Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос за файлове в папка Prefetch

Featured Replies

Привет ;) И ето набързо да споделя днешния си случай,защото след малко заминавам за работа и утре ще отговоря в темата !!! Днес отворих папка Prefetch и няколко странни файла ми се мярнаха които сефте виждам имената са : AgAppLaunch за него показва,че е създаден 1.2.2010 ... другите са създадени днес : AgGlFaultHistory този е другия AgGlFgAppHistory този е следващия AgGlGlobalHistory и следващите 2 : AgGlUAD_P_S-1-5-21-4278325752-1556844435-3455426870-1000

другия : AgGlUAD_S-1-5-21-4278325752-1556844435-3455426870-1000 последния е : AgRobust

Всички файлове са с разширение .db и пише Data Base File (файл с база данни) Някой ако може ми даде малко информация относно тези файлове нека да пише коментар и утре ще ви дам отговори ;) Windows-a e 7 64bit

Трий ги без да се замисляш. Не е лошо от време на време да изтриваш цялото съдържание на папка prefetch.

Относно файловете, ето тук намерих инфо:

http://www.forensicswiki.org/wiki/Windows_SuperFetch_Format

преди 1 час, gagodrago написа:

Трий ги без да се замисляш. Не е лошо от време на време да изтриваш цялото съдържание на папка prefetch.

Относно файловете, ето тук намерих инфо:

http://www.forensicswiki.org/wiki/Windows_SuperFetch_Format

Windows сама поддържа папката. При достигане на определен брой файлове, тя изтрива тези които не са нужни.

Файловете, НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ТРИЯТ. Те са част от SuperFetch Memory Management, и ще повредят работата ѝ. Те съдържат компресирана информация за системата.

Файла с дългото име се нарича SID. Не ми се теглят локуми и за него, ето линк и чети.

Няма такова нещо, по няколко пъти в месеца изтривам съдържанието на prefetch и нищо не се поврежда, дори напротив, компютъра започва да работи по-бързо. В уиндоус има няколко паразитни папки, които трябва да се чистят периодично от затлачване с файлове и тази е една от тях.

преди 47 минути, gagodrago написа:

Няма такова нещо, по няколко пъти в месеца

Има такова нещо - системата си обслужва съдържанието на тази папка. И няма нужда да го триеш на ръка - след рестарт то ще бъде пресъздадено. Единствено файлът Layout.in  се пресъздава по-бавно във вреето. Но ако не се полза от дефрагментатор, неговото съдържание не е критично (важно).

И за какво ти е да влачиш всички боклуци от преди 5-6 месеца и повече, и да си затлачваш системата? В тая тъпа папка са само препратки на стартираните програми. Чистя я няколко пъти в месеца и компютъра ми даже се ускорява, пък който иска нека да си трупа в нея боклуците на микрософт.

Редактирано от gagodrago (преглед на промените)

Пак казвам - ти ако искаш и по 2 пъти на ден мжеш да си ги триеш. Машината си е твоя...

преди 20 часа, gagodrago написа:

Аз си оптимизирам и си чистя редовно уиндоуса и затова ми стартира за около двайсетина секунди от диск. Не е зле.

Смятай..... Паразитно е единствено зад клавиатурното устройство, демек ти. Всичката информация за папката Prefetch, че триенето и помага за бързодействието на системата е абсолютен мит. Няма такова нещо. 

Всеки път се генерират файлове, които спомагат за по-бързия старт на системата. За да се създаде пълен отчет на всички процеси, са нужни 3 рестарта на Windows. Това, което правиш ти е абсолютно ненужно и без логика. Ако толкова мислиш, че плямпаме глупости свържи се с Tech съпорта на Microsoft. Ако все още смяташ, че има "паразитни" папки, мини на друга операционна система. Всяка папка в Windows има някакво жизненоважно значение за работата на ОС.

Ха-ха, яд те е, че уиндоуса ми стартира само за 19 секунди от диск. А твойта щайга сигурно се кандилка по една-две минути докато зареди и затова бълваш глупости на килограм и се заяждаш. Я кажи да чуем, за колко минути стартира щайгата ти?:)

Тръгнал акъл да ми дава...

преди 19 минути, gagodrago написа:

Ха-ха, яд те е, че уиндоуса ми стартира само за 19 секунди от диск. А твойта щайга сигурно се кандилка по една-две минути докато зареди и затова бълваш глупости на килограм и се заяждаш. Я кажи да чуем, за колко минути стартира щайгата ти?:)

Що ти е толко бавен стартът?

Ми, бавен е. К'во  ш кажеш с 4 секунди без стартъп софт и 6-7 със? А?

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

Стандартно зареждане от диск или от ССД? 

Ако става въпрос за мерене на пишки тогава при мен резюм от изключено положение до десктоп ми е 2 - 3 секунди, е и? Какво ще кажеш, а?

:)

Не говорим за resume.. Говорим от студен. От резюм няма секунда

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

преди 1 час, ExaFlop написа:

Ми, бавен е. К'во  ш кажеш с 4 секунди без стартъп софт и 6-7 със? А?

Аз не вярвам. Я снимай видеоклип за доказателство.:)И гледай да не е на виртуална машина.

Гледах в ютуб  най-бързите зареждания са по 12-13 секунди.

преди 15 часа, gagodrago написа:

По-детински не можа да се изразиш. Триенето на префеча е логично колкото "оправянето" на мокър телефон с ориз. Изтриването на префеча не играе НИКАКВА роля в бързото стартиране на windows. Windows 10 може да стартира от механичен диск и за 10-15 секунди СЪС стартъп програмите(стига да не си го наблъскал с два тона такива), при което въобще не е нужно да се трие префеча. За 6-7 не знам колко е реално, не съм бил свидетел. Правил съм си експеримента, изтриването на префеч папката не помага грам. Темп папките ги трий колкото искаш.

преди 13 часа, gagodrago написа:

Не всеки е толкова изтръпнал, че да заснима стартъпа на машината си.

В крайна сметка, г-н Оптимизатор, машината си е твоя, "оптимизирай" я колкото искаш, луд умора няма.

преди 23 часа, gagodrago написа:

Давам акъли на такива картофи като тебе..... Дето много "разбират" на по 13 тръгнали операционна система да ми обясняват какво е. Като толкова разбираш сервиз си отвори и да видим клиентелата дали ще е доволна. 

И не говори за колко минути ми стартира "щайгата", защото "щайгите" ми вероятно струват колкото единия ти бъбрек на черния пазар.

на ‎18‎.‎8‎.‎2017‎ г. в 0:26, gagodrago написа:

Аз не вярвам. Я снимай видеоклип за доказателство.:)И гледай да не е на виртуална машина.

това не мога да го повярвам
моята бракма от 2011г зарежда за толкова време, а новите зареждат по-бързо
без тия "оптимизации", дето си ги писал в предишни постове

пп

тествай си харда
вероятно  е стар/бавен/   или  ако е нов, има  някакви грешки

пп

извинявам се, сега видях, че се отнася за седмица, а аз съм с десетка

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.