Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Русия и Путин - обсъждане.

Featured Replies

преди 2 часа, maxthon написа:

Още не си се абстрахирал. Последно Минск 2 беше най-доброто за Украйна предложение за установяване на траен мир. Всяко следващо предложение в предид на действията на управляващите там са по-лоши след всяко едно решение за отхвърлянето на поредното предложение. Няма как в такъв случай да се обърнат нещата и следващото предложение да е по-добро. От тази гледна точка всяко едно искане е сериозно. Несериозно е отхвърлянето им с лека ръка.

Не знам защо дъвчеш опорките за минските споразумения.

Рашистите никога, ама никога не сте давали признаци за спазване на каквото и било по тези преговори.

Тези преговори отпреди 9 години са отдавна в кошчето . Потъпкани от мащабната инвазия на вашите рашистки войски и терор срещу Украйна.

"най доброто" за траен мир го каза Зеленски сега

- путлю да уважава териториалната цялостност на Украйна, след което може да има преговори .

Досещаш се какви ще са, нали ? - За репарациите и към 500 млрд $ щети причинени от рашистките терористични удари и изпепелени до основи градчета и села.

Мораланите и човешки жертви не знам как биха се оценили .... но ... това е най оптимистичния вариант за рашистките уроди .

преди 2 часа, Flashback написа:

Както Арестович наскоро каза не на шега във връзка с бруталната насилствена мобилизация, която върви в Бандеристан "скоро всички украинци ще се молят на Бог Русия да ги освободи, за да свърши тази агония и да спасят живота си". 

Сигурен ли си че е казал точно това ?

преди 3 часа, maxthon написа:

Втори път ти казвам, че съм ти отговорил категорично. Отчитат се реалностите, изключват се глупостите и от двете страни и се достига до това, което трябва да се случи за да има постоянен мир.

Точно така. Реалностите са - изтегляте си рашистките изроди извън Украйна, и  войната е прекратена на момента.

Следват преговори за репарациите които рашисткия режим ще изплаща за малоумната путлеристка авантюра и избитите хиляди и сринати градове и селца .

преди 2 часа, Flashback написа:

Все едно някой ги пита хохлите какво искат или не искат!

Единствено им е разрешено да умират за американските хегемонистични интереси!

Нима си мислиш че искат да са под рашистка окупация ?

Това само кастрирани идиоти могат да си мислят .

Защо нямахте опорки за "хамериканските хегемонистични интереси " 2014 г когато рашистите окупираха Крим и Донбас и започнаха тази война ?

Защото тогава опорките ви бяха че "рашистите са нахлули там за да се защитават" . И фейковете за "разпънати рускоезични момченца на площада"

Ти отиваш ли някъде за да се защитаваш ?

На обикновен език това означава - нахлух там за да превземам .

А "местните донбаски шахтьори " се оказаха узкоглазие якути, буряти "заблудили се "  на учения... ама с целите подразделения, с танковете и пълно бойно снаряжение....

Прегледай темите за Украйна от 2014 г.

Тогава нещо нямахате опорки за "хамериканската хегемония" .

:hush:

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

• Отговори 15,3k
  • Прегледи 620,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Ангела Меркел и тя избута 4 мандата като канцлер от ноември 2005 до декември 2021 г. Чудно ми е, защо нямаше подобно възмущение, че се беше заседяла дълго време като лидер на Германия?! А за

• Жив и здрав да е! Без него, Русия нямаше да се вдигне на крака, след разпадата на СССР.

• По-голямата част от тези, които мразят Русия, дори не знаят защо я мразят. Те просто обичат да мразят. Като цяло, тези, които я мразят, я наричат агресор, защото била нападнала Украйна. Добре, тогав

Публикувани изображения

преди 6 часа, miro20 написа:

Рашистите никога, ама никога не сте давали признаци за спазване на каквото и било по тези преговори.

А ти никога, ама никога не си давал признак да покажеш, че това е така.

Точно така. Реалностите са

Не бъркай реалности с розови мечти.

Тези преговори отпреди 9 години са отдавна в кошчето . Потъпкани от мащабната инвазия на вашите рашистки войски и терор срещу Украйна.

Потъпкани са много преди 2022г. Избори в Донбас - потъпкани от централна власт. Автономия гласувана от централна власт също потъпкана.

преди 1 минута, maxthon написа:

А ти никога, ама никога не си давал признак да покажеш, че това е така.

хахаха :)

Ето отново  старата ти тактика .

Е как да покажа нещо което го НЯМА бре. Ако ще опонираш ПОКАЖИ ТИ кога и къде са се изтеглили рашистките окупатори според минските  споразумения.

Не, нямам думи ....

Като преди - казвам няма клипове за празненства в Москва, ти ми викаш покажи че няма . Е как да покажа клип на нещо което го НЯМА ???

хахаха :)

преди 3 минути, maxthon написа:

Потъпкани са много преди 2022г. Избори в Донбас - потъпкани от централна власт. Автономия гласувана от централна власт също потъпкана.

Защото никой не прави избори в условия на чужда окупация под дулата на автоматите и танковете. Нито има нормална държава която да признае такива.

преди 28 минути, miro20 написа:

Защото никой не прави избори в условия на чужда окупация под дулата на автоматите и танковете.

Това е задължение по Минск 2. Кога между 2015г. и 2022г. става дума за дула на автомати и танкове (пък и след това)?  Някоя дата измежду годините би ли посочил?

преди 28 минути, miro20 написа:

Е как да покажа нещо което го НЯМА бре.

Какво няма? Изтегляне от Донбас. Който не се е изтеглил от Донбас си е останал там. И ето това може да покажеш стига наистина да се е случило. Или забрави, че редовно пускаш онези линкчета с материалите преди подписването на Минск 2. Покажи едно такова след това. Между 2015г. и 2022г. няма нито един русни войник в Донбас. Ще подскочиш ужилен и от това, но пак няма да може да го посочиш. Няма такъв и преди 2015г. и сега ще подскочиш още повече. Защото каквито са сега натовските инструктори сега, такива са били и руските такива. Ако е имало руска армия тогава, значи сега има и натовска такава.

преди 4 часа, maxthon написа:

Между 2015г. и 2022г. няма нито един русни войник в Донбас.

:lol6::lol6::lol6:

Е не... нимоа....

:giggle1:

Но все пак някой малоумник може ид а ти повярва, затова малко по сериозно :

https://www.radiosvoboda.org/a/russia-war-in-ukraine-investigations/31212089.html

И все пак спориш със самия путлю който в прав текст призна че там са руски войски :

Путин признал отправку россиян на войну в Донбассе, пожелал мира

By Reuters

December 17, 2015

А Крим какво общо има с Донбас? Не те питам за Крим, че да ми отговаряш за него. Пиши за Донбас. Къде са войниците там? Един да покажеш, но такъв няма. Като казвам, че не можеш не давай още един признак за това.
Столтенберг (същия от сега) тогава нарича войници хора изпълняващи военни операции. Странно защо не нарича също войници хората изпълняващи военни операции в момента в Украйна. Надявам се разбираш абсурдността на тази статия и на изказването на същия този клоун от преди години.

Днес подводницата дето започна "Кубинска криза 2" трябва да се прибира от Куба.. Обаче има едно голямо НО, малко съм притеснен от тази снимка

https://www.reuters.com/pictures/pictures-canadian-navy-patrol-ship-arrives-cuba-heels-russian-warships-2024-06-14/O7AYGKPDOZL57F7TR35CVAWO6Y/

@Киро Н. можеш ли да ПОЗНАЕШ какво ме притеснява? Понеже това го няма в твойта топка ще ти дам жокер:

https://pbs.twimg.com/media/GQRssGpWUAA68Jh?format=jpg&name=900x900

P.S. Тръгва си вече...

https://pbs.twimg.com/media/GQR4FtFXgAA3JsS?format=jpg&name=large

Пускам една сълза.. Дано да нямат проблем на връщането

преди 13 часа, maxthon написа:

А Крим какво общо има с Донбас? Не те питам за Крим, че да ми отговаряш за него. Пиши за Донбас. Къде са войниците там? Един да покажеш, но такъв няма. Като казвам, че не можеш не давай още един признак за това.

Рашисткия терорист пратен от Крим в Донбас да цепи недорепубликите се оплаква че от местните никой не отива да защитава сепаратизма.

От 4.5 млн население не може да намери доброволци, а  дузината които се записвали, после бягали.

а кои са тези "маскирани необозначени тежковъоръжени уроди"  които превземаха територии и  с които започна необявената война , и срещу които в ПОСЛЕДСТВИЕ започна АТО , са  именно рашистките кадрови подразделения :

Отново

https://www.radiosvoboda.org/a/russia-war-in-ukraine-investigations/31212089.html

преди 14 часа, maxthon написа:
преди 14 часа, miro20 написа:

Столтенберг (същия от сега) тогава нарича войници хора изпълняващи военни операции. Странно защо не нарича също войници хората изпълняващи военни операции в момента в Украйна. Надявам се разбираш абсурдността на тази статия и на изказването на същия този клоун от преди години.

Пак пробити опорки.

Никой не сравнява "наемници" или "инструктори" .

Ако сравняваш чуждестранни наемници и инструктори в Украйна с рашистките, посочи ми такива украински в триторията на рашистан ? 

Къде има "инструктори и наемници на НАТО или САЩ " , пратени на територията на РФ ???

Да ти поясня още по конкретно .

- В Украйна и сега има съвсем легално действащ легион на чуждестранни доброволци които се бият в защита на Украйна.

https://www.golosameriki.com/a/ukraine-army-foreigners/6973501.html

Наемници, доброволци, както искаш ги наречи .

Това не е никаква тайна.

Украйна може да си покани каквито иска чуждестранни и всякакви инструктори инаемници , стига да има желаещи .

Те са на територията на Украйна.

Рашистките военни подразделения са агресори в чужда държава.

В Рашистан си привиквайте и наемайте каквито си искате ирански, китайски , севернокорейски наемници и войски , но си стойте във рашистан, правете си учения, бийте се, колете се колкото искате, но на територията на рашистан.

Схвана ли разликата или ти трябват още пояснения ? ?

Пак пробити опорки.
Никой не сравнява "наемници" или "инструктори" .
Ако сравняваш чуждестранни наемници и инструктори в Украйна с рашистките, посочи ми такива украински в триторията на рашистан ? 
Къде има "инструктори и наемници на НАТО или САЩ " , пратени на територията на РФ ???
Да ти поясня още по конкретно .
- В Украйна и сега има съвсем легално действащ легион на чуждестранни доброволци които се бият в защита на Украйна.
https://www.golosameriki.com/a/ukraine-army-foreigners/6973501.html
Наемници, доброволци, както искаш ги наречи .
Това не е никаква тайна.
Украйна може да си покани каквито иска чуждестранни и всякакви инструктори инаемници , стига да има желаещи .
Те са на територията на Украйна.
Рашистките военни подразделения са агресори в чужда държава.
В Рашистан си привиквайте и наемайте каквито си искате ирански, китайски , севернокорейски наемници и войски , но си стойте във рашистан, правете си учения, бийте се, колете се колкото искате, но на територията на рашистан.
Схвана ли разликата или ти трябват още пояснения ? ?

Просто ти цитирам от твоя линк изказване на Столтенберг от 2014г., че счита хората изпълняващи военни операции в Донбас за войници. Руски войници при това. В същия момент многократно отрича хората изпълняващи военни операции сега из цяла Украйна да са натовски войници. Забравил е, че говори за едно и също нещо или умишлено проявява двоен стандарт?

Sent from my M2101K9G using Tapatalk

преди 3 минути, maxthon написа:

Просто ти цитирам от твоя линк изказване на Столтенберг от 2014г., че счита хората изпълняващи военни операции в Донбас за войници. Руски войници при това. В същия момент многократно отрича хората изпълняващи военни операции сега из цяла Украйна да са натовски войници. Забравил е, че говори за едно и също нещо или умишлено проявява двоен стандарт?

Хайде отново. Преди да ме цитираш , бъди така добра да прочетеш какво цитираш .

Отговора е именно в това което ме цитираш. Защо ме караш да повтарям едно и също ???

И по конкретно - каква е разликата между рашистктие окупатори, и тези които всяка държава може да покани или "наеме" откъдето си иска ???

Отговорено ти е . Чети ! :hush:

Хайде отново. Преди да ме цитираш , бъди така добра да прочетеш какво цитираш .
Отговора е именно в това което ме цитираш. Защо ме караш да повтарям едно и също ???
И по конкретно - каква е разликата между рашистктие окупатори, и тези които всяка държава може да покани или "наеме" откъдето си иска ???
Отговорено ти е . Чети ! :hush:

Всяка общност от хора има право на самоопределяне и при нужда право да поиска помощ както сметне за добре. Пак, отново, за кой ли път... Много добре чета какво пишеш, какво пускаш като материали от интернет и защо това са пълни глупости. Та Столтенберг забравил ли е какво говорил преди и сега или просто двойния стандарт му е перманентен начин на говорене? Не го прави и за първи път.

преди 5 часа, maxthon написа:

Та Столтенберг забравил ли е какво говорил преди и сега или просто двойния стандарт му е перманентен начин на говорене?

Не. А ти лъжеш.

преди 5 часа, maxthon написа:

Всяка общност от хора има право на самоопределяне и при нужда право да поиска помощ както сметне за добре. Пак, отново, за кой ли път...

Коя общност и кои хора в Донбас са искали помощ от рашистан ?

Колко пъти ви питам няколко простички въпроса които събарят тотално вашата фейк пропаганда.

- Посочете ми поне един репресиран, притесняван, убит и т.н. рускоезичен в Крим или Донбас ПРЕДИ там да нахлуят рашистктие войски  2014 г  ? Което да приемем за оправдание че "те са там за да защитават рускоезичните" ???

Няма такива жертви и никога не е имало.

- Посочете ми поне едни сепаратисти от Крим или Донбас ПРЕДИ там да нахлуят рашистките окупатори, които дълги години да са се борили за незавивимости, които много години да са изявявали желание за присъединяване към рашистан , които да са се борили с "украинското иго"  и т.н. и т.н. ????

Няма такива сепаратисти, и никога не е имало борби за "незавивимости" или присъединяване към рашистан. / това между другото хвърля в кошчето и наивните ви сравнения с Косово и др/ 

Единствените нормални референдуми и избори, признати от цял свят, бяха 1991 г когато над 50% от кримчани се обявиха да са отделно от РФ , а в Донбас процента бе над 80% да са отделно от РФ.

преди 3 часа, miro20 написа:

Не. А ти лъжеш.

Аргументирай се защо лъжа. Столтенберг счита в един случай, че има войници, в друг не. А става дума за едно и също нещо.

- Посочете ми поне един репресиран, притесняван, убит и т.н. рускоезичен в Крим или Донбас ПРЕДИ там да нахлуят рашистктие войски  2014 г  ? Което да приемем за оправдание че "те са там за да защитават рускоезичните" ???

Преди майдана (преврат) няма. Това е катализатора на всички събития. Та какво правят нацистките сборища Прав сектор и т.н. Борят се за онези всичките глупости, които обичаш да повтаряш до откат. И как го правят това - с насилие....

Няма такива сепаратисти

Тогава защо всички исторически източници ги наричат сепаратисти? Да те дразнят от време на време?

преди 10 часа, maxthon написа:
преди 13 часа, miro20 написа:

Не. А ти лъжеш.

Аргументирай се защо лъжа. Столтенберг счита в един случай, че има войници, в друг не. А става дума за едно и също нещо.

Отговорено ти е. за трети път ти го казвам. Защо не четеш отговора ми , а плямпаш като латерна ?

преди 10 часа, maxthon написа:
преди 13 часа, miro20 написа:

Преди майдана (преврат) няма. Това е катализатора на всички събития. Та какво правят нацистките сборища Прав сектор и т.н. Борят се за онези всичките глупости, които обичаш да повтаряш до откат. И как го правят това - с насилие....

бла бла бла... Отговор на въпроса ми нямаш. НЯма нито един репресиран, убит, и т.н. рускоезичен нито в Крим , нито в Донбас че да приемем оправданията на рашистите " ние нахлухме за да се защитаваме"

Преврат или не, протести, смяна на властта, и т.н. има във всички  държави.

Никой не нахлува и не отцепва от съседите си територии само защото не му харесва политиката в даден съсед.

Например никой не отцепва / за сега/ от България КНДР / кърджалийски народни републики/ само защото на някой в Турция не му харесало че ДПС към някоя си година не е на власт, или защото някой националист като Каракачанов рита бабички на границата....

Не че не можеха де... да пратят необозначен маскиран тежковъоръжен аскер с полумесеци, който "няма нищо общо с регулярен турски аскер" за зщаита на исконните османски територии , които са владели 5 века....

Нали правилно разбирам рашистката ви малоумна тактика на оправдание на малоумната новонацистка путинска война ?

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 4 минути, miro20 написа:

Преврат или не,

Не просто преврат. Организиран отвън такъв.

преди 5 минути, miro20 написа:

Отговор на въпроса ми нямаш.

Майдан....националистически движения или за по-кратко нацисти и последвала от това тяхна реакция на несъгласието на част от украинското население.

преди 7 минути, miro20 написа:

Никой не нахлува и не отцепва от съседите си територии само защото не му харесва политиката в даден съсед.

Политиката не включва неспазване на поети вече ангажименти. Извънблоков статус, автономия на региони. Като си поел ангажименти си ги спазваш. Не го правиш и си поемаш последствията от това.

преди 13 минути, miro20 написа:

Защо не четеш отговора ми , а плямпаш като латерна ?

Ако обичаш не се проектирай.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.