Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Глупави ли са американците?

Featured Replies

Що първо не си зададем въпроса глупави ли са българите и после да ходим да обсъждаме другите нации?

• Отговори 103
  • Прегледи 13,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Тук с Google всеки знае. Аз ти говоря за случая да спреш хора на улицата (ученици да речем) и да ги питаш къде се намира Грузия (примерно) и да изброят съседките, а те не са много.

• абе може и да не се раждат глупави, но............... системата не прощава По този повод - истинска случка. Кумицата ми са в Америка на работа за две години. Малкия е някъде на 10 месеца

• Между другото, въпросните две кули подозрително компактно се сгромолясаха в сравнително малък квадрат............. на една много удобна за прибиране камарка.

"Що първо не си зададем въпроса глупави ли са българите и после да ходим да обсъждаме другите нации?"-ами то само глупавите и бедните останахме тука.Умните се изнесоха някЪде и сега си гледат кефа.

Абе VeelVet,ти нормален ли си бе човече?Защо след като говорим за USA намесваш СССР?И тя е сЪщия боклук като Америка,само дето американците експлоатират хора под предтекст,че са свободни,а Руснаците-под предтекст,че партията им е майка.

"Що първо не си зададем въпроса глупави ли са българите и после да ходим да обсъждаме другите нации?"-ами то само глупавите и бедните останахме тука.Умните се изнесоха някЪде и сега си гледат кефа.

Недей така - не всеки, който се е изнесъл "си гледа кефа". В чужбина "кефа" и "парите" си ги изкарваш с много работа, обаче накарай някой българин да вземе тук да работи по същия начин - 1 на 1000 го правят. Съгласна съм, че тук за същата работа ще получиш в пъти по-малко заплащане, но защо пък да не се опитаме да променим нещата, като ей така за разнообразие, се опитаме да си уредим живота тук. Тук да работим здраво, тук да си "гледаме кефа". Защото да избягаш не винаги е единственият начин :)

А за американците - нямам лични наблюдения, но по нещата, които съм чела за начина има на живот и за образователната им система - мисля, че българите имаме в пъти повече умствен потенциал за развитие от американците. И ако си преодолеем пословичния мързел, който от векове не ни е пускал, може и чудеса да направим :sobbing:

Абе VeelVet,ти нормален ли си бе човече?Защо след като говорим за USA намесваш СССР?И тя е сЪщия боклук като Америка,само дето американците експлоатират хора под предтекст,че са свободни,а Руснаците-под предтекст,че партията им е майка.

Интересно защо половината свят иска да иде в Америка и да бъде експолатиран.Ей прости хора бол по тая земя. cool.gif

shanna Публикувано на Днес в 13:11

А за американците - нямам лични наблюдения, но по нещата, които съм чела за начина има на живот и за образователната им система - мисля, че българите имаме в пъти повече умствен потенциал за развитие от американците.

Ти сериозно ли вярваш във това ? :ph34r:

Те кви американци, събрали се паплач от цял свят ...

Ти сериозно ли вярваш във това ? ;)

Ами ако си мисля колко сме тъпи и ограничени (не че няма такива индивиди), да взема и аз да забегна някъде по топлите или по-богатите страни , както направиха много други хора, и ден след ден да намаляваме, докато накрая сложим една табелка на картата на България "ЗАТВОРЕНО"?

Редактирано от shanna (преглед на промените)

Аз сЪм ЗА да затворим БГ!А иначе VEELVET с "радост" отиват хората в USA да бЪдат експлоатирани,защото знаят,че като се вЪрнат тук ще са царе и ще ги гледат в очите.Ти не би ли се сЪгласил да миеш чиний и да те навикван през минутка,ако знаеш,че след това ще се вЪрнеш тук и ТИ ще си този,който навиква през минутка?

• 3 месеца по-късно...

Те не просто са глупави, те са болни... болна нация - психически и физически...

• 4 седмици по-късно...
Нека хвърлим малко светлина по въпроса:

:wors:

Това се върти в офиса от няколко дни, и естествено целия офис се пука от хилеж...

Иначе за американците... Ами те са кат' бакшишите. Има и умни, ама трудно се намират...

Редактирано от Arcopix (преглед на промените)

Ами глупави са, какво да правим. Средностатистическият българин не мисля че би се затруднил да отговаря на такива въпроси. Преди няколко дни бившият премиер на Израел Бенямин Натаняху беше казал:

"Ако финансовото благосъстояние на дадена държава зависеше от образованието на хората - то България би била най богатата, а ако зависеше от броя на научните открития който е направила, то ръсия щеше да бъде такава. Богатството се определя само и единствено от икономиката и."

Та така.

На кой да се сърдим?

Нека хвърлим малко светлина по въпроса:
Гледам и не вярвам на ушите си. ;)

За незнаещите английски ето извадка на няколко интересни факта:

Имало е три световни войни.

В човешкото тяло има един бъбрек.

Фидел Кастро е певец.

Кофи Анан е кофеинова напитка.

Тони Блеър е или спортист или актьор.

Шриланка е до Индия.

Континента Австралия е дом за много държави в зависимост от това какво пише на картата: Франция, Корея, Иран... всички са там.

Айфеловите кули в Париж са около десет броя. Той тоз Гюстав Айфел нямал друга работа, проектирал само кулички.

"Междузвездни войни" се базира на истинска история. :rolleyes:

Следващите отговори са не само трагични, а потресаващи:

- Кой спечели виетнамската война ? - Ние (американците), участвахме ли в нея ?

- С какво са известни Хирошима и Нагасаки ? - С джудо.

Естествено че са тъпи! Ние сме най-умни....шегувам се че са тъпи ама не се шегувам че ние сме бая умни ;)

Но всъщност мисля че умът и интелектът не зависят от това от коя нация си! Зависи си изцяло от човека ;)

Редактирано от _Bri_ (преглед на промените)

Въпроса е спорен.

Докато бях в Щатите останах с доста пъстри впечатления от американския народ - проблема при тях е, че всеки си е спец в неговата област - моя хазяйн беше факир на тема технологии и интернет например. Те просто нямат толкова обширна обща култура като нашата, те живеят в една държава, която е световна сила. Те са американци и тяхното самосъзнание е, че Америка е номер едно, самата им система и начин на живот притъпява чувството им на заинтересованост, дори любопитство за света извън границите на САЩ.

Друго, което ми направи впечатление е, че по-възрастните американци (на 4 юли бяхме на гости на родителите на моята хазяйка - Стефания, майка й е доста интелигентна жена) са с доста по голяма обща култура от поколенията след тях.

Всичко е доста контрастно, можеш да спреш някой американец пред университета Джордж Таун и да го питаш, кой е Фидел Кастро и той да ти отговори, че е актьор, но ако влезеш в Джордж Таун съм сигурна, че ще намериш американец, който да ти каже биографията му.

Като всеки народ и Америка си има своята "тъпа" част на населението, ама лошото е, че те си имат и президент, който отдавна е скаран с интелигентността.

Може да са ограничени, но тъпи... хихихи със сигурност НЕ са. И който го мисли, просто не ги познава.

То е показателно по всичко де. Само е нужно да се огледаш. Ние като сме най-големите тарикати като гледам, прокопсали сме. Цъфтим та връзваме. :)

• 2 седмици по-късно...

Отговарям с контравъпрос: Смятате ли, че американецът се пита дали тази или онази нация е тъпа? Със сигурност не му пука. Дали са тъпи или не могат да кажат специалистите по определяне на коефициент за интелигентност . Но със сигурност притежават нещо, което за голямо съжаление на нас ни липсва: самочувствие. Нашата нация е задръстена с комплекси. Именно затова явно сме се вгледали в пустите американци и непрекъснато обсъждаме този извънредно важен въпрос тъпи ли се те или не? Има една приказка на Елин Пелин "Умник Гюро". Та въпросът "тъпи ли са американците или не" ми звучи като репликата от приказката "имаше ли Гюро глава или немаше?". Мисля, че е време да престанем да задаваме тъпи въпроси и да се погледнем самите ние и да се оценим сами себе си.

Има ли хора с преки впечатления? Срещал съм индивиди(наши),които са убедени,че американецът е полуидиот...

Абе не са глупави даже хич. :angry22:

аз не мисля че са тъпи, много хора им завиждат за това което са американците за това може би ги оплюват така че са тъпи.Но категорично съм против за това че са тъпи, във всяка държава си има умни и тъпи хора. Също така си мисля че американците нямат такива проблеми както ние в БГ, и за това си живеят по свободно правят си каквото им се иска покрай това ако направят някоя глупос другите ги мислят за прости и тъпи но изобщо не е така

Интересен ми е по-скоро отговора на въпроса.

Ако те са глупави, ние какви сме?

Добре... може да сме по-добри в ученето, но това прави ли ни да живеем по-добре от тях?

Хубаво, знаем какво е квадратно, модулно или параметрично уравнение и как да го решим, знаем стотици неща, които като се замислите сте учили и сте използвали точно 0 пъти в живота си.

Може да не знаят толкова много, но учат неща, които им трябват и използват.

Това значи ли, че са глупави?

Да значи! Не учат подобни работи, не защото са безполезни, а защото американчетата са прекалено тъпи да ги разберат. Един мой приятел отиде в Канада(знам че не е САЩ). Когато тръгна беше осми клас и около две-три години не ходи на училище, тъй като беше прекалено напреднал. Всъщност не съм сигурен дали американците са прости, но в едно съм сигурен-страшно са ограничени. Не се интерисуват от НИЩО. Може и никога да не ми потрябва да зная за какво служат пепсина и ректина, но съм горд, че знам нещо, което в САЩ е достъпно само за студенти по биология.

Да значи! Не учат подобни работи, не защото са безполезни, а защото американчетата са прекалено тъпи да ги разберат. Един мой приятел отиде в Канада(знам че не е САЩ). Когато тръгна беше осми клас и около две-три години не ходи на училище, тъй като беше прекалено напреднал. Всъщност не съм сигурен дали американците са прости, но в едно съм сигурен-страшно са ограничени. Не се интерисуват от НИЩО. Може и никога да не ми потрябва да зная за какво служат пепсина и ректина, но съм горд, че знам нещо, което в САЩ е достъпно само за студенти по биология.

Чакай малко...

Те си имат криза в средното образование (high school), то не че ние нямаме, ама хайде да не засягам и тази тема.

На един средно-статистически американец, не му е нужно да знае що е гравитация, как се завива крушка, да знае кой е Кастро или Тони Блеър.

Те са шовинисти, живеят на другия край на планетата и не им е нужно да знаят колко хора умират в Сумалия или какви политически кризи има в Намибия. Просто тях не ги интересува. Не им е нужно да знаят как да си сменят батерията на мивката, защото не им се налага - имат достатъчните финансови средства за да си позволят да не го знаят - да си позволят да платят на някого, който знае.

Аз не ми мисля за глупави. Те просто имат много ниска обща култура.

А ние като сме много "умни" докъде сме я докарали, а?

Не ги защитавам, но не ги и обвинявам.

Докато бях в Щатите се срещнах с много "тъпи" американци, но се срещнах и с много интересни и интелигентни хора.

П.П: По въпроса с образованието, за разлика от средното, висшето им образование е ненормално. Влизала съм в американски университети - обстановка, преподаватели всичко е съвсем друга класа.

Интересен ми е по-скоро отговора на въпроса.

Ако те са глупави, ние какви сме?

Прости.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.