Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Антихрист

Featured Replies

Толкова е очевадно,кое му е спекулативното,какво повече искаш да видиш,за да разбереш,че не са спекулации,а истина! От друга страна,щом мислиш (или може би ги знаеш нещата,а се правиш на глупав) така,то си е твой проблем! ;)

Един аргумент - HAARP е винен за земетресения, потопи и какво ли не. Те са съществували и преди HAARP. И то в разломните линии и климатичните райони, които и сега. Земетресения в Италия - Ами че то Помпей и Херкулан направо са били засипани от дейността на вулкан. Трябва да ни учудва, че в райони с разломи и висока геоложка активност има подобни явлвния? Не, те просто са въпрос на време. Втори аргумент - HAARP трудно би предизвикал земетресения. За да се предизвикат разрушителни ефекти честотата на излъчване трябва да съвпадне с резонансната честота на конкретен обект. Тези честоти обикновено са ниски. HAARP трудно и ще йонизира големи области от атмосферата, за да предизвика някакви наистина значими ефекти, та климатопроменящите фактори са съмнителни. HAARP излъчва далеч от областите на резонанс на Земята. Трети аргумент - Представяш ли си, ако HAARP беше виновен за всичко това, което му се приписва и това можеше да бъде доказано, това беше сигурно - дали нямаше половината свят да заплаши САЩ с обявяване на война? Според теб някой дали би съзнателно позволил да бъде използван за опитна мишка? Проста логика и малко познание. От друга страна невежество имаме на килограми.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Отговори 976
  • Прегледи 110,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

HAARP.......

Проста логика и малко познание. От друга страна невежество имаме на килограми.

Вземи изгледай материала за HAARP,който ти предоставих,вместо заблуждаваш хората,защото пишеш абсолютни глупости!

Ако нещата стваха само с "Проооооста логика" и мааааалкоoooооо "познания" - познания черпани от въздуха,всеки щеше да бъде "гооооолям умник"!

Вярно,както спомена,без да искаш (как го направи, :wow:),има доста невежи,неграмотни хора,които са се взели прекалено на сериозно и си вярват,жалкото в случая е,че заблуждават и останалите,защото не желаят да се запознаят с фактите,които им се предоставят!

Редактирано от Eternal Life (преглед на промените)

Вземи изгледай материала за HAARP,който ти предоставих,вместо заблуждаваш хората,защото пишеш абсолютни глупости!

Нямам намерение да гледам манипулации и императивното мнение кой какво трябва да гледа можеш да го запазиш за себе си. Просто си изясняваш принципа на операция на HAARP и ти става доста ясно, че повечето неща за които е обвиняван не са кой знае колко възможни. Въпрос на анализ и една идея знания. Не ми отговори и на въпроса как според теб другите ще имат доказателства, но ще търпят? Глупостите ги пишеш ти, очаквам да последва история за йети или приказка за гърнето със злато, което се намира на края на всяка дъга.

Не забравяй да споменеш и Chemtrails, които несъмнено са химикали, които се разпръскват с цел контрол на разума, ама друг път.

мисля че много внимание му обръщате на тоя боклук

---------------------

Готово

Редактирано от valentinus (преглед на промените)

Нямам намерение да гледам

Като нямаш намерение,не взимай и отношение по темата,защото глупостите ти са неизчерпаеми! ;)

Като нямаш намерение,не взимай и отношение по темата,защото глупостите ти са неизчерпаеми!

Не Вашата особа определя какво е глупост и какво не, това определя науката. Не с няколко клипчета се оборва по научному, а със стабилна аргументация, теория, доказателства, за което се изискват и определени познания. Нито едното от тези не виждам от Ваша страна. Аз мога да дам и клипче за гърнето със злато на края на всяка дъга - какво от това? Повече истина ли ще направи този мит? Говорите с езика на науката - представяте графики, изследвания, анализи, компютърни симулации, изчисления, теории и обсъждаме нещо повече от спекулация. В момента това е точно спекулация от типа "чух от братовчеда на братовчеда на мъжа на братовчедката." Разбира се, наглите надменни изказвания с абсолютно пренебрегване на всичко, което стои на пътя им са съвсем друго нещо?

Не Вашата особа определя какво е глупост и какво не, това определя науката. Не с няколко клипчета се оборва по научному, а със стабилна аргументация, теория, доказателства, за което се изискват и определени познания. Нито едното от тези не виждам от твоя страна. Аз мога да дам и клипче за гърнето със злато на края на всяка дъга - какво от това? Повече истина ли ще направи този мит?

Нито пък вашата особа определя,що е глупостта!

Първо,това не са клипчета и вие много добре знаете това!

Второ това са филми,които са доста добре аргументирани,но няма кой да ги гледа!

А примерите,които ще ми дадете нямат нищо общо с темата,а още по малко ме интересуват историите,които са ви в акъла за "йети",или "приказка за гърнето със злато",защото в такива приказчици не вярвам! ;)

Американците имат мащабна военна инсталация в Аляска, която може да предизвиква природни катаклизми, включително и земетресения по целия свят

Инсталацията може да бъде описана най-общо като “гора” от 180 антени, пръснати на голяма площ. Станцията на ХААРП се намира в Аляска и основната й цел, поне официално, е да генерира нискочестотни радиовълни чрез специална свръхмодерна технология.

ХААРП е създаден през 1990 г. след години на проучвания в областта на военните комуникации по време на Студената война. Работата в съоръжението до Гакона в Аляска започва през 1993 г. Мястото, което е използвано преди това от американските военновъздушни сили, е избрано заради високата активност на йоносферата в арктичните региони. Програмата първоначално цели да подобри комуникацията с атомните подводници в открито море, но след края на Студената война проектът е пренасочен към военни и научни проучвания.

Полигонът е заграден с бодлива тел, периметърът му се охранява от мобилни въоръжени патрули на морската пехота, а въздушното пространство над изследователския стенд е затворено от пролетта на 1997 г. не само за гражданските, но и за военните самолети.

След събитията от 11 септември 2001 г. около ХААРП са поставени и противовъздушни комплекси на ПВО на САЩ. Тези мерки за сигурност не са случайни. Официално комплексът за йоносферни изследвания ХААРП е построен за изучаването на природата на йоносферата и за развитието на системите за противовъздушна и противоракетна отбрана на САЩ.

Има обаче и “тъмна” страна. Според мнозина изследователи САЩ подготвя нов вид оръжие в рамките на ХААРП. Те дори са категорични, че става дума за интегрално геофизическо оръжие, което оказва въздействие върху околната среда чрез радиовълни с висока честота. Конспиративната теория гласи, че така може да се манипулират климатичните условия, като създават по изкуствен път, например, облаци, които могат да предизвикат потоп.

ХААРП е мощно оръжие, което може да насочва силни бури, да причинява земетресения, цунамита и други природни катаклизми към зададена дестинация. Предполагаемите възможностите на ХААРП достигат до нивото на научната фантастика. Започнал като проект, съществуващ само на полигон на територията на Аляска, в момента ХААРП има пет излъчвателя с различна мощност за целенасочено въздействие върху околната среда. Три от тях се намират на Скандинавския полуостров, четвъртият – в Аляска, а петият – на остров Гренландия, плюс апаратура на крайцера “Уискънсин”.

Съгласуваната работа на петте излъчвателя от ХААРП се предполага, че е в състояние да доведе до необратими негативни геофизически, геологически и биологически катаклизми от планетарен мащаб. С други думи може да промени околната среда.

Освен това с контролирано предизвикване на климатични аномалии е възможно и манипулиране на икономиката на избрани държави.

В последно време все по-чести стават и догадките за ролята на ХААРП при силното земетресение в Япония на 11 март 2011 г. Дни след земетресението на сайта на ХААРП може да се види спектрограма (координати – честотата и време), показваща честотата на излъчване, регистрирана от индукционния магнитометър на ХААРП.

Тъй като системата ХААРП излъчва сигнал с честота 2,5 Hz (знаковата честота за земетресение), а този сигнал е излъчван непрекъснато два дни преди земетресението, би трябвало да е доказателство за това, че земетресението в Япония не е било естествено причинено, а е постигнато по изкуствен начин. Трусът предизвика и ядрена катастрофа в страната, невиждана от аварията в Чернобил до сега.

Според тази наблюдения инсталациите в ХААРП предават сигнал с определена честота, за да предизвикат мощен трус.

Американците имат мащабна военна инсталация в Аляска...

Това е чисто copy/paste на статия, която съм срещал безбройно много пъти. Няма в нея нито един сериозен квалитетен научен източник цитиран, заедно с всички изследвания, които свободно да може да бъдат разгледани. Без такъв не може да се разсее съмнението, че става въпрос за опит за манипулация на мнението на масите.

Първо,това не са клипчета и вие много добре знаете това!...защото в такива приказчици не вярвам!

Филми са, при това със сериозна художествена стойност, но каква научна? В приказчици не вярвате - а тогава това, което твърдите какво е, без да се приведат наистина научни доказателства, които да не оставят съмнение? Точно на приказчици, изказани от някого вярвате.

...но каква научна?

Който пита,първо ще се постарае да се запознае с материалите и след това ще задава въпросчета!

А в какво вярвам и не вярвам то си е мой приоритет и виждане!

Вие не сте в състояние въобще да ме убедите със своите просташки изказвания,разбере те го и не си придавайте важности,не сте толкова важен,в тази тема,вашето мнение не струва,то е под нулевото равнище,запомнете го!

Който пита,първо ще се постарае да се запознае с материалите и след това ще задава въпросчета!А в какво вярвам и не вярвам то си е мой приоритет и виждане! Вие не сте в състояние въобще да ме убедите със своите просташки изказвания,разбере те го и не си придавайте важности,не сте толкова важен,в тази тема,вашето мнение не струва,то е под нулевото равнище,запомнете го!

Ако трябва да ви сравнявам с геоложко образование бих ви сравнил с депресия, но тук нещата опират до наука. "Материали" е много смело да се наричат подобни филмчета, целящи масите и не особено често със стабилна аргументация. Просташки изказвания лично аз не виждам, надменни нападки обаче присъстват. Важност колкото може всеки ще си придава, стига да е с покритие, а мнението струва колкото аргументите зад него. На кратко - има ли някакви не спекулативни материали, различни от филмчета и статии в "Блиц", които можете да дадете? Защото на мен ми е хоби да проучвам неща като аварията в Чернобилската АЕЦ и прочие нещица, но на никакви доказателства, които да заслужават внимание относно точно това, както и chemtrails не съм се натъкнал. Повечето са догадки, предположения, съвпадения, спекулации.

Наистина,спирам,че колкото повече внимание му обръщам,толкова по-нахален и неадекватен става!

Що иде за Мартин Лутър Кинг - в новото съществуване на България, а и Русия след промените на Александър II робство не съществува. Робството и дискриминацията от този тип е политика, не религиозна доктрина. САЩ им е било доста изгодно по оно време да имат безплатна работна ръка, която да експлоатират - показва си отличителните черти на дивият капитализъм между другото това. В нито една социалистическа държава не е имало робство от подобен тип следва да добавя. Онези колонизаторите - те могат да се похвалят с подобната политика.

Да. В православна Русия крепосните селяни са се продавали със земята. А когато Цар Освободител идва в България, която тогава е в пределите на Турската империя, намира ли такова нещо тука?

Намира скиптъра на Шишман.

http://www.referati.org/ivan-shishman/48636/ref/p4

Редактирано от mecholari (преглед на промените)

Материалите за ХААРП и климатичните оръжия не са задължителни, въпреки, че вече и официалните медии признаха наличието им и цяла Европа и Америка се вдигнаха на протести, а в един американски щат хората съвсем категорично гласуваха територията си за забранена за химическите трасета.

Личното разбиране и осъзнаване обаче винаги е било и ще бъде лична отговорност.

Ако на някои им е по-удобно да заравят главата си в пясъка, с д$петата им щръкнали навън, моля.... ;) - това също е начин на живот... но за кратко ;)

Наистина,спирам,че колкото повече внимание му обръщам,толкова по-нахален и неадекватен става!

Аз ли? Вие сте по тази част, особено в пренебрежителните изказвания. Не търпите на критика - Ваш проблем.

В православна Русия крепосните селяни са се продавали със земята.

Може и да е така, но Аленсандър II го променя. Всъщност си мисля, че ако не Ком.партията беше застанала на чело, а хора като него - днес Русия щеше да бъде по-добре, отколкото е в момента.

Материалите за ХААРП и климатичните оръжия не са задължителни, въпреки, че вече и официалните медии признаха наличието им и цяла Европа и Америка се вдигнаха на протести, а в един американски щат хората съвсем категорично гласуваха територията си за забранена за химическите трасета.

Какви материали? Аз виждам няколко статийки от БЛИЦ и няколко напляскани видеота, като дори аз мога да направя видео и да го публикувам в YouTube - какви реални доказателства стоят зад това, а не подозрения и догадки? И отново въпросът - Смяташ ли, че ако всичко беше сигурно, то която и да е държава нямаше да обяви ефектите от инсталацията върху територията си като акт на обявяване на война и непровокирано нападение? Отделно смяташ ли, че всеки самолет по света ще бъде снабден със субстанции, които да разпръсква? С анализи на въздуха доказано ли е нередното наличие на химикали, които не трябва да са там и могат да влияят на хората? Кое е точно веществото или веществата и какви са химичните им формули, какво физиологично въздействие оказват? Защо на конспираторите вечно им се губят подробностите? За прикритие на некомпетентност и параноя? И трябва да се водя по подобни източници?

Защото задавам въпроси, на които няма адекватни отговори?

Може и да е така, но Аленсандър II го променя. Всъщност си мисля, че ако не Ком.партията беше застанала на чело, а хора като него - днес Русия щеше да бъде по-добре, отколкото е в момента.  

"Интелигентният човек учи турски". Български комунист.

Защото задавам въпроси, на които няма адекватни отговори?

съжалявам че така сте го възприели -

за Антихриста казвам какво мисля, че само му подхранвате егото като го обсъждате и му правите реклама

и никого не визирам от потребителите

1 Тогава Исус биде отведен от Духа в пустинята, за да бъде изкушаван от дявола. Публикувано изображение2 И след като пости четиридесет дни и четиридесет нощи, най-после огладня. Публикувано изображение3 И тъй изкусителят дойде и Му рече: Ако си Божий Син заповядай тия камъни да станат хлябове. Публикувано изображение4 А Той в отговор каза: Писано е: "Не само с хляб ще живее човек, но с всяко слово, което излиза от Божиите уста. Публикувано изображение5 Тогава дяволът Го завежда в светия град, поставя Го на крилото на храма и Му казва: Публикувано изображение6 Ако си Божий Син, хвърли се долу; защото е писано: - "Ще заповяда на ангелите Си за Тебе: И на ръце ще Те дигат. Да не би да удариш о камък ногата Си". Публикувано изображение7 Исус му рече: Писано е още: "Да не изпитваш Господа твоя Бог". Публикувано изображение8 Пак Го завежда дяволът на една много висока планина, показва Му всичките царства на света и тяхната слава и казва Му: Публикувано изображение9 Всичко това ще ти дам, ако паднеш да ми се поклониш. Публикувано изображение10 Тогава Исус му каза: Махни се, Сатано, защото е писано: "На Господа твоя Бог да се покланяш, и само Нему да служиш". Публикувано изображение11 Тогава дяволът Го остави; и, ето, ангели дойдоха и Му прислужваха.

Матей, 4

--------------------------------------

Тук са описани действията на Антихриста в изкушенията на Христос.

Очевидно е, че трите градиращи се изкушения са насочени към

- вярата / чувствата на сърцето/.

- надеждата / разума в главата/, и

- волята / любовта на ръцете/

--------------------------------------

Егото е спирачката, държаща ни в статуквото. То ни изкушава да си стоим тук, под властта на Наместника / макроизражението на Антихриста/

Нито егото, нито Княза на този свят /Наместника на Всевишния/ не са нито добри, нито зли.

Те си вършат работата, за която са създадени.

"...Част от силата, която желае зло, ала добро създава..."

Гьоте, "Фауст"

ОFFF

ако обичате изтрийте ми червените букви под горния пост защото говоря за Антихриста

Темата е Какво мислите за Антихриста ? - е това мисля и това съм написала

не ме вкарвайте моля във вашите филми, даже и не съм ви чела и постовете по темата и нямам на идея какви сте си ги говорили

за боклука рогат говоря

Приятел, недей да се хабиш да спориш. Не можеш да убедиш никой в нищо. Всеки сам избира в какво да вярва и в какво - не. Щом намират някакво удовлетворение в това да вярват в разни антихристи и прочее  - ок, няма лошо. На мен лично това не ми пречи...

Аз примерно може да вярвам в голямото макаронено чудовище, но докато проявявам търпимост към вярата на другите, а и те към моята - всичко е ок... :)

Аз не разубеждавам никого във вярванията му но вече теориите на лудата конспиразия идват малко на нагорно! :)

Иначе съм ок да вярва кой в каквото иска :)

ОК Ще го кажа тук! Понеже темата е за мен АЗ ЩЕ ВИ ОТВЕДА В мрака не земен и ще се грея на огъня що изгаря душите ви, ще пребъда за да ви обгърна с  прегръдката на смърта и ръцете на вечната мъка и отчаяние, вашата плът ще е моята завивка, вашата душа моето вино и ще пирувам обвит в мрака на вечноста! МУА ХА ХА 

Редактирано от MONSTER Beats (преглед на промените)

"Интелигентният човек учи турски". Български комунист.

Субективна, но интересна гледна точка. Цитатът, който си извадил от контекста обаче е леко тенденциозен.

Не вярвам в съществуването на Антихрист.

е има го за съжаление, както има и Бог

би било добре да не съществува ама...

то тогава какъв щеше да бъде света ни - Рай

е да ама не е

е има го за съжаление, както има и Бог

би било добре да не съществува ама...

то тогава какъв щеше да бъде света ни - Рай

е да ама не е

И Рая и Ада си го правим ние самите, от което следва, че ние сме си и Христосовците и Антихристите.

Така разбирам нещата...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.