Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Русия и Путин - обсъждане.

Featured Replies

преди 7 минути, Flashback написа:

Нормално е да има съкращения в бюджета, но Путин днес каза, че тези съкращения няма да бъдат за сметка на социалните плащания. 

А причината е, че над 1 трилион рубли годишно са пренасочени за възстановяване, интеграция и развитие на новите руски региони

За яйцата Путин каза, че търсенето се е увеличило, а производството - не. Закъснели са с вноса и скоро проблемът ще бъде решен. А търсенето се е увеличило заради милионите украински граждани на руска територия. 

Всичките ви кухи опорки, с които опитвате да се самозалъгвате как Русия се срива, рано или късно заминават в коша! :)

Така е, така е! Войната никакви пари не гълта.

А за яйцата още преди месец Путин беше казал че лично ще се заеме с проблема. Ама явно е трябвало да пита форумният бъди да му каже че проблем нет.

• Отговори 15,3k
  • Прегледи 621,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Ангела Меркел и тя избута 4 мандата като канцлер от ноември 2005 до декември 2021 г. Чудно ми е, защо нямаше подобно възмущение, че се беше заседяла дълго време като лидер на Германия?! А за

• Жив и здрав да е! Без него, Русия нямаше да се вдигне на крака, след разпадата на СССР.

• По-голямата част от тези, които мразят Русия, дори не знаят защо я мразят. Те просто обичат да мразят. Като цяло, тези, които я мразят, я наричат агресор, защото била нападнала Украйна. Добре, тогав

Публикувани изображения

преди 30 минути, kosyo написа:

Да беше прочел това дето ти го написах снощи..

E каквото и да напишеш е все тази. Днес ти обясниха за какво става дума.

преди 8 минути, BANKATA написа:

А за яйцата още преди месец Путин беше казал че лично ще се заеме с проблема.

Ти това как го разбираш? Че лично ще докара всяко едно яйце до всеки един магазин? Не всичко зависи от него. Както виждаш има забавяне във вноса и проблема е решен и след осъществяването му ще има и нормализация на цената. С нетърпение ще очаквам кога ще се нормализира и цената тук. Скорошни изгледи това да стане няма.

преди 14 минути, maxthon написа:

E каквото и да напишеш е все тази. Днес ти обясниха за какво става дума.

Чудя се на кой да вярвам на теб  ( дето измрели птиците ама нямаш инфо къде и как ) или на :

'В ноябре куриные яйца в России подорожали сразу на 15,07 процента. Такую тенденцию объяснили в том числе инфляцией, влиянием ослабления рубля, которое привело к росту цен на медикаменты, оборудование и в целом то, что закупалось за рубежом для производства яиц и куриного мяса, а также ростом потребления внутри страны."

https://m.lenta.ru/news/2023/12/13/tureckiye_yaitsa/

Сигурно ще е на тебе,а? Тия никакви екперти не са значи - само ти ги разбираш нещата :) Нали така

преди 20 минути, kosyo написа:

Чудя се на кой да вярвам на теб  ( дето измрели птиците ама нямаш инфо къде и как ) или на

При нас ги избиха. Там се оказва пък друга причината и я чу. Само, че тук цената скочи с 30% (с по-висока цена от преди увеличението), там се оказва 15% и ти подскачаш от радост. И там цената ще се нормализира бързо, тук не. И пак продължавай да подскачаш.

преди 1 минута, maxthon написа:

При нас ги избиха. Там се оказва пък друга причината и я чу. Само, че тук цената скочи с 30% (с по-висока цена от преди увеличението), там се оказва 15% и ти подскачаш от радост. И там цената ще се нормализира бързо, тук не. И пак продължавай да подскачаш.

Не е ли в Швеция,а? И не ми бягай от темата че знаеш че няма как да ти се получи при мен..

'В ноябре куриные яйца в России подорожали сразу на 15,07 процента. Такую тенденцию объяснили в том числе инфляцией, влиянием ослабления рубля, которое привело к росту цен на медикаменты, оборудование и в целом то, что закупалось за рубежом для производства яиц и куриного мяса, а также ростом потребления внутри страны."

Да имаш да кажеш нещо по това в маркираното или още ще ми викаш че ги избили,а? Обичам да те въртя на шиш ама като гледам и на тебе ти прави кеф да се нанизваш ,а? При нас обезценяването на рублата как е включена в цената, ще благоволиш ли да кажеш?

преди 12 минути, maxthon написа:

15 или 51%

Някои марки над 100%.

преди 1 минута, BANKATA написа:

15 или 51%

Някои марки над 100%.

Всичко е точно по ПЛАНА - не сме го разбрали пак бъдито - отново.. Ей ама нищо не става от нас , значи..

преди 6 минути, kosyo написа:

Не е ли в Швеция,а?

Село Дончево знаеш ли къде се намира и какво има там? Не се намира в Швеция. Когато умъртвиш няколко стотин хиляди кокошки носачки това несъмнено оказва влияние на пазара. И влиянието е под формата на някакви си 30% увеличение на цената. И ти вместо да обръщаш внимание на това се занимаваш с това защо в Русия се е увеличило търсенето и от там се е увеличила цената с цели 15% при това от по-ниска базова цена от преди увеличението. Тоест на практика имаме около 1.5ст увеличение  Русия и около 10-12 при нас. И го правиш най-големия проблем за стотинка и половина. 

преди 5 минути, BANKATA написа:

15 или 51%

Някои марки над 100%.

15,07% да бъдем точни. Къде ги прочете тези 51 и над 100% само ти си знаеш?

преди 16 минути, kosyo написа:

Да имаш да кажеш нещо по това в маркираното или още ще ми викаш че ги избили,а?

Изказах предположение. Днес ти обявиха причината.

преди 4 минути, maxthon написа:

Село Дончево знаеш ли къде се намира и какво има там? Не се намира в Швеция. Когато умъртвиш няколко стотин хиляди кокошки носачки това несъмнено оказва влияние на пазара. И влиянието е под формата на някакви си 30% увеличение на цената. И ти вместо да обръщаш внимание на това се занимаваш с това защо в Русия се е увеличило търсенето и от там се е увеличила цената с цели 15% при това от по-ниска базова цена от преди увеличението. Тоест на практика имаме около 1.5ст увеличение  Русия и около 10-12 при нас. И го правиш най-големия проблем за стотинка и половина. 

Бе не знам и не искам да знам. Темата е за РуZия а не за село Дончево, нали. Виж там отвори си съответната тема и си пиши вътре за цената на яйцата от там. На мен ми е любопитно как така яйцата са свързани с отслабването на рублата,а? Ти можеш ли да го коментираш това или не знаеш защо тия лъжат от Lenta.ru? Защо не са писали че яйцата в РуZия са се вдигнали защото са избили кокошки в село Дончево? А викат отново да ти го цитирам че да го погледнеш отново:

Ти тука да виждаш село Дончево?

преди 2 минути, maxthon написа:

15,07% да бъдем точни. Къде ги прочете тези 51 и над 100% само ти си знаеш?

Нали си много добър по математика. Отваряй снимките от горният ми пост и смятай.

Но много яко сравняваш едномесечна инфлация на яйцата в Русия с няколкомесечна в България.

преди 2 минути, BANKATA написа:

Нали си много добър по математика. Отваряй снимките от горният ми пост и смятай.

Но много яко сравняваш едномесечна инфлация на яйцата в Русия с няколкомесечна в България.

И е добър по икономика - избиването на кокошки в България, е причина за повишаването на цените в РуZия , само дето преди години са писали че са си самодостатъчни и не внасят.. Ама съм сигурен че ще намери сега една връзка - аз залагам на ефекта на пеперудата.. Но може и да ме изненада

преди 33 минути, BANKATA написа:

За България също е в рамките на един месец. Официални стакмистики няма нужда да даваш. За един месец 10 стотинки са нагоре. Колко % прави това от базова цена от 35 стотинки сам можеш да сметнеш. Но така се получава когато не се обръща внимание на цените когато се купуват.

И е добър по икономика - избиването на кокошки в България, е причина за повишаването на цените в РуZия

Кога го написах това? Избиването тук влияе на цените тук. И те са 30% нагоре.

само дето преди години са писали че са си самодостатъчни и не внасят

А каква е разликата между тогава и сега? Май има няколко милиона нови потребители.

преди 32 минути, maxthon написа:

За България също е в рамките на един месец. Официални стакмистики няма нужда да даваш. За един месец 10 стотинки са нагоре. Колко % прави това от базова цена от 35 стотинки сам можеш да сметнеш. Но така се получава когато не се обръща внимание на цените когато се купуват.

Кога го написах това? Избиването тук влияе на цените тук. И те са 30% нагоре.

А каква е разликата между тогава и сега? Май има няколко милиона нови потребители.

Смешник. Не ти се гори за жената на яйцата в РуZия,а? Чакай сега аз да ти го изтълкуван -" силата на рублата " . Бе да не искат да кажат че си загубила силата иначе санкциите работят,а? И затова се дигат цените на яйцата в РуZия... Щото само ти може да намериш връзка между село в България и цените на яйцата в РуZия. Много зле друже, много зле. Направо половината кокошки от птицефермите в РуZия умряха от смях с твойте оправдания. Не бъди жесток към животните повече.

преди 8 минути, kosyo написа:

Щото само ти може да намериш връзка между село в България и цените на яйцата в РуZия.

Никога не съм казвал такова нещо. Селото в България си влияе на цените в България. И нормално след като там се намира една от най-големите ферми с кокошки носачки. Какво влияе на цената в Русия? Е гледай отново днеска другаря ти Путин да ти обясни. Там няма и помен от български яйца.

преди 9 минути, kosyo написа:

Смешник.

Ти ли си този, който се чуди как да изкараш, че съм написал нещо, което даже и не съм си помислял?

преди 29 минути, maxthon написа:

Никога не съм казвал такова нещо. Селото в България си влияе на цените в България. И нормално след като там се намира една от най-големите ферми с кокошки носачки. Какво влияе на цената в Русия? Е гледай отново днеска другаря ти Путин да ти обясни. Там няма и помен от български яйца.

Ти ли си този, който се чуди как да изкараш, че съм написал нещо, което даже и не съм си помислял?

Че защо тогава този офтопик за селото от твоя страна. Аз викам че както обикновено лента.ру не са чували за тебе и твоето мнение за селото в България и затова пишат така:

В ноябре куриные яйца в России подорожали сразу на 15,07 процента. Такую тенденцию объяснили в том числе инфляцией, влиянием ослабления рубля, которое привело к росту цен на медикаменты, оборудование и в целом то, что закупалось за рубежом для производства яиц и куриного мяса, а также ростом потребления внутри страны."

Ти да виждаш тука да пише за масов мор сред птиците където и да е? Както е твойта теза. Следващия път да се консултират с тебе преди да напишат такива откровени лъжи значи. Ще ми пишат те слаба рубла .. долни лъжци такива. Всеки знае че рублата е най-силната валута на света, а ти си най-големия експерт. Ще ми пишат те такива недомислици дето не се покрива с твоята експертна оценка. Позор е това за тях,а?

Че защо тогава този офтопик за селото от твоя страна.

Сравнявам ти как е тук и там. И хубаво се впечатляваш от 15% увеличение там и не обръщаш внимание на 30% увеличение тук при по-висока базова цена. Санкции какво да ги правиш.

Сравнявам ти как е тук и там. И хубаво се впечатляваш от 15% увеличение там и не обръщаш внимание на 30% увеличение тук. Санкции какво да ги правиш.

Ми пак не си в час да ти кажа. Виж какво казват твоите хора за причината ( за пореден път -дано го запомниш)

"В ноябре куриные яйца в России подорожали сразу на 15,07 процента. Такую тенденцию объяснили в том числе инфляцией, влиянием ослабления рубля, которое привело к росту цен на медикаменты, оборудование и в целом то, что закупалось за рубежом для производства яиц и куриного мяса, а также ростом потребления внутри страны."

Кое не е ясно от това пак да ти го цитирам? Мога да ти го преведа ако искаш?

преди 7 минути, kosyo написа:

Виж какво казват твоите хора за причината ( за пореден път -дано го запомниш)

А также и какво? Как реши, че удебелено е основната причина за поскъпването? Защото е написано в изречението преди това за увеличение на търсенето (потреблението)? Нали чу, че фермите са достатъчно за ситуацията до момента? Тоест има увеличено търсене поради новата маса потребители, които трябва да бъде задоволена.

А также и какво? Как реши, че удебелено е основната причина за поскъпването? Защото е написано в изречението преди това за увеличение на търсенето (потреблението)? Нали чу, че фермите са достатъчно за ситуацията до момента? Тоест има увеличено търсене поради новата маса потребители, които трябва да бъде задоволена.

Ще рече че не ги "разбираш" нещата.. И няма нищо общо, ама абсолютно нищо общо с това дето ти се опитваш да се оправдаеш. Също така причините са другаде, а не в птицефермата в село Дончево.

преди 27 минути, maxthon написа:

Сравнявам ти как е тук и там. И хубаво се впечатляваш от 15% увеличение там и не обръщаш внимание на 30% увеличение тук при по-висока базова цена. Санкции какво да ги правиш.

Аз ти показах че там е 50% ама ти не спираш да лъжеш ли лъжеш.

Също така причините са другаде, а не в птицефермата в село Дончево.

Къде са причините за 30% поскъпване тук? Дончево не е единствена ферма с ликвидирани стада.

преди 1 минута, maxthon написа:

Къде са причините за 30% поскъпване тук? Дончево не е единствена ферма с ликвидирани стада.

"В ноябре куриные яйца в России подорожали сразу на 15,07 процента. Такую тенденцию объяснили в том числе инфляцией, влиянием ослабления рубля, которое привело к росту цен на медикаменты, оборудование и в целом то, что закупалось за рубежом для производства яиц и куриного мяса, а также ростом потребления внутри страны."

Мога цяла вечер да ти ги копирам- нямаш проблеми и утре сутринта да се изпитаме още няколко пъти. Всичко това докато го запомниш. Мисля че ще е дълъг процес

преди 4 минути, BANKATA написа:

Аз ти показах че там е 50% ама ти не спираш да лъжеш ли лъжеш.

Е видяхме и въпрос за Дагестан как били и 550 рубли (без разбира се обективно доказателство). Показал си единичен случай на 50% увеличение. Някъде може и да има 100 и 200. Реално увеличение е 15.07%.

преди 1 минута, kosyo написа:

Мога цяла вечер да ти ги копирам

Можеш разбира се. И вече ти обясних защо не е вярно. Няма нови ферми. Има нова маса потребители.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.