Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Антихрист

Featured Replies

Адам е всъщност Азем, от Земята взетият. Ева е тази, която е била Въ /Евъ/ Азем - тя е взета от реброто Аземово.

Библията те учи, че хората са чеда на Бога чрез Адам и Ева и техните синове и дъщери. Именно българите са първите хора на Земята, тези от Бога сътворени да Го почитат и уважават. И те са тези, които са живеели в Рая Божий, който е градината на днешна България. И те са тези, които са обичали Бога и затова са живели в неговия Рай (Ра Ай означава Божи (Ра) Живот (Ай) според волята на Бога Ра Отец на Древните българи) - до момента, в който са започнали да пропадат и да губят своята Божествена интелигентност, да се делят на различни народи и да говорят различни езици, а да забравят общия си произход от някогашните просветлени обитатели на рая - българите. Това се говори и в Библията, и във всички източни учения и това е най-старата духовност на земята: Древнобългарската, която Ванга зарича като "най-старото учение на Земята ще се върне!".

Всъщност извинявай - ти си толкова трагичен случай, че не е редно да ти се подигравам. Искрени съболезнования!!!

п.п. потърси медицинска помощ.

• Отговори 976
  • Прегледи 110,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Адам е всъщност Азем, от Земята взетият. Ева е тази, която е била Въ /Евъ/ Азем - тя е взета от реброто Аземово.

Библията те учи, че хората са чеда на Бога чрез Адам и Ева и техните синове и дъщери. Именно българите са първите хора на Земята, тези от Бога сътворени да Го почитат и уважават. И те са тези, които са живеели в Рая Божий, който е градината на днешна България. И те са тези, които са обичали Бога и затова са живели в неговия Рай (Ра Ай означава Божи (Ра) Живот (Ай) според волята на Бога Ра Отец на Древните българи) - до момента, в който са започнали да пропадат и да губят своята Божествена интелигентност, да се делят на различни народи и да говорят различни езици, а да забравят общия си произход от някогашните просветлени обитатели на рая - българите. Това се говори и в Библията, и във всички източни учения и това е най-старата духовност на земята: Древнобългарската, която Ванга зарича като "най-старото учение на Земята ще се върне!".

Така, така... Нека само да добавим, че върховният древнобълг. бог О(зи)РИС ( орис, съдба) и неговата съпруга (И)ЗИДА (тази, която зида, гради човешката съдба) са очакваните спасители при второто пришествие и ще спасят бълг. раса от злия С(а)ТАНА (стана, появи се злото).

Редактирано от Поли Пантев (преглед на промените)

виж гредата в своето око

Аз съм от най- древния човешки род - българите, които понеже сме просветлени, неаме греди.

Аз съм от най- древния човешки род - българите, които понеже сме просветлени, неаме греди.

било то - едно време

Когато няма доводи срещу една теза, веднага скачат някои тук, като Саунд например, с личните нападки :) - и разбира се, оспамват темата.

Ето така се проявява Антихриста - с омраза и безсилие срещу истината и хората, които имат смелостта да я говорят.

Защото Антихристът е лъжата и безсилието й. 

Редактирано от Aliya (преглед на промените)

.......

Не, не - изобщо не се заблуждавай, че те нападам, аз наистина смятам, че се нуждаеш от медицинска помощ. Да стигнеш до там, че да мислиш тези тъпотии, които пишеш за истина, значи верно положението е много зле!!!

Не, не - изобщо не се заблуждавай, че те нападам, аз наистина смятам, че се нуждаеш от медицинска помощ. Да стигнеш до там, че да мислиш тези тъпотии, които пишеш за истина, значи верно положението е много зле!!!

Що бе? Такова шоу къде другаде можеш да гледаш? Моята най-нова мечта е Aliya и henny да обединят творческите си усилия и да напишат някой епохален, вселенски епос.

А аз дори и не бях мечтала, че Антихристът ще бъде нагледно показан и тук с помията на личните нападки и оспамване на темата ;)

Когато ти свършат доводите за дискусия или просто си вопиющо некомпетентен, единственият начин да почешеш егото си и да се погрижиш за наранената си комплексарщина е чрез личните нападки върху друго мислещите. :)

Както се казва: Не е важно аз да съм добре, важно е Вуте да е зле... ;)

Редактирано от Aliya (преглед на промените)

Когато си некомпетентен е ясно, че измислиците и фантасмагориите, ще ти бъдат доводи - като нямаш друго, какво ти остава, освен да си въобразяваш и да си вярваш на халюцинациите ..... често се случва, но и се лекува все пак.

Когато си некомпетентен е ясно, че измислиците и фантасмагориите, ще ти бъдат доводи - като нямаш друго, какво ти остава, освен да си въобразяваш и да си вярваш на халюцинациите ..... често се случва, но и се лекува все пак.

Саунде, бъди по-нежен към нашата колежка. Ако не друго, поне ни разсмива редовно. А смехът е здраве - банална, но вярна истина.

Да напомня, че темата е за Антихриста.

А ако някой се чувства с наранено его заради присъствието на Алия в този форум, може да ми пише на лични. 

Антихрстът е Егото. А Егото може да съществува само, ако е наранено, обидено, пренебреганто, недооценено. И само ако по този повод води битки с някого, с когото и да е било, важното е да се бие, удря, бори, стреми, напада, и така нат. Защото егото е лъжата, а лъжата има една единствена грижа - да се доказва. На всяка цена - и най/вече принизявайки, обиждайки, нагрубявайки другия.

Ако не се бори срещу другия, човешкото его ще изчезне, ще се изпари, така, както се изпарява миражът в момента, в който Слънцето (Истината) изгрее.   

• 1 година по-късно...

антихристът...човек е създаден по  образ и подобие  на бог  исус също, исус е срeщу себе си като се е оставил да го хванат и разпнат  което се причислява като самоубийство <  самоубийството е най тежкия  грях. Исус е антихрист. бог също.исус е ленив  бил като не е бягал  ленноста е смъртен грях.

Разбира се, че Исус е Христа. А тези, който го разпнаха, и продължават да ги разпъват и до ден днешен са антихристите!

В момента се води последната и решителната битка на Лъжата срещу Истината. Ежечасно и ежеминутно сме свидетели на безспирен поток от помийни лъжи, които ни заливат не само от тв и други официозни медии на статуквото, но са произнасяни директно и без капчица срам от устите на мастити политици - да вземем за пример самият Обама, Носителят на Нобелова награда за мир(?!), или Джон Кери, или Хилари Клинтън - самите те причинители на милиони убийства, зверства и нещастия по цялата земя.... или както нашият мъдър и древен народ е казал: "не ме гледай какво върша, а ме слушай какво ти говоря!" Тези именно политически слуги на Лъжата са се заели да ни учат на "демокрация", обществена организация, икономика и най-важното - на морал! Ето защо единственият възможен сценарий за бъдещето на света е: Истината винаги побеждава! Лъжата никога не е имала шанс в битката си срещу Истината. И знаете ли защо? - защото Истината е предизвестената смърт на Лъжата. Лъжата може да претендира за някакво битие само в сферата на виртуалния и нереален медиен или политически свят, само в мокрите сънища на претендентите за глобална власт, и още повече власт, може би дори и "извънземна" власт. В реалния свят на реалния човешки живот Лъжата е обречена - защото Истината е единствената реалност. Няма друга реалност освен Истината. А когато Голата Истина се изправи пред очите ти, дори и слепият ще прогледне.

• 4 месеца по-късно...

Винаги съм си мислела, че Антихриста е човек от плът и кръв, който ненавижда Христос и християнството.

Ако това е вярно, всичките му действия целят затриването на християнството.

Кой ли е той?

п.п. Не съм религиозна, не съм на "ти" с Библията.

преди 25 минути, Мойра написа:

Винаги съм си мислела, че Антихриста е човек от плът и кръв, който ненавижда Христос и християнството.

Ако това е вярно, всичките му действия целят затриването на християнството.

Кой ли е той?

луцифер- дявола- носителя на светлината-просвещението- дава технология на човека за да се самоунищожи защото мрази сътворението на Бог 

Егото е бронята, която човешкият ум е изградил около съществото ти, поради страха си и неспособността си да проумее Цялото на Съществуванието. И няма как умът да проумее цялото, когато умът е само част от Всичкото. И то твърде ограничена в своите сетива и възприятия част. Ето защо умът се страхува и те сковава в своя страх.

• 5 месеца по-късно...
преди 1 час, Anjel Dimitrov написа:

Христос на няколко пъти се прави на създателя като казва например (аз съм алфа и омега,началото и края),(чрез мене и за мене е създадено всичко),но на кръста му идва друг акъл и започва да се моли за милост,а ако беше толкова всесилен колкото се изтъква на няколко пъти на дали би се молил за пощада.

Ако спазваш Библейското повествувание, никъде Христос в евангелията не казва такова нещо, та да му дойде на кръста друг акъл. За алфа и омега се споменава в откровението, където сам Бог го казва това. Тука трябва да се направи разлика между Господ и Бог, и Господ Бог. В евангелията е казано "Отец е по-голям от Мене!"

Забелязваш ли, че тръгваш неправилно?

Ти го играеш, че не си заблуден, даже може да отвориш очите на другите. Сега трябва да те приема, че си нещо повече от Христос. Ама не си познал. 

преди 3 часа, Anjel Dimitrov написа:

И още Христос казва: ,, Който не намрази майка си и баща си и дори себе си не може да е мой ученик" което е в разрез с едната от  божите заповеди ,,Почитай родителите си"

На прав път си ,винаги съм казвал ,,който търси намира"-стара житейска мъдрост.Късметлия си ,че се ровиш в Калдата.

Слушай, Бог трябва да го обичаш повече от родителите си. Повече от всичко.

Чел съм ти книгата два пъти. Ако такова знание ти е дадено да те излъже. Преебан си. Не си повече от Христос. Твоите недостатъци можеш да му ги експонираш, но това си ти, не си Той.

преди 23 часа, Anjel Dimitrov написа:

И аз съм антихрист,въпреки ,че бях ревностен християнин.Но глупостите  изречени от христос и отгоре на всичкото противоречащи на стария завет ме превърнаха в антихрист. По между другото има  над 4200 регистрирани религии,,защо пък трябва да съм християнин,а не аврамист например(последовател на Авраам)?"като последовател на Авраам мога да съм и антихрист и антибудист и антимохамеданин и изобщо анти4200думи не ми се търсят сега а и не ми се и пишат.

Самият факт, че имаш нужда от хора като Христос, Буда като противници и Авраам, като човек, който поддържаш, за да се самоопределиш, показва, че си никой.

преди 23 часа, Anjel Dimitrov написа:

И още Христос казва: ,, Който не намрази майка си и баща си и дори себе си не може да е мой ученик" което е в разрез с едната от  божите заповеди ,,Почитай родителите си"

Понеже спомена привързаността си към Авраам в една друга тема, нека да ти напомня, че Авраам (сам се сети под чия принуда) трябва да пожертва сина си Исаак. И каква е разликата? Просто едно послание, че не трябва да поставяме нито един човек преди Бога.

на 8/12/2017 в 10:28, Anjel Dimitrov написа:

Защото думите на Христос противоречат на целия стар завет и се появява дилема ,,кое да следваш?" и основна причина е ,че Христос,когато е бил на кръста казва,,Отче нека ме отмине тази чаша ,но не както аз искам а както ти искаш".

"И на деветия час Исус извика със силен глас: Елои, Елои, лама савахтани?, което значи: Боже Мой, Боже Мой, защо си Ме оставил?" (Марк 15:34)

Върху този текст в Библията има доста писано, но ти очевидно не си го чел. Най-малкото сигурен ли си, че думите на Христос означават точно това, което е посочено? Защото според доста езиковеди означават съвсем различно нещо.

Докато е на кръста казва на разбойника ,,още днес ще си с мен в рая" ,но всички знаем ,че Христос преди да се възнесе в рая прекарва още 40 дни тук на земята,което е явно доказателство ,че Христос често си е бръщолевил глупости.

Не, Христос първо умира и след това възкръсва. Т.е. няма никакъв проблем да изпълни обещанието си.

а Христос казва ,,По лесно ще е да мине камила през иглени уши ,отколкото богат да влезе в божието царство"иначе казано поставя се под въпрос ,,дали пророците от стария завет са отишли в рая?".

Нищо не поставя под въпрос. Никъде не се казва, че е невъзможно богат да влезе в царството божие, а че е трудно. Т.е. ако богатият поставя богатството си преди всичко останало, вкл. Бог и божиите заповеди, той няма как да влезе в рая. Но, ако разполага с богатството си, без да е привързан към него - няма никакъв проблем.

преди 6 часа, Shiniasu написа:

Понеже спомена привързаността си към Авраам в една друга тема, нека да ти напомня, че Авраам (сам се сети под чия принуда) трябва да пожертва сина си Исаак. И каква е разликата? Просто едно послание, че не трябва да поставяме нито един човек преди Бога.

Според една друга гледна точка Авраам тества Господ, а не обратното.

на 12.08.2017 г. в 13:50, Anjel Dimitrov написа:

Айде, стига вадене от контекста. Що, ти никога ли не си мразел себе си, майка си, баща си...? Аз мога да почитам всекиго и едновременно с това да го мразя. Не виждам противоречие. Примерно мразя Ердоган, ама го почитам като лидер. Да кажем мразя доста съфорумци, ама ги почитам и плюсчета даже им давам. Едното не пречи на другото! Почвате да вадите от контекста нещата и все вие сте правите. Библията се тълкува по хиляди начини. Затова и толкова течения в Християнството. Същата работа с мюсюлманството и други религии. Едни възприемат свещена война и хоп, опитват се да взривят света. Други казват - няма такова нещо в Корана и са си прави за себе си. Та и с тая Библия. Ако всички почнем да я тълкуваме, къде остана вярата ни?

А по темата, макар да е много стара и да не мога да прочета статията от уводния пост, мисля знам за какво иде реч. Поне съм го чувал от човек на живо. Според мен е така. Сега звучи като някаква теория на конспирациите, но реално света се стреми към това - единна валута и индивидуално владеене и управление на всеки от нас. Може да се водят много войни, доакто се стигне до това и само един има власт, но това е пътя. Много се разви електрониката, което не е лошо. Лошо е, че се развиха и невидимите технологии, с които могат да те управляват и владеят дистанционно. Загледайте се по улиците. Може би всеки втори младеж и дете е забол поглед в смартфона си. Това е един вид начало на завладяването. Дали ще бъде чип за всеки или не, трудно е да се каже, защото от днешна гледна точка си представяме чип, но реално реализацията може да е съвсем различна. Не сте ли се запитвали, защото 300 милионна Америка има БВП 18 000 милиарда, а 600 милионния ЕС само 16 000? Това е така, защото доларът се печата в САЩ. САЩ правят вътрешен дълг когато и колкото си поискат. Ние не може да направим такъв дълг. Ето, това е част от плана за завладяване и за въвеждане на единна валута. Когато вече никой не може без банки, ще настане криза, ще се сринат валути и една ще победи. От там нататък ни очаква уеднаквяване. Китай от миналото ряпа да яде. 

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.