Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на университет

Featured Replies

преди 16 минути, Borrislav Lazarov написа:

Има и раздел "Програмиране", днес разгледах първите 5 урока, които са от лекциите на СофтУни.

Какво има по програмиране там?
п.п Ето я класацията... http://rsvu.mon.bg/rsvu3/#RankingPlace:YFFfXUZcUGdeTkxTfRUcHgw.
Моят университет е някъде в средата, но разликите са малки. Виж по-добре материалната база, отзивите, специалностите, как ти е удобно.
Провери и за отзиви за корупция, в някои университети има. В моят никога не е имало. Тия с корупция направо трябва да ги закрият, ако питаш мен.

• Отговори 67
  • Прегледи 17,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• ТУ София/Пловдив/Варна/Габрово препоръчвам. Слушай батя си .

• Благодаря ти за мнението. Доста хора ми препоръчаха ТУ-София, обаче единствения ми проблем е математиката. Така, че ако тя е единствената ми пречка ще се опитам да я преодолея и да постигнс това, коет

• И още нещо важно. С респект към другите градове, но ако не си от големите градове, препоръчвам да отидеш в София. Там са всички неща. Откъм библиотеки, материали и прочие. Каквото и да си избереш, бъд

• Автор
преди 7 минути, Питоня написа:

Какво има по програмиране там?
п.п Ето я класацията... http://rsvu.mon.bg/rsvu3/#RankingPlace:YFFfXUZcUGdeTkxTfRUcHgw.
Моят университет е някъде в средата, но разликите са малки. Виж по-добре материалната база, отзивите, специалностите, как ти е удобно.
Провери и за отзиви за корупция, в някои университети има. В моят никога не е имало. Тия с корупция направо трябва да ги закрият, ако питаш мен.

Ами първите уроци са на C#. https://ucha.se/videos/programirane/ - ето може да хвърлиш един поглед над заглавията поне.

преди 10 минути, Borrislav Lazarov написа:

Ами първите уроци са на C#. https://ucha.se/videos/programirane/ - ето може да хвърлиш един поглед над заглавията поне.

C# не е сериозен избор за език.
Според мен е много по-добре да започнеш с C++. PHP също не е лош избор, аз в момента разбутвам него по-подробно.
Причината за мнението ми е, че C# се  разбработва от Microsoft и не е мултиплатформен. Приложението му е много по-тясно.
А с Visual Studio ти цъкаш с мишката и ти изскачат бутончетата, формите и т.н. Това не е програмиране почти. :)

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Автор

Ами според мен Visual studio е добър избор за начинаещи, щом има подсказки ако мога така да го кажа. Като цяло мислех HTML и JavaScript, защото има видео уроци за тях, ама предпочитам да почна да ги гледам от началото нищо, че започва с C#. Не вярвам да ми бъде съвсем безполезен. Пък нататък живот и здраве ще се занимавам и с други.

преди 15 минути, Питоня написа:

C# не е сериозен избор за език.
Според мен е много по-добре да започнеш с C++. PHP също не е лош избор, аз в момента разбутвам него по-подробно.
Причината за мнението ми е, че C# се  разбработва от Microsoft и не е мултиплатформен. Приложението му е много по-тясно.
А с Visual Studio ти цъкаш с мишката и ти изскачат бутончетата, формите и т.н. Това не е програмиране почти. :)

Казваш ми, че не е добре да започнеш с C#, защото не е мултиплатформен? :emoji_smiley-15:

Предлагаш му да започне с PHP, че после да се чуди какво е това типизация на данни ли?

Редактирано от DvDty (преглед на промените)

преди 44 минути, DvDty написа:

Предлагаш му да започне с PHP, че после да се чуди какво е това типизация на данни ли?

Предлагам му да започне с това, което най-бързо ще му донесе пари. Докато за програмист  на C++  в днешно време е малко по-трудно да си намери работа в България, то навсякъде се търсят web програмисти. По-добре да научи PHP по-добре отколкото мен, за да не му се налага да мисли и да се мъчи като трябва да напише нещо сериозно и да може да вади пари.
В България много програмисти се търсят на PHP и Java..за жалост...

• Автор
преди 22 минути, Питоня написа:

Предлагам му да започне с това, което най-бързо ще му донесе пари. Докато за програмист  на C++  в днешно време е малко по-трудно да си намери работа в България, то навсякъде се търсят web програмисти. По-добре да научи PHP по-добре отколкото мен, за да не му се налага да мисли и да се мъчи като трябва да напише нещо сериозно и да може да вади пари.
В България много програмисти се търсят на PHP и Java..за жалост...

Виж сега.. нека погледнам малко по-така на нещата. Искам да започна от някъде и да вървя подред. В този сайт, който показах горе има 200 видео урока, ако не си обърнал внимание има C#, HTML, JavaScript има и други неща. Мисля това да ми е една основа, на която да продължа да се развивам за това и главния ми въпрос беше да ми препоръчате ВУЗ, в който мога да продължа да изучавам уеб дизайн. Главно ме интересува изработването на самия дизайн на сайта, а след това програмирането и кодирането на дизайна. Сега ще ти покажа едно портфолио, което е правено преди 5 или 6 години от мен, когато съм бил едва на 12г. https://devastationart.deviantart.com/art/Portfolio-Bussines-Theme-28835471 - Не е нищо особенно, но в момента не мога да ти покажа други, защото съм на почивка и не нося лаптоп. Предвид годините на които съм бил когато съм го правил показват, че имам познания и някакъв нюх над нещата. За това прецених, че това би ми допаднало най-много занапред и ще имам желяние да го уча и да се развивам. Надявам се разбрахте въпроса ми и моля повече да не спорите в темата без да имате конкретно мнение по въпроса - Кой ВУЗ ще бъде най-подходящ за изучаване на Уеб дизайн и програмиране? 

преди 27 минути, Borrislav Lazarov написа:

Виж сега.. нека погледнам малко по-така на нещата. Искам да започна от някъде и да вървя подред. В този сайт, който показах горе има 200 видео урока, ако не си обърнал внимание има C#, HTML, JavaScript има и други неща. Мисля това да ми е една основа, на която да продължа да се развивам за това и главния ми въпрос беше да ми препоръчате ВУЗ, в който мога да продължа да изучавам уеб дизайн. Главно ме интересува изработването на самия дизайн на сайта, а след това програмирането и кодирането на дизайна. Сега ще ти покажа едно портфолио, което е правено преди 5 или 6 години от мен, когато съм бил едва на 12г. https://devastationart.deviantart.com/art/Portfolio-Bussines-Theme-28835471 - Не е нищо особенно, но в момента не мога да ти покажа други, защото съм на почивка и не нося лаптоп. Предвид годините на които съм бил когато съм го правил показват, че имам познания и някакъв нюх над нещата. За това прецених, че това би ми допаднало най-много занапред и ще имам желяние да го уча и да се развивам. Надявам се разбрахте въпроса ми и моля повече да не спорите в темата без да имате конкретно мнение по въпроса - Кой ВУЗ ще бъде най-подходящ за изучаване на Уеб дизайн и програмиране? 

Коя част от портфолиото си направил ти? Отгоре пише Portfolio theme...

Относно кой ВУЗ: някои от по-модерните. Всички други ще имат информационни технологии, информатика, програмиране и т.н. в програмите си, но ще преподават стари неща. Не безполезни, но не най-доброто или най-новото. Което значи, че няма да учиш ефикасно, а след като завършиш, ще се окаже, че имаш още да учиш тъй като си "назад с материала".

• Автор
Коя част от портфолиото си направил ти? Отгоре пише Portfolio theme...
Относно кой ВУЗ: някои от по-модерните. Всички други ще имат информационни технологии, информатика, програмиране и т.н. в програмите си, но ще преподават стари неща. Не безполезни, но не най-доброто или най-новото. Което значи, че няма да учиш ефикасно, а след като завършиш, ще се окаже, че имаш още да учиш тъй като си "назад с материала".
От портфолиото само иконите долу на Ps,Cw и Fb... са от интернет. От там нататък всичко съм го правил аз. Пише "Portfolio & Bussines theme" не "Portfolio theme". Ако искаш да кажеш, че съм го копирал или свалил и преработил - не не съм, сам съм го правил. Кои ВУЗ смяташ за по-модерен? Ти учил ли си и ако да къде си завършил? Предпочитам да ми дадат мнение хора, които са завършили скоро и знаят как стоят нещата в днешно време.

Изпратено от моят SM-G925F с помощта на Tapatalk

преди 12 минути, Borrislav Lazarov написа:

От портфолиото само иконите долу на Ps,Cw и Fb... са от интернет. От там нататък всичко съм го правил аз. Пише "Portfolio & Bussines theme" не "Portfolio theme". Ако искаш да кажеш, че съм го копирал или свалил и преработил - не не съм, сам съм го правил. Кои ВУЗ смяташ за по-модерен? Ти учил ли си и ако да къде си завършил? Предпочитам да ми дадат мнение хора, които са завършили скоро и знаят как стоят нещата в днешно време.

Това питах, понеже изглежда като готова тема.

В момента съм студент във Варненски свободен.

• Автор
Това питах, понеже изглежда като готова тема.
Със каква спец. си там, ако мога да попитам?

преди 7 минути, Borrislav Lazarov написа:

Със каква спец. си там, ако мога да попитам?

Информатика и компютърни науки.

• Автор
Информатика и компютърни науки.
И знаеш ли нещо за дадената специалност, която ме интересува? Какво мислиш за университета като цяло? Би ли го препоръчал?

преди 14 минути, DvDty написа:

Вай-вай-вай..Варненския свободен. Всичко ми стана ясно...

• Автор
Извинявай, но по-горе помолих, ако с мнението си няма да помогнеш по въпроса по-добре да не коментираш. Не ме интересуват драканиците между вас. Искам да пишат само хора с поглед върху нещата. Аз какво питах... то развихте 300м локуми.

преди 9 минути, Borrislav Lazarov написа:

И знаеш ли нещо за дадената специалност, която ме интересува? Какво мислиш за университета като цяло? Би ли го препоръчал?

Ако искаш бърза диплома за 3 години и ти се дава сравнително голяма сума пари, това е мястото. Ако искаш и диплома и знания, с който наистина можеш да започнеш работа в тази среда, комбинираш със софтуни.

преди 11 минути, Питоня написа:

Няма нужда от загадъчни/глупави коментари, ако имаш да казваш нещо, го кажи.

преди 10 минути, DvDty написа:

Няма нужда от загадъчни/глупави коментари, ако имаш да казваш нещо, го кажи.

Кратко и точно. Никога кракът ми не би стъпил в частен университет като Свободния. Не стига, че е не сравнително а значително голяма сума, ами в университети от подобен тип се влиза основно за хартийка. По едно време в един конкретен свободен имаше проблеми с акредитацията. Това ясно говори за нивото на свободните университети.
Пред ВСУ по-добре да влезе в Асен Златаров в Бургас специалност "Мрежови технологии, мултимедия и дизайн" или "Софтуерно инженерство"

• Автор

А ти като толкова препоръчваш СофтУни имаш ли диплома от там?

преди 10 минути, Borrislav Lazarov написа:

А ти като толкова препоръчваш СофтУни имаш ли диплома от там?

Диплома нямам, поради простата причина, че няма как да имат. Софтуни не е реален университет. Но имам сертификати за нещата, които съм учил и показал много добър успех и знания.

Редактирано от DvDty (преглед на промените)

преди 1 час, Borrislav Lazarov написа:

Не е нищо особенно, но в момента не мога да ти покажа други, защото съм на почивка и не нося лаптоп.

На изпита ми по web програмиране трябваше да го направим за 35 минути такова.Единствено няма да издокарам такива лачени иконки, защото съм пълен бездарник откъм дизайн. Това ОК.
Кой ВУЗ ще бъде подходящ може ли според теб някой да ти даде обективно мнение? Аз не съм бил във всички.

• Автор
Диплома нямам, поради простата причина, че няма как да имат. Софтуни не е реален университет. Но имам сертификати за нещата, които съм учил и показал много добър успех и знания.
Имах предвид дали си завършил курса на СофтУни, че толкова ги препоръчваш. Аз гледах 5 урока от лекциите им и останах впечстлен от начина по който го преподават и за това ще продължа и ще ги изгледам всичките.

Имах предвид дали си завършил курса на СофтУни, че толкова ги препоръчваш. Аз гледах 5 урока от лекциите им и останах впечстлен от начина по който го преподават и за това ще продължа и ще ги изгледам всичките.

На изпита ми по web програмиране трябваше да го направим за 35 минути такова.Единствено няма да издокарам такива лачени иконки, защото съм пълен бездарник откъм дизайн. Това ОК.
Кой ВУЗ ще бъде подходящ може ли според теб някой да ти даде обективно мнение? Аз не съм бил във всички.
Не, няма как. Обаче примерно ти може да си завършил ТУ-София и да кажеш как е било там, някой друг може да е завършил НБУ и да сподели мнение от него. Както и да е. По-добре да спрем с тая тема, то се видяло, че няма да намеря отговор на въпроса. Благодаря ви все пак, че се опитахте да ми помогнете доколкото може да се каже. Лек ден!

Колегата @Julius Decimus ти е дал много добър съвет:

Цитат

ТУ София/Пловдив/Варна/Габрово препоръчвам. Слушай батя си :hush:.

Записваш КСТ и след това записваш академия, но не Българска! Препоръчвам ти Pluralsight аз уча там и уча в ТУ Габрово. Ако имаш някакви въпроси питай.

преди 26 минути, Borrislav Lazarov написа:

Не, няма как. Обаче примерно ти може да си завършил ... и да кажеш как е било там,

Добре. Аз съм бил в ТУ. Малко съм бил. Не ми допадна.
След това учих в Асен Златаров. Впечатления...
Администрация - има какво да се желае. Не че са лоши хора...но съгласуването куца по-често отколкото му се иска на човек..
Преподаватели - като цяло добър състав. Има някои чепати, които обаче знаят много, ако човек ги поразпита. Те правят това да учиш да си е струвало...
Специалност - КСТ..Тогава софтуерно инженерство и мултимедия нямаше, беше само 1 специалност компютърна. Нямаше я и задочно.
Предмети - много общи, включително материалознание, химии...Изключително много математика...бляя...
Специализация - 4 години ни тъпкаха с C++, 2 от които ООП. Между другото минахме Java - през пръсти..
HTML, CSS..след това Javascript цяла година тъпкане. Най-вече event listener-и и реагиране на събития по страницата по DOM и работа с DOM.
PHP - малко през пръсти. PHP е голям, времето малкоооо..За това съжалявам.
C# учихме - боза. Цъкаш във Visal Studio и се бориш с простотията на Микромеките..Главни Букви - я се гръмнете.
Асемблер за микроконтролер..Асемблер за x86..
Графичен дизайн..1 семестър..някои полезни основни нешща..нищо сериозно..
Практиката по него беше тоя семестър..Основни неща с Photoshop и Corel Draw...
Много техническо чертане. Много физика. И техническа механика.
Имаше някои нови неща в програмата...Имаше и някои много безсмислени за мен като Химия, например..Но те изчезват след 2-ри курс.
Безжични, жични мрежи..Ще полудееш.

• Автор
Колегата @Julius Decimus ти е дал много добър съвет:
ТУ София/Пловдив/Варна/Габрово препоръчвам. Слушай батя си :hush:.
Записваш КСТ и след това записваш академия, но не Българска! Препоръчвам ти Pluralsight аз уча там и уча в ТУ Габрово. Ако имаш някакви въпроси питай.
Ако не ти е проблем и имаш желание пиши ми на ЛС да ми обясниш малко повече, защото ми е пълна мъгла.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.