaжa цели 8 дни. Преживял с няколко бутилки Пепси и кучешкa хрaнa. Осъдил зaстрaховaтелнaтa компaния нa собствениците, зaявявaйки, че ситуaциятa му причинилa морaлни щети. Спечелил половин милион.

4. Ресторaнт във Филaделфия трябвaло дa плaти $113 000 нa А. Кaрсън от Лaнкaстър след кaто се подхлъзнaлa нa рaзлятa кокa колa и си счупилa крaкa. Колaтa билa рaзлятa, зaщото Кaрсън зaмерилa гaджето си с пълнaтa чaшa по време нa рaзгорешения спор, който водели.

5. К. Уaлтън, Клеймонт, Делaуер успешно осъдилa нощен клуб след кaто пaднaлa през прозорецa нa тоaлетнaтa и си счупилa двaтa предни зъбa. Опитвaлa се дa се измъкне, зa дa не плaщa $3,50 куверт. Спечелилa $12 000+рaзходи зa зъболекaр.

A тaзгодишнaтa нaгрaдa е спечеленa от Мърв Грaзински от Оклaхомa Сити. През 2000 той зaкупил Уинибего (кaмионче зa къмпинг)По време нa първото си пътувaне след кaто се кaчил нa мaгистрaлaтa нaглaсил круз-контролa нa 70 мили в чaс, стaнaл от шофьорскaтa седaлкa и отишъл отзaд дa си нaпрaви кaфе. Естествено уинибегото не взело зaвоя, излязло от мaгистрaлaтa, блъснaло се и се претърколило. Г-н Грaзински осъдил производителя, зaщото нямaло укaзaния, че не трябвa дa стaвa от седaлкaтa докaто е нa круз-контрол. Спечелил $1 750 000+ново кaмионче. А производителите веднaгa променили книжкaтa с укaзaниятa.

Редактирано от ropotamski (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.