Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Голям обем резервирана за хардуера памет

Featured Replies

• Автор

@Stoyannnov, размених модулите - резултатът е същията - 1034MB reserved.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

• Отговори 72
  • Прегледи 5,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Не че е някакъв съвет но на 64 bit Windows 7 1 GB рам заета след инсталацията ми се вижда определено нормално, или поне на медията от които ние инсталираме, по спомен на x32 паметта беше с 200-300 МВ по-малко. Това е със SP1 интегриран и със ъпдейти до 05.2017 - забелязъл съм че ако интегрираш SP1 в инсталацията  на медията определено нещата вървят по-добре и заема по-малко памет, отколкото ако инсталираш и след това качваш SP1 и ъпдейти, но не по-малко от 1GB на x64. Ако толкова те тревожи паметта сигурно може да спреш някой от услугите които няма да ползваш или поне да постнеш един Process Explorer с консумацията на памет да видим кое толкова се раздува, може да е всичко - от АВ, някави "благинки" в медията та чак до ъпдейти и т.н.

• Автор

Нека смесваме понятията резервирана и заета памет! :) 

• Автор

Е, не, не е оригиналната памет - някъде по-назад писах, че е ъпгрейд - 2х1GB DDR2-533>2х2GB DDR2-800
Приключвам със заниманията с тази мащина...

• Автор
преди 11 минути, ExaFlop написа:

Приключвам със заниманията с тази мащина...

Вече е разкачен и опакован. Сори.
За мен решението на проблема е в BIOS, но няма по-нови издания.

• Автор

Ще ме накараш да върна старите му модули за спорта :ph34r:

При 2GB инсталирани как ще задели 1GB. :) 

Не се занимавай. :D 

преди 14 минути, ExaFlop написа:

При 2GB инсталирани как ще задели 1GB.

BIOS-а е гладен :D. Некадърен BIOS може да направи подобно нещо. Виждал съм при 8GB памет 7 да са заделени. Но не и на лаптоп. 

Префлаша обикновено оправя нещата.

Може да се окаже че биоса не адресира 2GB-DDR2/800 както трябва, дали заради самия биос или просто заради паметта която уж трябва да се съпортва. Когато не успее да се опави с такъв тип грешка се заделя част от паметта която не може да адресира като hardware reserved и си работи с останалото... Ако заради "спорта" ти се прави експеримент, върни старата памет и виж дали се получава същото, ако няма такъв обем резервирана памет значи е това.

Редактирано от BonyM (преглед на промените)

Много интересна тема, до сега не бях се занимавал с този въпрос, и естествено отворих да видя как е при мен. Единствено съм забранил хибернацията . Уиндоус 10 , десктоп компютър с 4ГБ Рам.

33.JPG

• Автор
преди 3 часа, Stoyannnov написа:

Префлаша обикновено оправя нещата.

За купона префлашнах BIOS през Mini WinXP.
Резултат - нулев - отново е с 1034 MB резервирани. 

преди 1 час, ExaFlop написа:

За купона префлашнах BIOS

аве, щом е купон, и аз съм там:clown:
предполагам, че си ровил в нета и си видял, че този модел има проблем не само с големия обем резервирана памет
тъй де, префлашването също било проблемно, в смисъл, обновяваш до по-нова версия, а когато завършиш се оказва, че си пак със старата
мбаси машината
на такоз чудо попадам за първи път и ми беше интересно да видя разни решения, но те са временни и след рестарт, машината се връща в изходна позиция

• Автор

А, за флашването си се флашна кат пич до по-новата версия, ама има там пиниз с указване на ром-а.
Ама пък иначе е джиляз лаптоп. Еле, пък батерията - чук е на 11 години.

Може и да се повторя, но това тенеке инсталира W7 и 8 от раз, но 10 - само през ъпгрейд - директно не ще.

преди 1 час, ExaFlop написа:

...

Аз лично не видях от теб да споделиш по-подробно за BIOS, освен че бил много постен. Нямаш ли опция ''Advanced''? Нещо си омазал с този ''ъпгрейд''.:) Според мен трябва да има опция за настройка на ползваната памет от вградената графика в дъното. По старому ''UMA'' или unified memory architecture(смятай го за IGP). 

• Автор

Като казвам, че НЯМА, разбирай, че няма. Не съм "омазал" нищо, защото няма  ниищо за настройване в тази посока.

Ето ти, Тома:

Advanced:

IMG_20170924_204112.jpg

Security(за да има всички менюта, нез Основното)

IMG_20170924_204134.jpg

Boot:

IMG_20170924_204145.jpg

преди 29 минути, ExaFlop написа:

Като казвам, че НЯМА, разбирай, че няма. Не съм "омазал" нищо, защото няма  ниищо за настройване в тази посока.

Ето ти, Тома:

Като си такъв отворко ти пожелавам успех! Ако онзи младеж Стоянов се навие да ти помогне ще си ти. Аз с неблагодарници не се занимавам. Взел си на някой балък антиката и си го излъгал, че ще му върнеш Ферари Тестароса.:D

П.П. Омазал си и още как.

преди 22 часа, дръндю написа:

като ги събереш, тамън са сбират около 800-900Мб
е, разбира се, че може да съм се заблудил...ъ-ъ-ъ...тъй де, срещат се таралежи по форумите

Определено си се заблудил.:shock11:

• Автор
преди 18 минути, XECUTIONER написа:

П.П. Омазал си и още как

Ихаа, отворкото с фойерверките. И как позна, ве, отворко? Такива многознаещи нищоказващи сме ги виждали.
И конкретика никаква, нали? 'щот' я няма, а има само велики кухи приказки.

Взел си на някой балък антиката и си го излъгал, че ще му върнеш Ферари Тестароса.:D

'ма ти що не се цаниш за ясновидец, а?

преди 13 минути, ExaFlop написа:

Ихаа, отворкото с фойерверките. И как позна, ве, отворко? Такива многознаещи нищоказващи сме ги виждали.
И конкретика никаква, нали? 'щот' я няма, а има само велики кухи приказки.

'ма ти що не се цаниш за ясновидец, а?

Ако не беше пенсионер по болест щях да ти тегля една. Бъди разумен и слушай ''кухи приказки'', отколкото тъпи приказки.

Изключвам се, лека!:)

• Автор

Изключвам се,

Разумно решение за човек, нямащ конретно предложение. Лека и на теб.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.