Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Антихрист

Featured Replies

За числата ли, имах предвид числовия еквивалент на всяка буква и дума в еврейската, гръцката и почти всяка азбука, в т.ч. глаголицата  и кирилицата.

А защо в ед.ч. - може би за улеснение, трудно ще е да се изброят един по един :tongue2:

Свекърва)

Донякъде си права за юдаизма под прикритие, макар че какво ти прикритие - само като влезеш в църквата и като ти гръмнат в ушите "свет, свет господ Саваот..."

Но сърцевината, духа на християнството не е различен от духа на едно единно учение, което е тайно. И с него са се съобразявали или не, поддържали са го или са се борили с него в началото създателите на християнските догми. Кабала е в основите на юдаизма и също е негово изражение - такова е и моето мнение по въпроса.

----------------------------------

Да, и Каббала.

Но защо да наричаме това прастаро учение, винаги съпътствало човеците от зората на грехопадението, с някакво име?

То си е Универсалното учение, което винаги е до нас, в нас и прониква целия Универс.

Това е диханието на Абсолюта, зова на нашия Отец към блудните си синове.

И в съответното време при съответните същности то, универсалното учение, облича дрехата на природата, адаптира се към менталитета, нравите, обичаите и социалната система в дадената епоха и така става видимо за хората. И носи тази дреха докато се прокъса и стане негодна. После се оттегля в период на пралайя, за да се завърне в следващата епоха с нова дреха, привична за новите времена...

И така се върти света, и така преминава световната слава,

SIC TRANSIT GLORIA MUNDI

-------------------------------------------------

• Отговори 976
  • Прегледи 110,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Чувството за земна бездомност е характерно от определен момент нататък.

Важна е мотивацията - ако е просто, за да избягаме от проблемите, то резултатът ще е тъкмо обратен. Целта е осигуряване на благоприятни условия за практика, но и това е до време. Когато се достигне до такава стабилност, че всички преживявания, които обичайно оценяваме като приятни и неприятни, хубави и лоши, започнат да имат "един вкус", вече няма значение дали човек ще седи в някоя пещера или сред многолюдна тълпа. Животът на Буда Шакямуни, както ии на много други, са съвършен пример за всичко това.

такова чувство може да обхване тия дето много се пренапрягат и напъват  да се катерят по сефиротите.

духовност,духовност,ама понякога чипа прегрява  и притежателя вземе ,че мръдне .

Да, така е и според мен. Духовният път често, особено на Запад, приема формата на борба с порока и злото в нас и света. Но това всъщност отново е форма на духовен материализъм, който усилва привързаностите и себелюбието. Всичко, което правим и преживяваме става смъртоносно сериозно - през цялото време присъства усещането, че някой ни наблюдава и е готов да ни накажа при първата погрешна стъпка. Този някой, обаче, не е нито Буда, нито Бог или някой ангел, а просто нашето невротично его. Ако гледаме на духовния път като на битка, то нашият прогрес ще зависи от размера на завладяната територия, от обуздаването на нашите и чуждите слабости и отрицателни качества. С други думи, от това каква част от мрака сме успели да отстраним ще зависи и силата на светлината, която излъчваме. Това е дуалистичен, шизофреничен подход и не може да бъде наречен освобождение или просветление в будисткото значение на думата... Срещу това помага чувството за хумор, способността да виждаме ироничната страна на нещата. Нещо такова накратко.

къде пише,че кивота е потънал в планината..???

Не съм сигурен къде го пише, но май така беше във филма за Индиана Джоунс. За теб  това не е ли достоверен източник на информация по темата?

Редактирано от scepsis (преглед на промените)

хммм много духовна патетика ,драги  ми вал...многооооооооооооо...въздишки,съвършенство, универсуми ,универсално учение.

всъщност не знам дали знаеш,но тия духовни бля-бля-чи мариячи/есеи,зилоти,ебионити  и пр../са донесли  големи беди на иудея и иудеите...особено по времето на битката за иерушалаим и превземането му от император тит.

къде пише,че кивота е потънал в планината..???

такова чувство може да обхване тия дето много се пренапрягат и напъват  да се катерят по сефиротите.

духовност,духовност,ама понякога чипа прегрява  и притежателя вземе ,че мръдне .затова в библията пише..че многото знание не е на добро :tongue2:

----------------------

Виж ся, ти си си в голЕЕЕмата жълтава носилка, дето са носили Кивота, та можеш отвисоко да ни овикваш - нали сме си гои, сиреч добитък, който избрания народ да дои и коли, ама без да ни пасат... :black eye:

Редактирано от valentinus (преглед на промените)

та няма нужда да ходим никъде и да хвърчим из небесата да търсим духовност и слънце..защото слънцето е тук...и живота е мил,загадъчно красив и чудноват

Да, може и така да се каже. Т.нар. Буда-природа е просто естественото, неусложнено от концепции присъствие в настоящия момент. Отвъд всякакви дуалности, очаквания, надежди и страхове. Шечен Рабджам Ринпоче казва така: "Когато отрицателните емоции и умственото объркване изчезнат, ще се появят вътрешна свобода, отпуснато и открито щастие, и радост. За разлика от това, ние ще сме изпуснали смисъла на пректиката, ако нашите умствени отрови са все още всемогъщи, ако ни измъчват постоянно и ако правят така, че ние да сме постоянно ангажирани със себе си... Това е знакът за един добър практикуващ. Може да е трудно да си около някой, който има слаба практика. Такъв човек преживява множество смущаващи чувства и проблеми, без да може да се справи с тях. За разлика от това, някой със силна практика естествено става по отворен и преживява вътрешна свобода. Той или тя са готови да вървят по пътя на бодхисатвите с радост, усърдие и състрадание, облагодетелствайки другите както на конвенционално, така и на окончателно ниво."

ПП За филма, разбира се, се пошегувах. Само не разбрах за кой Калушев става дума. Ако е за Иво, аз дори неформално не принадлежа към неговата група. Учителите ми са от друга приемственост (Сарма - новите школи, а не Нийгма) и живеят основно в Индия и Непал. Пък и Иво понастоящем е в Мексико и едва ли се интересува от темата за Израел. Но може би говориш за друг някой Калушев, щото не само едно магаре се казва Марко.

----------------------

та можеш отвисоко да ни овикваш - нали сме си гои, сиреч добитък,

Има такава тенденция в някои от постовете на Valkiria. Дано само не ми се обиди, защото тогава ще започна да :sobbing:

този  марко  пише в темата за исраел

Съвпадение на имена - ясно. А къде е тази тема? Той е антисемит ли е или какво?

Аз принципно симпатизирам на евреите, което не означава, че не симпатизирам на палестинците напр. Дори познавам евреи-будисти от Исраел. Много симпатични хора. Инак ситуацията в региона е много комплицирана и политиката, която американците водят там е напълно погрешна. Но да не се отклоняваме от темата за Антихриста, Адонай, кивота и Индиана Джоунс. И между другото, Спилбърг нали беше евреин? 

беше и продължава да бъде.ама ти не знаеш ли,че светът се дели на евреи и останалите :lol6:евреите управляват света,на другите милостиво са оставили един друг евреин  исус   да възкръсне заради тях и да ги доведе  в иерушалаим :lol6:

Да, чувал съм. А китайци евреи има ли случайно? Щото като гледаме глобалните процеси, бъдещето принадлежи на тях. 

и какво си говорите с евреите будисти...че змията в библията е буда ли?щото нали и той постигнал прозренията си за истината под смокиновото дърво бодхи.

А, не. Чак пък толкова. Въпросната змия е Нагараджа - кралят на нагите. Това са същества, които често приемат змиевидна форма и пазят разни съкровища. Свързани са с определени места. Ако човек е в дивата природа и е непредлазлив на определени места, които се обитават от наги, може да си има проблеми, ако наруши спокойствието им - напр. кожни инфекции и по-сериозни неща. Има практики за успокояване на нагите. Както при хората, има различни наги. Кралят на нагите е бодхисатва и е получил ученията за пустотата (шунята) от Буда Шакямуни. По-късно ги е предал на Нагарджуна, един от най-големите будистки философи... Може да гледаш на всичко това като на метафора, но всъщност е доста буквално. Наги наистина има и общуването с някои от тях не е толкова трудно.

Айде спирам, че ще ме вземете за съвсем откачен. :no-no:

има.ама те  са прозелити....иначеееееееее на всеки километър сме ,щото червеното знаме ни роди :wink12:

Ma то верно било - http://www.china-voyage.com/2010/05/evrei-v-kitae/

http://www.e-slovo.ru/241/10pol1.htm

хмммм   а постенето, нали постите

Постът е подвиг за този, който е готов за него, а не задължение. което да се прави проформа от всекиго с цел материална или духовна облага..

Не това, което влиза в устата ни ни мърси, а това, което излиза, съкровище, но да не задълбаваме  по-надолу,ч е се отклоняваме от темата.

евреин го е казал:

Ай, ай, ай - стига вече, щото Матей, според вас, не е ли ренегат? И после, ако продължиш още малко да ми натрапваш такива неща, ще ти припомня, че и Маркс, Фройд и Мозес Хес напр. също са били евреи. ;)

.освен това иешу е бил първият комунист/щото нали разправят ,че бил есеи..те са първите комунисти/.....

Е, това мила ми приятелко и децата го знаят. Но това за децата на Айнщайн истина ли е наистина? Не че има някакво значение, щото те са известни само като негови деца и по никакъв друг начин. Но всичко това започва да ми звучи малко комично - бащата е от "Левски", а децата - от "ЦСКА", пък внуците... И ако има Бог той сигурно си умира от смях, когато чете тези неща. ;)

В действителност чувството за земна бездомност и пристъпите на тъга са неизбежен ефект на даден етап, от нещо което вече така или иначе се е случило и променя светогледа ти все по-дълбоко. От това, че не можеш да се върнеш изцяло в света на дорефлексивните очевидности, но и не можеш да го напуснеш, защото няма как иначе да живееш, да се разбираш с другите и да оперираш с него...

Да и това е така, според мен. Затова писах за иронията и чувството за хумор - от всичко това не бива да се правят трагедии. Това е естествен процес и не бива да се драматизира излишно.

Бях чела подобни неща в "Беседи за окултизма", там става въпрос за елементалите; после научих, че подобни вярвания са много популярни сред селяните тук, а селяните доста се интересуват от съкровища - любима тема им е в свободното време и понякога и по нощите, кой знае... та те си вярват, че животни и най-често змии, ги пазят и правят невидими. Народните поверия не са за подценяване.

В един от случаите, когато си имахме работа с тях, наистина бяхме много непредпазливи. Местните енергии предизивикаха такава лятна буря с гръмотевици, вятър и дъжд, че ни отнесоха палатките. И то в два последователни дни. След като направихме някои неща се успокоиха... Разбира се, някой рационален човек би казал, че всичко това са случайни съвпадения и суеверия, но такъв човек трудно би оцелял в настина сериозна ситуация в планината, напр.

малееее, не ми казвай ,че шаманствате

Toва не е шаманизъм - най- малкото мотивацията е друга, т.е. състрадание, а не манипулиране. Буда е преподавал и е помагал на много нечовешки същества - т.нар. богове и полубогове (деви и асури) и всякакви други. Има напр. практики, които помагат на т.нар. прети (гладни духове) или на съществата в сферите на параноя (т.нар. адове). Много от тези неща ги има в сутрите дори, а не в тантрите и идват директно от Буда Шакямуни, т.е. нямат тибетски произход. Една от основните практики в Махаяна е тонг лен (даване и получаване), т.е. приемане на чуждото страдание и посвещаване на собствените заслуги на другите. Това може да се прави като се използва вдишването и издишването в съчетание с определена визуализация. Във Ваджраяна има и по-директни методи. Но за да имат пълен ефект тези неща, човек трябва да е развил някакво състрадание и да има известно разбиране за пустотата (несубстанционалната, илюзорна) природа на явленията.

Благодаря за информацията за Айнщайн. ВИВА ЛА РЕВОЛЮ-ЦИОН!!! И ЧЕСТИТ 1 МАЙ! Сега очаквам да кажеш, че и това е някой еврейски празник, макар че еврейски-пролетариат ми звучи малко нонсенс. ;)

ама гърците са се оляли в това ..отношение.истории за спасители колкото искаш..

Да. Индуистите също не остават по-назад - Кришна напр., който е аватар на Вишну (един от трите аспекта на индуистката Света Троица - Тримурти) и т.н.

Мисля, че разбирам привидното противоречие, но бих искала да помоля и други за мнение. :wors:

С целия ми респект и уважение към Вал и неговата традиция, само ще отбележа, че те имат някои не съвсем класически интерпретации по някои въпроси. Тези интерпретации не могат да бъдат оспорвани при положение, че подръжниците им посочват, че техния източник е езотеричен, т.е. недостъпен за обикновените шебеци като нас... Надявам се, че Вал няма да се засегне от това мнение, защото е широко скроена личност, както казват. Все пак, искам да му се извиня, ако неволно съм го засегнал по някакъв начин.  :wors:

Въпросът е какво са, особено в случая с Откровението, класическите интерпретации -

Аз търсих точната дума, тъй че да не прозвучи грубо и не я открих. Затова написах "класически", но всъщност нямах предвид точно каноничните или общоприетите. ОК, приемам че т.нар, традиционна интерпретация е изкривена, погрешна, превратна и др. такива. Но какви са аргументите, че алтернативната интерпретация е вярна? Това е същината на въпроса, според мен.

ххаааа ,ами това револю-цион си е най голямата конспирация на евреите,мило рибоче.

Така е , драга ми приятелко - Марксистките фантазии и животът на техния създател съм ги учил... Ще си позволя да обобщя тезата ти като цитирам края на един виц, който сигурно знаеш: Има две мафии - на евреите и на пе****стите. Е, аз еврейн не можах да стана. :D 

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Witness, нямах предвид това, но карай, не е важно.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.