Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Русия и Путин - обсъждане.

Featured Replies

Ех това отричне
https://www.kaldata.com/forums/topic/264077-русия-и-путин-обсъждане/page/379/#findComment-5986967

Млже да проследиш цялата дискусия, твърдиш го на още едно-две места.
И поради каква причина си прочел само половината от поста ми, който посочваш? И понеже пак си не разбрал в този пост пише, че статистиката показва едно, а борсите опровергават категорично това. Защото все още няма място на света, където цените на едро да са във възходящ тренд, а статистиката да отчита обратното. И все пак ще е добре да посочиш къде точно съм употребил словосъчетанието "намаляваща инфлация" под формата на категорично твърдение.

Sent from my M2101K9G using Tapatalk

• Отговори 16,5k
  • Прегледи 666,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Ангела Меркел и тя избута 4 мандата като канцлер от ноември 2005 до декември 2021 г. Чудно ми е, защо нямаше подобно възмущение, че се беше заседяла дълго време като лидер на Германия?! А за

• Жив и здрав да е! Без него, Русия нямаше да се вдигне на крака, след разпадата на СССР.

• Жив и здрав още дълги години, защото светът има нужда от него!

Публикувани изображения

Поредния гениален ход на путин! 

Подводница маскирана като товарен кораб. Уж потъва в Средиземно море, а после ще изплува в Черно море...и ще се превърне в платноход...

lodka.png

преди 28 минути, maxthon написа:

И поради каква причина си прочел само половината от поста ми, който посочваш? И понеже пак си не разбрал в този пост пише, че статистиката показва едно, а борсите опровергават категорично това. Защото все още няма място на света, където цените на едро да са във възходящ тренд, а статистиката да отчита обратното. И все пак ще е добре да посочиш къде точно съм употребил словосъчетанието "намаляваща инфлация" под формата на категорично твърдение.

Пак не си написал това което си написал.

Украйна спира транзита на руски газ за Европа и от 1 януари 2025 г. Кремъл ще губи няколко милиарда долара годишно заради проваления износ. Какво ще се случи с акциите на Газпром, които вече отбелязват рекордни загуби, и с руската икономика като цяло? Какъв ще бъде обменният курс на рублата към долара и как ще се отрази блокадата на износа на газ върху финансирането на войната на Путин в Украйна?

Пак не си написал това което си написал.
Много добре четеш какво съм написал, но странно защо обръщаш внимание само на половината. Как борсите отчитат повишение на цени месеци наред, а статистиката отчита съвсем обратното?

Украйна спира транзита на руски газ за Европа и от 1 януари 2025 г. Кремъл ще губи няколко милиарда долара годишно заради проваления износ. Какво ще се случи с акциите на Газпром, които вече отбелязват рекордни загуби, и с руската икономика като цяло? Какъв ще бъде обменният курс на рублата към долара и как ще се отрази блокадата на износа на газ върху финансирането на войната на Путин в Украйна?

А колко ли % ще се вдигне газа в България през януари? Предстои да видим....

преди 1 минута, maxthon написа:

Много добре четеш какво съм написал, но странно защо обръщаш внимание само на половината. Как борсите отчитат повишение на цени месеци наред, а статистиката отчита съвсем обратното?

За пореден път ти казвам че намаляваща инфлация не значи намаляване на цените.

Ванката 

И в инфлация, и в дефлация Русия ще изгори мутрофонсксата банда наречена Украйна.

След това ще се споразумеят с когото трябва.

Айде сега почвай да изброяваш какво ще им свърши.

Ама да не забравя - на 20 януари подписват с Иран военен съюз.

преди 1 минута, nikolov2020 написа:

Ванката 

И в инфлация, и в дефлация Русия ще изгори мутрофонсксата банда наречена Украйна.

Айде сега почвай да изброяваш какво ще им свърши.

Кой ти говори за Русия?

преди 1 минута, nikolov2020 написа:

И с кого ?  С няколо африкански подконтролни режима ??

Независимо какво ще се случи с Украйна, рашистан ще си остане малоумен репресивен фашисто-рашистки режим  и заплаха за всички нормални цивилизовани страни .

преди 2 минути, nikolov2020 написа:

Да, терористи от всички страни обединявайте се. Както с Хисбула, талибаните и вся остальная сволочь.

Итова за теб е ОК ???

преди 5 минути, maxthon написа:

А колко ли % ще се вдигне газа в България през януари? Предстои да видим....

Точно така. Предстои да видим, кой ще загуби повече. Икономиката на ЕС, която произвежда стоки с висока добавена стойност или РФ, която е бензиноколонката на ЕС. Даже и голяма част от парите спечелени от тези ресурси не отиват в държавата, а в олигарсите на путин.

:hush:

image.png

преди 7 минути, BANKATA написа:

Май ще позная че няколко страници ще се дъвче, а накрая макстонката пак осрана. :) 

Реално тя печели. Защото за троловете е важно спама и троленето . А не същността на дискусията.

преди 32 минути, БаалБек написа:

Поредния гениален ход на путин! 

Подводница маскирана като товарен кораб. Уж потъва в Средиземно море, а после ще изплува в Черно море...и ще се превърне в платноход...

lodka.png

макстонката  по  назад каза че успешно си върви към Владивосток.

Е.. над вода или под вода, очакваме щастливо посрещане там :giggle1:

Я да видим и каква дефиниция ще дадеш за "намаляваща инфлация". При липса на базови икономически знания няма и как да дадеш такава дефиниция. Как се отчита инфлацията? Спрямо предишен период или по друг начин? В този ред на мисли какво се случва при различните сценарии според това какво се е случило в предишния период - дали е имало дефлация или инфлация (пак на свой ред спрямо предишен период)?

Точно така. Предстои да видим, кой ще загуби повече. Икономиката на ЕС, която произвежда стоки с висока добавена стойност или РФ, която е бензиноколонката на ЕС. Даже и голяма част от парите спечелени от тези ресурси не отиват в държавата, а в олигарсите на путин.
:hush:
image.png
Ще си проличи по икономическия растеж кой какво произвежда. До момента Европа е големият губещ от международната ситуация.

Я да видим и каква дефиниция ще дадеш за "намаляваща инфлация". При липса на базови икономически знания няма и как да дадеш такава дефиниция. Как се отчита инфлацията? Спрямо предишен период или по друг начин? В този ред на мисли какво се случва при различните сценарии според това какво се е случило в предишния период - дали е имало дефлация или инфлация (пак на свой ред спрямо предишен период)?

Обясни ми какво е намаляваща инфлация, предполагам че бъркам.

Обясни ми какво е намаляваща инфлация, предполагам че бъркам.
Ти употребяваш този термин. Съответно няма кой друг по-добре да обясни какво е това освен ти. Започваш от там как се отчита инфлацията и продължаваш нататък....

Ти употребяваш този термин. Съответно няма кой друг по-добре да обясни какво е това освен ти. Започваш от там как се отчита инфлацията и продължаваш нататък....

Ти пръв го употреби.

Ти твърдиш че нямам познания по икономика (което не отричам), а сега искаш да ти обясна. Не малко пъти съм се съгласявал с теб когато си бил прав.

Ти пръв го употреби.
Ти твърдиш че нямам познания по икономика (което не отричам), а сега искаш да ти обясна. Не малко пъти съм се съгласявал с теб когато си бил прав.

Заповядай и посочи за пореден път половината от мой пост. Никога не съм използвал това словосъчетание. Иначе добре си признаваш за липса на знания. Щеше да знаеш, че няма такова нещо в теорията като намаляваща инфлация.

преди 21 минути, maxthon написа:

Ще си проличи по икономическия растеж кой какво произвежда. До момента Европа е големият губещ от международната ситуация.

Баалбек каза, че причината в масовите фалити из цяла Европа бил "Ковида". Борел го бил казал. Питах я къде го е твърдял, тя ми цитира някакви неща, с които единственото което доказа, че владеенето на английски език не е силата...

преди 6 минути, maxthon написа:

Заповядай и посочи за пореден път половината от мой пост. Никога не съм използвал това словосъчетание. Иначе добре си признаваш за липса на знания. Щеше да знаеш, че няма такова нещо в теорията като намаляваща инфлация.

От няколко дни не си спрял да ми се подиграваш и така и не каза какво точно значи. Срамуваш се да не "блеснеш" за пореден път ли, или какво.

ПП: не е като да не си го използвал.

https://www.kaldata.com/forums/topic/264077-русия-и-путин-обсъждане/page/379/#findComment-5986955

Ще обядниш ли какво значи това понятие?
От няколко дни не си спрял да ми се подиграваш и така и не каза какво точно значи. Срамуваш се да не "блеснеш" за пореден път ли, или какво.
ПП: не е като да не си го използвал.
https://www.kaldata.com/forums/topic/264077-русия-и-путин-обсъждане/page/379/#findComment-5986955

Няма такова понятие в икономическата теория. За да не искаш да ти се подиграват не давай поводи за това. Всеки , който го използва без да знае, че такова нещо не съществува винаги би бил обект на подигравки или поне след като го е употребил няколко пъти с ясната идея, че нищо не разбира. Продължавай да търсиш обяснение на това понятие и ще получиш още подигравки. И пак в поста четеш само половината. Как нещо намаля, а цените вървят нагоре?

преди 27 минути, maxthon написа:

мхм... сигурно в ЕС планират въвеждането на купони/талони за продукти  както  бе в най добрите времена на пост-соц периода  :) :)

Сигурно в ЕС са повишили основните лихвени проценти и по кредитите, сигурно в ЕС инфлацията е към 11% , сигурно в ЕС картошката поскъпна с 88% ... и т.н. и т.н..

Да им се чудиш защо ЕС готвят 16-я пакет санкции, след като са най губещи , а ? :) :)

мхм... сигурно в ЕС планират въвеждането на купони/талони за продукти  както  бе в най добрите времена на пост-соц периода  [emoji4] [emoji4]
Сигурно в ЕС са повишили основните лихвени проценти и по кредитите, сигурно в ЕС инфлацията е към 11% , сигурно в ЕС картошката поскъпна с 88% ... и т.н. и т.н..
Да им се чудиш защо ЕС готвят 16-я пакет санкции, след като са най губещи , а ? [emoji4] [emoji4]

Икономическия растеж показва всичко. Последно тези дни прогнозата за ЕС (целия) за 2024г беше намалена. Райска градина както и казваше един бивш комисар.

преди 3 минути, maxthon написа:

Няма такова понятие в икономическата теория. За да не искаш да ти се подиграват не давай поводи за това. Всеки , който го използва без да знае, че такова нещо не съществува винаги би бил обект на подигравки или поне след като го е употребил няколко пъти с ясната идея, че нищо не разбира. Продължавай да търсиш обяснение на това понятие и ще получиш още подигравки. И пак в поста четеш само половината. Как нещо намаля, а цените вървят нагоре?

Ти го употреби (поне два пъти), и сега ми се подиграваш че ти търся сметка за обяснението му.

Употреби го два пъти и ми се подиграваш на мен (човек който според теб няма базови понятия по икономика) че използвам понятие което не съществува.

Ти го употреби (поне два пъти), и сега ми се подиграваш че ти търся сметка за обяснението му.
Употреби го два пъти и ми се подиграваш на мен (човек който според теб няма базови понятия по икономика) че използвам понятие което не съществува.

Прочети за инфлация, как се отчита и ще ти стане ясно. Дано....

преди 4 минути, maxthon написа:

Прочети за инфлация, как се отчита и ще ти стане ясно. Дано....

На мен ми е ясно. Ти се чудиш как при покачване на цените има намаляване на инфлацията.

На мен ми е ясно. Ти се чудиш как при покачване на цените има намаляване на инфлацията.
Нямаш познания, но пък ти е ясно? Уникум.....

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.