Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Русия и Путин - обсъждане.

Featured Replies

преди 1 минута, teo-glavata написа:

Факта е, че си олигофрен

Това е твое предположение, което м/ду другото е далеч от истината. Фактите ги показах аз, когато цитирах онези два твои поста :)

• Отговори 16,5k
  • Прегледи 666,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Ангела Меркел и тя избута 4 мандата като канцлер от ноември 2005 до декември 2021 г. Чудно ми е, защо нямаше подобно възмущение, че се беше заседяла дълго време като лидер на Германия?! А за

• Жив и здрав да е! Без него, Русия нямаше да се вдигне на крака, след разпадата на СССР.

• Жив и здрав още дълги години, защото светът има нужда от него!

Публикувани изображения

преди 2 минути, ivottoshev написа:

Това е твое предположение, което м/ду другото е далеч от истината. Фактите ги показах аз, когато цитирах онези два твои поста :)

Щом АЗ го казвам, значи е факт, а не предположение. Ти не можеш да покажеш нищо, зашото си .... знаеш какво!

преди 3 часа, maxthon написа:

При этом отрасли, связанные с ВПК, стремительно растут, а остальные, соответственно, снижаются. - Толкова много лъжи на едно място наистина няма да доведе до нищо добро. За тези, които четат статията. А там дори има линк към официалната статистика и се вижда кои отрасли има прираст. Примерно 10% прираст в сектор Машины стиральные бытовые ако питаш другарката ти Урсула ще ти каже, че със сигурност това е ВПК.

А цените си растат ли растат. И тук ли лъжат ?

https://ru.tradingeconomics.com/russia/consumer-price-index-cpi

Clipboard_10-26-2024_01.jpg

преди 12 минути, teo-glavata написа:

Щом АЗ го казвам, значи е факт, а не предположение. 

Мдаааа, ако и доходите ти отговаряха на самочувствието... нямаше да ти се налага да седиш без нет.

Отивам на турнир по BeerPong. Ще ми трябва превоз на връщане (някъде около 3-4 сутринта). Ако искаш да изкараш едни бързи 15 лева - докарай копърката си близо до Студентски по това време. При интерес, дай на ЛС някакви координати. Обещавам че ще рискувам да се свържа с теб, вместо с някой нормален бакшиш :) 

преди 4 минути, parmobil написа:

А цените си растат ли растат.

Това ли се обсъжда? След като не е това знаеш какво да правиш....

преди 8 минути, ivottoshev написа:

Мдаааа, ако и доходите ти отговаряха на самочувствието... нямаше да ти се налага да седиш без нет.

Отивам на турнир по BeerPong. Ще ми трябва превоз на връщане (някъде около 3-4 сутринта). Ако искаш да изкараш едни бързи 15 лева - докарай копърката си близо до Студентски по това време. При интерес, дай на ЛС някакви координати. Обещавам че ще рискувам да се свържа с теб, вместо с някой нормален бакшиш :) 

Успех на турнира. За другото......не мога да ти помогна.

Парамобил я да ми обясниш как ЕС ще постигне ръст с зелената икономика :)

И най важното - трябва да присъединим Косово и Северна Македония

преди 1 минута, Киро Н. написа:

Парамобил я да ми обясниш как ЕС ще постигне ръст с зелената икономика :)

Ти не гледаш/четеш ли какво става със зелената идиотия? Не виждаш ли какви партии взеха да печелят по разни места. Тази нео-либерална и зелена талибанщина стигна до зенит. Оттук нататък е надолу. 20г. стигат.

преди 14 минути, ivottoshev написа:

Аз пък мислех че си с ТЕЛК.  Или освидетелстван.. за второто не ти пречи както да участваш в игри, така и да плямпаш лъжи и рашистка фашистка пропаганда във форуми.

Много сте, силни сте.

:)

преди 41 минути, ivottoshev написа:
преди 45 минути, teo-glavata написа:

Факта е, че си олигофрен

Да, олигофрен .

преди 15 минути, ivottoshev написа:

Отивам на турнир по BeerPong.

Кой идиот, ще пусне комунистически олигрофен, като тебе, на турнир в игра, създадена в САЩ?

преди 4 минути, teo-glavata написа:

Успех на турнира. За другото......не мога да ти помогна.

Тенкю пийпълче :)

преди 2 минути, Киро Н. написа:

И Албания е на път да влее мощната си икономика в редиците на ЕС. Това ще преобърне нещата и всички вече ще живеем е една по-богата Европа :angry:

преди 16 минути, parmobil написа:

Не се ли обсъжда икономическото положение?

Обсъжда се един линк в москоу таймс и статията написана там. Като прочете в заглавието има думата икономика не означава, че може да си правиш свободни съчинение за какво да пишеш. Или коментираш статията по същество за каквото пише в нея или подминаваш.

преди 4 часа, maxthon написа:

При этом отрасли, связанные с ВПК, стремительно растут, а остальные, соответственно, снижаются. - Толкова много лъжи на едно място наистина няма да доведе до нищо добро. За тези, които четат статията. А там дори има линк към официалната статистика и се вижда кои отрасли има прираст. Примерно 10% прираст в сектор Машины стиральные бытовые ако питаш другарката ти Урсула ще ти каже, че със сигурност това е ВПК.

Само това ли успя да извадиш ?? Не че съм тръгнал да проверявам,  подозирам че пак лъжеш както винаги . :) 

Пак търсиш сламките а не гледаш гредите.

А изводите от статистиките са ясни .

преди 4 минути, maxthon написа:

Обсъжда се един линк в москоу таймс и статията написана там. Като прочете в заглавието има думата икономика не означава, че може да си правиш свободни съчинение за какво да пишеш. Или коментираш статията по същество за каквото пише в нея или подминаваш.

гърчи се рашистка тролке :)

Не ви е лесно на иформационния фронт.

както казах,  много се кефя когато ви навра да спорите не със западни, бандеровски бла бла ... а вашите , ВАШИТЕ - рашистки източници ...

преди 1 минута, maxthon написа:

Не, просто не ти харесва, че глупостите, които пишеш за положението в РФ изобщо, ама изобщо не са верни. 

Ти си избираш нещо, за което да се вкопчиш, да го изолираш от контекста и с пот на чело да го браниш. Не се знаем от вчера. 

току-що, miro20 написа:

Само това ли успя да извадиш ??

Само ти показах къде да четеш. Линка е дадеш в статията. Предния път с нещо подобно ти успя да родиш бисера как чуждите банки в Русия били задължително западни такива. Предлагам да не продължавам с ваденето на информация от сайта на Росстат?

преди 10 минути, teo-glavata написа:
преди 26 минути, ivottoshev написа:

Отивам на турнир по BeerPong.

Кой идиот, ще пусне комунистически олигрофен, като тебе, на турнир в игра, създадена в САЩ?

Да, и аз се чудя... защо не играят в някоя игра от "матушката" ?

току-що, maxthon написа:

Само ти показах къде да четеш. Линка е дадеш в статията. Предния път с нещо подобно ти успя да родиш бисера как чуждите банки в Русия били задължително западни такива. Предлагам да не продължавам с ваденето на информация от сайта на Росстат?

О не не , напротив...  няма да спрем с даването на информация от росстат.

давай , само че с цитати .

До сега не си се аргументирала с цитат.

Чакам

преди 2 минути, maxthon написа:

Предния път с нещо подобно ти успя да родиш бисера как чуждите банки в Русия били задължително западни такива.

Оппааа... кога съмказвал това ?

Я дай цитат ?

Чакам.

току-що, parmobil написа:

Не, просто не ти харесва, че глупостите, които пишеш за положението в РФ изобщо, ама изобщо не са верни. 

Идеално.... Значи да четем като овце какво пише систематизирано на сайтове като москоу таймс. Въпреки, че там дори дават източника си на информацията, където всеки може да придобие представа за това дали статията е обективна именно като прочете първоизточника.

преди 15 минути, maxthon написа:

Идеално.... Значи да четем като овце какво пише систематизирано на сайтове като москоу таймс. Въпреки, че там дори дават източника си на информацията, където всеки може да придобие представа за това дали статията е обективна именно като прочете първоизточника.

Аз давам сайт с всички показатели. Не ти харесва, разбирам. Това не го прави невярно. И докога с избирателно цитиране? Толкова ли е страшно?

преди 2 минути, miro20 написа:

О не не , напротив...  няма да спрем с даването на информация от росстат.

Е аз от къде мислиш, че ти подадох тази информация? На трети ред в статията има линк точно към Росстат с разбивки по сектори и икономически дейности. Включително и по видеве продукция. Прочете ли изобщо, че пишат за голям срив защото сравняват месеци септември и август. Какво се случва когато се погледнат индексите на производство по основи видове добиващи и преработващи сектори за Януари-Септември 2024г. и се сравнят със същия период на 2023г. Там се вижда за един по-дълъг период от време какво се случва и може да се получат много по-реални факти за състоянието на различните сектори. Предполагам може да се досетиш какво означава процентното съотношение дадено там и какво значи да е под 100% или над него? Същата работа прави и една друга журналистическа диария наречена Блумбърг когато открие, че в рамките на седмица Русия е изпратила по море по-малко нефт от предишната. На момента се пише статия как се е сринал износа без да се отчита сезонен фактор при търговията с нефт. И накрая като се отчете един по-голям период от време изведнъж същите тези Блумбърг ги осенява истината и започват да бият камбаната как всъщност Русия продава рекордни количества нефт. 

преди 25 минути, parmobil написа:

Аз давам сайт с всички показатели.

Даваш, но е нещо, което няма нищо общо с това, което се обсъжда. А това е статия в Москоу Таймс дадена по-нагоре за производство по сектори и икономически дейности.

преди 23 минути, parmobil написа:

Аз давам сайт с всички показатели. Не ти харесва, разбирам. Това не го прави невярно.

Ролята на група @maxthon е да отрича. Ако имаха и най-малките факти и доказателства с които да ги оборят, незабавно щяха да го направят.

Изобщо не им се впечатлявай. 

току-що, БаалБек написа:

Ако имаха и най-малките факти и доказателства с които да ги оборят, незабавно щяха да го направят.

Ето ти я статистиката, което е използвана от Москоу Таймс. Можеш ли да обясниш едно просто сравнение между два месеца през годината каква обща представа може да покаже? Ето затова има и индекси сметнати и за период от Януари-Септември 2024г. спрямо същия период на 2023г. И от общо 28 посочени основни сектора на добиваща и преработваща промишленост под 100%(или казано иначе намаление в производство) има само в пет сектора. Докато при сравнението между септември 2024г. и август 2024г. показва намаление в тринадесет сектора. В кой от двата случая се придобива по-обективна представа за състоянието на икономиката и защо?

преди 6 минути, maxthon написа:

Ето ти я статистиката, което е използвана от Москоу Таймс. Можеш ли да обясниш едно просто сравнение между два месеца през годината каква обща представа може да покаже? Ето затова има и индекси сметнати и за период от Януари-Септември 2024г. спрямо същия период на 2023г. И от общо 28 посочени основни сектора на добиваща и преработваща промишленост под 100%(или казано иначе намаление в производство) има само в пет сектора. Докато при сравнението между септември 2024г. и август 2024г. показва намаление в тринадесет сектора. В кой от двата случая се придобива по-обективна представа за състоянието на икономиката и защо?

Жалка картинка сте цялата група  @maxthon..Не се напъвайте за допълнителни бонуси....

преди 8 минути, maxthon написа:

Добре, да си зададем въпросите като за нормални хора, които живеят в РФ. Защо се покачват цените за потребителите, след като всичко е прекрасно? Защо в момента се питат кога, а не дали долар ще струва 100 рубли? Как и защо се слува това в цветуща икономика?

Както знаеш, аз чета коментарите на хората под статиите. И  те хич не се връзват с този "оптимизъм", който сипват от правителствени източници.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.