Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на университет

Featured Replies

• Автор
П.С. В Pluralsight това което искаш да учиш се води Creative Professional и се учи CG101(Digital Art), Game Development, 3D Effects, Visual Comunication, Photoshop, Web Design.
Ама на какъв език де учи това, смисъл на какъв език се преподава?

Изпратено от моят SM-G925F с помощта на Tapatalk

• Отговори 67
  • Прегледи 17,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• ТУ София/Пловдив/Варна/Габрово препоръчвам. Слушай батя си .

• Благодаря ти за мнението. Доста хора ми препоръчаха ТУ-София, обаче единствения ми проблем е математиката. Така, че ако тя е единствената ми пречка ще се опитам да я преодолея и да постигнс това, коет

• И още нещо важно. С респект към другите градове, но ако не си от големите градове, препоръчвам да отидеш в София. Там са всички неща. Откъм библиотеки, материали и прочие. Каквото и да си избереш, бъд

преди 12 минути, Stoyannnov написа:

Колегата @Julius Decimus ти е дал много добър съвет:Записваш КСТ

Julius Decimus не знае какво говори. ТУ Варна въобще не е привлекателен университет.
В ТУ Варна е корупция. А КСТ е широк профил. Ще му скъсат дупарата от математика, електроника и компютърни мрежи.
От моя съм доволен. Никой не е искал пари и имаше разбиране от преподавателите.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

преди 14 минути, Stoyannnov написа:

Мислиш ли, че моята дупара не я късат от математика, електротехника и тем подобни. Ама диплома е нужна!

Ама човека не иска да става математик или електрончик. Вече има други специалности като графичен дизайн и мултимедия или софтуерно инженерство.
Времената се менят. По мое време имаше само КСТ, сега има и много други специалности. Потребностите на пазара се развиват.

п.п Видях лекциите на Софтунито. Голямо обяснение, голямо нещо. Нищо не обясняват както тряба всъщност!
Тредове, мредове..трейнъри, мрейнъри...

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Ама то не може каквото иска той. Никъде в България няма да намери, това което иска да учи, защото това което той иска е строго специализирано. Затова е нужна диплома за Висше с компютри и след това(или повреме на универса) може да запише академия, от която да си учи само това, което той иска.

преди 8 минути, Stoyannnov написа:

Ама то не може каквото иска той. Никъде в България няма да намери, това което иска да учи, защото това което той иска е строго специализирано. Затова е нужда диплома за Висше с компютри и след това може да запише академия, от която да си учи само това, което той иска.

Те тва са глупости. Е как да няма. Ето!
----------------------------

Катедра КСТ е в тясно сътрудничество с много ИТ компании в България, насочено към осигуряване на високо качество на образование и квалификация и гарантира успешна професионална заетост на завършилите компютърни инженери.

Катедрата предлага бакалавърска програма по:
„Компютърни системи и технологии”;
„Мрежови технологии, мултимедия и дизайн”;
„Софтуерно инженерство”

и Магистърска програма по:
„Компютърни системи и технологии” – тесен профил (3 семестъра);
„Компютърни системи и технологии” – широк профил (4 семестъра);
„Софтуерни технологии” – тесен профил
------------------------------------

Я ми кажи пичага пише ли кой софтуер се учи и какви езици се учат? И какво е качеството на даскала който ще му се падне дали ще е тъп на кирка или ще е някой баш баш професор.

То туй софтуерни технологии значи много неща..... за другите също важи.

преди 16 минути, Питоня написа:

Julius Decimus не знае какво говори. ТУ Варна въобще не е привлекателен университет.
В ТУ Варна е корупция. А КСТ е широк профил. Ще му скъсат дупарата от математика, електроника и компютърни мрежи.
От моя съм доволен. Никой не е искал пари и имаше разбиране от преподавателите.

ТУ Варна не е просто не привлекателен. Това е ужасно място, и строго не го препоръчвам на никого. Познавам доста хора, които учат там и които учиха, но прекъснаха. Нито един от тях не е доволен и всички съжаляват!

преди 8 минути, Stoyannnov написа:

Я ми кажи пичага пише ли кой софтуер се учи и какви езици се учат? И какво е качеството на даскала който ще му се падне дали ще е тъп на кирка или ще е някой баш баш професор.

По тази логика, дай да не работим никъде в България, че най-вероятно ще ни се падне тъп на кирка шеф.

преди 9 минути, Stoyannnov написа:

Мога да ти кажа какво означава софтуерно инженерство. Същото като КСТ, но ти режат компютърните мрежи и електрониките и те гърчат с програмиране.

Гърчат глупости.. Учи се на доста ниско ниво това програмиране, имам предвид не се учи задълбочено, а само до основите и може би до Advanced нагоре кръгла нула. + това Уеб дизайна не е само програмиране. 

преди 29 минути, Stoyannnov написа:

Гърчат глупости.. Учи се на доста ниско ниво това програмиране, имам предвид не се учи задълбочено, а само до основите и може би до Advanced нагоре кръгла нула. + това Уеб дизайна не е само програмиране. 

А ти къде си учил и много ги разбираш..КСТ май?

на 23.9.2017 в 16:15, Питоня написа:

Батюха, с респект, не си ли малко рязък ? Е добре, Варна може и да не е. Щото виж сега, долу в темичката нито съм те дразнил, нито някога съм писал против теб, ако затова така реагираш.

Така, автора, 

на 23.9.2017 в 16:14, Borrislav Lazarov написа:

Ама на какъв език де учи това, смисъл на какъв език се преподава?

Виж сега, в Техническия се почва на език C и е много важно да се минат първите два семестъра. Лошото там е, че ако решиш сам да учиш нещо, което не се учи нормално в университета, то почти няма да ти остава време за това.

Иначе плюса е че след 2-ри семестър, от трети и нагоре остават по-свесни хора с които все си помагате. Те като цяло КСТ (компютърни системи и технологии) специалтността и "Електроника" са в един поток, демек ако не ти стига бала за КСТ може да запишеш Електроника на влизане, като първите 2 семестъра учат едно и също нещо и заедно. После може да се прехвърлиш в КСТ. Това като вариант ако не ти стига от матурите. Ако няма места по принцип се води, че тия с матура Математика са с приоритет, а ако имат много свободни взимат с всичко.

Другите университети може и да са добри, но пак ти казвам, в ТУ-то хората са най-важни, понеже в първите 2 семестъра сам много трудно може се оправиш с всичко. Разделяте си работите, един добър в едно, друг в друго и така.

Каквото си решиш. Пак ти препоръчвам да се замислиш за нещо в София.

• Автор
преди 3 часа, Julius Decimus написа:

Батюха, с респект, не си ли малко рязък ? Е добре, Варна може и да не е. Щото виж сега, долу в темичката нито съм те дразнил, нито някога съм писал против теб, ако затова така реагираш.

Така, автора, 

Виж сега, в Техническия се почва на език C и е много важно да се минат първите два семестъра. Лошото там е, че ако решиш сам да учиш нещо, което не се учи нормално в университета, то почти няма да ти остава време за това.

Иначе плюса е че след 2-ри семестър, от трети и нагоре остават по-свесни хора с които все си помагате. Те като цяло КСТ (компютърни системи и технологии) специалтността и "Електроника" са в един поток, демек ако не ти стига бала за КСТ може да запишеш Електроника на влизане, като първите 2 семестъра учат едно и също нещо и заедно. После може да се прехвърлиш в КСТ. Това като вариант ако не ти стига от матурите. Ако няма места по принцип се води, че тия с матура Математика са с приоритет, а ако имат много свободни взимат с всичко.

Другите университети може и да са добри, но пак ти казвам, в ТУ-то хората са най-важни, понеже в първите 2 семестъра сам много трудно може се оправиш с всичко. Разделяте си работите, един добър в едно, друг в друго и така.

Каквото си решиш. Пак ти препоръчвам да се замислиш за нещо в София.

Благодаря ти за мнението. Доста хора ми препоръчаха ТУ-София, обаче единствения ми проблем е математиката. Така, че ако тя е единствената ми пречка ще се опитам да я преодолея и да постигнс това, което искам. Все пак няма да бързам и ще разуча всичко хубаво, че да мога да преценя кое би било най-добре за бъдещата ми реализация. Ако още някои има мнение по въпроса ми нека се изкаже.

• 1 година по-късно...
  • Автор

Случайно попаднах на тази тема като си разглеждах профила и реших да споделя мнение година след като съм писал за съвет. Ами с още много проучвания и въпроси реших да се пробвам в подготвителния курс "Programming Basics with C#" в SoftUni. Минах подготвителния курс с отлична оценка, след което ми хареса обучението, което минах online и реших, че ще запиша следващия модул, който беше ""Programming Fundamentals", който също се провеждаше на C#, минах и него също с отлична оценка и вече бях сигурен, че ще продължа и ще изкарам програмата докрай. Следваше да запиша вече първия ми професионален модул, който беше "C# Fundamentals", след което бях поканен от университета да бъда стипендиант(не знам по какъв критеии се избират хората), избраха 9 от 500 човека, които бяха записани присъствено обучение. И така сега съм стипендиант и участвам в новата стажантска програма, която в никоя академия от тези в България не предлагат(нямам наблюдения за в чужбина). Мнението ми като цяло за SoftUni, е че обучението е на ниво, има материали, има практически упражнения, които се update-ват с 30% на всеки започнат нов модул + това новата стажантска програма, която стартира от този септември предлага голямо развитие. Препоръчвам на всеки, който има интерес в сферата на софтуерното инженерство да се пробва с подговтителния курс "Programming Basics {C#, JAVA, JS, PHP, Python, C++ и др.}". Поздрави! 

П.С. #NoHate.

Тука става дума за университет, а Вие говорите за академия?! Разлика правите ли? Академията Ви дава един лист хартия, който не се приема за Висше образование. И не важи в чужбина. 

Да не говорим колко подкупни са SoftUni!!!

• Автор
току-що, Stoyannnov написа:

Тука става дума за университет, а Вие говорите за академия?! Разлика правите ли? Академията Ви дава един лист хартия, който не се приема за Висше образование. И не важи в чужбина. 

Да не говорим колко подкупни са SoftUni!!!

Здравей, първо аз съм автора на темата и аз съм питал за университет, второ освен, че академията(SoftUni) ми дава един лист хартия, ми дава и много повече знания и възможности за кариерно развитие, отколкото повечето ВУЗ-ове. И не знам колко са подкупни SoftUni, ако може да се обосновеш какво точно имаш предвид под "подкупни", искаш да кажеш, че можеш да си вземеш изпита с пари ли? хахаха

• 4 години по-късно...
  • Автор

Е, вече сме 2023. Аз успешно завърших курсовете в SoftUni. Дори не започнах да уча в държавен унивеситет и без диплома вече работя 4г. като програмист. 

За всички професори, които завършихте ТУ или който и да е било друг ВУЗ - успяхте ли да започнете работа без допълнителн курс в сферата?

Благодаря на тези, който ми казаха за SoftUni преди 6г. 

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.